קיר אקוסטי

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
ktgw פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי בבית בעייה של רעש מהבית הצמוד אלי בחדר השינה (הקיר משותף).
אני רוצה לבנות קיר אקוסטי בחדר השינה על הקיר המשותף לי ולשכנים, מה עלי לעשות, ולמי עלי לפנות?

האם אתם יודעים מהן העלויות (גודל הקיר הוא: גובה = 250 ס"מ, רוחב = 310 ס"מ)?
באיזה חומר עלי להשתמש? הבנתי שתוספת של מחיצת גבס עם צמר סלעים באמצע יעשה את העבודה.

האם כדאי לי לפנות לבעל מקצוע או לבנות בעצמי?
תודה.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

קודם כל צריך להבין מאיפה מגיע הרעש, אילו תדרים עוברים דרך הקיר אליך בכדי להבין באיזה סוג של בידוד להשתמש.
הכי טוב זה לאטום את הדירה של השכן ובכך לצמצם את העברת תדרים נמוכים וMID אל תוך הקירות.
אם זה אייזן בטון זה קטסטרופה וכאן באמת קיר גבס כפול + בידוד אקוסטי\תרמי יכול לעזור.

כנסיון אתה יכול לשבת באחת מנקודות בחדר צמוד לקיר של השכן, כאשר יש רעש רצוף (רציף) אתה יכול להעזר במזרון שלך בכדי להבחין בשוני. אם זה עוזר תתחיל בגבס כפול עם בידוד, במידה ולא עוזר תשכנע את השכן לבנות עוד בידוד. למעשה השוני הוא בדיכוי הרעש והנחתתו בסביבה המקורית שלו ולא במרחב.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

ktgw פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

למעשה אני שומע את כל מה שקורה בחדר שנמצא בצידו השני של הקיר, אם זה דיבורים או מוזיקה או המחשב (שבמקרה נמצא שם לצערי).
כך שאני הייתי רוצה לחסום כנראה תחום גדול של תדרים. לדבר עם השכן לא יעזור (את המדרכה ליד הבית שלנו הוא לא מסכים לנקות בעצמו).
אני אעשה את הבדיקה עם המזרון, אולם מה לדעתך אני צריך לעשות, קיר גבס עם בידוד כפול וצמר סלעים באמצע?
כמה זה יכול לעלות לי (בכל זאת בית שכור)? למי אני פונה ?

תודה.

Sync
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 287
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 20 פעמים

בידוד

שליחה #4 

בידוד מצויין אפשר לבצע במספר רב של דרכים כולל בגבס. פעמים רבות, לפעמים מספר פעמים ביום, אני נשאל במייל או טלפונית לגבי "פנלים אקוסטיים" לבידוד כשהכוונה היא שימוש באמצעים רכים ונקבוביים כגון ספוג אקוסטי, צמר זכוכית או סלעים, וילונות, פאות נכריות ומה לא.
בידוד מושג בדרך של יצירת חיץ קשיח, מסיבי ואטום בין מקור הסאונד לבין המאזין. כל אמצעי אחר הוא חסר תוחלת מלכתחילה. תיחכום מסויים מאפשר ליצור מערכת בידודית קלה הנשענת על עקרון מסה-קפיץ מסה (ובעברית קיר-אוויר-קיר). הכנסת חומרים מתקדמים אל בין שכבות הקיר, חישוב נכון של מרכיבי המסה והחישוב הקריטי של חייץ האויר משיגים תוצאות מצויינות. כמו כן חובה לבצע איטום בחומרים המיועדים לכך במפגשי מערכת הבידוד עם המבנה. בלבול נוסף הנובע מ"חכמת רחוב" שרואה רק את התוצאה ולא את הסיבה הוא משמעות החומר הנקבובי בין עלי הקיר. הרוב המכריע שוגה וחושב שצמר הסלעים בתוך הקיר הוא המבודד - ולא הקיר עצמו... אני מזמין כאן להרים ידים מי שחשב כך עד לשניה הקודמת.
מדידות מראות שקיר גבס בבניה אקוסטית ללא איטום מציע 19dB TL, איטום בצד אחד 30dB TL ואיטום בשני הצדדים קרוב ל 50dB TL.
בידוד הוא ענין יחסי: מה מרמת הרעש בצד אחד - יעבור לצד השני. רעש חלש מצריך בידוד קל, רעש חזק מצריך בידוד משמעותי יותר, ורעש מלווה ברעדות צריך טיפול שלישי. מעבר לכך תכנון בידוד אימתני כשכל המבנה מסביב מורכב מקרטון הוא חסר משמעות עקב תופעת המעקפים האקוסטיים ולכן יש להתאים כל תכנון גם לתנאי המבנה = בדיקת תכניות ארכיטקטוניות מתאימות.
נושא ביצוע האיטום הוא כואב ורבים כבר נכוו בו. במיוחד כאלו שביצעו "איטום" במרכאות כפולות ולא קיבלו תוצאה שציפו לה. תכנון מערכת מבודדת הוא ענין של חישובים, טבלאות נתוני חומרים, השוואות, בדיקת תכניות מבנה ושירטוט או כתיבת הוראות מדויקות לקבלן המבצע או ללקוח במקרה של בניה עצמית. אני לא מכיר יועץ אקוסטי אחראי ומקצועי שיקבל על עצמו תכנון בידוד ללא ביקור במקום או לפחות קבלת מירב נתוני הפתיחה במקום. מדובר בסוג של אחריות מקצועית ומספר שעות עבודה ותנאי הייעוץ בהתאם.
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”