מארז לNAS של Chenbro.
אני לא אוהב להמליץ על חנות כזו או אחרת אבל באתר של פלונטר מופיע המארז Chenbro ES34169 (אספקה מסוף החודש) שאידיאלי לNAS בנייה עצמית.
זה אמנם לא מארז חדש כלל, הוא קיים כבר מספר שנים, אבל לא ראיתי מארז דומה לו חוץ מדגם מסויים של CFI שגם בו יש מקום ל4 כוננים HOTSWAP.
רק מאכזב שהם מציעים את הדגם עם הספק החלש יותר.
מאוד קורץ לי להרים איתו שרת Linux (ואני בשלבי גמילה אחרי שהבאתי QNAP).
זה אמנם לא מארז חדש כלל, הוא קיים כבר מספר שנים, אבל לא ראיתי מארז דומה לו חוץ מדגם מסויים של CFI שגם בו יש מקום ל4 כוננים HOTSWAP.
רק מאכזב שהם מציעים את הדגם עם הספק החלש יותר.
מאוד קורץ לי להרים איתו שרת Linux (ואני בשלבי גמילה אחרי שהבאתי QNAP).
RAID זה משהו מאוד בסיסי, זה לא גיבוי, זה יתירות, אני יודע שברגע שהלך לי דיסק אני מחליף בדיסק חדש, אחרי כמה עשרות שעות יש לי את המערך עובד.
שאר הדיסקים קרסו במהלך הבניה, אמנם זה נדיר (יש כאלה שיסברו שלא) אך אפשרי, אין בעיה הדברים החשובים מגובים OFFSHORE, לא חסכתי זמן יקר, אבל לפחות ניסיתי.
מבחינתי זה פשוט מאוד, שילמת 100$ ואפילו RAID 5 לא קיבלת, אין ספק שלילדי חלונות WHS קורצת, לי לא.
תודיע לי כלינוקס תבצע אתחול לאחר עידכון בדיוק כשתצפה בסרט באמצע הלילה.
שאר הדיסקים קרסו במהלך הבניה, אמנם זה נדיר (יש כאלה שיסברו שלא) אך אפשרי, אין בעיה הדברים החשובים מגובים OFFSHORE, לא חסכתי זמן יקר, אבל לפחות ניסיתי.
מבחינתי זה פשוט מאוד, שילמת 100$ ואפילו RAID 5 לא קיבלת, אין ספק שלילדי חלונות WHS קורצת, לי לא.
תודיע לי כלינוקס תבצע אתחול לאחר עידכון בדיוק כשתצפה בסרט באמצע הלילה.
מה גם שב- WHS החדש אין יותר את ה- Drive Extender שבעצם מוציא את כל העוקץ מהמוצר ומבדיל אותו מכל WINDOWS סטנדרטי:
http://arstechnica.com/microsoft/news/2 ... server.ars
http://arstechnica.com/microsoft/news/2 ... server.ars
שום דבר לא רע בQNAP, להיפך אני מאוד מרוצה.מה היה רע ב-QNAP?...
אני מנסה להצדיק בניית NAS בתירוץ שכך אלמד ואתנסה בלינוקס לעומק.
120W זה כלום, אם תוסיף ללוח ATOM, בקר RAID חומרתי, 4 כוננים קשיחים מהירים כדוגמת סדרת XT של סיגייט ואתה נמצא על הגבול של הספק.מה הבעיה ב120W די ויותר לכל NAS ממוצע...
למרות שהמטרה היא לבנות NAS במינימום הוצאות, הרי שספק חלש מגביל אותי באפשרויות השידרוג, ואז צריך להזמין ספק (חיצוני) חדש עם מודול PICOPSU מתאים לו.
והשאלה היא האם ההספק הנומינלי הוא מה שניתן לקבל בפועל? בד"כ לא, ספקים שכן מגיעים קרוב לערך הנקוב ומבזבזים מעט אנרגיה מסומנים כספקים נצילים, ולרוב מדובר בכאלה בעלי הספק גבוה יותר.
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
חייתי עם לוח ION ו 3 קשיחים על ספק 80W אז לא חושב שיש בעיה לATOM עם 4
מעבדי אטום לוקחים במקרה הרע 20W (מגזים) קשיח יקח 10~20 = יש לך 120W
בפועל זה לא יגיע לזה אלא לאזור נמוך הרבה יותר
לגבי בקר חומרתי... אין לך שום בקר שתוכל לדחוס שם שהוא יהיה חומרתי באמת, וכל השאר הם FAKE RAID שהם לא יותר טובים מרייד שמבצעים דרך מערכת ההפעלה (לינוקס, FREENAS וכו'...)
120W אומר שהוא נותן 120W בפועל (אם הספק טוב) הוא פשוט לוקח מהקיר הרבה יותר (זה הנצילות)
מעבדי אטום לוקחים במקרה הרע 20W (מגזים) קשיח יקח 10~20 = יש לך 120W
בפועל זה לא יגיע לזה אלא לאזור נמוך הרבה יותר
לגבי בקר חומרתי... אין לך שום בקר שתוכל לדחוס שם שהוא יהיה חומרתי באמת, וכל השאר הם FAKE RAID שהם לא יותר טובים מרייד שמבצעים דרך מערכת ההפעלה (לינוקס, FREENAS וכו'...)
120W אומר שהוא נותן 120W בפועל (אם הספק טוב) הוא פשוט לוקח מהקיר הרבה יותר (זה הנצילות)
צודק בהחלט, טעות שלי.אומר שהוא נותן 120W בפועל (אם הספק טוב) הוא פשוט לוקח מהקיר הרבה יותר (זה הנצילות)...
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
ב-QNAP רץ לינוקס, אתה יכול לעשות איתו לא מעט דברים. אני בניתי על בסיס QNAP שלי תחנת הורדות אולטימטיביתdhead2009 כתב:שום דבר לא רע בQNAP, להיפך אני מאוד מרוצה.מה היה רע ב-QNAP?...
אני מנסה להצדיק בניית NAS בתירוץ שכך אלמד ואתנסה בלינוקס לעומק....
נחמד שהביאו סופסוף את מארזי ה-Chenbro האלה לארץ. ל-NAS שלי רכשתי בסוף את המארז של CFI, שנראה בסיסי יותר מה-Chenbro, אבל קצת פחות רועש (למרות שההשוואה קצת לא הוגנת, בשלי יש לוח עם מעבד אטום, ולחבר בגרמניה יש C2D בתוך ה-Chenbro).
החסרון העיקרי ב-CFI לדעתי הוא חוסר במקום לכונן למערכת הפעלה בגודל 2.5" (מריץ RaidZ2 על Solaris Express 11) בנוסף ל-4 שמשמשים אותי למידע
החסרון העיקרי ב-CFI לדעתי הוא חוסר במקום לכונן למערכת הפעלה בגודל 2.5" (מריץ RaidZ2 על Solaris Express 11) בנוסף ל-4 שמשמשים אותי למידע
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אני דווקא שמח על ההקפצה, כי איכשהו פספסתי את השרשור הזה מלפני חודש וחצי.
המארז של Chenbro (ה-HP גדול מדי) נראה ממש מתאים בשבילי מבחינת גודל לתוך ארון התקשורת שלי.
קצת חבל שהתמחור בארץ יקר - 140 דולר בחו"ל, כמעט 900 ש"ח בארץ...
מישהו כאן כבר קנה את המארז הזה של Chenbro ויכול לספר רשמים עליו?
המארז של Chenbro (ה-HP גדול מדי) נראה ממש מתאים בשבילי מבחינת גודל לתוך ארון התקשורת שלי.
קצת חבל שהתמחור בארץ יקר - 140 דולר בחו"ל, כמעט 900 ש"ח בארץ...
מישהו כאן כבר קנה את המארז הזה של Chenbro ויכול לספר רשמים עליו?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- plonter
- עוסק בתחום

- תגובות: 83
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
כרגע מחירו 799 ש"ח כולל מע"מ
אני מניח ש 140$ + משלוח וכו' ואז מע"מ לדואר יהפכו את המחיר לדומה.
הסיבה העיקרית למחיר היקר הוא ספק הכוח שמצריך שלל אישורים של מכון התקנים וזה לא איזה מארז להיט. אבל בגלל שחייבים ליבא אותו עם ספק שילמו הרבה מאוד כסף בשביל ליבא 50 יחידות מזה בגלל הספק המיוחד במובנה בתוכו.
זו גם הסיבה שהמון מארזים מיובאים ארצה ללא ספקים כדי לא לעבור את הסיוט של מכון התקנים.
והצעצוע של HP מעניין כי יש בו גם לוח, קצת זיכרון וגם קצת דיסק (כן. קצת מגוחך מה שמגיע איתו כבסיס)
אני מניח ש 140$ + משלוח וכו' ואז מע"מ לדואר יהפכו את המחיר לדומה.
הסיבה העיקרית למחיר היקר הוא ספק הכוח שמצריך שלל אישורים של מכון התקנים וזה לא איזה מארז להיט. אבל בגלל שחייבים ליבא אותו עם ספק שילמו הרבה מאוד כסף בשביל ליבא 50 יחידות מזה בגלל הספק המיוחד במובנה בתוכו.
זו גם הסיבה שהמון מארזים מיובאים ארצה ללא ספקים כדי לא לעבור את הסיוט של מכון התקנים.
והצעצוע של HP מעניין כי יש בו גם לוח, קצת זיכרון וגם קצת דיסק (כן. קצת מגוחך מה שמגיע איתו כבסיס)
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
טוב... עשיתי בדיקה מהירה,
הספק שבמארז הזה הוא ספק ללא מסגרת של 120W, אבל לפי התמונות (צריך למדוד) אפשר להכניס לדעתי ספקי ITX שאפשר למצוא בארץ די בקלות עם שינוי קל של התושבת
עדיין, הם בנו מארז טוב וקטן. חבל רק ש4 קשיחים בלבד

הספק שבמארז הזה הוא ספק ללא מסגרת של 120W, אבל לפי התמונות (צריך למדוד) אפשר להכניס לדעתי ספקי ITX שאפשר למצוא בארץ די בקלות עם שינוי קל של התושבת
עדיין, הם בנו מארז טוב וקטן. חבל רק ש4 קשיחים בלבד

- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יאן, תודה על הסקירונת!
פלונטר, אתם בכיוון הנכון...
פלונטר, אתם בכיוון הנכון...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יאן, לגבי כונן חמישי, עליו תהיה מערכת ההפעלה והתוכנה, אני חשבתי על DOK, למשל כזה שמותקן עליו UNRAID.
ואם לא DOK, אי אפשר לדחוף שם איזה כונן 2.5" ישן איפשהו, בשביל מערכת הפעלה + תוכנה? מה דעתך?
ואם לא DOK, אי אפשר לדחוף שם איזה כונן 2.5" ישן איפשהו, בשביל מערכת הפעלה + תוכנה? מה דעתך?