בעקבות מתקפת הפלאזמה שחטפתי מכם יצאתי לבדוק הכצעקתה והאם הפסילה הגורפת של אפשרות הפלזמה מצידי לטובת ה-LED לא היתה נחפזת. כל זה בהתחשב בדרישות שהצבתי, שעיקרן (בקיצור ובלי לחזור על המגילה מהשרשור הקודם): מסך בגודל 47+ ורצוי מאוד באזור 50, תמונה טובה עם שחורים וניגודיות מעל הממוצע, חסינות טובה מהשתקפויות, תקציב 6-8 ומוטב פחות. תלת מימד ומשחקים אחרים לא נחוצים.
נקודת השבירה היא עניין הגודל. לו הסתפקתי ב-47" כנראה שהייתי סוגר על אחד ממסכי הלד שציינתי בשרשור הקודם, אבל הבנתי שבמסכים הגודל כן קובע וחבל להתפשר בנקודה הזו. למרבה הצער אין כל כך לדים באזור ה-50 (או בתקציב), לעומת זאת העולם מתברך באינסוף דגמי פלאזמה בגודל הזה וחבל לוותר על הבדיקה.
אז מסתבר שאכן נחפזתי להחליט ויש עולם עשיר ומגוון מחוץ ללד.
מתוך מה שקראתי עד כה, מכל האופציות שהועלו ושפופולריות בפורום אני נוטה עכשיו חזק לכיוון הפלזמה 550 של סמסונג, כנראה ה-C ולא ה-D:
- בפלזמות של LG בחנתי בעיקר את ה- 550PK. מעבר לעובדה שה-LG מקבלות ביקורות קצת פחות טובות מהסמסונג באותם טווחי מחיר, פסלתי את האופציה מסיבה עיקרית אחת: השתקפויות. התלונה על השתקפויות היא גורפת אצל רבים מאוד שקנו פלסמות של LG וגם בביקורות. זו נקודה שאני לא מעוניין להתפשר בה.
- את אופציות פנסוניק ובפרט ה- 20V פסלתי די מוקדם מפאת תמורה למחיר. הביקורות מהללות מאוד וגם האנשים כאן, וכנראה בצדק, אבל רבאכ... המסך הזה עולה כמעט כפליים מהסמסונג. אני מעדיף להשקיע את תוספת הכסף ברסיבר ורמקולים טובים. ולא שאין גם לפנסוניק חסרונות.
מה שקנה אותי בסמסונג 550, עפ"י עדויות וביקורות:
- חסינות טובה מספיק להשתקפויות, הדגם משתמש בציפוי שאפקטיבי במיוחד נגד זה ככל הנראה
- ביצועי תמונה לא כמו של פנסוניק אבל לא מאוד מאוד רחוקים; מסופקני אם ארגיש את ההבדל חיים האמיתיים
- עיצוב נפלא (בעיניי) ועובי דק מספיק (אם כי לא כמו ה- 550PK של LG...)
- חיבורים, ממשק משתמש ועוד נקודות זכות יותר מינוריות
לא בדקתי עוד יצרנים ולא הרבה יותר מדי דגמים, הסינון החוצה של ה-3D בין השאר עזר לי להתמקד.
עכשיו, בהנחה שאין איזה דגם שפספסתי בטווח המחירים הנ"ל (למעשה מחיר ה-D550 הוא בסביבות ה-5000), יש כמה שאלות בנוגע להחלטה בין ה-C550 ל-D550:
ממה שאני מבין, מה שאני מקבל ב-D זה קודם כל דגם "מעודכן" 2011, עוד אינץ' אחד, תלת מימד שלא חשוב לי ועוד כמה דברים נחמדים אך קטנים כמו אפשרות לממשק מהאנדרואיד. לעומת זאת עברתי על הביקורות המאוד מקצועיות לשני הדגמים ב-TelevisionInfo.com והמסקנה משם היא שבתחום איכות התמונה, ניגודיות וכו' לא רק שאין שיפור ב-D לעומת C אלא שהתוצאות טובות קצת פחות (יש אמנם קצת שיפור בדיוק הצבעים). בסעיף ההשתקפויות יש התנסחות יותר מחמירה דווקא עם ה-D. העיצוב ושאר הפרמטרים די דומים.
אי לכך השאלה היא האם לאור הדרישות יש סיבה מוצדקת להשקיע עוד X כסף (כ-1000-1500 שקל אני חושב) כדי לעלות לדגם האחרון D550? אולי דווקא הפוך?
אודה אם מישהו שראה או מכיר את המסכים האלה יעוץ עצה. ד"א יש מקום שבו ניתן לראות את שניהם אחד ליד השני? (לא חושב שבסם ליין הרצליה)
וכמובן – אם אתם חושבים שבאותו אזור מחיר אפשר ללכת על משהו טוב משמעותית אז אשמח לשמוע הצעות.