שאלה על מרחקי הקרנה

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם

אנחנו על סף מעבר דירה, ובדירה החדשה יש סלון גדול, כך שנהיה מעוניינים במקרן בסופו של דבר, אבל כרגע, עם מעבר הדירה, יש עם זה קצת בעיית תקציב.
במסגרת השיפוץ שאנחנו עושים בדירה, אנחנו רוצים להתכונן למקרן, כדי שלא נצטרך לעשות חציבות בקירות והתקרה כשנחליט לקנות אותו.
השאלה היא - האם יש נוסחה כללית ליחס בין מרחק ההקרנה וגודל המסך, או שהנתון משתנה מאוד ממקרן למקרן, ואנחנו למעשה צריכים להתחייב למקרן מסויים, או לפחות לפסול מגוון מקרנים, אם אנחנו עושים הכנה למקרן במרחק מסויים מהקיר עליו תתבצע ההקרנה?

המרחק בין קיר ההקרנה והקיר שמולו הוא 5 מ', ועקרונית לכל מערכת ההקרנה והשמע יוקצו 3 מ', אבל אני מניח שאני אצליח לגנוב עוד חצי מטר בערך אם יהיה צורך.

איזה רוחב כדאי להקצות לרמקולים? איזה גודל מסך זה ישאיר לי? ובאיזה מרחק אצטרך למקם את המקרן לצורך העניין?

תודה לכולם.

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6606
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

מכיוון שלכל מקרן יש זום שונה קביעת המרחק היא בעייתית. לדוגמא במקרני ה DLP הזולים כמו ה HD20 הזום הוא בסך הכל X1.3 מה שמאוד מגביל בהתקנה. מקרנים אחרים בעיקר בטכנולוגית LCD יתנו לך זום של בין 1.8 ל 2.1 מה שמאפשר לך משחק די גדול בהתקנה.

ההצעה שלי לא להתחייב כבר עכשיו לגודל הההקרנה ולהחליט רק אחרי רכישת מקרן, את ההכנה אתה בהחלט יכול לעשות עכשיו (נקודת חשמל, והכנה לכבל HDMI שיחובר מהמקרן לרסיבר)

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

אבל אם אני עושה עכשיו את ההכנה, אני שם את כבל החשמל וה-HDMI במקום מסויים - רק שם אוכל לשים את המקרן.
אני לא מתכוון לקנות מקרן זול. מקרן זול אני יכול לקנות גם עכשיו - אני מתכוון לחכות עד שיתפנה סכום נורמלי ואז להשקיע במקרן איכותי יותר.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

את הנקודה למקרןמשים באזור ה-4-4.5 מטר.
רמקולים שים כמה שיותר רחב בקיר הקידמי אבל לא צמוד לפינות (50 ס״מ מהקירות הצדדיים זה בסדר).
אלו כללי אצבע שיתאימו למרבית הדברים אבל ברור שללא בחירת המוצרים זה סתם ניחוש
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

אם כך, אני אנסה לנצל את השירשור לקבלת המלצה על מקרן.
ראיתי את רשימת עשרת המומלצים בפחות מ1500 דולר שקושרה מכאן, וחשבתי לקחת את המיצובישי HC4000, אבל נראה שהניגודיות שלו נמוכה למדי, וזה עלול להיות בעייתי במקרן לסלון, ולא לחדר הקרנה ייעודי ואטום לאור.
ניסיתי להסתכל בעשרת המומלצים של האתר, בלי קשר לתקציב, ושם ראיתי את ה-Epson 8700 UB. האם הוא יתאים יותר לסלון?

בהנחה שאני בוחר באחד משני אלה ומעוניין בהקרנה ברוחב של 2.5-3 מ', מה המרחק המינימלי בו אוכל למקם את המקרן? במרחק 4-4.5 מ' שהומלץ באופן כללי ככל הנראה תהיה תאורה, כך שצריך לקרב את המקרן לקיר או לחילופין - להצמיד אותו לקיר הרחוק, מרחק של כ-5 מ'.

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6606
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

באתר projectorcentral יש מחשבון הקרנה בהתאם לדגם של המקרן. תוכל שם לבדוק בדיוק את גודל ההקרנה המינמלי והמקסימלי לכל אחד מהמקרנים לפי המרחק בו תבחר להתקין את המקרן

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

הפס הירוק שמופיע מתחת לסקאלת המרחק הוא המרחק המינימלי והמקסימלי בהתאם לגודל ההקרנה שהזנתי שם?
אם כן, נראה שכל מקרן מהרשימה יעבוד היטב ב3.5 מ'. השאלה היא אם שימוש בזום הקיצוני ביותר שאפשר לא יפגע בתמונה או יגרום לעיוותים אופטיים. מצד שני, בחמישה מטר מרחק הקרנה רוב המקרנים של 1500$ ומטה כבר חלשים מדי לפי מה שמראים המחשבונים שם. אם 3.5 מ' זה בעייתי מבחינה אופטית, אני כנראה אהיה חייב לקחת משהו בסגנון ה-8700, לא?

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”