7.1 קדמי או אחורי?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
petek פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

בהמשך לתכנון הסלון, אני מביט באתר של דולבי ורואה את סידור הרמקולים של 7.1 כאשר ה-2 הנוספים מאחורה, ובאותו הזמן אני רואה את דולבי פרולוגיק 2z כאשר שם סידור הרמקולים הוא מקדימה, מה ההבדל ביניהם? (חוץ מהעובדה שאלה מקדימה ואלה מאחורה), ואם אני רוצה לתכנן מערכת 7.1 בסלון, אז לשים מקדימה או מאחורה את ה-2 הנוספים?

תודה

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17926
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2492 פעמים

שליחה #2 

7.1 אומר שני רמקולים בצדדים +2 רמקולים על הקיר האחורי שמשמשים כבק סראונד.
כל ה pl. לסוגיו זה איזו קומבינה שעושה המעבד

לאור האמור אני הייתי נצמד לאופציה הראשונה וליתר דיוק בדיוק היום נצמדתי אליה סופית.

petek פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תודה רבה

zionc
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 555
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #4 

petek כתב:תודה רבה
...
זה גם מאוד תלוי איפה ממוקמת הספה שלך.

אם היא דבוקה לקיר האחורי אז אין לך ממש אפשרות ליצור 7.1 אמיתי אם 2 רמקולים צדדים ו 2 רמקולים אחוריים. ובמקרה זה אם אתה רוצה 7.1 אז אתה משתמש ב 4 רמקולים קדמיים כאשר 2 ראשיים ו2 עיליים.

ציון

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #5 

zionc כתב:
petek כתב:תודה רבה
...
זה גם מאוד תלוי איפה ממוקמת הספה שלך.

אם היא דבוקה לקיר האחורי אז אין לך ממש אפשרות ליצור 7.1 אמיתי אם 2 רמקולים צדדים ו 2 רמקולים אחוריים. ובמקרה זה אם אתה רוצה 7.1 אז אתה משתמש ב 4 רמקולים קדמיים כאשר 2 ראשיים ו2 עיליים.

ציון
...
ציון
אני לא מסכים איתך... (f)

מה שכן נכון, שרמקולים DIRECT (שיגרתיים), במצב בו הספה "דבוקה" לקיר, אכן לא יצליחו לפזר היטב את מסת הסאונד מאוחר, לכן השימוש ברמקול בי פולאר המפזר את הסאונד לשני צדדים ניגדיים, ייתן אשלית סראוונד אמיתית מאחור/מהצד, מניסיון...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

אני כן מסכים עם ציון. אם הספה צמודה לקיר אחורי, אין ממש איפה לשים את האחוריים
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #7 

ואני דווקא מצדד באיתי (שבהחלט מדבר מניסיון, כי גם אצלו הספה צמודה לקיר האחורי, ובכל זאת יש לו מערכת 9.1 מעלפת) - אלא אם הספה פינתית והקיר הצדדי שאליו היא צמודה כולו ויטרינה למרפסת, אפשר למצוא מקום לרמקולים צידיים ש-"יאגפו" את הספה, ועל הקיר האחורי תולים בגובה מטר וחצי מהרצפה רמקולים ביפולאריים... לא מושלם, אבל רסיבר עם מערכת כיול טובה יוציא גם מסטאפ כזה את המקסימום.

מצד שני, לפעמים כדאי לשדרג את הבית ולא את הציוד :P

zionc
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

epony כתב:ואני דווקא מצדד באיתי (שבהחלט מדבר מניסיון, כי גם אצלו הספה צמודה לקיר האחורי, ובכל זאת יש לו מערכת 9.1 מעלפת) - אלא אם הספה פינתית והקיר הצדדי שאליו היא צמודה כולו ויטרינה למרפסת, אפשר למצוא מקום לרמקולים צידיים ש-"יאגפו" את הספה, ועל הקיר האחורי תולים בגובה מטר וחצי מהרצפה רמקולים ביפולאריים... לא מושלם, אבל רסיבר עם מערכת כיול טובה יוציא גם מסטאפ כזה את המקסימום.

מצד שני, לפעמים כדאי לשדרג את הבית ולא את הציוד :P
...
לפי הספר, רמקולים אחוריים צרכים להיות ממוקמים 1.5מ עד 2מ נקודת הישיבה כך שאם הספה דבוקה לקיר אין ממש מקום לשם אותם ולהפריד אותם מהצדדים...

מה שאתה מתאר כאן הוא אילתור וכמו שאמרת עם כיול נכון אפשר יהיה להנות מ 7.1 אבל זה רחוק מלהיות מושלם.

ציון

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #9 

ציון, אתה מוזמן להתחיל להתחנף לאיתי עד שתזכה בהזמנה למעונו הדל (במקום פנוי - יש 10 רמקולים שתופסים כל פינה בסלון ;) ) ותיווכח בעצמך שאפילו בסלון ישראלי ממוצע של פחות מ-20 מ"ר וספה שצמודה לקיר האחורי אפשר להתארגן על מערכת 9.1 ברמה מעוררת כבוד (ומבלי שזה יראה ויישמע כמו אילתור)! 8)

zionc
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

epony כתב:ציון, אתה מוזמן להתחיל להתחנף לאיתי עד שתזכה בהזמנה למעונו הדל (במקום פנוי - יש 10 רמקולים שתופסים כל פינה בסלון ;) ) ותיווכח בעצמך שאפילו בסלון ישראלי ממוצע של פחות מ-20 מ"ר וספה שצמודה לקיר האחורי אפשר להתארגן על מערכת 9.1 ברמה מעוררת כבוד (ומבלי שזה יראה ויישמע כמו אילתור)! 8)
...
מאמין לך !

אבל אני אף פעם לא מתחנף לאף אחד :)

ציון

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”