שלום חברים,
בהמשך לשרשור הזה
יש לי כמה אפשרויות:
1. להצמיד את הרמקולים לקירות הצדדיים ולהסתפק במסך של כ80 אינטש'. הרמקולים יהיו די בפינה.
2. השכבה של זוג הרמקולים הקדמיים על הצד ע"מ שיכנסו מתחת למסך, הרמקולים שלי הם dual concentric ככה שבגדול - כמעט כל הסאונד (חוץ מהנמוכים) מגיע ממקור אחד, לא יהיה פה פיזור תדרים לרוחב המסך. גם פה הרמקולים יהיו כמעט לגמרי צמודים לקיר ודי בפינה אבל אוכל להתקין מסך של כ100 אינטש'.
3. הצבת הרמקולים מאחורי המסך, הצמדה שלהם לקיר האחורי ומן הסתם - רכישת מסך שקוף אקוסטית... (החסרון פה הוא שאצטרך לרכוש מסך של כ80 אינטש' גם כן מכוון והמסך יהיה קרוב בכחצי מטר למקום הישיבה)
אני בכל מקרה מתכוון לשים ספוגי בליעה על כל הקיר האחורי, אם זה עוזר בקבלת ההחלטה.
אני בגדול פוזל לכיוון האפשרות השניה והשלישית, אשמח לשמוע עוד רעיונות ודעות לגבי האלטרנטיבות.
תודה!
מיקום של רמקולים רצפתיים בחדר צר
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
1. הצמדת הרמקולים הקדמיים לפינה בעייתית במיוחד אם לרמקולים יש פורט בס אחורי. למיטב ידיעתי זה לא המצב עם הסאטורן S10, ככה שזו לדעתי האופציה המועדפת מכל השלוש שהצגת.
2. הבעיה הכי קריטית עם השכבה של הרמקולים היא שבאופן אידיאלי הטוויטרים צריכים להיות בגובה האוזניים שלך - כלומר כ-80-100 ס"מ מהרצפה. אני גם בכלל לא בטוח שזה פרקטי להשכיב רמקולים גדולים כמו ה-S10 (בהנחה שיהיה הרבה יותר שטח מגע עם סטנד או בידורית מה שיכול להביא לבעיה רצינית של ויברציות...)
3. לא מבין מה היתרון של זה על אלטרנטיבה 1... אתה מקבל אותו גודל מסך של 80 אינץ' תחת אילוץ של מסך שקוף אקוסטית, מקטין את טווח ההקרנה ועדיין מצמיד את הרמקולים לקיר - למה זה פתרון עדיף??
2. הבעיה הכי קריטית עם השכבה של הרמקולים היא שבאופן אידיאלי הטוויטרים צריכים להיות בגובה האוזניים שלך - כלומר כ-80-100 ס"מ מהרצפה. אני גם בכלל לא בטוח שזה פרקטי להשכיב רמקולים גדולים כמו ה-S10 (בהנחה שיהיה הרבה יותר שטח מגע עם סטנד או בידורית מה שיכול להביא לבעיה רצינית של ויברציות...)
3. לא מבין מה היתרון של זה על אלטרנטיבה 1... אתה מקבל אותו גודל מסך של 80 אינץ' תחת אילוץ של מסך שקוף אקוסטית, מקטין את טווח ההקרנה ועדיין מצמיד את הרמקולים לקיר - למה זה פתרון עדיף??
לא הבנתי למה באופצייה הזאת המסך לא יכול ליהיות 100'?GibsonLP כתב: 3. הצבת הרמקולים מאחורי המסך, הצמדה שלהם לקיר האחורי ומן הסתם - רכישת מסך שקוף אקוסטית... (החסרון פה הוא שאצטרך לרכוש מסך של כ80 אינטש' גם כן מכוון והמסך יהיה קרוב בכחצי מטר למקום הישיבה)
תודה!...
1. רב תודות, לא ידעתי שהפורט האחורי הוא אחד האילוצים ללמה לא מציבים רמקול בפינהepony כתב:1. הצמדת הרמקולים הקדמיים לפינה בעייתית במיוחד אם לרמקולים יש פורט בס אחורי. למיטב ידיעתי זה לא המצב עם הסאטורן S10, ככה שזו לדעתי האופציה המועדפת מכל השלוש שהצגת.
3. לא מבין מה היתרון של זה על אלטרנטיבה 1... אתה מקבל אותו גודל מסך של 80 אינץ' תחת אילוץ של מסך שקוף אקוסטית, מקטין את טווח ההקרנה ועדיין מצמיד את הרמקולים לקיר - למה זה פתרון עדיף??...
2. מסכים, בגלל זה לא ממש אהבתי את האלטרנטיבה הזו.
3. היתרון הוא שהרמקול לא יהיה צמוד לקיר הצדדי רק לקיר האחורי (המטופל) אבל עכשיו האלטרנטיבה הראשונה נראית לי בהחלט טובה יותר למרות שחסרים לי כמה ס"מ כדי להכניס כבר מסך 88"
כי מרחק הצפיה מהספות הקדמיות יוקטן בחצי מטר ויהיה בערך 2.3 מטרים מהמסךף לפי כל החישובים שראיתי זה לא מספיק למסך גדול יותר.ariel-ro כתב:
לא הבנתי למה באופצייה הזאת המסך לא יכול ליהיות 100'?...
שוב תודה לשניכם.