DTT - באמצעות חיבור לאנטנה חיצונית בבניין חדש
שלום,
עברתי לבניין חדש בכפר סבא. ברשותי ממיר APEX ואנטנה אקטיבית שאם אני שם אותה במרפסת (קומה ראשונה) ישנה קליטה באיכות טובה \ בינונית (לפי הגדרת הממיר) שזה מספיק בשביל לצפות בשידורים, כך שמחינת מיקום כנראה אני בסדר.
על גג הבניין ישנה אנטנה חיצונית, ברצוני לחבר את הממיר אליה גם כדי לשפר קליטה וגם ובעיקר כי לא בא לי שתשב אנטנה במרפסת.
הבעיה היא שהחיבור בקיר לא עובד. הקבלן אמר שיבדוק אבל מנסיוני איתו זה יכול לקחת זמן. חשמלאי שהזמנתי לסדר עבודה אחרת הציץ בארון תקשורת וטוען ש"הוט" בהם אני משתמש כתשתית אינטרנט "גנבו" את החיבור האנטנה. נשמע מופרך לא?
שאלות:
1. האם הקבלן אחראי על פי חוק לספק לי חיבור לאנטנה חיצונית באם ישנה כזו בבניין?
2. האם מה שהחשמלאי אמר נשמע סביר? שהוט משתמשים באנטנה לטובת חיבור לאינטרנט?
3. האם ניתן לקשר אותי לטכנאי דרך האתר שיבוא ויסדר מה שצריך כדי שאתחבר לאנטנה החיצונית? מה אמורה להיות העלות של עבודה כזו?
תודה!
עברתי לבניין חדש בכפר סבא. ברשותי ממיר APEX ואנטנה אקטיבית שאם אני שם אותה במרפסת (קומה ראשונה) ישנה קליטה באיכות טובה \ בינונית (לפי הגדרת הממיר) שזה מספיק בשביל לצפות בשידורים, כך שמחינת מיקום כנראה אני בסדר.
על גג הבניין ישנה אנטנה חיצונית, ברצוני לחבר את הממיר אליה גם כדי לשפר קליטה וגם ובעיקר כי לא בא לי שתשב אנטנה במרפסת.
הבעיה היא שהחיבור בקיר לא עובד. הקבלן אמר שיבדוק אבל מנסיוני איתו זה יכול לקחת זמן. חשמלאי שהזמנתי לסדר עבודה אחרת הציץ בארון תקשורת וטוען ש"הוט" בהם אני משתמש כתשתית אינטרנט "גנבו" את החיבור האנטנה. נשמע מופרך לא?
שאלות:
1. האם הקבלן אחראי על פי חוק לספק לי חיבור לאנטנה חיצונית באם ישנה כזו בבניין?
2. האם מה שהחשמלאי אמר נשמע סביר? שהוט משתמשים באנטנה לטובת חיבור לאינטרנט?
3. האם ניתן לקשר אותי לטכנאי דרך האתר שיבוא ויסדר מה שצריך כדי שאתחבר לאנטנה החיצונית? מה אמורה להיות העלות של עבודה כזו?
תודה!
החשמלאי שלך צודק
זה ממש לא מופרך.
הוט משתמשים בתשתית כבלי ה RF (כבלי הלוויזיה) בדירה כדי לתת לך את כל השירותים שלהם: טלוויזיה, טלפון ואינטרנט. גם אם אין לך טלוויזיה של HOT , רק אינטרנט, עדיין כל התשתית בדירה שלך מקושרת אליהם.
בכניסה לדירה שלך יש ארון תיקשורת שמחבר את הדירה אל החוץ. בנקודה זו אפשר לחבר את זה ל HOT (כמו במקרה שלך) או לאנטנה על הגג (כפי שלדעתי היה במקור לפני התקנת הוט).
לדעתי אין פיתרון קל לעניין הזה- או הוט או אנטנה על הגג. בד"כ אי אפשר את שניהם.
לי הייתה את אותה בעיה בדיוק. היא נפתרה כשעזבתי את הוט ועברתי ל ADSL של בזק. אז חיברתי את תשתית ה RF בחזרה לאנטנה של הבניין.
הוט משתמשים בתשתית כבלי ה RF (כבלי הלוויזיה) בדירה כדי לתת לך את כל השירותים שלהם: טלוויזיה, טלפון ואינטרנט. גם אם אין לך טלוויזיה של HOT , רק אינטרנט, עדיין כל התשתית בדירה שלך מקושרת אליהם.
בכניסה לדירה שלך יש ארון תיקשורת שמחבר את הדירה אל החוץ. בנקודה זו אפשר לחבר את זה ל HOT (כמו במקרה שלך) או לאנטנה על הגג (כפי שלדעתי היה במקור לפני התקנת הוט).
לדעתי אין פיתרון קל לעניין הזה- או הוט או אנטנה על הגג. בד"כ אי אפשר את שניהם.
לי הייתה את אותה בעיה בדיוק. היא נפתרה כשעזבתי את הוט ועברתי ל ADSL של בזק. אז חיברתי את תשתית ה RF בחזרה לאנטנה של הבניין.
זה מאד תלוי בתשתית של הבניין שלך. איך עוברת תשתית ה RF מהקו המרכזי של הבניין אל כל דירה.loshri כתב:לגבי מתקין אנטנות - הוא יידע איך לחבר לי את האנטנה החיצונית לדירה למרות שהוט התלבשו על החיבור?...
בד"כ זה לא מתאים למטרה שאתה מנסה להשיג, וגם אם זה אפשרי זה ייעלה הרבה יותר מ 100 ש"ח.
אבל שוב, זה מאד תלוי בתשתית שיש לך בבניין.
וכן, טכנאי אנטנות סביר אמור לדעת לעשות את זה.
דיברתי עכשיו עם אנטנות רצון. הטכנאי שם אמר לי שאפשר לנסות להשחיל עוד חיבור במקביל להוט במידה והצינור מספיק רחב. 150 שקל אם נכשל, 400 שקל אם מצליח. מה שנקרא אובר פרייסינג.dvdrw1024 כתב:זה מאד תלוי בתשתית של הבניין שלך. איך עוברת תשתית ה RF מהקו המרכזי של הבניין אל כל דירה.loshri כתב:לגבי מתקין אנטנות - הוא יידע איך לחבר לי את האנטנה החיצונית לדירה למרות שהוט התלבשו על החיבור?...
בד"כ זה לא מתאים למטרה שאתה מנסה להשיג, וגם אם זה אפשרי זה ייעלה הרבה יותר מ 100 ש"ח.
אבל שוב, זה מאד תלוי בתשתית שיש לך בבניין.
וכן, טכנאי אנטנות סביר אמור לדעת לעשות את זה....
אם מישהו מכיר טכנאי אחר זול יותר אשמח לשמוע. במקביל אבחן מה הקנס יציאה שלי מהוט.
היי נראה לי שאנחנו שכנים.
הרגע סיימתי לדבר עם מנהל אזורי של הוט בדיוק בנושא הזה.
פרטים ראה כאן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 51#1554451
הרגע סיימתי לדבר עם מנהל אזורי של הוט בדיוק בנושא הזה.
פרטים ראה כאן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 51#1554451
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/