זהו שרשור תסכול

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
zmls פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #21 

edebby כתב:
zmls כתב:טוב לאחר 4 שנים שיש לי את ה-PS3 קרה הבלתי נמנע והיא מתה לי.
כן זה דבר בלתי נמנע כי קראתי במליון פורומים שזה מה שקורה למי שקונה את הדור הראשון , הדור שעלה הכי הרבה ואמור להיות הכי משובח. אני מאוד מופתע מסוני כי עד היום כל דבר שקניתי מסוני החזיק לי פלוס מינוס 15 שנה.
אז כן זהו שרשור תזכול ושמח אם אנשים ישתתפו איתי בתסכול.
אם יש מישהו שיודע על תיקון (כבר פירקתי את הקונסולה לגורמים ועשיתי מה שכתבו בפורומים אך דבר זה לא הועיל)
פלא אשמח לשמוע
זהו
:(
...
כנראה שהמון שנים לא רכשת מוצר של סוני אם אתה מצהיר שהם מחזיקים +/- 15 שנים :lol:

איפה להתחיל?
בסוני ווגה שמתה לי אחרי 7 שנים בשנות התשעים (CRT של סוני אמורה להחזיק באמת 15-20 שנה)?
אולי ב-PS1 שמת לי קצת אחרי 4.5 שנים?
אולי ב-PS2 שמת אחרי 3 שנים, ונאלצתי לקנות קונסולה חדשה כדי לנצל את כל המשחקים שנרכשו?
וגם לא נשכח את מקרן ה-VPL-HS61 שהלכה לו הפריזמה אחרי 3.5 שנים.
ועכשיו את ה-PS3 שהעינית שלו מקרטעת אחרי 3 שנים והוא פתאום נתקע.

כל המכשירים שציינתי היו מסדרות ייצור יפניות, ולא סיניות (פרט ל-PS2 השני שקניתי - שהוא המכשיר היחיד שעובד עד היום).

הקיצר, סוני כבר מזמן לא מציגה "שוני" בתחום האיכות, אלא רק בתחום החדשנות. והיא העלבה אחת גדולה לתעשייה היפנית המקורית והמשובחת.
...

האמת יש צדק בדברים שלך ולא רכשתי כלום מסוני לאחרונה. פשוט חשבתי על הווקמנים של פעם והטלויזיות של פעם שהיו איכותיות ונשמרו לפחות 10 שנים. מה שמדהים אותי שהכל מיוצר ביפן והיפנים הם לא סינים ובד"כ כל מה שיוצא מיפן הוא מושלם או לפחות ככה חשבתי פעם.
לפחות עכשיו אני מרגיש יותר טוב ויודע שסוני "דופקת" את כולם ואני רק אחד מיני מליונים.
בכל זאת אני קצת בהלם שלא יצאו בעולם כנגד הדבר הזה.
אמריקאים, צרפתים שהם צרכנים שאם עושים להם משהו רע הם פשוט לא קונים אבל עדיין במקרה
הזה הם לא עשו כלום.
עצוב לדעת שהיום קונים מכשירים ל4 שנים וזהו ( לא פלא שהעולם שלנו מתחמם - יותר מידי ייצור).

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #22 

אוו אהה כמה שאתם נסחפים עם האמוציות שלכם..
כבר מזמן לא מייצרים מוצרים להחזיק 10 שנים. פשוט מאד - כי לא צריכים שהם יחזיקו 10 שנים בדרך כלל..
העולם משנה טכנולוגיות כל כמה שנים בודדות והצרכנים שבדך כלל לא רוצים "להשאר מאחור" מחליפים,
בין הם צריכים את זה ובין אם לא. (סתכלו על עולם הסלולרי, המסכים, המחשבים ובעצם מה לא..)
התפיסה בעבר היתה שונה. פעם, הטכנלוגיה לא היתה מתחלפת כל כך מהר ובאמת דרשו ממוצרים כמו טלויזיות או
מוצרים דומים להחזיק לתקופה ארוכה - פשוט כי האמינו (ובצדק) שיהיו צריכים אותה להמון שנים.
ייצור ביפן היום הוא יקר מאד. אין עוד הרבה חברות שמייצרות שם היום ואלו שכן, גובות בהתאם.
אתם ממש לא רוצים שה PS3 שלכם יעלה עוד איזה 50 דולר (סתם זרקתי מספר) כי מייצרים אותו ביפן - הוא פשוט יהיה פחות תחרותי.
השינוי הזה התבצע בכמעט כל תחום - מצעצועים עד עולם הרכב ויותר מכך.
עכשיו, אין בייצור בסין שום דבר רע (לפחות מבחינה מכנית) כל עוד מייצרים אותו כמו שצריך.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #23 

mrunderhill כתב:
jacko-il כתב:לא יודע אם זה ברמה של בזיון. אבל זה בהחלט תכן מעט לקוי ברמה בסיסית מאד של הנדסה.
אחרי הכל, לא כל כך הרבה מכשירים מתים ואלו שכן הם בדרך כלל הראשונים עם מעבדי ה 90nm החמים מאד.
גם מבינהם, אלו שנמצאים במקום קריר ומאוורר יחוו משמעותית פחות תקלות מאיזורים חמים וסגורים.
שוב, לא מגן על סוני. באמת מצופה בהם לרמה יותר גבוהה בתכן ברמה כל כך בסיסית ומוכרת.
...
אני כבר לא בטוח אם זה תכנון לקוי. אני לא אומר שהם בכוונה מייצרים מוצר שיהרס אחרי X זמן, אבל אני בטוח שהם מסתכלים שם על הגרף של עלות ייצור מול אורך חיים ובוחרים נק' כלשהי שתהיה הכי רווחית. הרי הם לא רוצים לייקר מדי את הקונסולה כדי שאנשים יקנו, אז במקום לקצץ ברווחים הם מקצצים באורך החיים. זו ההנחה שלי בכל אופן.
...
מיקרטסופט הפסידה יותר ממליארד $ על התקלה שלה, ככה שהם ממש לא עשו את זה בשביל רווחים, בגלל התקלה הזאת הם הרחיבו את האחריות ל5 שנים והחליפו לכולם את הקונסולות, הבעיה שבאץ אין יבוא רישמי ופה כולם נדפקו

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #24 

edebby כתב:
zmls כתב:טוב לאחר 4 שנים שיש לי את ה-PS3 קרה הבלתי נמנע והיא מתה לי.
כן זה דבר בלתי נמנע כי קראתי במליון פורומים שזה מה שקורה למי שקונה את הדור הראשון , הדור שעלה הכי הרבה ואמור להיות הכי משובח. אני מאוד מופתע מסוני כי עד היום כל דבר שקניתי מסוני החזיק לי פלוס מינוס 15 שנה.
אז כן זהו שרשור תזכול ושמח אם אנשים ישתתפו איתי בתסכול.
אם יש מישהו שיודע על תיקון (כבר פירקתי את הקונסולה לגורמים ועשיתי מה שכתבו בפורומים אך דבר זה לא הועיל)
פלא אשמח לשמוע
זהו
:(
...
כנראה שהמון שנים לא רכשת מוצר של סוני אם אתה מצהיר שהם מחזיקים +/- 15 שנים :lol:

איפה להתחיל?
בסוני ווגה שמתה לי אחרי 7 שנים בשנות התשעים (CRT של סוני אמורה להחזיק באמת 15-20 שנה)?
אולי ב-PS1 שמת לי קצת אחרי 4.5 שנים?
אולי ב-PS2 שמת אחרי 3 שנים, ונאלצתי לקנות קונסולה חדשה כדי לנצל את כל המשחקים שנרכשו?
וגם לא נשכח את מקרן ה-VPL-HS61 שהלכה לו הפריזמה אחרי 3.5 שנים.
ועכשיו את ה-PS3 שהעינית שלו מקרטעת אחרי 3 שנים והוא פתאום נתקע.

כל המכשירים שציינתי היו מסדרות ייצור יפניות, ולא סיניות (פרט ל-PS2 השני שקניתי - שהוא המכשיר היחיד שעובד עד היום).

הקיצר, סוני כבר מזמן לא מציגה "שוני" בתחום האיכות, אלא רק בתחום החדשנות. והיא העלבה אחת גדולה לתעשייה היפנית המקורית והמשובחת.
...
היה לנו CRT של סוני 29" שבאמת היתה מצויינת ובאמת נפטרה אחרי 6 שנים .. אבל הPS1 שהיה לי (ועדיין יש .. ) עדיין חיי ונושם וזה עוד הדגם המקורי ולא הPSone שיצא אחר כך.
היה לי את הPS2 המקורי שנפל כמה פעמים בגלל משיכות ג'ויסטיקים ונפטר ,אבל אחרי זה קניתי PS2 Slim והמכשיר עבד אצלי שש שנים ונמכר עקב חוסר שימוש , מה לעשות כשיש Xbox360 אי אפשר לשחק בדור הקודם :lol:

בקיצור הנסיון שלי עם דור הPS הקודם היה מצויין ,מה לעשות שעכשיו דוחפים לקונסולות מעבדים מטומני ליבות רותחים ,זה כבר לא פשוט לשמור על קונסולה בגודל שלא קונסולה ,ולא להפוך אותה לגודל של מחשב Mid tower ,גם MS דפקו את הXbox360 קשה למרות שהם בסך הכול הכניסו מעבד עם שלוש ליבות ב3.2Ghz לליבה ,אבל תהליכי היצור באותם זמנים 90NM היו בעיה אחת אחרי השני למי שתכנן את הקירור ,היום כשהXbox360 הגיעה עם מעבד של 65NM וGPU של 65NM כבר כמעט ולא היו בעיות התחממות ,הJasper שלי עובד כבר שנתיים ...

צריך רק לקוות שתהליכי יצור של 28NM שצפויים להכנס לשוק השנה יספיקו כדי למחוק את בעיות התחממות בדור הבא של הקונסולות. (~)

zmls פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #25 

קראתי שהגודל היום של הציפים הם 45NM כלומר חתכו בחצי את גודל הציפ ובגלל זה אין יותר בעיות חימום
אבל למה בעצם סוני לא לקחה אחריות ופשוט החליפה למי שמגיע את הקונסולה.
מה אני אמור לעשות עכשיו???? לקנות אחד חדש????
:D :D :D :D

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #26 

הבעיה היא שעם הפחתת גודל המעבדים (והפחתת כמות החום הנפלטת) קטנים גם גופי הקירור בצורה משמעותית.
זה למעשה עוד חלק ניכר בתהליך ההוזלה שהמכשיר עובר.
צרפתי לצורך השוואה שתי תמונות של גופי קירור של ה PS3.
אחת של המכשירים הראשונים 90nm ואחת של האחרונים ב 65nm (לא הסלים!) מצאו את ההבדלים.
שימו לב כמה תכנון והשקעה נכנס לגוף הראשון - צינורות הולכה מנחושת (HEAT-PIPES) המפוזרות על צלעות
קירור מאלומיניום עם שטח פנים די גדול. הגוף השני (כמו במכשיר שלי) הוא סתם בלוק אלומינים עם מספר צלעות.

לפותח הדיון, יש חנויות שמציעות תיקונים ונותנות איזה אחריות של חודש. זה עולה נראה לי כ- 400 ש"ח
ושום דבר כאמור לא מובטח לגבי התיקון. התקלה בהחלט יכולה לחזור.
אם אתה לא מעוניין להוציא עליו כסף (אפשר למצוא היום ביד שניה גם כאלו שמוכרים סלים ב 800 ש"ח)
אתה יכול לנסות למכור אותו בכמה מאות שקלים לחלקים.

zmls פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #27 

טוב נו זה ידוע שהקונסולה הראשונה של סוני היתה בזבוז כסף מבחינת סוני.
בזמנו קראתי כתבה עם מנכ"ל סוני שאמר שהם הפסידו המון כסף בקונסולות הראשונות.
זה מצחיק כמה שהמערכת קירור הראשונה מושקעת בעוד שהמערכות קירור החדשות הם סתם בלוקים.
איפה אפשר להשיג ב800 שקל סלים???? ביד2 אנשים מנסים למכור קונסולות מהדור הראשון ב2000.
פה אנשים חיים בסרט כאילו מישהו יתן להם.
:) :) :)

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #28 

זה לא היה בזבוז כסף - זה היה פתרון קירור שיכל להפתר מחום שיוצרים שני מעבדים 90nm צמודים במרחב קטן.
לא זוכר מספרים מבחינת הספק חום שהם פולטים אבל זה היה מספר לא קטן.
כלומר, זה היה צורך והם לא זרקו סתם כסף. אגב, לראיה שזה לא היה מוגזם זה שעדיין הרבה מכשירים מתחממים למוות.

לגבי היד שניה, לא יודע להגיד לך בדיוק איפה.. אבל יצא לי לראות כמה לפני כמה ימים כשחפשתי משהו שם.. (ולא רק אחד)
ברור שיש את ההודעות הישראליות ההזויות הקבועות בנוסח -
"מוכר PS3 60GB עם שני שלטים ושני משחקים ב 2000 ש"ח. אצלי שנתיים בקושי שחקתי בו. חצי מחיר ממה שעלה לי !! כל הקודם זוכה"
לפעמים אשכרה בא לי להתקשר ואיך שעונים לי להתחיל לצחוק. בלי להסביר למה וכמה.. פשוט לצחוק איזה חצי דקה ולנתק.

zmls פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #29 

jacko-il כתב:זה לא היה בזבוז כסף - זה היה פתרון קירור שיכל להפתר מחום שיוצרים שני מעבדים 90nm צמודים במרחב קטן.
לא זוכר מספרים מבחינת הספק חום שהם פולטים אבל זה היה מספר לא קטן.
כלומר, זה היה צורך והם לא זרקו סתם כסף. אגב, לראיה שזה לא היה מוגזם זה שעדיין הרבה מכשירים מתחממים למוות.

לגבי היד שניה, לא יודע להגיד לך בדיוק איפה.. אבל יצא לי לראות כמה לפני כמה ימים כשחפשתי משהו שם.. (ולא רק אחד)
ברור שיש את ההודעות הישראליות ההזויות הקבועות בנוסח -
"מוכר PS3 60GB עם שני שלטים ושני משחקים ב 2000 ש"ח. אצלי שנתיים בקושי שחקתי בו. חצי מחיר ממה שעלה לי !! כל הקודם זוכה"
לפעמים אשכרה בא לי להתקשר ואיך שעונים לי להתחיל לצחוק. בלי להסביר למה וכמה.. פשוט לצחוק איזה חצי דקה ולנתק.
...
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

zmls פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #30 

בלי שום קשר רציתי גם להגיד שאחרי שפירקתי את הקונסולה לגורמים הגעתי למסקנה שייצרו אותה ממש (לדעתי) רע.
לא הבנתי איך דחפו את לוח האם באמצע עם שני מגנים מאלומניום ועל זה דחפו עוד ועוד דברים.
שאלה שלא קשורה : אני ראיתי באתרים שיש טסט של המאוורר כאשר לוחצים על ה-eject לפני שמפעילים האם זה נכון לכל קונסולה או רק לדגם 40 גיגה כמו שמישהו ציין איפשהו :D
אני ניסיתי לעשות את הטסט בשלי ושום דבר לא קרה.

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #31 

לא יועד איפה ראית סלים ב-800 ש"ח חפשתי בשבועיים האחרונים והכי זול היה 1250 בלי כלום, אנשיפה פה אשכרה חיים בסרט, בסוף הזמנתי מאצות הברית סלים 160GB ( לא 120 כמו שרצו ביד 2 על 1250 ש"ח ) + 7 משחקים חלק חדשים, וכל זה עד אליי הביתה ב-1100

zmls פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #32 

ntk כתב:לא יועד איפה ראית סלים ב-800 ש"ח חפשתי בשבועיים האחרונים והכי זול היה 1250 בלי כלום, אנשיפה פה אשכרה חיים בסרט, בסוף הזמנתי מאצות הברית סלים 160GB ( לא 120 כמו שרצו ביד 2 על 1250 ש"ח ) + 7 משחקים חלק חדשים, וכל זה עד אליי הביתה ב-1100
...

(Y) (Y) (Y)

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”