האם לדעתך ישנו הבדל בין קומפקטים שונים?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.

האם לדעתך ישנו הבדל בין קומפקטים שונים?

ישנו הבדל ברור
23
24%
ישנו הבדל ברור
23
24%
ישנו הבדל מינורי
15
16%
ישנו הבדל מינורי
15
16%
אין הבדל בכלל
6
6%
אין הבדל בכלל
6
6%
אין הבדל בכלל
6
6%

סך הכול הצבעות: 94

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #21 

ראשית ללוגן
כשאתה הולך לקנות שעון האם אתה יודע מה אתה מחפש?
כשאתה כונה אופניים אתה יודע מה אתה מחפש ?
כשאתה יוצא לצייד נשים :D האם אתה יודע מה אתה מחפש ?

בכל מקרה לשלושת השאלות אני יודע מה אני מחפש וכך גם אני בוחר בציוד כך אני בוחר תקליט וכך אני מבצע את כל ההחלטות.
כאשר אני מגיע לסטאפ שאני לא מכיר אני מתרשם מהסטאפ (האומנם אני יכול להעריך מה החלק החלש אבל לא תמיד אני אהיה צודק)
כשאני בוחן רכיב כזה או אחר אני מאזין לשליוב עם הסאטפ וברור שקיימים הבדלים שהרי לא סתם קנית את הרוטל שתאורית פחות טוב מהקריי (ע"פ מדיד עלות המכשיר).
ההבדל בין אודיופיל כזה או אחר זה דווקא בחיפוש אחר דקוייות.

תומר מסכים ברמת העקרון לכתיבתך בנושא המנורות ולגבי הציוד הטרנזיסטורי נשמע טוב יותר, זול ואמין יותר מסכים לכל מילה.
וכמו שאתה כבר מבין מהפוסט איני מסכים כי כל ה CDP היום נשמעים זהה אם כי ייתכן ש CDP מסוג A יהיה זהה ל CDP מסוג B בסטאפ מסוג C.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #22 

מת'ני,

התבלבלת עם מישהו אחר, אין לי לא רוטל ולא קארי, לי יש ארקאם..

בכל אופן, אני מסכים שיש הבדלים, אבל לדעתי הם דקים. והכוונה ב"לדעת מה לחפש", הרשה לי לבאר:
ישראל בפוסט שציטטתי תיאר ביקור שלו עם חבר ב"אחוזת הסטריאו" עליו הוא סיפר לי.
הוא והחבר שלו, בבדיקת האזנה, לא היו יכולים להבדיל בין קומפקטים בכלל, והם ישבו שם הרבה זמן וניסו.
לעומת זאת, גמליאל, הבעלים של המקום, ידע כל פעם על עיוור להבדיל בין ה CD שהוא מוכר, של ג'ולידה, לבין אחרים.
ומדוע? כי הוא מוכר אותו, ומכיר את חותמת הצליל שלו היטב, ולכן "יודע מה לחפש" בצליל כדי לקבוע אם מדובר במכשיר שלו או לא.
לשני מאזינים שלא היה להם תרגול וניסיון כה נרחב עם הג'ולידה- לא היתה יכולת להבדיל.

ואגב- אני מעולם לא צדתי נשים (לא שלא ניסיתי, פשוט לא הצלחתי כ"כ).. כשמשהו טוב קרה, אלו הן שצדו אותי :רובה:

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
קיבל תודות: 8 פעמים

הזיות

שליחה #23 

נדמה לי שזה היה בביתו של מר צין עצמו. נדמה לי, כי מה שקרה שם לא ממש תואם את הודעתו שלו בכלל ואת נחרצותו בפרט. מגבר טרנזיסטורי ממש-ממש מכובד ניגן לו מה שניגן, ולאחר מכן הוחלף בתפקידו על-ידי מגבר מנורות.
מה אומר ומה אדבר, הזמרת מה זה השתפרה ביכולתה (דרך המנורות, מה לעשות). אבל אני בוודאי הוזה.
לגבי CD בכלל וממיר בפרט, גם כאן לא יוצא לי להסכים, בייחוד לאחר ששמעתי כמה וכמה אקזמפלרים בהשוואה ישירה עם תקליטורי רפרנס שלי (ומר צין מכיר אותם היטב). אגב, ההאזנה הייתה למכשירים שלא היכרתי, שלא התכוונתי לקנות אלא רק לצורכי השכלה. ההבדל היה בכל – בסך התוצרת ובהרבה מהמרכיבים שלה. חוצמזה נאלצתי לארח כמה מכשירים בבית בתורנות בגלל שהנגן שלי התקלקל. היו הבדלים, מה לעשות. כרגע ברשותי ממיר מנורות שהחליף ממיר טרנזיסטורי נחשב אחר. לכל אחד יתרונות וחסרונות, אבל צליל שונה, דגשים אחרים ואני העדפתי את הנכחי בגלל שהוא ייצר צליל שהוא הכי קרוב לצליל טבעי (ועכשיו אני יכול לשמוע קנטטה של בך ב-CD בכיף (למרות שאיבדתי בס פנומנלי).
הטענה כי מגברי שפופרות מיועדות לחובבי שיפורים מעניינת אבל לא נראית לי רלוונטית לרוב הצרכנים של הסחורה הפרימיטיבית הזאת (חם, גדול, מחייב החלפת שפופרות וחיפוש אחרי משהו טוב יותר מהסחורה העכשווית במרחב). זאת התוצאה שקובעת, תומר - ולא שאין מגברי טרנזיטוריים טובים. יש מדהימים. אבל, מה לעשות, נראה לי (נשמע לי, בעצם) שמשהו עם הצליל הנכון מופק טוב יותר דרך מנורות - בייחוד במיד הכל-כך חשוב במוזיקה.

tomertsin
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1844
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

Re: הזיות

שליחה #24 

יואלפלרמן כתב:נדמה לי שזה היה בביתו של מר צין עצמו. נדמה לי, כי מה שקרה שם לא ממש תואם את הודעתו שלו בכלל ואת נחרצותו בפרט. מגבר טרנזיסטורי ממש-ממש מכובד ניגן לו מה שניגן, ולאחר מכן הוחלף בתפקידו על-ידי מגבר מנורות.
מה אומר ומה אדבר, הזמרת מה זה השתפרה ביכולתה (דרך המנורות, מה לעשות). אבל אני בוודאי הוזה.
לגבי CD בכלל וממיר בפרט, גם כאן לא יוצא לי להסכים, בייחוד לאחר ששמעתי כמה וכמה אקזמפלרים בהשוואה ישירה עם תקליטורי רפרנס שלי (ומר צין מכיר אותם היטב). אגב, ההאזנה הייתה למכשירים שלא היכרתי, שלא התכוונתי לקנות אלא רק לצורכי השכלה. ההבדל היה בכל – בסך התוצרת ובהרבה מהמרכיבים שלה. חוצמזה נאלצתי לארח כמה מכשירים בבית בתורנות בגלל שהנגן שלי התקלקל. היו הבדלים, מה לעשות. כרגע ברשותי ממיר מנורות שהחליף ממיר טרנזיסטורי נחשב אחר. לכל אחד יתרונות וחסרונות, אבל צליל שונה, דגשים אחרים ואני העדפתי את הנכחי בגלל שהוא ייצר צליל שהוא הכי קרוב לצליל טבעי (ועכשיו אני יכול לשמוע קנטטה של בך ב-CD בכיף (למרות שאיבדתי בס פנומנלי).
הטענה כי מגברי שפופרות מיועדות לחובבי שיפורים מעניינת אבל לא נראית לי רלוונטית לרוב הצרכנים של הסחורה הפרימיטיבית הזאת (חם, גדול, מחייב החלפת שפופרות וחיפוש אחרי משהו טוב יותר מהסחורה העכשווית במרחב). זאת התוצאה שקובעת, תומר - ולא שאין מגברי טרנזיטוריים טובים. יש מדהימים. אבל, מה לעשות, נראה לי (נשמע לי, בעצם) שמשהו עם הצליל הנכון מופק טוב יותר דרך מנורות - בייחוד במיד הכל-כך חשוב במוזיקה.
...
יואל,

המזגן המרכזי התקלקל היום...כולי עצבים. המזגן הקטן בחדר השינה משמש את אישתי והתינוקת.
כאחד שמכיר אותי, אתה מתאר לעצמך שההודעה נכתבה בסרקאסטיות.

תומר :beer:

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #25 

יואל האם את תאורית דיטר כבר שמעת ?????
זה לא שאני לא מסכים ב 100% אני מסכים איתו ב 1000% .
דיטר בורמייסטר טוען כי הצליל הנכון והאמיתי יכול להגיע אך ורק מטרנזיסטור.
גם מתכנני דנסון ומרייד חושבים כך.
אני חושב שלרוב החברים הפעילים בפורום זה היתה האפשרות לבחור בין מגבר טרנזיסטור למנורות (והיו כאלה שקנו דיגיטילי - הידד איתי) וחלקם בחרו בנורות והיתר בטרנזיסטור (חוץ מאיתי כמובן - היגדד איתי ) וטוב שכך.
זה מוסיף עניין לדיונים ולהאזנות ובגדול לפעמים אני משתעשע ברעין לקנות מגבר שפורפרות בנוסף לסטאפ הקיים שלי ע"מ שאוכל לגוון
ובחורף כמובן להקטין את עלויות החימום :D
אני מסכים עם תומר כי חברים המשתמשים במגברי מנורות פשוט אוהבים את יכולת השדרוגים (בד"כ בתחום החלפת המנורות ) יש להם "פאסון "להגיד .... טוב עכשיו נדליק את המגבר ונמתין 20 דקות בכדי שהוא יתחמם (סה"כ זה משפט שמחמם את האווירה טרם האזנה).
מדליקים אותו ומתבוננים במשך 20 דקות בחוט להט שעדיין לא נידלק מספיק (אולי יש בעיה עם העמעמ החדש :D ).
ולאחר מכן מאזינים למוסיקה בהנאה רבה (נו בטח עד שזה עובד :D ).

אני חושב שמנורות זו שם נרדף לאודיופיל שמסובב את התקליט עם מחט ומכוון את המהירות של הפטיפון 3 שעות לפני האזנה.

אז יש לנו טקס אודיופילי
0.5 שעה נקיון תקליט
20 דקות חימום מנורות
1 שעה הנחת התקליט על הMAT
15 דקות הזזת המחט והורדה על התקליט
ובסה"כ שעתיים וחמש דקות לפני ששמעת צליל ראשון

:D

(קצת הקצנתי ע"מ להדגיש את הרעיון אני מקווה שהוא הובהר )

פרטים

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

תומר -

שליחה #26 

החלטת "לשגע" את הפורום :?:
בסוף (אולי כבר, חלק מהחברים) לא יקרא אף מילה שלך, לא כולם יכולים לקרוא אותך כל הזמן ב invert
(או שבעצם נבהלת מיואל וישרת קו איתו????)
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

ל - METHENEY

שליחה #27 

כל המתכננים שהזכרת בונים ציוד טרנזיסטורי. מה חשבת שהם יגידו?

לפני כמה שנים פגשתי ג'נטלמן אמריקאי שמייצר כבר הרבה שנים ציוד טרנזיסטורי משובח ויקר. אחרי שדיברנו קמת על המוצרים שלו, שאלתי אותו מה דעתו על הגברת מנורות והאם הוא אי פעם חשב לתכנן מגבר מנורות.
התשובה שלו היתה (פחות או יותר, זו רוח הדברים):" יש מגברי מנורות מצוינים ואני לא יכול להגיד שטכנולוגיה אחת עדיפה על השניה. אני מתכנן מגברים טרנזיסטוריים, כי בגילי כשהייתי צעיר זה מה שהיה מקובל ללמוד וזה מה שיצא לי להכיר. אם מהלך חיי המקצועי היה אחר, הייתי אולי מתכנן דווקא מגברי מנורות, אבל זה מה שיצא" .

זאת, לדעתי התשובה היותר נכונה.
איל פור

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #28 

איילפור
אכן יתכן כי מדובר בשווק ,עלות וידע של המתכנן ,אבל אתה לא יכול להתעלם מדיטר שבאמת מאמין כך.
לא חדש שאני אוהב את הצליל של טרנזיסטור ומעדיף אותו .
אין בדברי בכדי להגיד שאוהבי מגברי מנורות יעברו לטרנזיסטור.
אני לא חושב שנכון לחרוץ את גורל הטרנסיטור ולהגיד שמנורות טוב יותר .
שפטיפון עדיף מ CDP , שתקליט עדיף על CD.

פרטים

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

מטני כתב

שליחה #29 

0.5 שעה נקיון תקליט
20 דקות חימום מנורות
1 שעה הנחת התקליט על הMAT
15 דקות הזזת המחט והורדה על התקליט
ובסה"כ שעתיים וחמש דקות לפני ששמעת צליל ראשון

מטני, הגזמת קצת :lol: :lol:
אמן מייסר

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

לא, הוא רק שכח 5 שעות הרכבה כיוונון ראשוני, הרצה של שבוע, ואז עוד שעתיים כיוונון, ואז מבחני האזנה עם תחתיות גומי לעומת תחתיות שעם..

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

ואז, עם כל האזנה, מוסיפים את מה שמת'ני כתב.. :D

tomertsin
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1844
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

Re: תומר -

שליחה #32 

zy כתב:החלטת "לשגע" את הפורום :?:
בסוף (אולי כבר, חלק מהחברים) לא יקרא אף מילה שלך, לא כולם יכולים לקרוא אותך כל הזמן ב invert
...
יואל לא מבהיל. את מה שאני חושב כולם מכירים.

תומר

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #33 

חברים,

זה סוג הדיון שדמיינתי כשדובר על הקמת הפורום הזה.

עלו והצליחו!

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #34 

כנראה שהרווחותי את הירידות עלי ביושר. אבל מכיוון שאתם נורא חרדים לזמן שלי וממש דואגים לכך שלא נשאר לי זמן לשמוע, הרי דיווח. הפרוצדורה שלי היא כזאת: אני מדליק המערכת, מחכה דקה וחצי, שם תקליט (או תקליטור), מחליף, וכך הלאה. 5-12 שעות ביום, כל יום.
כוונונים, השוואות ושאר משחקים: במרוכז, בנושא אחד בלבד, פעם בחודשיים, לא יותר משלוש שעות לסשן (מקסימום שלושה). אגב: כאשר גומרים עם הדברים הגדולים ומסיימים עם הקטנים העסק די מסודר. כך שהתדירות יורדת דרסטית (כמו עכשיו, למשל).
כל העסק צריך להיות משרתם הנאמן של מי שבהתחלה (המבצע והמוזיקה) אבל בעיקר ולמען מי שבסוף (אני והחוויה שלי).
חוצמזה, תומר, מה שנכון: היעדר מזגן ורק מחשבה על מגבר מנורות יכולים לגרום למוח להגיע לטמפרטורות גבוהות ממה שמשרד הבריאות מרשה.

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

Re: תומר -

שליחה #35 

tomertsin כתב:
zy כתב:החלטת "לשגע" את הפורום :?:
...
יואל לא מבהיל. את מה שאני חושב כולם מכירים.

תומר
...
תומר- עם "כולם מכירים" אז למה אתה טורח לכתוב :?:

יש כאלה שלא מכירים ובאמת ובתמים רוצים ללמוד מהחברים בעלי הידע, כך שרצוי מאוד לרשום לעצם העניין ולא בהפוך על הפוך,
לדוגמא- התייחסותך לעניין הכבלים בשרשור המקביל מאלפת אבל עכשיו אני חושב לעצמי
האם תומר שוב סרקסטי :?: :!:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”