שאלה שמציקה לי: איך לעזאזל הופכים סרט ישן כמו פארק היורה לסרט HD?
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
הסרטים ( כמעט רובם ככולם ) צולמו ועדיין מצולמים בפילם.
הפילם מכיל בכל פריים רזולוציה גבוהה הרבה יותר מ 1080 שורות שאנחנו מכירים ממכשירי הטלביזיה והמקרנים.
מה שעושים בעצם זה דיגיטציה, סורקים את הפריימים אחד אחד, לפעמים גם מטפלים בהם אם זה סרט מאוד ישן, ומתאימים את הרזולוציה (downscale ) לפורמט של BD.
בסרטים קצת יותר חדשים כאלה שהמאסטר של פס הקול קיים, מעבירים את המיקס ( לא עושים חדש ) במקודדים החדשים של דולבי או DTS כדיי לקבל גם סאונד ברזולוציה גבוהה.
ליאור
הפילם מכיל בכל פריים רזולוציה גבוהה הרבה יותר מ 1080 שורות שאנחנו מכירים ממכשירי הטלביזיה והמקרנים.
מה שעושים בעצם זה דיגיטציה, סורקים את הפריימים אחד אחד, לפעמים גם מטפלים בהם אם זה סרט מאוד ישן, ומתאימים את הרזולוציה (downscale ) לפורמט של BD.
בסרטים קצת יותר חדשים כאלה שהמאסטר של פס הקול קיים, מעבירים את המיקס ( לא עושים חדש ) במקודדים החדשים של דולבי או DTS כדיי לקבל גם סאונד ברזולוציה גבוהה.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
היכולת להמיר סרט כ"כ ישן לHD נובעת מכך שהפילם שעליו הסרט מצולם בעל "רזולוציה" יותר גבוהה מHD, לכן ניתן בכלל להמיר (ז"א יש מספיק מידע)
איך ההמרה עצמה עובדת אני לא בטוח, אבל זה כנראה משהו בסגנון של הקרנה מהפילם המקורי על חיישן HD.
איך ההמרה עצמה עובדת אני לא בטוח, אבל זה כנראה משהו בסגנון של הקרנה מהפילם המקורי על חיישן HD.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
לא,bg1987 כתב:היכולת להמיר סרט כ"כ ישן לHD נובעת מכך שהפילם שעליו הסרט מצולם בעל "רזולוציה" יותר גבוהה מHD, לכן ניתן בכלל להמיר (ז"א יש מספיק מידע)
איך ההמרה עצמה עובדת אני לא בטוח, אבל זה כנראה משהו בסגנון של הקרנה מהפילם המקורי על חיישן HD....
יש מכונות שיודעות לסרוק את הפריימים אחד אחד. מה פתאום הקרנה ? מה זה וידאו ג'ורג שנת 1983 ?
( ככה היו ממירים סרטי 8 מילימטר ל VHS בארץ .. )
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- MONI
- חבר ותיק

- תגובות: 1341
- נתן תודות: 482 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
Lior_M כתב:הסרטים ( כמעט רובם ככולם ) צולמו ועדיין מצולמים בפילם.
ליאור...
תשובה טובה
תודה