אני חסוד? או שברדיו מגזימים?
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78838
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5387 פעמים
היום הודגש לי או שאני חסוד מכפי שחשבתי או שהרדיו בישראל טיפה איבד את זה.
השיר Forget you של cee lo מוצלח מאוד. כידוע, המונח הוא קוד לפאק יו שאסור לומר ברדיו ובסרטים ולכן גרסא מרוככת ,ל הסרטים תמיד כוללים את המונח הזה בגרסא לטיסות למשל. אז הפעם זה הסתובב וגרסא עם פאק יו שוחררה ודווקא היא (במקום המקור!) משודרת נון-סטופ ברדיו. טיפה הציק לי כשהבן שלי התחיל לזמר בקולי קולות פאק יו אנד פאק הר טו...
וכשהבת הטינאייג׳רית שלי מזמרת ש ״chains and whips excite me״ זה די מתסכל.
שלא תבינו אותי לא נכון אלה שירים מוצלחים, אבל טיפה שיקול דעת עם שעות כשמשדרים שירים שהפטיש של הזמרת על הצד האקזוטי...
השיר Forget you של cee lo מוצלח מאוד. כידוע, המונח הוא קוד לפאק יו שאסור לומר ברדיו ובסרטים ולכן גרסא מרוככת ,ל הסרטים תמיד כוללים את המונח הזה בגרסא לטיסות למשל. אז הפעם זה הסתובב וגרסא עם פאק יו שוחררה ודווקא היא (במקום המקור!) משודרת נון-סטופ ברדיו. טיפה הציק לי כשהבן שלי התחיל לזמר בקולי קולות פאק יו אנד פאק הר טו...
וכשהבת הטינאייג׳רית שלי מזמרת ש ״chains and whips excite me״ זה די מתסכל.
שלא תבינו אותי לא נכון אלה שירים מוצלחים, אבל טיפה שיקול דעת עם שעות כשמשדרים שירים שהפטיש של הזמרת על הצד האקזוטי...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אני חושב שאתה קצת מגזים
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Trip
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 952
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
אני חושב שצנזור של מילים בשירים זה מתחסד ומוגזם. בהנחה שלא מדובר בשיר עמוס קללות אלא ב"מילה פה מילה שם", נראה לי מוגזם להחליף מילים בעייתיות במילים אחרות. מקורות המידע היום כל כך רבים ומגוונים שצנזור מילה בשיר ממש לא ימנע ממישהו לגלולת את קיומה של המילה **** ואחרות.
אני מודה שאין לי ילדים, בניגוד לעפר, אבל אני רוצה להאמין שגם אם היו לי ילדים הייתי חושב כך.
אני מודה שאין לי ילדים, בניגוד לעפר, אבל אני רוצה להאמין שגם אם היו לי ילדים הייתי חושב כך.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
ומה לגבי השיר Don't marry her, f**k me? יש כמובן גירסה מעודנת של have me במקום f**k me.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
לדעתי, תמיד צריך לזכור שאין צורך להגיע להטיח קללות וגסויות בפנים, אנחנו לא נוהגים לעשות זאת באופן קבוע ביום יום וגם אין סיבה שזה יהיה ברדיו.
אחרת, קשה מאוד לשים את מקום הגבול וזו אחת הבעיות הגדולות ביותר של החברה הישראלית, מיקום הגבול (ואני לא מדבר עם הגבול עם השכנים שלנו).
אחרת, קשה מאוד לשים את מקום הגבול וזו אחת הבעיות הגדולות ביותר של החברה הישראלית, מיקום הגבול (ואני לא מדבר עם הגבול עם השכנים שלנו).
לפי הגישה הזאת, הדרך מטה קצרה מאוד.amitvv כתב:בבית הספר יש כל כך הרבה קללות בכל מקום, שפאק ברדיו לא באמת יהיה משמעותי.
היום תמימות זה דבר שחולף כל כך מהר.....
לדעתי, אין קשר בין אבדן תמימות לקללות, יש מקום לחינוך ראוי ולאיסור אלימות מילולית או פיסית בבתי הספר.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
זה היה מיוחד בשנות ה-80, כש-Franky goes to Hollywood שחררו להיט שכלל את המילים Where you wanna suck, שכמובן נפסל לשידור ע"י ה-BBC, וזה בדיוק מה שהפך אותו ללהיט היסטרי. היום, כמעט כל דיסק כולל את המדבקה Explicit Lyrics בתור דרך למשוך את תשומת לב הקונים. זה מה שיש...
-
oferlaor
- מנהל

אבל במקרים שאתם מתארים (לא כולל את פראנקי ז"ל המעולים) המקור הוא דווקא המרוכך...
זה לא דבר שהמורים יכולים לשלוט עליו, זה דבר שההורים יכולים לשלוט עליו.Nissim כתב:לפי הגישה הזאת, הדרך מטה קצרה מאוד.amitvv כתב:בבית הספר יש כל כך הרבה קללות בכל מקום, שפאק ברדיו לא באמת יהיה משמעותי.
היום תמימות זה דבר שחולף כל כך מהר.....
לדעתי, אין קשר בין אבדן תמימות לקללות, יש מקום לחינוך ראוי ולאיסור אלימות מילולית או פיסית בבתי הספר....
כשהילדים שומעים את ההורים מקללים הם מושפעים אין מה לעשות.
אבל הרעיון הוא שברדיו ילדים לא יודעים את ההקשר, פאק לא נשמע להם שונה מכל מילה אחרת
ולכן לא ישתמשו בה כקללה. כהורה מקלל על הכביש הילד מבין שמישהו עשה לו משהו רע ולכן אמר את אותה קללה, ולכן שלילד עושים משהו רע, הוא חוזר על הקללה ליד חבריו לכיתה, שלומדים את זה ממנו.
-
oferlaor
- מנהל

לי זה מציג כשאני שומע למשל ברמזור את "פאק באמינות" (היה לפני כמה פרקים משהו דומה).
לא בגלל שזה מפריע לי השימוש במילה, אלא מה שאנגלוסקסון ששומע את התוכנית יחשוב כשהוא שומע את זה לאחר יד...
לא בגלל שזה מפריע לי השימוש במילה, אלא מה שאנגלוסקסון ששומע את התוכנית יחשוב כשהוא שומע את זה לאחר יד...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
זה לא היה When you wanna cum/come?...yairf כתב:זה היה מיוחד בשנות ה-80, כש-Franky goes to Hollywood שחררו להיט שכלל את המילים Where you wanna suck, שכמובן נפסל לשידור ע"י ה-BBC, וזה בדיוק מה שהפך אותו ללהיט היסטרי. היום, כמעט כל דיסק כולל את המדבקה Explicit Lyrics בתור דרך למשוך את תשומת לב הקונים. זה מה שיש......
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אגב, השיר של פראנקי נפסל ב BBC, אבל שודר חופשית בארץ, בנימוק שממילא אף אחד לא מבין מה זה When you want to come (היום כותבים את זה בד"כ cum). לגופו של עניין, לא נראה לי נכון להידבק דווקא לרדיו. אז לא יגידו **** באיזה שיר ברדיו. אבל אומרים את זה בכל מקום אחר.
יש מערכון נפלא עם cee lo green וגווינת' פאלטרו ב SNL, בדיוק על זה: הם מדברים ביניהם ומחליפים בכוונה מילים גסות כשכולם יודעים למה הכוונה, ואפילו "מתקשרים" ל FCC וצועקים על היו"ר: forget you!
NBC
יש מערכון נפלא עם cee lo green וגווינת' פאלטרו ב SNL, בדיוק על זה: הם מדברים ביניהם ומחליפים בכוונה מילים גסות כשכולם יודעים למה הכוונה, ואפילו "מתקשרים" ל FCC וצועקים על היו"ר: forget you!
NBC