בעיות עברית

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
שלח תגובה
amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

היי,
אני עם ZTE BLADE. עד עכשיו עבדתי עם רום שמבוסס על CM7, שכביכול נפתרו בו כל בעיות העברית והיישור לימין, אבל בכמה אפליקציות עבריות היישור לא עבד (וואלה, הארץ, דה מרקר וכו'...).

עכשיו ניסיתי רום שונה, שמבוסס על גרסה בטא של מה שיהיה בסופו של דבר הרום הרשמי של ZTE לג'ינגרברד. מהרום עצמו אני סופר מרוצה, ואפילו היה לי יישור לימין בכל האפליקציות שציינתי למעלה. אבל היו בו הבעיות הנפוצות יותר של העברית - אי יישור בפייסבוק, כותרות הפוכות בג'ימייל וכו'... וגם, במקלדת המובנית של ג'ינג'רברד, שהיא האהובה עלי, הפונטים העבריים היו מגעילים.

אז התקנתי תיקון עברית שמצאתי ב IANDROID וזה הסתדר, אבל חזרתי לנקודת הבסיס - עברית לא מיושרת באפליקציות עבריות.

אז יש מה לעשות? או שצריך להתפשר? ובכלל, איך אני יכול לשנות לבד פונטים במערכת?

amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

אף אחד?

marbel1
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

גם לי יש את הבלייד עם רום 2.2 (מבוסס על השוודי)
תנסה למצוא פיתרון ב iandroid בזמנו הם יצרו סקריפט תיקון מיוחד לרום שהותקן בפלאפון שלי

אם בעיית העברית תיפתר אשקול לעבור גירסת רום
כיום הפלאפון שלי ועבד ללא באגים ועם עברית תקינה לחלוטין

amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

לא הבנת אותי. כבר השתמשתי בתיקון שיש ב iandroid.

הבעיה היא שהתיקון הזה זהה לתיקון העברית שמובנה כבר ב CM7. העברית תקינה בכל המקומות, אבל יש כמה אפליקציות עבריות שהכותרות בהן לא מוצמדות לימין - הארץ וואלה למשל (ב ynet זה גם קורה, אבל יש אפשרות בתפריטים לתקן את זה, כך שאני מניח שהבעיה היא בחוסר התאמה של האפליקציות)

marbel1
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

אכן לא הבנתי, בזמנו הם הכינו סקריפט מיוחד לרום 2.2 שלא היה מבוסס על cm7 לכן הצעתי לך לבדוק האם יוכלו להכין גם תיקון עבור הרום בו אתה משתמש.
בכל מקרה טוב שיש בארצנו עוד משתמשים בפלאפון הזה ( שלדעתי שווה כל שקל) שניתן להתייעץ עימם
מס' שאלות
האם אצלך העברית תקינה כמו ברום 2.2 עם הסקריפטים של התיקון? (ג'ימייל תקין ויומן )
האם כדאי לעבור לרום שאתה משתמש בו? (איזה מהרומים של 2.3 , יש כמה??)
אם כן, האם התהליך כולל מעבר לgen2 ותיקוני עברית מסובך

amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

לגמרי שווה כל שקל.
יש שני רומים של 2.3.4 שניסיתי עד עכשיו:

cm7 green - מבוסס על גרסאות ליליות של CM7, עם עדכונים וכיוונונים ותוספת של כמה אפשרויות חיוניות - מאוד יעיל, פשוט ונח. מכיל כבר באופן מובנה את כל תיקוני העברית, מקלדת עברית וכולל אפילו אפשרות לתפריטים בעברית. זמן סוללה מעולה ביחס למכשיר. נטול באגים כמעט לחלוטין - בחלק מהמכשירים ה GPS גורם לריסטרט בפעם הראשונה שמשתמשים בו, אבל אחרי זה הוא בדרך כלל מסתדר (ואם לא, יש תיקון שאפשר להריץ דרך הריקאברי). יש בעיה קלב עם ה WI-FI שגם אם מגדירים לו להשאר פעיל כשהמסך נכבה, הוא נכבה בכל זאת. זו בעיה שלמיטב הבנתי קיימת גם בגרסאות ישנות ונתקלתי בה גם ברומים של פרויו שניסיתי. זה מאוד חשוב למי שמשתמש ב VOIP כמו סקייפ ופרינג למשל. אני פתרתי את זה באמצעות אפליקציה שנקראת REGPON שגורמת לויי-פיי להשאר פעיל. בעיה נוספת שנתקלתי בה היא שהמכשיר נתקע לי 3-4 פעמים (לאורך תקופה של כמה שבועות שימוש) כשהפעלתי את אופרה מובייל ולא ניתן היה לכבות אותו, אלא רק ע"י הוצאת הסוללה.

blue ginger - לפני כמה שבועות הודלפה גרסאת בטא רשמית של ZTE לג'ינג'רברד ויש מפתחים שמשחררים רומים שמבוססים עליה. היתרון הגדול הוא שזו גרסה רשמית, על כל המשתמש מכך. ההבדלים ששמתי לב עד עכשיו הם שה GPS הרבה יותר יעיל - מסתנכרן לי בשניות גם כשאני בתוך הבית. ב CM7 הוא מעולם לא הסתנכרן בתוך הבית, וגם בחוץ לקח לו דקה בערך. בנוסף, בעיית הויי-פיי נפתרה ואני לא זקוק לאפליקציית צד שלישי כדי להשאיר את החיבור פעיל. בנוסף - הקליטה של הויי-פיי יותר טובה מאשר ב CM7. עד כה המכשיר לא נתקע. הווליום חזק יותר. החסרונות - בתחילה נראה היה לי שזמן הסוללה נמוך יותר, אך לאחר שהרצתי battery calibration נדמה לי שזה פחות או יותר אותו דבר. כאמור - בעיית העברית שפחות או יותר פתרתי (עניין של 2 דקות) וכמה פיצ'רים חביבים שקיימים ב CM7 והמפתח של הרום הזה עדיין לא הצליח להטמיע, כמו למשל power toggles בנוטיפיקיישן באר. שמתי לב גם שהמצלמה מצלמת הרבה יותר מהר, אבל זה בא על חשבון איכות התמונות שהרבה פעמים יוצאות לא בפוקוס. כנראה זה עניין של לשחק עם ההגדרות. עוד לא יצא לי להתעסק בזה. משהו נוסף שרק עכשיו שמתי לב אליו - ביומן שמות האירועים מופיעים הפוך, אבל כשנכנסים אליהם הם מופיעים באופן תקין. ב CM7 זה לא קרה (אבל בעיות אחרות של עברית, כמו ישור לימין והעברית ההפוכה בג'ימייל כן נפתרו לאחר העדכון מ iandroid).

בינתיים אני מרוצה עם blue ginger ואני מתכוון להשאר איתו.

marbel1
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

תודה על התשובה המפורטת. אני שוקל לשדרג את הרום אבל חושש מהאופרציה. בסוף אני אשבר ויחליף :x
דרך אגב לרום 2.2 יש קובץ תיקון לgps, לפני התיקון לקח לו כמה דקות להסתכרן.

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”