לאחר מספר ביקורים אצל איתי והתנסות בחווית ה 7.1 ולאחר מכן ה 9.1 ולאור העובדה שמבנה החדר אצלי ,פשוט דורש מעבר ל 7.1 ואולי אף ל 9.1 (יש לי מאחורי הכורסאות קרוב ל 2 מטר עד לקיר האחורי), החלטתי לשדרג את חווית הסאונד בחדר ולהשקיע בשידרוג ל 9.1 .
לצורך הענין נדרשתי לתוספת של 4 רמקולים וכפועל יוצא 4 ערוצי הגברה, כאשר 2 מהם עבור מעבר
ל 7.1 ו 2 נוספים עבור מעבר ל 9.1 .
עבור ה 9.1 החלטתי לעשות שימוש, בשני רמקולים מדפיים של חברת PHASE TECHNOLGY דגם THEATRO 4.5 ,שאוחסנו אצלי מימים עברו.
לצורך העניין נקנו שני מתלים של ברקן דגם 152 ותוך כחצי שעה שני הרמקולים מצאו את עצמם תלויים מעל שני הקדמיים.
את שני הסראונד שהיו לי עד היום, של TANNOY דגם OXFORD ,מיקמתי על סטנדים, בצמוד לקיר האחורי, לצורך שימוש כ BACK SURROUND .
עבור רמקולי הסראונד, שקלתי מספר דגמים .(המתבקש מבחינתי היה לרכוש רמקולים של טאנוי על מנת לנסות ולשמור על איזו שהיא אחידות מאחור ומהצדדים אבל לצערי טאנוי לא מיצרים רמקולי סראונד, שניתן להצמיד לקיר ועובדים בקונפיגורציה של די/בי פולארים).
אז אילו רמקולים עמדו על הפרק?
1.רמקולים של סנפייר עם טוויטר מסוג ריבון דגם CRM-2BIP . הנ"ל רמקולים קטנים (יתרון מבחינתי ), שכוללים וופר של 4.5 ושני טוויטרים 6 אינץ, מסוג ריבון, אחד לכל צד.(זו החברה היחידה שמייצרת רמקולי סראונד הכוללים שני טוויטרים מסוג ריבון). אלמנט המייד בס קטן יחסית לחברות האחרות ( רק 4.5 אינץ) אבל פה נכנסת הגישה של סנפייר, מתחום הסאבים, שאומרת לא הגודל קובע. האלמנט הקטן הזה שנקרא Trifilar Woofer מורכב מ
3 dual voice coils rolled into one ומסוגל לספק סאונד מכובד ביותר למרות גודלו. בתכלס הוא מסוגל לעמוד בהספק של כ 400 וואט, בטווח תדרים מוגדר, לפי הצהרת היצרן.
החיסרון של הרמקול הזה על הנייר הוא שהנ"ל הוא בי פולאר בלבד.
http://www.lasercity.co.il/sg_product~c ... 35~214.htm
2.רמקול של מוניטור האודיו דגם RXFX מסידרת ה SILVER שלהם. הנ"ל רמקול בי פולארי וגם די פולארי, כאשר ניתן לברור בין המצבים בעזרת מתג שממוקם בגב הרמקול. הרמקול הנ"ל קצת גדול יותר מהסנפייר ועושה שימוש באלמנט של 6.0 אינץ ובשני טוויטרים מסוגgold dome .
http://www.monitoraudio.co.uk/products/silver-rx/rxfx/
3.רמקול של מוניטור האודיו מסידרת ה GOLD GX דגם GXFX . פה כבר מדובר ברמקול מכובד ביותר, שכולל טוויטר ריבון אחד ועוד אי אילו חידושים מבית מוניטור האודיו. כל רמקול שוקל כ 11 ק"ג ובהחלט נראה ומרגיש איכותי ביותר. גם המחיר מחירון בהתאם 13000 ₪ לזוג. לרמקול הנ"ל יש כניסה לטריגר, מה שמאפשר לשנות בין בי פולאר לדי פולאר בעזרת חיבור ליציאת הטריגר בפרוססור. הדבר מאפשר למשל לקבוע, שברגע ששומעים מוזיקה הרמקול יקבל פיקוד ויעבוד כבי פולאר וברגע ששומעים סרטים יעבוד בדי פולאר, ללא צורך בשינוי מתג באופן ידני. פינוק אבל יקרררררררררררררר.
http://www.monitoraudio.co.uk/products/gold-gx/gxfx/
4.רמקולים של Atlantic Technology 8200 SR
http://www.atlantictechnology.com/Uploa ... 00_pis.pdf
את ארבעת הרמקולים הללו שמעתי אצלי בבית בחלל האזנה שלי ועל זה אני רוצה להודות לגיא מנכ"ל ארדן וליריב מלייזר סיטי, שאפשרו לי לקחת את הרמקולים לביתי ,במהלך השישי שבת, ללא כל התחיבות מצידי.
מגבר/רים רבותי זו השאלה.
מאחר ואני זקוק ל 4 ערוצי הגברה נוספים ומאחר והרמקולים הללו לא אמורים לעבוד יותר מידי
קשה (במיוחד לא זוג ה 9.1 ) לא חיפשתי מגברים "אימתניים" ,מבחינת עוצמה. שקלתי מספר
אופציות :
א.רכישה פאור חדש של Parasound דגם A23 במחיר מעולה, בתוספת פאור דו ערוצי של נניח רוטל/אדקום/AMC וכו.. הפאור הנ"ל הוא ללא ספק אוברקיל עבור הצרכים שלי אבל המחיר שקיבלתי עליו יצר דילמה קלה.
ב.רכישת שני פאורים דו ערוציים יד שניה של חברות שונות.
ג.רכישת פאור רב ערוצי יד שניה.
למזלי, בימים האחרונים, הועלתה מודעה ללוחות של פאור רב ערוצי של ROTEL דגם RMB 1075 . אמרתי לעצמי וואלה יש מישהו שחושב עלי. קצת התכתבויות עם המוכר והענין נסגר לשביעות רצוני ואני מניח שגם רצונו. הפאור בן 5 נרכש, (מצבו יותר חדש מחדש) וחובר לפרוססור .
http://www.rotel.com/NA/products/Produc ... s.htm?Id=3
עד לאתמול הורגלתי להאזין בקונפיגורציה של 5.1 ,כאשר רמקולי הטאנוי אוקספורד "האימתניים" שלי, ממוקמים משני צידי החדר. הסאונד היה חבל"ז .
ברגע שחוברו רמקולי הסראונד השונים הסאונד קיבל נפח מדהים מאחור. לאחר הפעלת ה 7.1 (גם בהדמייה וגם מתוך תכנים שכוללים 7.1 ) הבמה האחורית התעוררה לחיים , פשוט תענוג.
את ה 9.1 לא בדקתי עדין לעומק אבל מבדיקה שבצעתי בכותרי מוזיקה מקודדים 7.1 העסק נשמע שונה (הבמה הקידמית עולה למעלה) לטעמי גם נשמע טוב אבל את זה אני כותב על סמך בדיקה עם כותר אחד, קרי עדין לא גיבשתי דעה סופית.
ובכן חברים בסופה של התלבטות, שכללה שבת שלמה של רביצה במרתף עם חברים טובים ,החלטתי ללכת על ה Atlantic Technology 8200 SR. הסיבה להחלטה היא, שלטעמי ,הרמקולים הללו השתלבו הכי טוב עם הטאנוי מאחור ויצרו במה אחורית מושלמת. הנ"ל נרכשו ומצאו את מקומם על הקירות הצדדים' משני צידי אוזניהם של הצופים המאושרים.
בהמשך השבוע אמקם את הטאנוי גבוה יותר , בגובה הסראונד החדשים, מאחר שהגענו למסקנה שמיקומם הנוכחי ,מאחורי הגב של הכורסאות, פוגע קצת בסאונד.
זהו ,תם ונשלם השידרוג הנוכחי . השידרוג הצפוי הבא אמור להיות בכיוון ה 3D ,כאשר העסק יתייצב קצת יותר והמחירים ירדו וכמובן כאשר כמות התכנים תצדיק השקעה בכיוון. כרגע החלפתי נורה חדשה למקרן והתמונה פשוט מדהימה. אפשר להגיד שאני לא ממש סובל .
בהזדמנות זו רציתי להודות לאריאל ,בני ואיתי אשר ליוו אותי לאורך השידרוג הנ"ל והיו שותפים בהתלבטויות הרבות שבדרך ותמיד נתנו אוזן קשבת ועצות לרוב וכמובן על שעזרו בכיול והתקנת הציוד הנוסף.
אה ואיתי ידידי, את חשבון ההוצאות אני מעביר אליך לעיון. תעבור עליו בזמנך החופשי. מי יודע, אולי תסכים להשתתף בחגיגה.
להתראות בשידרוג הבא..............
וכמובן קצת תמונות