סמסונג, LG וחברים – המרוץ אחר הסלון החדש

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
הצטרף: אוגוסט 2005
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #1 

שלום כולם,

אני לא חדש באתר אבל כן בפורום הזה ובענייני קולנוע ביתי בכלל, אשמח לקבל את עצתכם המלומדת.

אני עומד לשדרג את הסלון במערכת קולנוע ביתי כולל מסך, רסיבר, רמקולים וגם סטרימר, הכל במקום הטכנולוגיה שנמצאת שם היום רובה תוצרת שנות התשעים (ואפילו שמונים).

כצעד ראשון אני מתכנן להוציא לגימלאות את ה-CRT 29 אינץ' טושיבה הישנה והטובה לטובת מסך חדש.
תמהיל צפייה ודרישות:
- 80% SD (בעיקר שידורי עידן+... עד שיתחילו לשדר HD)
- היתר HD (מצלמת וידאו, סרטים/סרימר וכו')
- תלת מימד לא חשוב בשלב זה
- אין חשיבות גם לפיצ'רים "חכמים" כגון אפליקציות, חיבור לרשת, תמיכה בפורמטי קבצים וכו' – מקווה לקבל את כל זה ויותר מהסטרימר (מחכה לפרודיג'י...).
- לעומת זאת איכות תמונה, ניגודיות, עיבוד וידאו, אופציות צפייה, טיפול טוב בזליגות אור/עננות, חיבוריות כבלים, אמינות וכו' – אלה הפרמטרים החשובים
- זוית צפיה רחבה – נחמד אבל nice to have (רוב הצפייה תהיה די פרונטלית)
- תמיכה ב-DTT: יתרון אבל לא חובה (יש ממיר חיצוני)
- מרחק צפייה כ-3.5 מטר
- המזנון עליו יעמוד המסך יוכל לאכלס בקלות 47”, בדוחק 50” ובקושי רב אולי אפילו 55”
- תקציב: בין 6K ל-8K פלוס מינוס. כמובן שעדיף לכיוון הנמוך, אבל מוכן לעלות גבוה יותר תמורת הבדל אמיתי ומסך שיחזיק כמה שנים טובות, ואולי גם גודל.

הכיוון שלי הוא 47" (או יותר אם אפשר – בהמשך) מסוג LED. דבר אחד שקלטתי כבר בפורום הזה הוא הקונצנזוס מקיר לקיר שבניגוד למה שנכתב בעבר "אין דבר כזה גדול מידי" בענייני מסכים שטוחים (התפיסה המסורתית עדיין שרירה וקיימת בדביק כאן... שווה לעדכן). אני מבין שיש אופציות מעולות ויותר זולות ועם יותר גמישות בגודל באזור הפלזמה, אבל פסלתי את הכיוון הזה מהטעמים הבאים:
- השתקפויות: המסך יעמוד בצמוד למרפסת שמש מערבית מוארת למדי, מעדיף לצמצם הצורך להוריד התריס או לכבות אורות
- צריבה (הבנתי שעדיין קיים), במיוחד לאור שהרבה מן השימוש יהיה בצפייה בערוצים בודדים (עידן+)
- עובי/אסתטיקה, אני מעדיף להעמיד את המסך כאלמנט עיצובי עד כמה שאפשר
- חום/צריכת חשמל (מנסה לתרום את חלקי למגמה הירוקה ולחשבון החשמל :))

הבחירה ב-LED לעומת LCD רגיל היא גם בזכות העובי אבל בעיקר איכות התמונה. אם אני מבין נכון מהסקירות וגם מתוך התבוננות (מצומצמת עדיין) בחנויות יש הבדל רציני בין רמות השחור והניגודיות שאפשריות בשתי הטכנולוגיות.

עברתי על לא מעט שרשורים בפורום (כולל סיפורי הפנלים של סמסונג ושאר ירקות) ואני חושב שאני כבר יודע לצמצם את האפשרויות לשני כיוונים מרכזיים, דגמים של 46 או 47 אינץ':
- סמסונג דגם D5000 (או יותר?)
- LG דגם LE5300 או LE5500 או, חדש מהשבוע: LV550Y.


עד כאן ההקדמה, יש לי כמה שאלות ותהיות באופן כללי וספציפית לגבי הנ"ל.

(1) האם הפסילה של אופציית הפלזמה מוצדקת לאור השיקולים הנ"ל? ברור לי שיש כאן מחנה נכבד של אוהדי פלזמה וכנראה בצדק, ושתמורת הכסף אפשר לקבל יותר גדול ואולי לא פחות "טוב". השאלה אם הנימוקים הנ"ל תופסים ואם אני לא מפסיד כאן אופציות מעולות ללא סיבה מספיק מבוססת.

(2) מס' 1 מקבל משנה תוקף לאור כך שלא מצאתי אופציות ללד בגודל 50-51, גודל שנראה היה לי יכול היה להיות פשרה טובה יותר במגבלות הפיסיות אצלי. האם יש דגמים שפספסתי?

(3) למרות מס' 2 אני רואה ב-52” דגמים של פיליפס (52PFL5605, ביקורת מקצועית כאן http://www.flatpanelshd.com/news.php?su ... 1279009235, LED backlit, ביצועים לא רעים לאחר כיול, טובים מסמסונג סדרה C6000) ושארפ (LC52LE705 שהוא גם backlit ועוד), כולם מעל התקציב... יכול להתאמץ. מצד שני כמעט לא ראיתי כאן דעות על מה שמקבלים באופציות האלה. מישהו מכיר? גם אם המסכים האלה קצת פחות טובים נניח, שווה להתפשר על האיכות ולהתאמץ קצת במחיר בשביל חמשת האינצ'ים הנוספים?

(4) ב-46-47 התמקדתי בסופו של דבר בסמסונג ו-LG לאור ביקורות כאן ובחו"ל ומשיקולי תמורה למחיר. לא שקלתי סוני למשל (מחיר), או לחליפין טושיבה (איכות... ככל הנראה, מהתגובות כאן). ודאי שלא שקלתי סנסוי ועוד כהנה מותגי מדבקה. מקווה שלא ננעלתי ואני לא מפספס הזדמנויות לא פחות טובות מתחת לרדאר – אשמח לדעתכם.

(5) לגבי הסמסונג, כמה שאלות:
- אני מתמקד כאן בדגמי 2011 (סדרה D), הבנתי מביקורות שיש שיפור משמעותי בתמונה בין סדרה זו ל-C של שנה שעברה. האומנם, והאם שווה את ההפרש הכספי?
- לעומת זאת אני מתמקד בסדרה הנמוכה ביותר שם 5000 לאור אי הצורך בתלת מימד או בפיצ'רי ה-Smart (וכמובן מחיר). השאלה היא האם הייתי מרגיש בהבדל עם ה-6000 שעובדת ב-200Hz ואולי נותנת עוד יתרונות בתמונה (?) שלא לדבר על 7000 שרצה ב-400Hz. לא מצאתי השוואה מסודרת מבחינת פרמטרי הוידאו בין הדגמים האלה, אשמח אם מישהו יכול לבאר, בפרט האם עניין התדר יהווה כאן משהו להצטער עליו.
אבהיר שאין כוונה להשתמש במסך למשחקים.
- ביקרתי במרכז סם ליין בהרצליה וראיתי את ה-5000 ב-40 וב-47. ראשית אומר שלהתרשמותי כבלתי-מנוסה בעליל, ה-5000 נתן תמונה מדהימה הן ב-HD והן ב-SD (ביקשתי שיגוונו במקור), האיכות של ה-47 להבנתי המוגבלת והבלתי מדעית לא נפלה ואולי אף עלתה על זו של ה-7000 בגודל זהה שתלויה ליד. יופי של צבעים, חדות, שחור עמוק וכדומה. לעומת זאת ה-5000 בגודל 40 שהייתה תלויה במקום אחר סיפקה תמונה דהוייה, גוונים אפורים-כחלחלים של שחור וכו' ונראתה משמעותית פחות מהנה למשל מה-6000 שהייתה תלויה מעליה. האם לידיעתכם אמור להיות הבדל באיכויות בין גדלים שונים מאותה סדרה? האם יכול להיות מעורב כאן פקטור הפאנל המפורסם? או שסתם לא כיוונו אותה טוב?
- בקריאה לעומק של הרבה שירשורים רלבנטיים בעניין סדרת הסמסונג החדשה, לא הצלחתי להבין את השורה התחתונה בנוגע לפאנל. האם עדיין קיימת בעיה? למה ניתן לצפות כשקונים מסם ליין? האם יש צורך/אפשרות לבקש לראות את המדבקה עם סוג הפאנל לפני הקנייה?
- בניגוד לדגמי ה-LG, הסמסונג מגיעות בגימור מבריק. עד כמה הדבר עלול להיות קריטי בנוגע להשתקפויות?

(6 ) לגבי ה-LG:
- יש דעות לכאן ולכאן לגבי מבחן האיכות בין טלויזיות סמסונג ל-LG, אבל רוב הדיונים מתייחסים להשוואת איכות ה-3D פסיבי/אקטיבי בין החברות ועוד פיצ'רי ערך מוסף שאין לי עניין בהם. ביקורות מקצועיות נוטות לתת ציונים מעט נמוכים יותר ל-LG מבחינת איכות תמונה יחסית לסמסונג, לעומת זאת יש כאן בעלי LG שמרוצים עד הגג. האם יש כאן נוק-אאוט או שמדובר בדקויות שלא יפריעו לאפקט הוואו לאדם מן הישוב (אבל עם הבחנה)?
- התכנסתי לכיוון ה-5300 ואח"כ 5500 בעקבות ביקורות ודעות. מי שמכיר, ההבדל בין שני אלה באמת מצדיק את הפרש המחיר?
- אחרי שגמרתי להתכנס... הציעו לי השבוע בחנות ליד את ה- 47LV550Yמדגמי 2011, במחיר מקביל לצורך העניין לזה של הסמסונג 47D5000. לא הצלחתי למצוא עליה ביקורות או דעות כמעט. מפרט מלא קיים כאן: http://www.hye.co.il/catalog/product_de ... keySearch=
על פניו מקבלים כאן את כל מה שה-D5000 נותנת פלוס תכונות ה"Smart" והחיבוריות תוצרת LG, מקביל לסמנסונג 6000 (תכונות פחות חשובות לי אבל אם בא ברוך הבא..), כמו גם אופציה לשלט Magic וכאלה דברים. השאלה היא האם מבחינת הוידאו יש כאן שדרוג כזה לעומת ה-LG 5500 ששוה את הפרש המחיר (כ-1000-1500 ש"ח) או רק משלמים על כל הפיצ'ריאדה. כאמור לא הצלחתי למצוא ביקורות בכלל מלבד ביקורת אחת מהללת אך רדודה של cnet.co.uk. את המסך עצמו לא ראיתי ("טרם הגיע לחנויות"... "בגלל זה המחיר נמוך").
- במסכי LG יש הפרשי מחיר מטורפים (עד 2000-3000 ש"ח!) בין קניה באחריות ח.י. ובין אחרים: י. שלום, רטפון. הבנתי שעלול להיות הבדל בתמיכה בעברית, אבל מעבר לזה ההפרש הזה שווה את הכסף?


זה היה קצת ארוך אך אני מקווה שתשובות לשאלות האלה יועילו לא רק לי אלא לאנשים נוספים שמתחבטים בעניין דומה (אחרי הכל לרבים מאיתנו יש סלון ברוחב 4-4.5 מטר...). ואם יש עוד מתחבטים כמוני, אנא הביאו כאן את האפשרויות שהעליתם בחכתכם.

תודה מראש לכל המשיבים.

ofercohen
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 525
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #2 

בהתאם לדרישות שרשמת בתחילת הודעתך(ולדעתי החפירות בהמשך הן מיותרות :wink: )
תרשום דגם של מסך:
פנסוניק 50V20.פלזמה.
תוכל להשיגו בסכום המקסימום שציינת.
תמהר,כי הדגם הזה אוזל מידי יום

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2797
הצטרף: יולי 2010
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #3 

לדעתי ניסחת את ההתלבטויות נכונה.
השבוע התבקשתי להציע ל- 4 אנשים דגם של טלויזית 42 - 46 אינטצ', וגם בראשי עלו 2 אופציות: סמסונג או LG.

בניגוד אליך, ירדתי מהיבוא הפרללי בגלל העיברית, שלא נתמכת בתפריט, ב- EPG של ה- DTT (נכון שנשמע רע?) ובתרגום העיברי בסרטים המוקרנים מהתקן ה- USB. בסמסונג המצב עוד יותר בעייתי, מכיוון שהפרללים עשוים להביא פנלים חליפיים. כ"כ, סמסונג הכריזו השבוע בכנס ההשקה כי בקרוב יסגרו האפשרות להוריד אפליקציות מטלויזיות שלא נרכשו מהיבואן המקורי.

לדעתי הגבול העליון של LCD\LED הוא 42 אינטצ'. מעליו רק פלאסמה. ביחוד אם אתה מתכוון להתבסס על SD. בLCD בגדלים מעל 42 אינטצ' התמונה "מתפרקת" בתנועות חדות של אובייקטים, כדוגמת משחק כדורגל. פלסמה מעדנת את ההתפרקויות הללו.

בפלאסמה, צודק קודמי, עדיף פנסוניק. V20 הוא דגם 2010. יצאו כבר דגמי 2011, הכוללים בחלקם גם תלת מימד, כגון VT30. המחיר בהתאם.
לתשומת ליבך שפנסוניק אינם תומכים בעיברית וחסרי DTT.

ההתמקדות שלך בדגמי שנה שעברה של סמסונג ו- LG לא ברורה לי, מכיוון שהטכנולוגיה טסה, וכל שנה משתמשים במעבדי תמונה טובים משנה קודמת.

בהצלחה!
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
הצטרף: יולי 2008
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #4 

המלצתי היא פלזמה סמסונג דגם D550 גודל 51 אינצ'
כולל טיונר דיגיטלי ולוח שידורים בעברית. עלותה סביב 6,000 ש"ח.

במידה ומרבית הצפייה היא בשעות הבוקר, לך על LCD.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
הצטרף: יולי 2008
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #5 

נערך.

ofercohen
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 525
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #6 

asaf23 כתב:המלצתי היא פלזמה סמסונג דגם D550 גודל 51 אינצ'
כולל טיונר דיגיטלי ולוח שידורים בעברית. עלותה סביב 6,000 ש"ח.

במידה ומרבית הצפייה היא בשעות הבוקר, לך על LCD.
...
יש לחבר הזה הרבה דרישות..
שילך על דגם עליון 2D של פנסוניק משנה קודמת,ובמקרה הצורך-שיסגור קצת את התריס

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
הצטרף: יולי 2008
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #7 

ofercohen כתב:
asaf23 כתב:המלצתי היא פלזמה סמסונג דגם D550 גודל 51 אינצ'
כולל טיונר דיגיטלי ולוח שידורים בעברית. עלותה סביב 6,000 ש"ח.

במידה ומרבית הצפייה היא בשעות הבוקר, לך על LCD.
...
יש לחבר הזה הרבה דרישות..
שילך על דגם עליון 2D של פנסוניק משנה קודמת,ובמקרה הצורך-שיסגור קצת את התריס
...
גם אופציה. העניין שהוא יצטרך לעבוד עם ממיר חיצוני וזה קצת מסורבל . הסמסונג כבר מוכנה לשידורי hd.
כמה עולה V20 גודל 50''?

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
הצטרף: אוגוסט 2005
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #8 

ofercohen כתב:בהתאם לדרישות שרשמת בתחילת הודעתך(ולדעתי החפירות בהמשך הן מיותרות :wink: )
תרשום דגם של מסך:
פנסוניק 50V20.פלזמה.
תוכל להשיגו בסכום המקסימום שציינת.
תמהר,כי הדגם הזה אוזל מידי יום
...
אין לי דבר נגד פלסמה באופן עקרוני ואני מוכן לשקול כל אופציה כולל הדגם שהמלצת עליו.
אבל ציינתי כמה נימוקים שהביאו אותי לפסול את האופציה של פלסמה, תוכל בבקשה להתייחס אליהם? אם אני טועה אז איפה?

ofercohen
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 525
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #9 

asaf23 כתב:
ofercohen כתב:
asaf23 כתב:המלצתי היא פלזמה סמסונג דגם D550 גודל 51 אינצ'
כולל טיונר דיגיטלי ולוח שידורים בעברית. עלותה סביב 6,000 ש"ח.

במידה ומרבית הצפייה היא בשעות הבוקר, לך על LCD.
...
יש לחבר הזה הרבה דרישות..
שילך על דגם עליון 2D של פנסוניק משנה קודמת,ובמקרה הצורך-שיסגור קצת את התריס
...
גם אופציה. העניין שהוא יצטרך לעבוד עם ממיר חיצוני וזה קצת מסורבל . הסמסונג כבר מוכנה לשידורי hd.
כמה עולה V20 גודל 50''?
...
אם אינני טועה-בסביבות 8
קיים דגם אירופאי עם DTT מובנה אבל רק דרך ייבוא מקביל

ofercohen
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 525
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #10 

gimm כתב:
ofercohen כתב:בהתאם לדרישות שרשמת בתחילת הודעתך(ולדעתי החפירות בהמשך הן מיותרות :wink: )
תרשום דגם של מסך:
פנסוניק 50V20.פלזמה.
תוכל להשיגו בסכום המקסימום שציינת.
תמהר,כי הדגם הזה אוזל מידי יום
...
אין לי דבר נגד פלסמה באופן עקרוני ואני מוכן לשקול כל אופציה כולל הדגם שהמלצת עליו.
אבל ציינתי כמה נימוקים שהביאו אותי לפסול את האופציה של פלסמה, תוכל בבקשה להתייחס אליהם? אם אני טועה אז איפה?
...
כל ה "תמהיל צפייה ודרישות" שהצגת מכוון לכיוון פלזמה
מרחק הצפייה-אידיאלי למסך בגודל "50
ושמתי לב שיש לך מגבלת מקום לגודל שמעל "50
צריבות בדגמי פנסוניק העליונים-זניחות לגמריי
השתקפות-הצגת דרך להתגבר עליהן בעת הצורך

ומעבר לזה-התקציב שלך הוא דיי מוגבל
והדרישות שלך הן של מסך מיליון דולר..

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
הצטרף: אוגוסט 2005
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #11 

lasik כתב:לדעתי ניסחת את ההתלבטויות נכונה.
השבוע התבקשתי להציע ל- 4 אנשים דגם של טלויזית 42 - 46 אינטצ', וגם בראשי עלו 2 אופציות: סמסונג או LG.

בניגוד אליך, ירדתי מהיבוא הפרללי בגלל העיברית, שלא נתמכת בתפריט, ב- EPG של ה- DTT (נכון שנשמע רע?) ובתרגום העיברי בסרטים המוקרנים מהתקן ה- USB. בסמסונג המצב עוד יותר בעייתי, מכיוון שהפרללים עשוים להביא פנלים חליפיים. כ"כ, סמסונג הכריזו השבוע בכנס ההשקה כי בקרוב יסגרו האפשרות להוריד אפליקציות מטלויזיות שלא נרכשו מהיבואן המקורי.

לדעתי הגבול העליון של LCD\LED הוא 42 אינטצ'. מעליו רק פלאסמה. ביחוד אם אתה מתכוון להתבסס על SD. בLCD בגדלים מעל 42 אינטצ' התמונה "מתפרקת" בתנועות חדות של אובייקטים, כדוגמת משחק כדורגל. פלסמה מעדנת את ההתפרקויות הללו.

בפלאסמה, צודק קודמי, עדיף פנסוניק. V20 הוא דגם 2010. יצאו כבר דגמי 2011, הכוללים בחלקם גם תלת מימד, כגון VT30. המחיר בהתאם.
לתשומת ליבך שפנסוניק אינם תומכים בעיברית וחסרי DTT.

ההתמקדות שלך בדגמי שנה שעברה של סמסונג ו- LG לא ברורה לי[/b], מכיוון שהטכנולוגיה טסה, וכל שנה משתמשים במעבדי תמונה טובים משנה קודמת.

בהצלחה!
...
קודם כל תודה,

"לדעתי הגבול העליון של LCD\LED הוא 42 אינטצ'"
--> למה? יש לזה הסבר טכנולוגי? שוב, ראיתי את הלד של סמסונג בגדלים 47 ומעלה והתמונה נראתה לי מצויינת, כולל בעת תנועה מהירה. חשבתי שמנגנוני החלקת התנועה מיועדים לטפל בדיוק בזה.

"ההתמקדות שלך בדגמי שנה שעברה של סמסונג ו- LG לא ברורה לי"
--> נהפוך הוא, בסמסונג אני מתמקד רק בדגמי 2011 (D), ושאלתי בעצמי אם באמת יש לזה סיבה שמצדיקה את הפרמיה במחיר. עם LG התמקדתי ב-5300 ו-5500 (שהם דגמי 2010 ככל הנראה) רק מכיוון שלא ראיתי דגמים אחרים שעונים לצרכים בטווח המחיר. עד שיידעו אותי על ה-LV550 מ-2011, ואני תוהה גם שם אם שווה לי לשלם פרמיה כאשר הדבר היחיד שאני יודע שהדגם הזה נותן לי הוא פיצ'רים שלא ממש אשתמש בהם.

ד"א עברית ו-DTT חשובים לי רק עד גבול מסויים. אני כבר מקבל את מה שאני צריך ב-DTT דרך ממיר מקליט שאני מרוצה ממנו מאוד בסך הכל (Nowcom), עברית בתפריטים זה משהו שאפשר להסתדר יפה גם בלעדיו.

gimm פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
הצטרף: אוגוסט 2005
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #12 

ofercohen כתב:
asaf23 כתב:המלצתי היא פלזמה סמסונג דגם D550 גודל 51 אינצ'
כולל טיונר דיגיטלי ולוח שידורים בעברית. עלותה סביב 6,000 ש"ח.

במידה ומרבית הצפייה היא בשעות הבוקר, לך על LCD.
...
יש לחבר הזה הרבה דרישות..
שילך על דגם עליון 2D של פנסוניק משנה קודמת,ובמקרה הצורך-שיסגור קצת את התריס
...
אכן, יש דרישות :)

השאלה אם החבר יצטרך רק לסגור את התריס (לא רצוי) או שבלילה הוא יצטרך לסגור גם את האורות (מאוד מאוד לא רצוי)
וכאמור היו את הנושאים האחרים: צריבה (נניח בצפיה ממושכת בערוץ 2 רחמנא ליצלן), עובי וחום/חשמל

ofercohen
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 525
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #13 

gimm כתב:
ofercohen כתב:
asaf23 כתב:המלצתי היא פלזמה סמסונג דגם D550 גודל 51 אינצ'
כולל טיונר דיגיטלי ולוח שידורים בעברית. עלותה סביב 6,000 ש"ח.

במידה ומרבית הצפייה היא בשעות הבוקר, לך על LCD.
...
יש לחבר הזה הרבה דרישות..
שילך על דגם עליון 2D של פנסוניק משנה קודמת,ובמקרה הצורך-שיסגור קצת את התריס
...
אכן, יש דרישות :)

השאלה אם החבר יצטרך רק לסגור את התריס (לא רצוי) או שבלילה הוא יצטרך לסגור גם את האורות (מאוד מאוד לא רצוי)
וכאמור היו את הנושאים האחרים: צריבה (נניח בצפיה ממושכת בערוץ 2 רחמנא ליצלן), עובי וחום/חשמל
...
צריבה=זניח
השתקפות-רק עקב אור שמש חיצוני ישיר
עובי-אתה יורד לקטנות,לא משמעותי ביחס לשאר הדרישות שלך
חום/חשמל-כנ"ל

אולי כדאי שתכפיל את התקציב שלך-ואז "אולי" תוכל למצוא מסך לד שיענה על כל הדרישות שלך

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”