מכה ליצרני כבלי HDMI. כבל ה- HDMI To Mini DisplayPort אשר משמש על מנת לחבר מחשבי MacBook למסכים דקים, נפסל לשימוש על ידי ארגון ה- HDMI.ארגון ה- HDMI, או בשמו הפורמלי HDMI Licensing, LLC, הגוף אשר אחראי לתקינה של כבלי HDMI, פסל לשימוש כאמור כבלי HDMI To Mini DisplayPort בשל שתי סיבות: מפרט כבלי HDMI קובע כי בשתי הקצוות של כבל HDMI חובה להיות רק מחבר HDMI, לא שום מחבר אחר.כל כבלי ה- HDMI עוברים סדרת בדיקות על מנת לוודא כי הם עומדים כנדרש בתקינה. הכבל המדובר לא עבר שום בדיקה כזאת ומעבר לכך, סד ...
כמה הערות:
1. זה נראה לי כמו קנטרנות, הבעיה היא לא רק במחשבים של אפל, גם ללנובו שלי אין יציאת HDMI אלא רק Display port
2. כדאי לציין שיש מימוש מלא של HDMI בתוך display port, בנוסף לעוד כמה אפשרויות, נראה שארגון HDMI מנסה לחסל אפשרות שפורמט מתחרה יצליח.
3. לא בטוח שזה חוקי
4. נראה לי שמשחקים כאן עם אפל בדיוק במשחק שלהם, הרי הם עושים את זה כל הזמן עם המחברים שלהם (כולל מניעת אישורים למחבר 30 הפין של האייפון למוצרים שלא מתאימים להם...)
זה בדיוק העניין, הכבל הוא רק שלוחה של העניין. הם אחראיים על הפיתוח לא רק של הכבל, אלא גם על Licensing למי מותר ואסור להשתמש בחיבור, למי תובעים את הצורה על הפרה של החוקיות, על ההצפנה, על הצ'יפים שמותר להשתמש בהם ועל החוזים הדרקוניים של הפורמט המקולל הזה.
יש להניח שהכל עניין של תמלוגים. למה יותר ויותר חברות עוברות ל-DISPLAY PORT? כי לא צריך לשלם 4$ על כל יציאת HDMI שמוסיפים למכשיר אלקטרוני. כנראה שהחברה ב-HDMI פשוט מנסים לחסל את האופציה החינמית.