המרוץ אחר הסלון החדש - גרסת הפלזמה 50" (עם פוקוס על סמסונג 550)

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #1 

תודה למגיבים לחלק הראשון של ה"מרוץ" (http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... &p=1450721)
:)

בעקבות מתקפת הפלאזמה שחטפתי מכם יצאתי לבדוק הכצעקתה והאם הפסילה הגורפת של אפשרות הפלזמה מצידי לטובת ה-LED לא היתה נחפזת. כל זה בהתחשב בדרישות שהצבתי, שעיקרן (בקיצור ובלי לחזור על המגילה מהשרשור הקודם): מסך בגודל 47+ ורצוי מאוד באזור 50, תמונה טובה עם שחורים וניגודיות מעל הממוצע, חסינות טובה מהשתקפויות, תקציב 6-8 ומוטב פחות. תלת מימד ומשחקים אחרים לא נחוצים.

נקודת השבירה היא עניין הגודל. לו הסתפקתי ב-47" כנראה שהייתי סוגר על אחד ממסכי הלד שציינתי בשרשור הקודם, אבל הבנתי שבמסכים הגודל כן קובע וחבל להתפשר בנקודה הזו. למרבה הצער אין כל כך לדים באזור ה-50 (או בתקציב), לעומת זאת העולם מתברך באינסוף דגמי פלאזמה בגודל הזה וחבל לוותר על הבדיקה.

אז מסתבר שאכן נחפזתי להחליט ויש עולם עשיר ומגוון מחוץ ללד.
מתוך מה שקראתי עד כה, מכל האופציות שהועלו ושפופולריות בפורום אני נוטה עכשיו חזק לכיוון הפלזמה 550 של סמסונג, כנראה ה-C ולא ה-D:
- בפלזמות של LG בחנתי בעיקר את ה- 550PK. מעבר לעובדה שה-LG מקבלות ביקורות קצת פחות טובות מהסמסונג באותם טווחי מחיר, פסלתי את האופציה מסיבה עיקרית אחת: השתקפויות. התלונה על השתקפויות היא גורפת אצל רבים מאוד שקנו פלסמות של LG וגם בביקורות. זו נקודה שאני לא מעוניין להתפשר בה.
- את אופציות פנסוניק ובפרט ה- 20V פסלתי די מוקדם מפאת תמורה למחיר. הביקורות מהללות מאוד וגם האנשים כאן, וכנראה בצדק, אבל רבאכ... המסך הזה עולה כמעט כפליים מהסמסונג. אני מעדיף להשקיע את תוספת הכסף ברסיבר ורמקולים טובים. ולא שאין גם לפנסוניק חסרונות.

מה שקנה אותי בסמסונג 550, עפ"י עדויות וביקורות:
- חסינות טובה מספיק להשתקפויות, הדגם משתמש בציפוי שאפקטיבי במיוחד נגד זה ככל הנראה
- ביצועי תמונה לא כמו של פנסוניק אבל לא מאוד מאוד רחוקים; מסופקני אם ארגיש את ההבדל חיים האמיתיים
- עיצוב נפלא (בעיניי) ועובי דק מספיק (אם כי לא כמו ה- 550PK של LG...)
- חיבורים, ממשק משתמש ועוד נקודות זכות יותר מינוריות

לא בדקתי עוד יצרנים ולא הרבה יותר מדי דגמים, הסינון החוצה של ה-3D בין השאר עזר לי להתמקד.

עכשיו, בהנחה שאין איזה דגם שפספסתי בטווח המחירים הנ"ל (למעשה מחיר ה-D550 הוא בסביבות ה-5000), יש כמה שאלות בנוגע להחלטה בין ה-C550 ל-D550:
ממה שאני מבין, מה שאני מקבל ב-D זה קודם כל דגם "מעודכן" 2011, עוד אינץ' אחד, תלת מימד שלא חשוב לי ועוד כמה דברים נחמדים אך קטנים כמו אפשרות לממשק מהאנדרואיד. לעומת זאת עברתי על הביקורות המאוד מקצועיות לשני הדגמים ב-TelevisionInfo.com והמסקנה משם היא שבתחום איכות התמונה, ניגודיות וכו' לא רק שאין שיפור ב-D לעומת C אלא שהתוצאות טובות קצת פחות (יש אמנם קצת שיפור בדיוק הצבעים). בסעיף ההשתקפויות יש התנסחות יותר מחמירה דווקא עם ה-D. העיצוב ושאר הפרמטרים די דומים.

אי לכך השאלה היא האם לאור הדרישות יש סיבה מוצדקת להשקיע עוד X כסף (כ-1000-1500 שקל אני חושב) כדי לעלות לדגם האחרון D550? אולי דווקא הפוך?
אודה אם מישהו שראה או מכיר את המסכים האלה יעוץ עצה. ד"א יש מקום שבו ניתן לראות את שניהם אחד ליד השני? (לא חושב שבסם ליין הרצליה)

וכמובן – אם אתם חושבים שבאותו אזור מחיר אפשר ללכת על משהו טוב משמעותית אז אשמח לשמוע הצעות.

CCHAOSS
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

אם אתה לא תשתמש ב3D ויש סיכוי שתסבול מההשתקפויות, לך על הדגם שלפי הביקורות יותר טוב באספקט הזה.

golana
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 0

ההפרש במחיר לא כזה גבוה

שליחה #3 

אתה יכול למצוא את ה D550 בפחות מ 5.5 ללא משקפי תלת מימד.
את ה C עם אחריות של מיניליין תמצא בזאפ ב 5.2
נראה לי שהאופציה של תלת ממד ב200 שקל די משתלמת לא ?

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #4 

1.מלבד אדם אחד כאן ( שלא פרסם מאיפה הוא קנה) אף אחד כאן לא קיבל מחיר כזה
2.כל זוג משקפיים עולה בערך 500 ש"ח . . .

למרות האמור לעיל , לדעתי אם המחיר הזה אמיתי המסך הזה כרגע ללא מתחרים.

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

golana כתב:אתה יכול למצוא את ה D550 בפחות מ 5.5 ללא משקפי תלת מימד.
את ה C עם אחריות של מיניליין תמצא בזאפ ב 5.2
נראה לי שהאופציה של תלת ממד ב200 שקל די משתלמת לא ?
...
כמו שאוריאל אומר לא ראיתי אופציה לקנות את ה-D550 בפחות מ-1000 או יותר שקלים מעל ה-C, אותו אפשר להשיג בפחות מ-5K עם אחריות מיניליין.
אופציה של תלת מימד לא שווה הרבה ללא משקפי תלת מימד, לא?... מה גם שמכל מה שאני קורא נראה שעדיף לי לשמור את הפיצ'ר הזה לקניה הבאה של מסך עוד כמה שנים טובות, עד אז אמשיך לבקר להנאתי בקולנוע 8)
אוריאל כתב: למרות האמור לעיל , לדעתי אם המחיר הזה אמיתי המסך הזה כרגע ללא מתחרים.
...
לאיזה מהם התכוונת?

שוב, לא היה לי אכפת להוציא עוד אלפייה או שתיים כדי לקנות מסך שהוא משמעותית יותר מתקדם באזורים שמעניינים אותי כפי שפרטתי למעלה, בעיקר איכות תמונה והשתקפויות. ובטח שלא אכפת לי להרוויח עוד אינץ'. אבל ממה שקראתי הדגם של 2011 לא רק שאינו איכותי יותר אלא שהוא פחות מזה הקודם, במימדים לא מעטים. אגב אפילו איכות הסאונד שצוינה מאוד לטובה ב-C550 קיבלה תגובה פושרת ב-D550... (לא הדבר הכי חשוב במסך אבל בכל זאת)

לכן אני שואל שוב אם יש מי שראה את שני הדגמים או למד עליהם, שיעזור לאשש או להפריך את המסקנה המסתמנת.

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אוקיי אני אסביר.
מבחינתי המועמדים לרכישת מסך כאשר אנחנו מדברים על תקציב של 5-7 הם :C550 D550 של סמסונג וPANASONIC U30.
עכשיו להשוואות - פנסוניק U30 הוא המסך מסדרת U שלהם לשנת 2011 , מבחינת איכות התמונה שלו הוא לדעתי כמעט זהה לU20 (הדגם של שנה שעברה) וגם המחיר שלהם כמעט זהה ושניהם עדיפים על הC550 ועל הD550 , ההתלבטות מגיעה מכיוון שבU30 אין תלת מימד .
בD550 (עולה בערך כמו הU30 ) כולל תלת מימד ולמרות שהוא קצת פחות טוב בשאר הדברים תלת מימד זהו פיצ'ר רציני מאוד אם אתה אוהב את זה.
למי שאוהב תלת מימד ורוצה מסך פלסמה FHD - לא יכול לקחת LG מכיוון שהתמונה רק 540P , נשאר עם סמסונג ופנסוניק , מסך תלת מימד של פנסוניק עולה עוד המון כסף ולכן בתחום המחירים הזה קיים רק הD550 , מה גם שהוא מסך טוב מאוד.
לגבי ההשוואה בין הC לD - אני צפיתי בשניהם (לא זה לצד זה) ולא חשתי הבדל מהותי , בנוסף רוב האנשים שרואים את הD רוצים לראות תלת מימד ולכן רואים תמונה מעט כהה יותר , בדו מימד התמונה אחרת לגמרי.
לטעמי אם אתה הולך על סמסונג לך על הD מכיוון שיש גם עוד פרמטרים אחרים חוץ מהתמונה שלא תמיד נותנים להם דגש , מערכת ההפעלה שמשתפרת משנה לשנה , תמיכה בסוגי קבצים שונים , שיפור הפעילות ברשת וכו' ובכל אלה תמיד יש שיפור משנה לשנה.
דבר אחרון , יש יתרון אחד לפלסמות של סמסונג על אלו של פנסוניק - הן פחות רגישות להשתקפויות ויותר מתאימות לחדרים מוארים.

adirbooking
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2206
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #7 

אוריאל,
אם אתה אומר שהU30 דומה לאחותה הקטנה הU20 ולפי מה שציינת ה-U30 יותר טובה מה-D550 של סמסונג, משמע U20 יותר טובה מ-D550 רק ללא פיצ׳ר התלת מימד?!
על סמך מה אתה אומר זאת? כי ראיתי את הU20 וסלח לי רואים בה זוועה..

אם כבר אמרו לי להשוות את ה-D550 לדגמי הS/ST של פנסוניק, אך הדגמים הללו יקרים יותר..
נערך לאחרונה על ידי adirbooking ב 08/07/2011 12:08, נערך פעם 1 בסך הכל.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14351
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #8 

adirbooking כתב:אוריאל,
אם אתה אומר שהU30 דומה לאחותה הקטנה הU20 ולפי מה שציינת ה-U30 יותר טובה מה-D550 של סמסונג, משמע U20 יותר טובה מ-D550 רק ללא פיצ׳ר התלת מימד?!
על סמך מה אתה אומר זאת? כי ראיתי את הU20 וסלח לי רואים בה זוועה..

אם כבר אמרו לי להשוות את ה-D550 לדגמי הS/ST של פנסוניק, אך הדגמים הלחו יקרים יותר..
...
צודק (Y)
U20/30 מסכים בסיסיים אם איכות תמונה ופיצ'רים נחותים מסמסונג C550.
ובוודאי שנחותים מ D550.
ST30 קצת יותר טובה מ D550 אבל במחירים אחרים לחלוטין.
D550 נותנת את התמורה הכי טובה במדד איכות-מחיר.
בדיוק כמו קודמתה C550.

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

אוריאל כתב: ...
דבר אחרון , יש יתרון אחד לפלסמות של סמסונג על אלו של פנסוניק - הן פחות רגישות להשתקפויות ויותר מתאימות לחדרים מוארים.
...
אוריאל תודה על ההרחבה,
המשפט האחרון שלך הנ"ל הוא מבחינתי המשמעותי ביותר - גם אם הפנסוניק נותנות איכות תמונה יותר טובה באותו טווח מחיר (וגם על כך אני רואה שיש ויכוח), הרגישות להשתקפויות היא פרמטר מכריע אצלי לטובת הסמסונג.
טלHD כתב: צודק (Y)
ובוודאי שנחותים מ D550.
בדיוק כמו קודמתה C550.
...
טל,
"....איכות תמונה ופיצ'רים נחותים מסמסונג C550 ובוודאי שנחותים מ D550."
אתה מתייחס כאן ל-C550 כאל נחותה בהכרח מה-D550 ("בוודאי ש..."), ברור לי שהדבר נכון בנוגע לפיצ'רים באזור האינטרנט וכל ה-"smart" של סמסונג, תלת מימד וכאלה. אבל האם לידיעתך היא גם נחותה ממנה בתחום איכות התמונה?
שוב, אני שואל מכיוון שלא ראיתי אף אחד מהמסכים בעיניים עדיין (לא אקנה בלי לראות), אבל בהסתמך על מה שמופיע בביקורות מחו"ל המצב הוא די הפוך. ראה למשל את פרקי ה-Black & Whites עבור שני המסכים ב-TelevisionInfo:
C550 - http://www.televisioninfo.com/content/S ... Whites.htm
D550 - http://www.televisioninfo.com/content/S ... Whites.htm
---> עומק השחור, עוצמת הבהירות (ומשניהם יחס הניגודיות) וה-Tunnel Contrast כולם טובים עד טובים משמעותית ב-C550 לעומת ה-D550. וכאמור גם בהרבה מהפרמטרים האחרים שאינם קשורים לפיצ'רי ערך מוסף הדגם הקודם משתווה או עולה על חדש.
מודה שלא חפרתי לקרוא עוד ביקורות מקצועיות מהם אפשר ללמוד על הבדלי הביצועים בין שני הדגמים, אבל האתר הזה נראה לי סופר רציני.

לכן - אני מבין שאם הייתי מתרכז בתלת מימד וב-Smart אז כנראה שהייתי צריך להתפשר מעט על האיכות, לשלם קצת יותר כסף ולהעדיף את הדגם החדש על הישן. אבל מכיוון שאין לי 3D באג'נדה כרגע, ו-Smart אני מקווה לקבל לא פחות טוב דרך ה-Xtreamer Prodigy (בקרוב בימינו, אמן) אני מסיק שאין סיבה לשלם את הפרמיה? :?

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

1.גם בC וגם בD אין פיצ'רים של SMART (אם אני זוכר נכון הפיצ'ר הזה מאפשר התקנת אפליקציות וכו')
2.לגבי הבדלים בין סמסונג לפנסוניק - אני מקבל את דעתם של אחרים אך לדעתי בתחום איכות תמונה במסכי פלסמה ברזולוציית HD (אני מדבר כרגע אך ורק על התמונה) אין לפנסוניק מתחרים , לא במסכים הזולים ולא ביקרים.מה שכן , בSD הם בכלל לא משהו.

מעבר לכך הצצתי במידע שצירפת -
לדעתי השוני בנתונים אינו גדול ובתמונה דו מימדית כמעט ולא מורגש ע"י העין , ההבדלים בכל מיני עיבודי תמונה כאלה ואחרים לדעתי הרבה יותר משפיעים על התמונה מאשר ההפרשים הקטנים שמצויינים שם בבהירות וברמת השחור.
ההבדל היחיד שאולי יש לו קצת משמעות הוא בניגודיות .המסך של הC550 בעל ניגודיות טובה משמעותית.
בכל אופן אם תלת מימד אינו פקטור בשבילך כלל אז אין שום סיבה להוסיף את הכסף הנדרש בכדי לקבל את הD550 (מה גם שתקבל אותה רק עם זוג משקפיים אחד וכל זוג נוסף עולה לא מעט).

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #11 

טלHD כתב:
צודק (Y)
ובוודאי שנחותים מ D550.
בדיוק כמו קודמתה C550.
...
טלHD

יש גם מה שנקרא מדד האמינות של המסך ובמרכיב הזה פנאסוניק מנצחת בגדול .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

NOES
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26

שליחה #12 

אם זה עדיין רלוונטי , אני הזמנתי את ה D550 שתגיע בשבוע הבא.
ההתלבטויות שלי בין C ו D רשומות בפורום.
בסופו של דבר מה שהכריע את כף לטובת ה D , היא איכות ה SD שלטעמי האישי והלא מקצועי טובה יותר ב D
וזה מתבסס אך ורק על התרשמות בחנויות ואפילו לא חנויות מתמחות

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

אוריאל כתב:1.גם בC וגם בD אין פיצ'רים של SMART (אם אני זוכר נכון הפיצ'ר הזה מאפשר התקנת אפליקציות וכו')
2.לגבי הבדלים בין סמסונג לפנסוניק - אני מקבל את דעתם של אחרים אך לדעתי בתחום איכות תמונה במסכי פלסמה ברזולוציית HD (אני מדבר כרגע אך ורק על התמונה) אין לפנסוניק מתחרים , לא במסכים הזולים ולא ביקרים.מה שכן , בSD הם בכלל לא משהו.

מעבר לכך הצצתי במידע שצירפת -
לדעתי השוני בנתונים אינו גדול ובתמונה דו מימדית כמעט ולא מורגש ע"י העין , ההבדלים בכל מיני עיבודי תמונה כאלה ואחרים לדעתי הרבה יותר משפיעים על התמונה מאשר ההפרשים הקטנים שמצויינים שם בבהירות וברמת השחור.
ההבדל היחיד שאולי יש לו קצת משמעות הוא בניגודיות .המסך של הC550 בעל ניגודיות טובה משמעותית.
בכל אופן אם תלת מימד אינו פקטור בשבילך כלל אז אין שום סיבה להוסיף את הכסף הנדרש בכדי לקבל את הD550 (מה גם שתקבל אותה רק עם זוג משקפיים אחד וכל זוג נוסף עולה לא מעט).
...
בהירות חלקי רמת שחור = ניגודיות, לא?
רמת שחור עמוקה משל ה-D550 ובהירות שיא גבוהה משל ה-D550 מעניקה ל-C550 קונטרסט של 2920:1 לעומת 1940:1 שלל ה-D550.

ואכן אתה צודק, ה-smart לא מגיע כלל עם ה-D550, טעות שלי. רק מקטין את המוטיבציה ללכת על הדגם המשודרג, כאשר למעשה ההבדל העיקרי הוא התלת מימד והאינץ' הנוסף. המסקנה המסתמנת בכל אופן היא בדיוק כפי שציינת.

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

NOES כתב:אם זה עדיין רלוונטי , אני הזמנתי את ה D550 שתגיע בשבוע הבא.
ההתלבטויות שלי בין C ו D רשומות בפורום.
בסופו של דבר מה שהכריע את כף לטובת ה D , היא איכות ה SD שלטעמי האישי והלא מקצועי טובה יותר ב D
וזה מתבסס אך ורק על התרשמות בחנויות ואפילו לא חנויות מתמחות
...
NOES -
תוכל להפנות לשרשור בו פירטת את ההתלבטויות שלך? (חיפשתי ולא נתקלתי בכזה)

איפה ראית את ה-D מול ה-C כדי להתרשם? או שראית בנפרד?
כל הניתוח שלי לעת עתה הוא תיאורטי לגמרי, לא ראיתי עדיין לא את זו ולא את זו... :roll:

אגב איפה הזמנת ובאיזה מחיר?

CCHAOSS
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223
נתן תודות: 20 פעמים

שליחה #15 

במקרה שלך הייתי מייחס את מרבית החשיבות לנושא ההשתקפויות
תברר אם יש הבדל בין המסכים בהתמודדות עם נושא זה ולפי זה תבחר לדעתי
זה מה שיקבע בסופו של דבר את הנאתך מהמסך במצב שלך...

אם אין הבדל - אז תייחס הבדל לשאר הפרמטרים, פיצ'רים וכו'
נערך לאחרונה על ידי CCHAOSS ב 09/07/2011 11:25, נערך פעם 1 בסך הכל.

NOES
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26

שליחה #16 

ראיתי אותם בנפרד , יתכן וכבר לא ניתן לראות בתצוגה את ה C בדוק מול אלם הרצליה ושם לפי המחשב ניתן לראות אם היא קיימת היכן שהוא בתצוגה (סניפי אלם בלבד )
אם תעשה חיפוש לפי C550 D550 גם בפורום מקביל (ויסלחו לי החברים ) אני מניח שתתקל בחלק שהשאלות ששאלתי

נ.ב גם אצלי ההשתקפות הייתה גורם מכריע (יש לנו פלזמה 42 ) לדעתי ולטעמי וזה מתבסס על תחושה בלבד יתכן וה C מתמודדת טוב יותר בהשתקפות ביחס ל D

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1231 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #17 

9000es כתב:
טלHD כתב:
צודק (Y)
ובוודאי שנחותים מ D550.
בדיוק כמו קודמתה C550.
...
טלHD

...

בגדול?
איציק,לא הייתי אומר!
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #18 

חיים כתב:
9000es כתב:
טלHD כתב:
צודק (Y)
ובוודאי שנחותים מ D550.
בדיוק כמו קודמתה C550.
...
טלHD

...

בגדול?
איציק,לא הייתי אומר!
...

חיים

אני כותב זאת מניסיון אישי . אני מאוד מקווה שמאז הדברים השתנו לטובה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

NOES כתב:ראיתי אותם בנפרד , יתכן וכבר לא ניתן לראות בתצוגה את ה C בדוק מול אלם הרצליה ושם לפי המחשב ניתן לראות אם היא קיימת היכן שהוא בתצוגה (סניפי אלם בלבד )
אם תעשה חיפוש לפי C550 D550 גם בפורום מקביל (ויסלחו לי החברים ) אני מניח שתתקל בחלק שהשאלות ששאלתי

נ.ב גם אצלי ההשתקפות הייתה גורם מכריע (יש לנו פלזמה 42 ) לדעתי ולטעמי וזה מתבסס על תחושה בלבד יתכן וה C מתמודדת טוב יותר בהשתקפות ביחס ל D
...
מעודד אותי מה שאתה אומר לגבי ההשתקפויות, דומה לדעות של רבים אחרים בפורומים שונים שקנו את המסך הזה.

מעניין לציין שהאתר שציטטי למעלה מייחס לשני המסכים C ו-D ביצועים בינוניים בלבד בנוגע לחסינות מהשתקפויות, ייתכן שנקודת הייחוס שלו זה LCD. בכל אופן מבחינת ציון מספרי ה-C מקבל בנושא הזה 5.0 ואילו דווקא ה-D רק 4.0 משום מה (מופיע בפרק Viewing Effects בסעיף Reflectance בשתי הביקורות). קשה לי להאמין שחלה ירידה בהיבט הזה עם העלייה בשנת הייצור.. :?:

שוב אשמח אם תציין איפה הזמנת ובאיזה מחיר, אני מעוניין להזמין בקרוב בעצמי
(שלח לי בפרטי אם יותר נוח לך - תודה)

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

9000es כתב:
חיים כתב:
9000es כתב:
טלHD כתב:
צודק (Y)
ובוודאי שנחותים מ D550.
בדיוק כמו קודמתה C550.
...
טלHD

...

בגדול?
איציק,לא הייתי אומר!
...

חיים

אני כותב זאת מניסיון אישי . אני מאוד מקווה שמאז הדברים השתנו לטובה .
...
אמנם אין חכם כבעל נסיון, ואני חסר נסיון לחלוטין במסכי פנסוניק כמו גם סמסונג (יש לי מסך סמסונג 23" לד שאני מרוצה ממנו עד הגג... אבל זה לא שייך).
אני מוכרח לציין עם זאת שבשבוע האחרון עברתי על לא מעט שרשורים כאן וגם בפורומים בחו"ל הנוגעים לאיכות מסכי הפלזמה של סמסונג, כמו גם השוואות לפנסוניק והתנצחויות מהסוג שאנחנו רואים כאן הרבה - ולא נתקלתי בטענות כלשהן (וודאי לא גורפות) בעניין האמינות של מסכי סמסונג מהשנים האחרונות, בפני עצמם או בהשוואה לפנסוניק.
זהות ארץ הייצור קוריאה/יפן כבר מזמן הפכה לגורםהרבה פחות משמעותי ממה שהיה בעבר.

ההתרשמות הסובייקטיבית שלי בלבד.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”