שלום,
בבעלותי כעת שני רמקולים מדפיים של KODA ומכיוון שאני צופה בסרטים וסדרות HD רבים אני מעוניין לשדרג למערכת קולנוע ביתי כלומר להוסיף רמקולים ולהחליף לרסיבר חדש.
התקציב שלי לרסיבר כ- 2200 ש"ח (חשבתי על ימאהה 471 או אונקיו 509)
התקציב שלי לרמקולים כ-2000 ש"ח
בהתחלה חשבתי לקנות סט סטאלייטים ולהעיף את הקודה אבל מקריאה בפורום הבנתי שזה לא כל כך מומלץ.
לכן לגבי הרמקולים נשארתי עם שתי אפשרויות: (סנטר וסאב אופציונאלי עם אפשרות להוסיף בשלב מאוחר יותר)
1. להשאיר את הקודה כקדמיים ולהוסיף שני סאטלייטים אחוריים
2. לתלות את הקודה מאחורה ולהוסיף עוד שני מדפיים מקדימה.
אשמח לקבל המלצות על איזה אופציה ללכת ואיזה רמקולים אתם ממליצים להוסיף במסגרת התקציב, יש לי כמה רעיונות אבל אני מעדיף לשמוע חוות דעת שלכם ואחרי שיהיה לי מספיק מידע לשמוע בחנות ולקבל החלטה סופית.
צריך עזרה בשדרוג למערכת קולנוע ביתי
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אני דווקא אמליץ לכיוון השני - להשקיע קצת פחות ברסיבר (נגיד אונקיו 309 - אלא אם אתה באמת יכול להשיג את ה-509 ב-2,200 ש"ח), ולהשקיע טיפה יותר ברמקולים - משהו כמו [url=http://רמקול השנה 2010]המוניטור אודיו BX2[/url] שזכו בפרס היוקרתי רמקול השנה 2010 של המגזין What Hi-Fi. אני מניח שאפשר להשיג אותם בארץ ב-2,000 ש"ח בערך (תלוי בחנות ובכישורי המו"מ שלך).
יש עוד אופציות לרמקולים, אבל לעניות דעתי בתקציב שלך ה-BX2 נותנים המון תמורה למחיר, ומקסימום כשאתה הולך להקשיב להם בחנות (רצוי לבוא מהבית עם כמה דיסקים של מוזיקה וסרטים שאתה אוהב ומכיר היטב), אתה יכול לבקש מהמוכר לחבר עוד כמה זוגות רמקולים באותו סדר גודל של תקציב (וזאת גם הזדמנות טובה לבחון את הרסיברים השונים...)
בהמשך תוכל להוסיף סנטר מאותה סדרה של מוניטור אודיו - סדרת הברונזה - הוא עולה משהו כמו 1,200 ש"ח בחנויות, כך שמבחינה תקציבית השדרוג הבא לא חייב להיות יותר מדי רחוק ממך...
לגבי סאב העניינים שם קצת יותר יקרים בד"כ, אז שווה בהחלט לשקול יד שנייה כי ככה אפשר למצוא סאבים טובים במחירים הרבה יותר שפויים!
בכל מקרה, את ה-KODA הייתי מעביר אחורה.
יש עוד אופציות לרמקולים, אבל לעניות דעתי בתקציב שלך ה-BX2 נותנים המון תמורה למחיר, ומקסימום כשאתה הולך להקשיב להם בחנות (רצוי לבוא מהבית עם כמה דיסקים של מוזיקה וסרטים שאתה אוהב ומכיר היטב), אתה יכול לבקש מהמוכר לחבר עוד כמה זוגות רמקולים באותו סדר גודל של תקציב (וזאת גם הזדמנות טובה לבחון את הרסיברים השונים...)
בהמשך תוכל להוסיף סנטר מאותה סדרה של מוניטור אודיו - סדרת הברונזה - הוא עולה משהו כמו 1,200 ש"ח בחנויות, כך שמבחינה תקציבית השדרוג הבא לא חייב להיות יותר מדי רחוק ממך...
לגבי סאב העניינים שם קצת יותר יקרים בד"כ, אז שווה בהחלט לשקול יד שנייה כי ככה אפשר למצוא סאבים טובים במחירים הרבה יותר שפויים!
בכל מקרה, את ה-KODA הייתי מעביר אחורה.
המוניטור אודיו אכן היו על הכוונת שלי, יש עוד רמקולים מומלצים ברמת המחירים הזו על מנת שאוכל להשוות אליהם בעת שאשמע אותם ?
לגבי הרסיבר ראיתי שברמת המחירים שהצבתי ניתן לרכוש את : ה-467 של יאמהה, ה-520 של פיוניר או ה- 508 של אונקיו - דגמי השנה הקודמת.
או לרדת לרמת כניסה ולרכוש רסיברים מהשנה הנוכחית : 309 -אונקיו או 371 של יאמהה או לחכות קצת שהמחירים של הרמה מעל יתמתנו כלפי מטה.
לגבי הרסיבר ראיתי שברמת המחירים שהצבתי ניתן לרכוש את : ה-467 של יאמהה, ה-520 של פיוניר או ה- 508 של אונקיו - דגמי השנה הקודמת.
או לרדת לרמת כניסה ולרכוש רסיברים מהשנה הנוכחית : 309 -אונקיו או 371 של יאמהה או לחכות קצת שהמחירים של הרמה מעל יתמתנו כלפי מטה.