ברשותי רסיבר אונקיו דגם 608, רמקולים קדמיים KEF C7, סנטר KEF C6, אחוריים Wharfedale Diamond 9.1. ניסתי לעשות כיול אוטומטי ואני לא מרוצה מהתוצאה. רציתי לבקש אם משהו יכול לעזור לי לבצע כיול אכותי ומקצועי ולהסביר לי כיצד להגדיר נכון את המערכת והרמקולים דרך הרסיבר, כלומר משהו שיש לו רסיבר אונקיו 608. תודה
עזרה בכיול מערכת
שלום לכולם.
ברשותי רסיבר אונקיו דגם 608, רמקולים קדמיים KEF C7, סנטר KEF C6, אחוריים Wharfedale Diamond 9.1. ניסתי לעשות כיול אוטומטי ואני לא מרוצה מהתוצאה. רציתי לבקש אם משהו יכול לעזור לי לבצע כיול אכותי ומקצועי ולהסביר לי כיצד להגדיר נכון את המערכת והרמקולים דרך הרסיבר, כלומר משהו שיש לו רסיבר אונקיו 608. תודה
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
Re: תודה לאלפיי המגיבים
קיבלת תשובה רצינית מבנאדם אחד. כל בנאדם אחר שנכנס לשרשור רואה את התשובה שקיבלת, חושב לעצמו "וואללה, נכון...", וממשיך הלאה.1shlomo כתב:...
במקום להתעלם מההתייחסות שכן קיבלת מבנאדם אחד, אתה מעדיף להתמקד בהתייחסות שכביכול לא קיבלת מ-"אלפי מגיבים" - איך זה מקדם אותך בדיוק?
כיול מערכת
שלום.
אני בטוח שיש כמה עשרות חברים כאן באתר שיש להם רסיבר אונקיו 608 ויכולים להדריך אותי להגדרות הכי טובות. לי לא משנה אקוסטיקה וגודל החדר.
למרות שעשיתי כיול אוטומטי אני לא מרגיש בצפייה בסרטים הפרדה יפה בן צלילים, כלומר מרגיש או שומע הכול באותה רמה.
תודה.
אני בטוח שיש כמה עשרות חברים כאן באתר שיש להם רסיבר אונקיו 608 ויכולים להדריך אותי להגדרות הכי טובות. לי לא משנה אקוסטיקה וגודל החדר.
למרות שעשיתי כיול אוטומטי אני לא מרגיש בצפייה בסרטים הפרדה יפה בן צלילים, כלומר מרגיש או שומע הכול באותה רמה.
תודה.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
1shlomo,
אין דבר כזה "לי לא משנה אקוסטיקה וגודל החדר".
כיול = התאמת החומרה (הרסיבר והרמקולים) לחלל ההאזנה, והוא משתנה בהתאם לחלל. לכן - בלי לדעת כיצד החדר בנוי, מרוהט, איפה בדיוק הרמקולים ממוקמים ביחס לנקודת הישיבה וכו' אין שום דרך לדעת מה הבעיה אצלך.
יתרה מכך, בלי להיות אצלך, להקשיב ולהבין מה הבעיה - אין דרך לפתור אותה (אולי הסאב ממוקם לא נכון? אולי כדאי להזיז את הספה מטר ימינה? אולי אתה צריך וילון כבד או שטיח שישפיעו על האקוסטיקה? וכו').
אין דבר כזה "לי לא משנה אקוסטיקה וגודל החדר".
כיול = התאמת החומרה (הרסיבר והרמקולים) לחלל ההאזנה, והוא משתנה בהתאם לחלל. לכן - בלי לדעת כיצד החדר בנוי, מרוהט, איפה בדיוק הרמקולים ממוקמים ביחס לנקודת הישיבה וכו' אין שום דרך לדעת מה הבעיה אצלך.
יתרה מכך, בלי להיות אצלך, להקשיב ולהבין מה הבעיה - אין דרך לפתור אותה (אולי הסאב ממוקם לא נכון? אולי כדאי להזיז את הספה מטר ימינה? אולי אתה צריך וילון כבד או שטיח שישפיעו על האקוסטיקה? וכו').
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
האם בשלב זה או אחר כן הרגשת הפרדה? (נניח בעת שמיעה בחנות?)
טיפ ממני - אחרי הכיול תמיד צריך להגביר את הסאב ואת האחוריים. זאת לפחות דעתי.
בכמה ואיך - לפי הטעם.
איזה חיווט יש לך?
אולי BI-AMP יכול לעזור
אתה יכול לצלם את הרמקולים והחדר?
אולי יוכלו לעזור לך יותר ככה.
טיפ ממני - אחרי הכיול תמיד צריך להגביר את הסאב ואת האחוריים. זאת לפחות דעתי.
בכמה ואיך - לפי הטעם.
איזה חיווט יש לך?
אולי BI-AMP יכול לעזור
אתה יכול לצלם את הרמקולים והחדר?
אולי יוכלו לעזור לך יותר ככה.
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7041
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1461 פעמים
סנדרסון כתב
למד שחייה בהתכתבות אצל מציל ידוע
שנכנס סוף סוף לים
תוך שניות הוא נעלם
שניים קפצו אליו מיד
טובעים השניים מן האחד.
כמו שאי אפשר ללמוד שחייה בהתכתבות אי אפשר לדעתי לעשות כיול בהתכתבות.
לפי דעתי צריך לראות את הסטאפ ולכייל אותו לפיו כך שכל בעל מקצוע יצטרך להגיע לראות ולכייל
למד שחייה בהתכתבות אצל מציל ידוע
שנכנס סוף סוף לים
תוך שניות הוא נעלם
שניים קפצו אליו מיד
טובעים השניים מן האחד.
כמו שאי אפשר ללמוד שחייה בהתכתבות אי אפשר לדעתי לעשות כיול בהתכתבות.
לפי דעתי צריך לראות את הסטאפ ולכייל אותו לפיו כך שכל בעל מקצוע יצטרך להגיע לראות ולכייל
תנסה קודם לעשות "כיול" ידני לדברים שאפשר כלומר - להגדיר/לבדוק גודל רמקולים, מרחק רמקולים, ואפילו עוצמה.
כיול מערכת
בקיצור... האם יש מישהו מקצועי ,מומחה ברמה ,בתחום הקולנוע הביתי שמכיר ומנוסה עם מגברי אונקיו שמוכן להגיע אליי לצורך כיוון וכיול המערכת ,בהתנדבות, תשלום סמלי, או תשלום שפוי? אני גר בצפון בגליל המערבי.
תודה.
תודה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78861
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
חשבתי שזה רק אני עושה את זה... מישהו יודע למה הם כאלה עדינים עם האחורים?טיפ ממני - אחרי הכיול תמיד צריך להגביר את הסאב ואת האחוריים. זאת לפחות דעתי....
1shlomo,
מה זה תשלום סמלי ולמה אתה חושב שכיול של מישהו יהיה טוב מזה האוטומטי (שגם עושה תיקונים לפי תדר שזה משהו שאוזן אדם אינה יכולה לעשות).
יתכן שאתה בכלל לא צריך מכייל אלא מישהו שיכול לייעץ לך אקוסטית, להזיז רמקולים למקומות טובים יותר וכו'.
בכל אופן, לא ידוע לי על אנשים שעושים את זה מקצועית. אם תגלה אחד כזה, תעדכן אותנו שנכיר.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
שמח לעזור דור
מצחיק שסוגיה "פשוטה" שכזו לא עולה ביום יום כאן בפורום. מתעסקים יותר מידיי בציוד
מצחיק שסוגיה "פשוטה" שכזו לא עולה ביום יום כאן בפורום. מתעסקים יותר מידיי בציוד
חבל מאוד שרוב האנשים כאשר חסר להם משהו במערכת שלהם, הם לא מנסים להזיז או לכייל מחדש.Itay_Pollak כתב:שמח לעזור דור
מצחיק שסוגיה "פשוטה" שכזו לא עולה ביום יום כאן בפורום. מתעסקים יותר מידיי בציוד...
רצים ומבזבזים כסף.
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7401
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
מזמן כבר עשיתי את זה כי באמת משהו לא היה נשמע לי מאחורה והסאב . ולך שלמה בוא נעשה את עצמנו מטומטמים , את הקדמיים שלך שים על 5 את הסנטר שלך שים על 10 ואת האחוריים שלך שים על 8 והסאב על 2 או 3 . אה איך אתה שומע עכשיו אח שלי איזה יופי אה .