הוזמנה ערכת diy dac,
שלום לכולם, לאחר המרת כל הדיסקים שלי לפורמט פלאק, הגיע השלב של שיפור הסאונד הגרוע שיש לי בבית.
עד כמה שאני יכול לשער, החוליה החלשה בסטאפ שלי זה המקור ( htpc ), ולכן הוחלט להוסיף dac, העניין הוא שכרגע אין תקציב ולאחר קצת קריאת חומר בנושא נתקלתי בערכת Mini 1793 whole machine kit "diy ״.
העלות היא 49$ או 171 ש״ח.
כנראה יגיע במהלך שבוע הבא, אני מקווה שאסתדר עם החלק של ה diy, ושהמערכת תסתדר עם התוספת החדשה בסלון ( ושאני אסתדר עם הסאונד בתקווה שישתפר בצורה משמעותית )
אם מישהו מכיר את הערכה או יכול לתת טיפים בקשר לבניה עצמית אני אשמח.
עד כמה שאני יכול לשער, החוליה החלשה בסטאפ שלי זה המקור ( htpc ), ולכן הוחלט להוסיף dac, העניין הוא שכרגע אין תקציב ולאחר קצת קריאת חומר בנושא נתקלתי בערכת Mini 1793 whole machine kit "diy ״.
העלות היא 49$ או 171 ש״ח.
כנראה יגיע במהלך שבוע הבא, אני מקווה שאסתדר עם החלק של ה diy, ושהמערכת תסתדר עם התוספת החדשה בסלון ( ושאני אסתדר עם הסאונד בתקווה שישתפר בצורה משמעותית )
אם מישהו מכיר את הערכה או יכול לתת טיפים בקשר לבניה עצמית אני אשמח.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4873
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
אצלי נחת לא מזמן הדבר הזה
$260 באיביי לפני משלוח (במכס לקחו רק מע"מ).
ואמנם הוא בהרצה ולא יצא לי להתעמק בו יותר מידי - אבל מתחושה ראשונית הוא שידרג לי מאוד את הסאונד.
אפרט יותר כשיצא לי להתעמק בו יותר, אבל כרגע זה מעלה לי חיוך מטומטם בכל פעם שאני מאזין (והרמקולים שיש לי לא להיט בכלל - יתוקן בקרוב).
משורשר בין A210 קבצי FLAC בלבד לבין RXV667 במוד של pure direct
ואמנם הוא בהרצה ולא יצא לי להתעמק בו יותר מידי - אבל מתחושה ראשונית הוא שידרג לי מאוד את הסאונד.
אפרט יותר כשיצא לי להתעמק בו יותר, אבל כרגע זה מעלה לי חיוך מטומטם בכל פעם שאני מאזין (והרמקולים שיש לי לא להיט בכלל - יתוקן בקרוב).
משורשר בין A210 קבצי FLAC בלבד לבין RXV667 במוד של pure direct
הערכה סוף סוף הגיעה, אחרי שפתחתי אותה הסתבר שחוץ מהחלקים והבורד לא הגיעה שום סכימה של הרכבת החלקים. ואין לי ממש מושג איך הכל ייבנה.
וחוץ מזה יש שם רכיבים ( ג׳וקים) קטנטנים שעבור ההלחמה שלהם צריך ציוד בנוסף על מלחם
(סוג של נוזל הלחמה בשם flux )
בשלב זה פתחתי את deal extreme והזמנתי כל דבר שנראה לי שיהיה שימושי עבור הפרוייקט,
נפרדתי מעוד 50$, וחזרתי להמתין למשלוח.
עדכונים בהמשך
וחוץ מזה יש שם רכיבים ( ג׳וקים) קטנטנים שעבור ההלחמה שלהם צריך ציוד בנוסף על מלחם
בשלב זה פתחתי את deal extreme והזמנתי כל דבר שנראה לי שיהיה שימושי עבור הפרוייקט,
עדכונים בהמשך
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
נראה כמו גרסא של VALAB. היה לי כזה תקופה ונהניתי ממנו מאד.ufffnick כתב:אצלי נחת לא מזמן הדבר הזה
משורשר בין A210 קבצי FLAC בלבד לבין RXV667 במוד של pure direct...
לאחרונה, שדרגתי ל MATRIX mini-i
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
dondi, אפשר להלחים את השבבים הללו גם בלי ה-flux.
בעיקרון כל בדיל מכיל בפנים ליבה שכבר יש בה flux (אחרת לא היית מצליח להלחים כמעט כלום). פשוט כשמלחימים דברים קטנים, הרבה פעמים קורה שאתה שורך את כל ה-flux כיוון שאתה נוגע עם הבדיל במלחם ולא בנקודה שאתה רוצה להלחים. לכן מורחים מעט flux ואז נוגעים עם המלחם שהבדיל דבוק עליו והוא זורם לרגליים של הרכיבים.
יש שיטה שאני אישית הרבה יותר אוהב (והיא גם מהירה יותר) שאומרת פשוט להלחים את כל הרגליים עם הרבה בדיל, גם אם זה מקצר אותן אחת לשנייה. ככה אתה יכול לגעת עם הבדיל ישירות ברגליים של הרכיב ואין בעיה של מחסור ב-flux. בסוף אתה לוקח סרט שאיבת בדיל ופשוט מנקה הכל. זה מהיר יותר, קל יותר, ויוצא יפה יותר כיוון שאחרי שאתה מנקה נשארת כמות בדיל מינימלית, בדיוק כמה שצריך כדי להחזיק הכל במקום.
בעיקרון כל בדיל מכיל בפנים ליבה שכבר יש בה flux (אחרת לא היית מצליח להלחים כמעט כלום). פשוט כשמלחימים דברים קטנים, הרבה פעמים קורה שאתה שורך את כל ה-flux כיוון שאתה נוגע עם הבדיל במלחם ולא בנקודה שאתה רוצה להלחים. לכן מורחים מעט flux ואז נוגעים עם המלחם שהבדיל דבוק עליו והוא זורם לרגליים של הרכיבים.
יש שיטה שאני אישית הרבה יותר אוהב (והיא גם מהירה יותר) שאומרת פשוט להלחים את כל הרגליים עם הרבה בדיל, גם אם זה מקצר אותן אחת לשנייה. ככה אתה יכול לגעת עם הבדיל ישירות ברגליים של הרכיב ואין בעיה של מחסור ב-flux. בסוף אתה לוקח סרט שאיבת בדיל ופשוט מנקה הכל. זה מהיר יותר, קל יותר, ויוצא יפה יותר כיוון שאחרי שאתה מנקה נשארת כמות בדיל מינימלית, בדיוק כמה שצריך כדי להחזיק הכל במקום.
אל תיפגע, אבל נראה מדבריך שאתה לא מתעסק בזה בצורה סדירה ביום יום. כשאדם לא מקצועי מלחים פרוייקט כזה, לא בטוח שזה יראה כמו בתמונה, וגרוע מזה - לא בטוח שזה יפעל בכלל. שניה אחת יותר מדי עם מלחם על רכיב רגיש, וגמרת אותו. תן למישהו מקצועי.dondi כתב:הערכה סוף סוף הגיעה, אחרי שפתחתי אותה הסתבר שחוץ מהחלקים והבורד לא הגיעה שום סכימה של הרכבת החלקים. ואין לי ממש מושג איך הכל ייבנה.
עדכונים בהמשך...
..
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
תצליח בפרויקט !!! אשמח לשמוע על התרשמותך מאיכות הסאונד.
אכן העניין הוא ה diy ואם בתהליך אני אשרוף רכיב או שניים תמים אפשר לקנות רק אותם ולא את כל הערכה.
יש לי נסיון בהרבה תחומים טכניים אבל לא יצא לי עדיין להלחים רכיבים אלקטרוניים, ישבתי קצת על יוטיוב כדי להבין את הטכניקה,
לא נראה לי מסובך יותר מידי, אבל באמת צריך להיזהר לא לשרוף כלום.
ובקשר להלחמת הרגליים של הרכיבים, ראיתי את הטכניקה של השימוש בסרט שואב בדיל ובאמת עדיין לא החלטתי איך אלחים אותם
ביינתיים עדיין מחכה להזמנה מdx. יקח בטח עוד איזה 3 שבועות
מבטיח לעדכן
יש לי נסיון בהרבה תחומים טכניים אבל לא יצא לי עדיין להלחים רכיבים אלקטרוניים, ישבתי קצת על יוטיוב כדי להבין את הטכניקה,
לא נראה לי מסובך יותר מידי, אבל באמת צריך להיזהר לא לשרוף כלום.
ובקשר להלחמת הרגליים של הרכיבים, ראיתי את הטכניקה של השימוש בסרט שואב בדיל ובאמת עדיין לא החלטתי איך אלחים אותם
ביינתיים עדיין מחכה להזמנה מdx. יקח בטח עוד איזה 3 שבועות
מבטיח לעדכן
השימוש בסרט הוא אכן השיטה המומלצת לSMT. בדיוק עניתי למישהו בנושא כאן http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=506889.0
..