איזה אחוריים יותר "חשובים" בתצורת 7.1 ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
LiorShap פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #1 

אני שוקל להוסיף עוד שני רמקולים אחוריים , יש לי היום תצורה של 5.1 אבל האחוריים שמוגדרים אצלי ברסיבר -
BACK נמצאים במקום לא אידיאלי ( גבוה מדי ) ואני מפסיד המון בתחושת הסראונד.
חשבתי להוסיף סטליטים איכותיים בצדדים ששם יש לי מקום מוגבל מאוד בקיר אבל הם יכנסו.
השאלה שלי האם עדיף לי להגדיר את הסטליטים כצדדיים או אחוריים. ( האחוריים היום רמקולים דיפולר של מוניטיור אודיו )

תודה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #2 

LiorShap כתב:אני שוקל להוסיף עוד שני רמקולים אחוריים , יש לי היום תצורה של 5.1 אבל האחוריים שמוגדרים אצלי ברסיבר -
BACK נמצאים במקום לא אידיאלי ( גבוה מדי ) ואני מפסיד המון בתחושת הסראונד.
חשבתי להוסיף סטליטים איכותיים בצדדים ששם יש לי מקום מוגבל מאוד בקיר אבל הם יכנסו.
השאלה שלי האם עדיף לי להגדיר את הסטליטים כצדדיים או אחוריים. ( האחוריים היום רמקולים דיפולר של מוניטיור אודיו )

תודה.
...
לא ממש הבנתי.

קודם כל מה הכוונה עוד שני רמקולים אחוריים? אין דבר כזה 4 רמקולים אחוריים.

יש שני רמקולי סראונד ,שאמורים להיות ממוקמים משני צידי מקום הישיבה שלך, בגובה של כחצי מטר מעל האוזן, במצב ישיבה.
הרמקולים האחוריים, שנקראים BACK SURROUND ,אמורים להיות ממוקמים על הקיר האחורי, במרחק של נניח כ 1.5 אחד מהשני, בהטיה קלה למקום הישיבה שלך ובגובה של רמקולי הסראונד.

עד כאן תאוריה.
תעלה תמונה של החדר ונראה עד כמה אפשר לקרב אותך לתאוריה. :)

LiorShap פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

תודה על התשובה ,

אנסה לעלות תמונה בקרוב שזה יהיה יותר מובן.
אני יודע שאין מושג של ארבעה רמקולים אחוריים , כוונתי היתה לשני צדדיים ושני אחוריים.
השאלה שלי היא - בהנחה ורוצים "לנצל" תצורה של 7.1 למקסימום יעילות מבחינת האפקטים , אילו מבין הארבעה
הם החשובים יותר ? הצדדיים או האחוריים. ישנה אצלי בעיה במיקום האחוריים , מכיוון שמקום הישיבה שלי נמצא
קיר ממש צמוד והאחוריים נמצאים גבוה מעל הראש. יוצא מצב שהרמקולים "זורקים" סאונד לחלל החדר אבל הוא
לא מורגש כפי שצריך להיות. לכן חשבתי להוסיף צדדיים סאטליטים בצור SURROUND ואת הקיימים להגדיר BACK.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #4 

LiorShap כתב:תודה על התשובה ,

אנסה לעלות תמונה בקרוב שזה יהיה יותר מובן.
אני יודע שאין מושג של ארבעה רמקולים אחוריים , כוונתי היתה לשני צדדיים ושני אחוריים.
השאלה שלי היא - בהנחה ורוצים "לנצל" תצורה של 7.1 למקסימום יעילות מבחינת האפקטים , אילו מבין הארבעה
הם החשובים יותר ? הצדדיים או האחוריים. ישנה אצלי בעיה במיקום האחוריים , מכיוון שמקום הישיבה שלי נמצא
קיר ממש צמוד והאחוריים נמצאים גבוה מעל הראש. יוצא מצב שהרמקולים "זורקים" סאונד לחלל החדר אבל הוא
לא מורגש כפי שצריך להיות. לכן חשבתי להוסיף צדדיים סאטליטים בצור SURROUND ואת הקיימים להגדיר BACK.
...
מה הכוונה את הקיימים להגדיר כ BACK ?
ממה שאני מבין הם ממוקמים על הקיר האחורי ,כלומר BACK, גבוה אבל מוגדרים כסראונד? במידה וכן זה לא נכון. מקם אותם בצדדים ובזכות התצורה שלהם אתה אמור לקבל הדמיה טובה של 7.1 אפילו שיש לך רק 5.1

במגבלות אצלך קשה לקבל ולמקם רמקולים בקונפיגורציה של 7.1 אמיתי. איתי הצליח איך שהוא לעשות אוקוס פוקוס אבל זה עדין לא הדבר האמיתי ,כי הוא יושב צמוד לקיר האחורי. את הסראונד אצלו הוא מיקם משני הצדדים אבל קדימה יותר ולא בקו האוזניים.
בגלל המבנה שלהם והיכולת לעבוד כביי פולאר אתה תקבל הדמיה טובה ל 7.1

LiorShap פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

הבנתי , אעלה תמונה בקרוב על מנת שתוכלו להמליץ לי איך למקם אותם בצורה אידיאלית.

תודה על הסבלנות.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”