המלצות למזגן בחדר

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
שלח תגובה
efi1965 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם
אני צריך המלצות וקצת להבין האם יש הבדל בין הפירמות השונות
כעיקרון אני מחפש מזגן אינוורטר בגודל 1 כ"ס
אני מתלבט בין אלקטרה לתאדירן וטורנדו.
מה ההבלים ביניהם והאם יש גם הבדל בשנות אחריות ?

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #2 

אין הבדל תהומי באיכות ביניהם. במילא אף אחת מהן לא מפרסמת נתוני מדידות רעש.
התדיראן יותר משתלם. על פי האתר שלהם יש מבצע על אינוורטר אחריות מלאה ל- 3 שנים - הרבה יותר טובה משנה אחת של אלקטרה או מורחבת חלקית במותג האחר. בוואלה ונענע שופס רואים את הדגמים המדוברים לגבי אחריות זו.
אופציה אחרת היא מזגן חרישי MSZ-GE25VA של מיצובישי עם COP 4.90 בקירור ו-4.60 בחימום. עד כמה שאני יודע מחירו לא נופל ממש רחוק ממזגנים סיניים היקרים ביותר שזמינים כאן.

nati-va
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2077
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #3 

אנחנו קנינו שנה שעברה שלושה מזגני אלקטרה אינוורטר לחדרים
אני יכול להמליץ לך עליהם- פשוט מקפיא חדר שינה ממוצע תוך דקות...
שקטים, אנחנו מרוצים מאוד מהם!

זה המזגן:
http://air.electra-ecp.co.il/Index.asp? ... icleID=298

אם תכנס לנתונים הטכנים בלינק- הדגם שלנו הוא 17I..

A-D-A-M
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 327
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

לא טורנדו!!!
life is a game, play it.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #5 

המנגנון של אינוורטר עושה הבדל משמעותי במזגנים גדולים שצריכים לקרר בית שלם או חללים גדולים מאד. במזגן קטן לחדר אני לא מוצא בזה הרבה טעם. מעבר לכך - רוב המזגנים הקטנים מגיעים בערך מאותו מפעל בסין, אין כל כך חשיבות לאיזה שם כתוב עליהם. מה שיותר חשוב זה השרות, אחריות וכו'.

coolvs
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 107
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #6 

יש לי שני מזגנים של טורנדו ואחד של אלקטרה.
אני הייתי הולך על האלקטרה.

arnold
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 908
נתן תודות: 180 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #7 

yairf כתב:המנגנון של אינוורטר עושה הבדל משמעותי במזגנים גדולים שצריכים לקרר בית שלם או חללים גדולים מאד. במזגן קטן לחדר אני לא מוצא בזה הרבה טעם. מעבר לכך - רוב המזגנים הקטנים מגיעים בערך מאותו מפעל בסין, אין כל כך חשיבות לאיזה שם כתוב עליהם. מה שיותר חשוב זה השרות, אחריות וכו'.
...
באותה "בעייה" כמו פותח השירשור.
אשמח להמלצה על נותני השרות היותר מוצלחים.
נערך לאחרונה על ידי arnold ב 06/07/2011 12:34, נערך פעם 1 בסך הכל.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #8 

אני הייתי מתמקד ב"סטנדרטים" - אלקטרה ותדיראן, ומנסה לראות את מהירות ואיכות התגובה שתתקבל ממחלקת השרות שלהם.

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #9 

בגמר אחריות "איכות השירות" מיותרת בימים בהם החברות דופקות כרטיס מעבה או מאייד במחיר כמעט של כל היחידה בה הוא מתפקד. הכי חשוב זה לא זריזות השירות (בזה ההבדל בין החברות לא משמעותי מניסיוני עם ברימאג ואלקטרה) אלא משך האחריות, בפרט במזגני אינוורטר. אחרי גמר האחריות הבטחה לחלקים לפרק זמן ממושך תלויה בסוג המזגן, התקנות במשרד התמ"ת מגדירות את המחוייבות בתחום הזה למזגנים מרכזיים ומיני מרכזיים בלבד ל-7 שנים מיום הרכישה. במקרים אחרים מחייבים את החברות לאפשר ללקוח לקנות חלקים ישירות מהן למשך שנה מגמר אחריות מלאה. טכנאי פרטי יוכל להשיג לו אח"כ חלקים כל זמן שאותו מזגן אינוורטר מיוצר ונמכר בחנויות. במזגנים רגילים אפשר להשתמש לעיתים בחלפים אלטרנטיביים, באינוורטר אי אפשר. כל כרטיס מתאים ספציפית לאותו דגם ולא לדגם אחר של אותה חברה.
המנגנון של אינוורטר עושה הבדל משמעותי במזגנים גדולים שצריכים לקרר בית שלם או חללים גדולים מאד. במזגן קטן לחדר אני לא מוצא בזה הרבה טעם.
...
לדעתי האישית אינוורטר לא מיותר במקרה של מזגנים קטנים של חברות יפניות. יש לי מזגן כזה של מיצובישי מסדרה F ואחרי 5 שנים הוא עדיין אחלה. כל החברות הסיניות והקוריאניות עדיין מתקשות להגיע לביצועים של מיצובישי במובנים של רעש כמעט אפסי, בקרת טמפ' מדוייקת מאוד, וגימור פלסטיק מעולה . במותגים האחרים ההבדל באיכות הקירור או החימום לעומת מזגן רגיל לא כזה, שיכול לגרום להגיד "הוהה" והוא טמון לאו דווקא רק בשיטת הדחיסה אלא ברובו בביצועים של מנוע המאיץ וקוטר המאיץ (ככל שהוא יותר גדול המזגן מייצב יותר טוב טמפ' ומפיק פחות רעש כי כך המנוע יכול לסובבו לאט מאוד). אינוורטר הנו גימיק שיווקי, כמו ש-LED הפך לגימיק בטלוויזיות זולות ורק במימוש מתאים עם כל המכלולים ייתן את מלוא היתרונות שלו. בגלל המיצובישי מזגני האינוורטר התקציביים לא מרשימים אותי כיום (וקניתי אחד כזה תקציבי לפני שנה במאות שקלים פחות מהמחיר הרגיל במבצע נדיר, ומזל שהיה מבצע משום שבמחיר הרגיל הייתי מאוד מצטער על הרכישה).

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”