שרשור תגובות: Google Plus - הפלוס של גוגל
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני משתמש בשירות כבר כמה ימים ומבחינתי אפשר לסגור אותו כבר.
זה בדיוק כמו שכתוב במאמר - הפייסבוק של גוגל. אבל כבר יש לי את הפייסבוק של פייסבוק, עם כל החברים, התמונות וכו'.
אז למה להתחיל להתעסק עם שירות חדש?
זה בדיוק כמו שכתוב במאמר - הפייסבוק של גוגל. אבל כבר יש לי את הפייסבוק של פייסבוק, עם כל החברים, התמונות וכו'.
אז למה להתחיל להתעסק עם שירות חדש?
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לפי אותה אנלוגיה אז למה היה צריך את גוגל? היה כבר את alta vista.... או למה צריך למה בכלל היה צריך את פייסבוק כי היה כבר את myspace....
מן הסתם כי הם חושבים שהם עושים את זה יותר טוב.
שמעתי מישהו פעם שמתעסק בתחום הפרסום ברמה העולמית אומר שאם אנחנו (הוא התכוון למבוגרים) משתמשים במשהו הוא כר פאסה והחברה׳ הצעירים כנראה כבר עברו לדבר הבא...יש פה הרבה מעבר לשירות דומה, יש פה עיניין של טרנדים ואופנות...
שמעתי מישהו פעם שמתעסק בתחום הפרסום ברמה העולמית אומר שאם אנחנו (הוא התכוון למבוגרים) משתמשים במשהו הוא כר פאסה והחברה׳ הצעירים כנראה כבר עברו לדבר הבא...יש פה הרבה מעבר לשירות דומה, יש פה עיניין של טרנדים ואופנות...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78826
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5383 פעמים
אני לא מאשים את גוגל שהם מנסים, אני פשוט לא רואה סיבה לעשות מיגרציה.MartinHSabag כתב:לפי אותה אנלוגיה אז למה היה צריך את גוגל? היה כבר את alta vista.... או למה צריך למה בכלל היה צריך את פייסבוק כי היה כבר את myspace....
שמעתי מישהו פעם שמתעסק בתחום הפרסום ברמה העולמית אומר שאם אנחנו (הוא התכוון למבוגרים) משתמשים במשהו הוא כר פאסה והחברה׳ הצעירים כנראה כבר עברו לדבר הבא...יש פה הרבה מעבר לשירות דומה, יש פה עיניין של טרנדים ואופנות......
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!
- moshelog
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 315
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
מאמר מעולה כרגיל ..
מישהו יכול להזמין אותי בבקשה ?
האימייל שלי [email protected]
תודה מראש למי שישמח אותי D:
מישהו יכול להזמין אותי בבקשה ?
האימייל שלי [email protected]
תודה מראש למי שישמח אותי D:
- kidney_stone
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 152
- שם מלא: אריק. ט.
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
אין שום דבר חדש ברעיון הזה ולמעשה הוא קיים זמן רב בצורת friend lists בפייסבוק.הרעיון של המעגלים הוא כ"כ פשוט וכ"כ נחוץ, שקשה להבין איך לא חשבו על זה עד כה (כן, כן, חכמה שבדיעבד...)....
כבר לא מעט זמן (מעל שנתיים כמדומני) ניתן להרכיב ולנהל רשימות חברים בפייסבוק
ובכל פרסום פוסט מכל סוג שהוא ניתן לבחור מי מהרשימות יהיה חשוף אליו (כולל חיתוכים מורכבים כמו כל רשימת X אבל בלי משה)
קשה לי להאמין שפסיספסת את זה, זה פיטצ'ר שימושי להחריד מהשניה הראשונה שהוא יצא.
גוגל פשוט נתנו לזה שם אחר ("מעגלים" במקום "רשימות חברים") ועשו לזה ויזואליזציה יפה.
חידוש? ממש לא, אולי יותר בכיוון של ספוטלייט ומיתוג מחדש של פיטצ'ר שכבר היה קיים בפייסבוק.
Think for yourself, question authority
סיפורי תמיכה שקרו באמת - http://is.gd/s4IM
סיפורי תמיכה שקרו באמת - http://is.gd/s4IM
- EliHaboosh
- עורך ראשי HTMobile

- תגובות: 3321
- נתן תודות: 137 פעמים
- קיבל תודות: 847 פעמים
מאמר מעולה אבי.
ברוח המאמר אפילו עשיתי לו +1

ברוח המאמר אפילו עשיתי לו +1
אלי חבוש
- kidney_stone
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 152
- שם מלא: אריק. ט.
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
- liranmishani
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 653
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
יש יתרון אדיר לרשת של גוגל, שהיא אינטגרלית עם שאר השירותים שלהם כמו הפיקסה והמייל.
אנשי האנדרואיד מביינינו בכלל מרגישים את זה. הרבה יותר קל ונוח שיש שילוב של המערכות ביחד.
אנשי האנדרואיד מביינינו בכלל מרגישים את זה. הרבה יותר קל ונוח שיש שילוב של המערכות ביחד.
לירן
-
AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
למה כזה קשה לך להאמין שפיספסתי את זה? אני לא בדיוק חיית פייסבוק, אבל כיוון שכבר העלית את זה ואני אוהב לעשות עבודה יסודית אז בדקתי את הנושא.kidney_stone כתב:אין שום דבר חדש ברעיון הזה ולמעשה הוא קיים זמן רב בצורת friend lists בפייסבוק.הרעיון של המעגלים הוא כ"כ פשוט וכ"כ נחוץ, שקשה להבין איך לא חשבו על זה עד כה (כן, כן, חכמה שבדיעבד...)....
כבר לא מעט זמן (מעל שנתיים כמדומני) ניתן להרכיב ולנהל רשימות חברים בפייסבוק
ובכל פרסום פוסט מכל סוג שהוא ניתן לבחור מי מהרשימות יהיה חשוף אליו (כולל חיתוכים מורכבים כמו כל רשימת X אבל בלי משה)
קשה לי להאמין שפסיספסת את זה, זה פיטצ'ר שימושי להחריד מהשניה הראשונה שהוא יצא.
גוגל פשוט נתנו לזה שם אחר ("מעגלים" במקום "רשימות חברים") ועשו לזה ויזואליזציה יפה.
חידוש? ממש לא, אולי יותר בכיוון של ספוטלייט ומיתוג מחדש של פיטצ'ר שכבר היה קיים בפייסבוק....
ומסתבר שאני לא היחיד שלא ממש מכיר את העניין.
מתוך מדגם של 10 משתמשים ממוצעים בפייסבוק, 2 הכיר את ה-Friends list ואילו רק אחד ידע בערך (גם, לא בדיוק) איך אפשר לשחק עם ההגדרות כדי שרק קבוצה מסויימת תראה את פוסט ספציפי (רמז, בכלל לא אינטואיטיבי יחסית למעגלים).
אז אני אומר שפיצ'ר שנמצא אבל הנגישות שלו שואפת לאפס, כאילו ולא נמצא.
וזה חלק מהאבולוציה ובגלל זה אנשים עוברים מפלטפורמה לפטפורמה, הנגישות וקלות הביצוע חשובים לא פחות מהפיצ'רים אליהם ניתן לגשת.
יופי של מאמר אבי, כיף לקרוא, מסכם יפה מאוד את השירות המדובר
רשמתי על כך בשרשור אחר אבל זה המקום המתאים יותר:
המטרה של גוגל בשלב הראשון היא לא לנצח את פייסבוק, אלא פשוט לתפוס נתח שוק משמעותי בעולם הזה (3/4 מיליארד אנשים מחוברים לפייסבוק!). לדעתי, יש להם סיכוי מעולה לעשות את זה. גוגל הלכו הפעם בדרך "הקלה", בדרך של מיקרוסופט. הם פשוט העתיקו את כל הדברים המוכרים של פייסבוק (הליבה, הרעיון) ועל זה הם הוסיפו יכולות חדשות וניסיון לתת חוייה גדולה יותר, משודרגת יותר ומצד שני גם אופן עבודה פשוט יותר. הם ניסו לתקוף את החסרונות של היחסים של פייסבוק, על ידי הצגה של תוספות חדשות. כגון ה-Circles והוידאו צ'אט (שכנראה יגיע לפייסבוק תוך כמה ימים בסיפור מרתק בפני עצמו). גם לי קשה שלא להרגיש את ההשקעה והחשיבה שגוגל דחפו במוצר הזה, שאגב, כרגיל, על פי האגנדה שלהם, נקרא סה"כ פרוייקט ועדיין לא מוצר. הפעם גם התחושה שלי היא שהם לא טעו, זה לא עוד בלון ניסוי שלהם. הם הלכו פה בכל הכוח, בכל העוצמה שלהם כחברת ענק. מהפכה ממש אין כאן, אבל פייסבוק על סטרואידים לדעתי יש כאן
השאלה המתבקשת היא כמובן למה משתמש פייסבוק יעבור להשתמש בגוגל+ כאשר הפערים בין המוצרים הם לא כל כך גדולים. התשובה לדעתי, תהיה שגוגל תייצר לעצמה נתח שוק משמעותי ע"י הליכה באותה הדרך של היריבה הותיקה שלה, מיקרוסופט, דרך הדחיפה. מכיוון שגוגל עדיין לא מונפול בתחומים האלה (רשתות חברתיות, שירותי וידאו, VOIP, אנדרואיד, ג'ימייל, ניווט, מפות....) היא יכולה וגם תדחוף את השירות הזה אלינו בלי שבאמת נבקש אותו. בדיוק כמו שמיקרוסופט עשו את זה עם האקספלורר שלהם, כאשר הם דחפו אותו כחלק מה OS ודחקו הצידה את Netscape. מהלך כזה לגוגל מותר (חוקית) מכיוון שהם לא מונופול בתחום האלה (עדיין).
הנה שתי דוגמאות למהלכים כאלה:
1.השירות יוטמע עוד יותר כחלק משירות הג'ימייל שכמעט לכולנו יש. ככה שנקבל את הגוגל+ כחלק אינטגרלי מהג'ימייל
2.הגוגל+ בוודאות יוטמע באנדרואיד. הפייסבוק יוזז שם הצידה ע"י גוגל (מעניין האם הורדת התמיכה באינטגרציה מול חשבון פייסבוק במכשיר הנקסוס S ע"י גוגל קשור להשקה הזאת?!)
רשמתי על כך בשרשור אחר אבל זה המקום המתאים יותר:
המטרה של גוגל בשלב הראשון היא לא לנצח את פייסבוק, אלא פשוט לתפוס נתח שוק משמעותי בעולם הזה (3/4 מיליארד אנשים מחוברים לפייסבוק!). לדעתי, יש להם סיכוי מעולה לעשות את זה. גוגל הלכו הפעם בדרך "הקלה", בדרך של מיקרוסופט. הם פשוט העתיקו את כל הדברים המוכרים של פייסבוק (הליבה, הרעיון) ועל זה הם הוסיפו יכולות חדשות וניסיון לתת חוייה גדולה יותר, משודרגת יותר ומצד שני גם אופן עבודה פשוט יותר. הם ניסו לתקוף את החסרונות של היחסים של פייסבוק, על ידי הצגה של תוספות חדשות. כגון ה-Circles והוידאו צ'אט (שכנראה יגיע לפייסבוק תוך כמה ימים בסיפור מרתק בפני עצמו). גם לי קשה שלא להרגיש את ההשקעה והחשיבה שגוגל דחפו במוצר הזה, שאגב, כרגיל, על פי האגנדה שלהם, נקרא סה"כ פרוייקט ועדיין לא מוצר. הפעם גם התחושה שלי היא שהם לא טעו, זה לא עוד בלון ניסוי שלהם. הם הלכו פה בכל הכוח, בכל העוצמה שלהם כחברת ענק. מהפכה ממש אין כאן, אבל פייסבוק על סטרואידים לדעתי יש כאן
השאלה המתבקשת היא כמובן למה משתמש פייסבוק יעבור להשתמש בגוגל+ כאשר הפערים בין המוצרים הם לא כל כך גדולים. התשובה לדעתי, תהיה שגוגל תייצר לעצמה נתח שוק משמעותי ע"י הליכה באותה הדרך של היריבה הותיקה שלה, מיקרוסופט, דרך הדחיפה. מכיוון שגוגל עדיין לא מונפול בתחומים האלה (רשתות חברתיות, שירותי וידאו, VOIP, אנדרואיד, ג'ימייל, ניווט, מפות....) היא יכולה וגם תדחוף את השירות הזה אלינו בלי שבאמת נבקש אותו. בדיוק כמו שמיקרוסופט עשו את זה עם האקספלורר שלהם, כאשר הם דחפו אותו כחלק מה OS ודחקו הצידה את Netscape. מהלך כזה לגוגל מותר (חוקית) מכיוון שהם לא מונופול בתחום האלה (עדיין).
הנה שתי דוגמאות למהלכים כאלה:
1.השירות יוטמע עוד יותר כחלק משירות הג'ימייל שכמעט לכולנו יש. ככה שנקבל את הגוגל+ כחלק אינטגרלי מהג'ימייל
2.הגוגל+ בוודאות יוטמע באנדרואיד. הפייסבוק יוזז שם הצידה ע"י גוגל (מעניין האם הורדת התמיכה באינטגרציה מול חשבון פייסבוק במכשיר הנקסוס S ע"י גוגל קשור להשקה הזאת?!)
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78826
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5383 פעמים
הפשטות כאן של היכולת הזו היא אדירה.
אני יכול להגיד שלי אין שום מושג או רצון ללמוד על friend list, כאן זה ברור לחלוטין בדיוק מי מקבל איזו הודעה ואיזה circle of friends יקבל אותה.
אני יכול להגיד שלי אין שום מושג או רצון ללמוד על friend list, כאן זה ברור לחלוטין בדיוק מי מקבל איזו הודעה ואיזה circle of friends יקבל אותה.