האם ישנו הבדל סאונד בין הגברות שונות?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
האם כשאתה אומר "הגברות שונות" אתה גם מתכוון לטכנולוגיות שונות (שפופרות מול טרנזיסטורי למשל) ?
כי אם כן, אז התשובה ברורה, אם לא, התשובה יותר מסובכת.
האם השאלה היא בהנחה שהמגבר מתאים לרמקולים, כן?
שהרי אם המגבר לא מתאים, אז ברור שיהיו הבדלים (T-AMP על הרמקולים שלך למשל....).
כי אם כן, אז התשובה ברורה, אם לא, התשובה יותר מסובכת.
האם השאלה היא בהנחה שהמגבר מתאים לרמקולים, כן?
שהרי אם המגבר לא מתאים, אז ברור שיהיו הבדלים (T-AMP על הרמקולים שלך למשל....).
- דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

- תגובות: 900
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
ראה תשובתי על הקומפקטים.
><>
><>
נציג AQUA-AUDIO
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78889
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5396 פעמים
אני גם מרגיש בהבדלים בין הגברות שונות באותה טכנולוגיה... אני מתקשה לדעת אם ההבדלים הם לטובה או לרעה, זה כבר דעה סובייקטיבית.
אני חושב שצריך באמת לנסח את השאלה באופן מדוייק יותר.
אני חושב שצריך באמת לנסח את השאלה באופן מדוייק יותר.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
מישהו קרא לי?MartinHSabag כתב:תוכיח.רדנקו כתב:נדמה לי שהיה כאן מישהו כזה......
אני לא מכיר כזה (ואני יודע למי אתם מתכוונים וגם הוא לא חושב ששפופרות נשמעות כמו טרנזיסטורים)....
שוב פוסט לא מובן מבית מדרשו של נמר.
נמר חמוד קבל כמה דגשים לתכנון פוסט מדויק:
1.יש צורך להבדיל בין טכנולוגיות, בדיוק כמו שמרטין כתב. האמת חשבתי לכתוב את זה על הבוקר אבל במחשבה שניה פחדתי שיאשימו אותי בדרדור הפוסט ולאחר מכן יבקשו ממני התערבות על המערכת שלי
אפילו אני לא טוען שאין הבדל בין טכנולוגיות.
2.חשבתי שכבר הבנת שלא ניתן לקחת מגבר TAMP למשל למול קרל מפלצתי כשהם מחוברים לרמקול עם נצילות 87DB שיורד ל- 2 אוהם.
כשאני טוען שלא תרגיש בהבדלים במבחן עיוור בין מגברים לי לפחות היה ברור שמדובר בין מגברים שהם פחות או יותר באותם נתוני הספק. דמפינג פקטור וכו.. .(משקל לא חשוב
עכשיו לאחר שהפנמת את 1 ו- 2 נסח את שאלת מליוו הדולר מחדש, אפילו שהיא לא שווה כלום בשום מקרה.
למה היא לא שווה? כי נניח יצא ש- 90 אוז חושבים שיש נו אז מה זה אומר? הם יכולים להוכיח לעצמם(לא לי) ? רק בעזרת מבחן עיוור הם יכולים וכל עוד הם לא מוכנים/יכולים לעשות אותו זה הכל תאוריות לא מבוססות.
יואב
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78889
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5396 פעמים
יש דברים במה שי.לוי אומר.
מה המשמעות שיש רוב בעד טענה X אל מול טענה Y.
הטענה הראשונה היא שזה לא נכון סטטסיסטית כי יתכן ואנשים בעלי אינטרסט או שמאמינים ב-X אכן ילחצו יותר מאשר אלה שמאמינים ב-Y (ע"ע הסקרים לפני הבחירות ותבין על מה אני מדבר...)
הטענה השניה היא שגם אם יש רוב באתר, הרי זה לא בהכרח מייצג דגם סטטיסטי אמיתי של כלל החובבים בתחום.
הטענה האחרונה היא שאם יש רוב לאנשים שטוענים שהאדמה שטוחה ולא קיים כזה דבר "כדור הארץ", האם זה הופך את זה לנכון? כלומר, אני רואה המון פרסומות שאומרות "לפי סקר דעת קהל, החברה המובילה ל-X". האם זה באמת הופך אותם למובילה או שזה פשוט מה שהסקר הניב...
לכן, אני חושב שכדאי לוותר על המשאלים הללו, כי הם רק מחזירים אותנו לויכוחי סרק (ויכוחי אמונה).
מה המשמעות שיש רוב בעד טענה X אל מול טענה Y.
הטענה הראשונה היא שזה לא נכון סטטסיסטית כי יתכן ואנשים בעלי אינטרסט או שמאמינים ב-X אכן ילחצו יותר מאשר אלה שמאמינים ב-Y (ע"ע הסקרים לפני הבחירות ותבין על מה אני מדבר...)
הטענה השניה היא שגם אם יש רוב באתר, הרי זה לא בהכרח מייצג דגם סטטיסטי אמיתי של כלל החובבים בתחום.
הטענה האחרונה היא שאם יש רוב לאנשים שטוענים שהאדמה שטוחה ולא קיים כזה דבר "כדור הארץ", האם זה הופך את זה לנכון? כלומר, אני רואה המון פרסומות שאומרות "לפי סקר דעת קהל, החברה המובילה ל-X". האם זה באמת הופך אותם למובילה או שזה פשוט מה שהסקר הניב...
לכן, אני חושב שכדאי לוותר על המשאלים הללו, כי הם רק מחזירים אותנו לויכוחי סרק (ויכוחי אמונה).
תביא לי מרנץ והרמן קרדון בעלי אותם נתונים בשווי אלפיים שקל ואני אבדיל ביניהם במבחן עיוור. אפילו בלי הרבה מאמץ.
אותו דמפינג פקטור ואותם נתונים. נו באמת. אולי תטען שאי אפשר להבדיל בין שני מגברים זהים מאותו יצרן? כי את זה אני בהחלט מוכן לקבל.
בין המגברים יש הבדלים. האם זה נובע מהעובדה שמבחינה טכנולוגית או אלקטרונית הם לא זהים? בודאי. אז מה? זה בדיוק הענין.
אותו דמפינג פקטור ואותם נתונים. נו באמת. אולי תטען שאי אפשר להבדיל בין שני מגברים זהים מאותו יצרן? כי את זה אני בהחלט מוכן לקבל.
בין המגברים יש הבדלים. האם זה נובע מהעובדה שמבחינה טכנולוגית או אלקטרונית הם לא זהים? בודאי. אז מה? זה בדיוק הענין.
אתם שוב חוזרים לאותה הטעות:רדנקו כתב:תביא לי מרנץ והרמן קרדון בעלי אותם נתונים בשווי אלפיים שקל ואני אבדיל ביניהם במבחן עיוור. אפילו בלי הרבה מאמץ.
בין המגברים יש הבדלים. האם זה נובע מהעובדה שמבחינה טכנולוגית או אלקטרונית הם לא זהים? בודאי. אז מה? זה בדיוק הענין....
ה"מרנץ" ו"הרמן קרדון" מורכבים מיחידות PRE ו-Power.
צריך להבדיל מה גורם להבדלים הללו: האם יחידת הפוואר או ה-PRE.
לכן, בהחלט יכול להיות שנתוני יחידת הפוואר (דמפינג פקטור ועוד) זהים ואולי בהשוואה בין יחידות ההגברה בלבד לא נשמע הבדלים, אבל לכל רסיבר כזה יש יחידת PRE שמשפיעה מאוד (לדעתי) על אופי הצליל.
אני לא צריך להביא לך כלום. אני את שעורי הבית שלי עשיתי והרבה והגעתי למסקנות הידועות.רדנקו כתב:תביא לי מרנץ והרמן קרדון בעלי אותם נתונים בשווי אלפיים שקל ואני אבדיל ביניהם במבחן עיוור. אפילו בלי הרבה מאמץ.
בין המגברים יש הבדלים. האם זה נובע מהעובדה שמבחינה טכנולוגית או אלקטרונית הם לא זהים? בודאי. אז מה? זה בדיוק הענין....
אתה , ממה שהבנתי, עדין לא הכנת שעורי בית בדמות מבחן עיוור. לאחר שתכין תחזור לפה ותספר לנו מה היו התוצאות רק תקפיד על:
1.השוואת עוצמות בין הרסיברים/מגברים+פרה
2.תדאג לא לדעת מה אתה שומע בכל רגע נתון.
בהצלחה
יואב
שאלה- לגבי מבחנים עיוורים
האם אותו מבחן A,B,X עיוור שנעשה ע"י secrets לכבלי מתח AC ב 2004 הוא היחידי??
הנה שוב הלינק למי שפיספס-
(http://www.hometheaterhifi.com/volume_1 ... -2004.html)
האם לא תועדו ב"מגזינים המקצועיים" מבחנים עיוורים דומים לרכיבים אחרים
אם כן אשמח לקבל הפניות.
אם לאו מעניין למה...
הנה שוב הלינק למי שפיספס-
(http://www.hometheaterhifi.com/volume_1 ... -2004.html)
האם לא תועדו ב"מגזינים המקצועיים" מבחנים עיוורים דומים לרכיבים אחרים
אם כן אשמח לקבל הפניות.
אם לאו מעניין למה...