חיידק השדרוג שוב תוקף, בכל הכוח! - עדכון, יש מידע ותמונות!

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #1 

כמו תמיד, הוא מגיע משומקום. באמת. אחרי שעות של האזנה וחיוכים, פתאום קופצת הזדמנות לקחת את הסטאפ הכי טוב שיצא לי לשמוע, ולהעביר אותו לבית. איך מוותרים על דבר כזה, אני לא יודע. לא יכול להיכנס לפרטים בנוגע לציוד, רק להגיד שזו הייתה חוויית מוזיקה נהדרת.

טוב, אחרי האושר והרומנטיזציה של העניין - מדובר על אותו פרה, פאוור אחר (ברמה מאוד גבוהה, פחות או יותר מקבילה לפאוור בסטאפ המקורי), אותם רמקולים (רוג'רס LS3/5A) ודאק אחר - ואלאב, במקרה שלי, למען ההוגנות הרבה פחות טוב מהמקורי, ואין לי ספק שזה משנה את כללי המשחק, אבל עדיין - מקרב אותי מאוד-מאוד-מאוד לקו הסיום.

הדאון-סייד בכל הסיפור - התקציב קצת חנוק, אבל לא משהו ששלושה שבועות עבודה מאומצת לא יפתור.

צפו, ככה"נ, לשרשור התחדשתי מתישהו בחודש הקרוב :D
נערך לאחרונה על ידי ran_carney ב 14/07/2011 20:17, נערך פעם 1 בסך הכל.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #2 

בהצלחה ותת"ת (f)

yosis3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #3 

אין קו סיום.תשכח מזה,הוא תמיד מתרחק.

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

לא אצלי. לא באמת. קבעתי גבול עם הרמקולים, ולא אחליף אותם. אף אחד מהם, בטוח. אלא אם אקבל הון עצום ומפתיע, וגם אז אני בספק. דווקא מהסיבה שברור לי שתמיד יש יותר, אני מציב לי את הגבול. את הדוגמא לקחתי מחבר שיש לו מערכת יקרה, אבל לא יותר מדי, שמוציאה צליל נהדר. הוא יכול להמשיך לשדרג, אבל טוב לו - הוא נעצר - ומאושר. כך גם אני. הרוג'רס מאוד מצאו חן בעיני, יש להם פוטנציאל עצום עם ההגברה המתאימה - את זה אני יודע מהאזנה שעשיתי לרמקולים שלי יחד עם הפרה שככה"נ ארכוש בשבוע הבא. טוב לי, ושם אעצור.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

ran_carney כתב:לא אצלי. לא באמת. קבעתי גבול עם הרמקולים, ולא אחליף אותם. אף אחד מהם, בטוח. אלא אם אקבל הון עצום ומפתיע, וגם אז אני בספק. דווקא מהסיבה שברור לי שתמיד יש יותר, אני מציב לי את הגבול. את הדוגמא לקחתי מחבר שיש לו מערכת יקרה, אבל לא יותר מדי, שמוציאה צליל נהדר. הוא יכול להמשיך לשדרג, אבל טוב לו - הוא נעצר - ומאושר. כך גם אני. הרוג'רס מאוד מצאו חן בעיני, יש להם פוטנציאל עצום עם ההגברה המתאימה - את זה אני יודע מהאזנה שעשיתי לרמקולים שלי יחד עם הפרה שככה"נ ארכוש בשבוע הבא. טוב לי, ושם אעצור.
...
שמע , הרוג'רס ללא ספק רמקולים מדהימים (למרות שלא שמעתי אותם ), אבל אם הייתי מקבל 100 ש"ח על כול פעם ששמעתי אני יותר לא אשדרג , הייתי היום מיליארדר :lol:
אין מה לעשות חיית השדרוג תתחיל לתפוס אותך , היא אולי תתחיל בקטן , כמו כבלים , או במשהו אחר , ואחרי כמה זמן , כשתחשוב שנגמלת , הוא יחזור ובחזק :lol:
לא נגמלים משדרגת בדיוק כמו שלא מאלכוהוליזים :lol:
אבל אם אתה כ"כ בטוח , אני מוכן לקבל את ה100 ש"ח שלך בתור התערבות

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

סתם בשביל התיאוריה, במידה ואתה מנצח - אתה מקבל את הכסף ברגע ששידרגתי, אבל במידה ואני מנצח - אני חייב למות מבלי לשדרג, ואז מה עוזר לי הכסף? :lol:

תראה, תיאורטית וגם פסיכולוגית אני בהחלט מבין את ההיגיון מאחורי השידרוגים. מצד שני, מההיכרות שלי עם עצמי, מאז ומתמיד היה לי עניין - כל עוד אני בתוך תחום, אני לא מסוגל להשתחרר ממנו. מהרגע שהשלמתי אותו, זה נגמר.

אגב, על מנת ליצור מצב בו אני קובע גבול ולא ממשיך ממנו, אני משתדל לשמור על רמה אחידה של הציוד - כדי שלא, שמא, יהיה לי תירוץ להגיד "רגע, אבל ההגברה הזו היא לחלוטין אוברקיל עבור הרמקולים האלו, אני חייב לשדרג!". אין ספק, אגב, שאם אעשה את השדרוג הזה, הדאק יהיה צוואר בקבוק, וכנראה שאשקול לשדרג אותו מתישהו בהתאם, אבל בזאת אסיים את תחום הסטריאו.

אגב אגב, אני כנראה אצליח לעצור כאן בגלל שיש לי נטייה לתחביבים יקרים מהרבה סוגים, צריך לשמור תקציב גם עבורם :)

LosNir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 131
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #7 

(Y) אמנם אני עוד בתחילת דרכי.. אבל מניסיוני החיידק לא משחרר כלל :roll:

אגב, ידוע לך על איזה Valab מדובר? יש לי את גרסא #11 (רכיבים טובים יותר + ספק כח נפרד) וששידרגתי בנוסף בעצמי, ועם הציוד המתאים ההבדל הוא שמים וארץ, אז במידה ותרצה לקחת להאזנה שני הבא..

- ניר

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

החיידק הזה הוא בנזו' לא קטן, אין ספק, אבל התקציבים הכספיים שאצטרך על מנת לעלות עוד שלב לחלוטין חוצים את הרף שאני מגדיר כעוד-איכשהו-הגיוניים.

האמת, אין לי מושג על איזה ואלאב מדובר. קניתי אותו ביד שניה. איך בודקים דבר כזה?

*תודה על ההצעה, אגב

LosNir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

בעיקרון אני מכיר כמה גרסאות, יש את #9 ו #10 שהשינוי הוא פנימי ומבלי לפתוח אני לא בטוח שאפשר להבדיל ביניהן. אולי ע"י השנה שהוא נרכש במקור.
גרסא #11 כבר מגיעה עם ספק כח נפרד (שמשפר המון אגב) - כלומר המכשיר בנוי מ 2 "קופסאות".

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

לפי מה אתה קובע שספק הכוח הנפרד משפר המון? על איזה סטאפ? לאיזה דגם של ואלאב אתה משווה אותו?

LosNir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

הסטאפ כרגע - וולאב -> אינטגרייטד של רוטל (RA-840BX4) משודרג של י.פ. -> אומגה אודיו L7.
לא יצא לי להשוות מול הגרסא ללא הספק כח אבל:

א. ע"פ תגובות בפורמים ב Head-Fi / diyaudio יש שיפור ניכר. בעיקר מול גרסא #9 (2009 - תחילת 2010).

ב. שדרוג שעשיתי בספק הכח (החלפה של הקבלים לערך גבוהה יותר ובאיכות גובהה יותר) שיפרה ישירות את הבאס. הכמות גדלה במקצת אבל בעיקר הוא התהדק וניהיה מדויק יותר.

גרסא #9 מגיעה עם שנאי מרובע. #10 כבר מגיעה עם שנאי R-Core (דומה לעגול) ועם רכיבים טובים יותר. לשניהם יש 4 קבלי כח של 470uf.
לעומת זאת גרסא #11 מגיעה עם ספק כח נפרד שמקטין הפרעות חשמליות בסיגנל + מעגל סינון מתח משופר + 10 קבלים מול 4 בגרסאות הקודמות.

אי אפשר להתווכח עם העובדה שכמספקים מתח ייציב ונקי יותר לרכיב חשמלי הוא מתקפד בצורה טובה יותר. אפשר לראות את זה עם ה SB3 של יאיר ועם עוד המון שדרוגים כגון שנאים, פילטרים ומייצבי מתח.
אגב, ההשפעה של סה"כ ערך קיבולי גבוהה יותר בספק כח היא כמעט ישירה על הבאס. העובדה היא שהמכשיר צורך זרם רגעי גבוהה יותר כשהוא מטפל בתדרים הנמוכים, דבר שהספק כח לא יכול לספק באותה השניה - ופה הקבלים עוזרים.

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

הממ. הדגם שיש אצלי נרכש על ידי הבנאדם בתחילת 2010. כנראה שמדובר באמת על גירסא 9.
על איזה סכום אנחנו מדברים שהשקעת בשדרוג? ביררתי קצת על אפשרויות השדרוג לדאק הזה, הן פחות או יותר לא נגמרות. גם אם אשים 1000 ש"ח, רק למטרת השדרוג, עדיין אפשר יהיה לקחת לזרוק עוד כמה שקלים לצורך שדרוג נוסף. במצבים כאלו כבר שווה לפעמים אפילו לשקול להחליף דאק. והואלאב, אני מסכים, באמת עושה אחלה עבודה שבעולם.

LosNir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

על השדרוג הוצאתי 0 שקלים. מדובר על רכיבים ששכבו אצלי ללא שימוש (6 קבלי Panasonic FM 2200uf ו WIMA MKP10).

דבר ראשון הייתי ממליץ על החלפת הקבלי כח. מדובר על 50 ש"ח בערך? אולי פחות.. צריך לבדוק באיביי.
שיפור נוסף שלא עולה הרבה הוא החלפת קבלים ביציאה. או בכלל להעיף אותם (Best cap is no cap) אם אתה יודע שיש קבלי מוצא ברכיב הבא.

יש עוד שיפור שאפשר לעשות מבלי לקנות רכיבים (הוא נקרא DIR9001 MOD) שמשפיע רק על הכניסת spd/if והאופטית. אני משתמש USB אז זה פחות קריטי לי.
יש עוד שיפורים שאפשר לעשות אבל עוד לא ניסיתי אותם (הרכיבים הגיעו, נשאר רק למצוא זמן להלחים). אני אדווח אם אתה מעוניין.

אני מסכים שלא כדאי להשתגע. אתה יכול להזמין את קיט ל DC-30W (כך נקרא הספק כח) אבל אני לא בטוח מה העלות. נדמה לי $150 כולל משלוח - אולי כדאי להשקיע אותם במקום אחר בסטאפ. אין לי בעיה שתיקח את ה DAC לשמיעה ותבדוק אם השינויים בכלל לטעמך ו/או שווים את ההשקעה הכספית.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

ran_carney כתב:סתם בשביל התיאוריה, במידה ואתה מנצח - אתה מקבל את הכסף ברגע ששידרגתי, אבל במידה ואני מנצח - אני חייב למות מבלי לשדרג, ואז מה עוזר לי הכסף? :lol:

תראה, תיאורטית וגם פסיכולוגית אני בהחלט מבין את ההיגיון מאחורי השידרוגים. מצד שני, מההיכרות שלי עם עצמי, מאז ומתמיד היה לי עניין - כל עוד אני בתוך תחום, אני לא מסוגל להשתחרר ממנו. מהרגע שהשלמתי אותו, זה נגמר.

אגב, על מנת ליצור מצב בו אני קובע גבול ולא ממשיך ממנו, אני משתדל לשמור על רמה אחידה של הציוד - כדי שלא, שמא, יהיה לי תירוץ להגיד "רגע, אבל ההגברה הזו היא לחלוטין אוברקיל עבור הרמקולים האלו, אני חייב לשדרג!". אין ספק, אגב, שאם אעשה את השדרוג הזה, הדאק יהיה צוואר בקבוק, וכנראה שאשקול לשדרג אותו מתישהו בהתאם, אבל בזאת אסיים את תחום הסטריאו.

אגב אגב, אני כנראה אצליח לעצור כאן בגלל שיש לי נטייה לתחביבים יקרים מהרבה סוגים, צריך לשמור תקציב גם עבורם :)
...
1 - הכסף לא עוזר לך לשידרוג , אלא להוצאות אחרות , שנחסכות ממך :lol:
2 - אני ניסיתי את הדרך שלך ולא הצלחתי , בזמנו הסתובבתי אצל המון אנשים עם מערכות שונות , מרגילות ועד היי אנד מטורף , כמעט כולם ניסו לשלוט בזה ולא הצליחו
3 - הסיסמה שיש ב HEAD-FI שבתרגום חופשי אומרת , "אנו מצטערים על הארנק שלך" , תופסת עוד יותר בסטריאו דו ערוצי או רב ערוצי רגיל :lol:
4 - קבלת המצב כמות שהוא עדיפה על פני הכחשה שלו :lol:

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

הפתרון הכי פשוט? למחוק את הזיכרון ולחזור לימי מערכת ה-2.1 שנקנתה ב-300 שקלים ושמעתי איתה מוזיקה באמפי3 של 128 ביט. באמת. הבורות חוסכת הרבה מאוד כסף :)

נו, מילא, כנראה שאתה צודק. הכי חשוב שאיהנה מהשדרוג הקרוב.
אעדכן ברגע שיהיו חדשות :)

LosNir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

סתם כדי לגרום לך להוציא עוד כסף מהארנק :twisted: :lol:
I finally received my DC-30 and installed it after taking out the uneeded parts. From the moment I pushed play the improvements were right there laid out in front of me, there was no straining to hear the differences. What struck me right away was the finesse and refinement, I don't think there's an area that's not improved. The DC-30 takes this dac to a whole new level and IMO it's a must have if you own a Valab or Teradak.
...
קיבלתי חלקים לשידרוג הוואלאב אז עברתי על השרשור ב HeadFi ונתקלתי בזה.

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

יופי, תודה. זה חוקי בכלל? מופעל עליי פה לחץ לא הוגן.
ההתערבות מבוטלת! 8)

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

פחדן :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
מצטער על הארנק שלך , לא היית צריך להתחיל איתנו :lol: :lol: :lol:
אני מציע שאם אתה רוצה לזכות בהתערבות , תן את הארנק ואת כרטיס האשראי להנהלה , היא לבטח תשמור עליו טוב :lol: :lol:

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

בין שתי האופציות, אני מעדיף להשקיע את הסכום ברגע זה גם על הפרה והפאוור, ולזרוק פנימה גם איזה דאק. קח את ה-1000 ש"ח. עדיין אצא ברווח :lol:

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

טוב, הפרה הגיע. האיכות השתפרה פלאים. הבאסים, שכל כך חסרים עם הרוג'רס נשמעים פתאום כל כך הרבה יותר טוב! בינתיים הרוטל 875 משמש כפאוור, ו-וואלה, עושה עבודה לא רעה בכלל! בכ"א, לצערי עדיין לא יכול לחשוף פרטים, אבל להערכתי עד שישי הקרוב אוכל לחשוף פרטים. מה שכן, הולך להיות אז סשן האזנה עם כמה פאוורים ברמה גבוהה מאוד ונראה מה יושב הכי טוב.

חוזר לטרייסי צ'פמן, רבותיי! 8)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”