HOT אותו לקוח ב2 בתים שונים - אפשרי?
היי
אנחנו מנויים לטריפל של הוט עם 3 ממירי HD
ההורים שלי נמצאים בקרית אתא ועכשיו עברתי להרצליה
השאלה שלי היא : האם אני יכול לקחת את הממיר שלי ולחבר אותו בהרצליה?
לפי מה שאני יודע כל זיהוי הלקוח מתבצע אך ורק דרך הכרטיס כך שאם יש בדירה שלי תשתית של הוט לא אמורה להיות שום בעיה, אבל בהנחה ואין תשתית - האם אני יכול להזמין טכנאי של הוט בשביל זה?
תודה מראש ושבת שלום,
דניאל.
אנחנו מנויים לטריפל של הוט עם 3 ממירי HD
ההורים שלי נמצאים בקרית אתא ועכשיו עברתי להרצליה
השאלה שלי היא : האם אני יכול לקחת את הממיר שלי ולחבר אותו בהרצליה?
לפי מה שאני יודע כל זיהוי הלקוח מתבצע אך ורק דרך הכרטיס כך שאם יש בדירה שלי תשתית של הוט לא אמורה להיות שום בעיה, אבל בהנחה ואין תשתית - האם אני יכול להזמין טכנאי של הוט בשביל זה?
תודה מראש ושבת שלום,
דניאל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78878
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
אם אתה גר באותו אזור שרות המחובר לאותו גוב אופטי יעבוד, באזורים שונים אין סיכוי ובנוסף כמו שעופר ציין לא חוקי
ובפעם הבאה שמגיע טכנאי של HOT(גם ב YES) ויבקש לראות את כל הממירים אז הוריך יעמדו בפני קנס או תביעה.
ובפעם הבאה שמגיע טכנאי של HOT(גם ב YES) ויבקש לראות את כל הממירים אז הוריך יעמדו בפני קנס או תביעה.
המערכת של HOT יודעת לזהות העתקת ממירים למרכזיות שונות (יתרונות ה-Bidirectional Link) - כך שאם מקום המגורים השני הוא בשכונה אחרת למשל, לא תצטרך להמתין לטכנאי שיבדוק את העניין
הוט יתקשרו מהר מכפי שאתה מתאר לעצמך...
עם יס המצב שונה - אחד מהדרכים "לדפוק" חברות לוויין הוא להזמין את הממירים שמגיעים לך, ולחלק אותם למי שבא לך (ולחלק את התשלום החודשי על הדרך כמובן). העניין לא ניתן לגילוי, אלא אם כן טכנאי יבוא ויבדוק פיזית את המצאות הממירים בדירה, ואם זה יתגלה, אכן תגיע תביעה רטרואטיבית על כל תקופת המנוי שלכם (קנסות של אלפי שקלים במקרה הטוב).
עם יס המצב שונה - אחד מהדרכים "לדפוק" חברות לוויין הוא להזמין את הממירים שמגיעים לך, ולחלק אותם למי שבא לך (ולחלק את התשלום החודשי על הדרך כמובן). העניין לא ניתן לגילוי, אלא אם כן טכנאי יבוא ויבדוק פיזית את המצאות הממירים בדירה, ואם זה יתגלה, אכן תגיע תביעה רטרואטיבית על כל תקופת המנוי שלכם (קנסות של אלפי שקלים במקרה הטוב).
פעם שאלתי את יס אם אני יכול לקחת איתי את הממיר HD שלי כי אני צריך לגור לכמה ימים אצל ההורים שלי שיש להם גם YES ואני רוצה לראות את הספורט HD שאני מנוי אליו.edebby כתב:המערכת של HOT יודעת לזהות העתקת ממירים למרכזיות שונות (יתרונות ה-Bidirectional Link) - כך שאם מקום המגורים השני הוא בשכונה אחרת למשל, לא תצטרך להמתין לטכנאי שיבדוק את הענייןהוט יתקשרו מהר מכפי שאתה מתאר לעצמך...
עם יס המצב שונה - אחד מהדרכים "לדפוק" חברות לוויין הוא להזמין את הממירים שמגיעים לך, ולחלק אותם למי שבא לך (ולחלק את התשלום החודשי על הדרך כמובן). העניין לא ניתן לגילוי, אלא אם כן טכנאי יבוא ויבדוק פיזית את המצאות הממירים בדירה, ואם זה יתגלה, אכן תגיע תביעה רטרואטיבית על כל תקופת המנוי שלכם (קנסות של אלפי שקלים במקרה הטוב)....
הם אמרו שזה לא יעבוד, כי הממיר יודע לזהות את המזהה של האנטנה אליה הוא מחובר ואם יחברו אותו לאנטנה אחרת הוא לא יעבוד.
אין לי מושג אם זה נכון, אבל זה מה שהם אמרו לי במוקד....
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
אם לסבתא שלי היו גלגלים היא הייתה עגלה, אתה יכול לקחת את הממיר גם לחו"ל וזה יעבוד לך.bporat כתב:פעם שאלתי את יס אם אני יכול לקחת איתי את הממיר HD שלי כי אני צריך לגור לכמה ימים אצל ההורים שלי שיש להם גם YES ואני רוצה לראות את הספורט HD שאני מנוי אליו.edebby כתב:המערכת של HOT יודעת לזהות העתקת ממירים למרכזיות שונות (יתרונות ה-Bidirectional Link) - כך שאם מקום המגורים השני הוא בשכונה אחרת למשל, לא תצטרך להמתין לטכנאי שיבדוק את הענייןהוט יתקשרו מהר מכפי שאתה מתאר לעצמך...
עם יס המצב שונה - אחד מהדרכים "לדפוק" חברות לוויין הוא להזמין את הממירים שמגיעים לך, ולחלק אותם למי שבא לך (ולחלק את התשלום החודשי על הדרך כמובן). העניין לא ניתן לגילוי, אלא אם כן טכנאי יבוא ויבדוק פיזית את המצאות הממירים בדירה, ואם זה יתגלה, אכן תגיע תביעה רטרואטיבית על כל תקופת המנוי שלכם (קנסות של אלפי שקלים במקרה הטוב)....
הם אמרו שזה לא יעבוד, כי הממיר יודע לזהות את המזהה של האנטנה אליה הוא מחובר ואם יחברו אותו לאנטנה אחרת הוא לא יעבוד.
אין לי מושג אם זה נכון, אבל זה מה שהם אמרו לי במוקד.......
ל LNB אין שום מזהה או פרוטוקול דו כיווני ו YES מראש חוסמים את ה SIGNAL של המיתוג ואת ה DC ל LNB
מה שכן אם הממיר יחובר לקו טלפון או לאיטנרנט אז YES יכולים בתאוריה לדעת מאיזה קו טלפון או כתובת IP
הממיר יוצא.
ע"פ תנאי החוזה אסור לך להעביר את הממיר מחוץ לבית אבל אם הממיר אינו מחובר לטלפון או לאינטרנט ולא מגיע טכנאי שפיזית מבקש לראות את הממירים לבית אין ל YES שום דרך לדעת.
כפי שרוטמן אמר - כל מה שנאמר לך הוא בבל"ת.bporat כתב:פעם שאלתי את יס אם אני יכול לקחת איתי את הממיר HD שלי כי אני צריך לגור לכמה ימים אצל ההורים שלי שיש להם גם YES ואני רוצה לראות את הספורט HD שאני מנוי אליו.edebby כתב:המערכת של HOT יודעת לזהות העתקת ממירים למרכזיות שונות (יתרונות ה-Bidirectional Link) - כך שאם מקום המגורים השני הוא בשכונה אחרת למשל, לא תצטרך להמתין לטכנאי שיבדוק את הענייןהוט יתקשרו מהר מכפי שאתה מתאר לעצמך...
אין לי מושג אם זה נכון, אבל זה מה שהם אמרו לי במוקד.......
גם אם הממיר מחובר לאינטרנט אז הגילוי לא פשוט כי יש IP Pool לכל חברות האינטרנט בישראל, אז זו לא בדיקה חד-חד ערכית, ויס לא יכולה להתחיל לבצע בדיקות על סמך זה.
- sofa_surfer
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 133
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
מה לגבי לקיחת ממיר דיגיטלי (של הוט) מהבית השכן?
- sofa_surfer
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 133
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
אני כבר עושה את זה... אבל רוצה להבין האם עקרונית אפשרי גם אחרת. אז שואל שוב - ממיר הוט מהבית השכן, יתגלה או לא?
כן. עקרונית הם יכולים לדעת אם העברת את זה בתוך הבית (זה לא באמת משנה להם, אבל הם יכולים לדעת אם החלפת למשל בין שני ממירים בחדרים שונים באותו בית, וזה כמובן חוקי). יש להם מחלקת מעברי דירה שיש לה אפשרות לדעת עד הנקודה בקיר מה קורה עם כל ממיר בכל רגע נתון (בין היתר זה נועד לאפשר לטכנאי להכניס הרשאות וחבילות שונות מרחוק. החבילה הולכת עם הממיר הספציפי שמזדהה איתו בנקודה ספציפית). בקיצור, אל תשחקו עם זה. אפשר להגיע עם זה עד למכתב תביעה מעו"ד.sofa_surfer כתב:אני כבר עושה את זה... אבל רוצה להבין האם עקרונית אפשרי גם אחרת. אז שואל שוב - ממיר הוט מהבית השכן, יתגלה או לא?...
בואו ואסביר לכם כיצד הכל עובד בהוט
לכל אזור בארץ ישנם שרתים אזורים ׁ(CMTS) כגון : ת"א , חיפה , אילת , אפק, באר שבע, פ"ת , אשדוד וכו'
וכמובן שבכל אזור כזה עצמו זה מחולק לכמה שרתים
נניח : חיפה 1 , חיפה 2 , חיפה 3 וכו'
וכל שרת כזה אחראי על אזור מסוים . כגון "חיפה 1" על העיר חיפה עצמה . "חיפה 2 " על נשר . "חיפה 3 על טירת הכרמל...
ומתחת לכל שרת עצמו ישנם סיבים אופטיים שנקראים " קייבל" (בדרך כלל בין 20 - 50 )סיבים אופטים .
עכשיו שתבינו. כל סיב אופטי (שמופיע כך 1\0\0\5 ... 2\0\0\5 וכו' ) ישנם מספר רחובות תחתיו .
נניח תחת שרת "חיפה 1 - קייבל 1\0\0\5 " שיך לרחובות (רק דוגמא) הרצל , הנביאים, חנקין וכו' (בדרך כלל בסביבות 3-5 רחובות סמוכים!!!)
עכשיו תבינו איך ניתן לעלות על "לקוח מפיץ" (הגדרת חברת הוט , ללקוח אשר מחלק ממירים )
נציגי תמיכה \ תשתיות \ בקרה . יכולים להיכנס לכל קייבל ולראות בטבלה את המכשירים (תומכי דוקסיס) כגון, מודמים \ טלפוניה\ וממירים למינהם.
ששלחו בקשה והתחברו לשרת המקומי עי ידי אותו הקייבל (סיב האופטי)
בטבלה עצמה ישנם את כל המידע שקשור ללקוח ולציוד שהתחבר
MAC , כתובת IP פנימית, C/N (מספר סידורי, סירל נמבר ) סוג המכשיר , מספר לקוח, שם הלקוח והכתובת של הלקוח שהציוד מקושר אליו !!!
ועכשיו לקא'צ
הטבלה עצמה ניתנת לסידור על פי א' ב' .. במצב רגיל היא מסודרת לפי הכתובות ולא לפי שמות הלקוחות.
לקוח אשר לקח ממיר מאזור אחר נגיד מת"א והעביר אותו לחיפה (תאכלס עם מספר הגדרות הממיר יפעל תקין , קוד אזור ותדר והכל יעבוד)
אך תחת אותו סיב אופטי .. שיגללו את הטבלה למטה יבחינו כל שכל הלקוחות מופעים . חיפה.. חיפה .. חיפה... ופתאום ממיר ת"א. (על פי מה שהממיר רשום במעכרות החברה ) במצב כזה ישר יחשיכו את המסך של הממיר ותופיע ללקוח הודעה ליצור קשר עם החברה . (כמובן ששם בפעם הראשונה רק יזהירו ויסבירו ללקוח את ההשלכות יסכמו עימו שלא ישוב על כך בעתיד, ופה בדרך כלל תיגמר הסאגה מול הוט )
אז ככה במידה ואתם מאותו רחוב או ממש רחובות סמוכים . הסיכוי שיעלו עליכם הוא אפסי !!!
כי במידה ולקחת את הממיר וחיברת אותו אצל השכן שלך . הוא יושב גם ככה על אותו הסיב ולכן ברשימה הכל יראה תקין .
הנציג יראה שהממיר הזה מוגדר ללקוח על חיפה ורחוב הרצל.. כמו כל השאר הלקוחות על ה "קייבל" (סיב האופטי) הזה. ולכן לא תיהיה בעיה .
שים לב שבמידה וישנו ביקורת של טכנאי בדירתך או בדירת "השכן" זוהי בעיה יותר מסובכת . גם משפטית מול החברה .
למסקנה.
ראשית עדיף להתחבר בצורה חוקית וכך למנוע אי נעימויות. תפעול תקין והתקנה תקינה של הממיר. קבלת תמיכה וטכנאי לבית הלקוח בצורה רגילה וללא חשש.
אך בכל אופן אם מאיזה סיבה לקחת ממיר למקום אחר. על מנת לא להיתקל בבעיות מהוט , עדיפות שהממיר יהיה בכתובת סמוכה ואף באותו רחוב עצמו.
נ.ב.
איני מדרבן להפצה לא חוקית . אך שיקפתי את הנושא הטכני והחוקתי של הנושא לידעת כולם. לשיקולכם. לילה טוב !
לכל אזור בארץ ישנם שרתים אזורים ׁ(CMTS) כגון : ת"א , חיפה , אילת , אפק, באר שבע, פ"ת , אשדוד וכו'
וכמובן שבכל אזור כזה עצמו זה מחולק לכמה שרתים
נניח : חיפה 1 , חיפה 2 , חיפה 3 וכו'
וכל שרת כזה אחראי על אזור מסוים . כגון "חיפה 1" על העיר חיפה עצמה . "חיפה 2 " על נשר . "חיפה 3 על טירת הכרמל...
ומתחת לכל שרת עצמו ישנם סיבים אופטיים שנקראים " קייבל" (בדרך כלל בין 20 - 50 )סיבים אופטים .
עכשיו שתבינו. כל סיב אופטי (שמופיע כך 1\0\0\5 ... 2\0\0\5 וכו' ) ישנם מספר רחובות תחתיו .
נניח תחת שרת "חיפה 1 - קייבל 1\0\0\5 " שיך לרחובות (רק דוגמא) הרצל , הנביאים, חנקין וכו' (בדרך כלל בסביבות 3-5 רחובות סמוכים!!!)
עכשיו תבינו איך ניתן לעלות על "לקוח מפיץ" (הגדרת חברת הוט , ללקוח אשר מחלק ממירים )
נציגי תמיכה \ תשתיות \ בקרה . יכולים להיכנס לכל קייבל ולראות בטבלה את המכשירים (תומכי דוקסיס) כגון, מודמים \ טלפוניה\ וממירים למינהם.
ששלחו בקשה והתחברו לשרת המקומי עי ידי אותו הקייבל (סיב האופטי)
בטבלה עצמה ישנם את כל המידע שקשור ללקוח ולציוד שהתחבר
MAC , כתובת IP פנימית, C/N (מספר סידורי, סירל נמבר ) סוג המכשיר , מספר לקוח, שם הלקוח והכתובת של הלקוח שהציוד מקושר אליו !!!
ועכשיו לקא'צ
הטבלה עצמה ניתנת לסידור על פי א' ב' .. במצב רגיל היא מסודרת לפי הכתובות ולא לפי שמות הלקוחות.
לקוח אשר לקח ממיר מאזור אחר נגיד מת"א והעביר אותו לחיפה (תאכלס עם מספר הגדרות הממיר יפעל תקין , קוד אזור ותדר והכל יעבוד)
אך תחת אותו סיב אופטי .. שיגללו את הטבלה למטה יבחינו כל שכל הלקוחות מופעים . חיפה.. חיפה .. חיפה... ופתאום ממיר ת"א. (על פי מה שהממיר רשום במעכרות החברה ) במצב כזה ישר יחשיכו את המסך של הממיר ותופיע ללקוח הודעה ליצור קשר עם החברה . (כמובן ששם בפעם הראשונה רק יזהירו ויסבירו ללקוח את ההשלכות יסכמו עימו שלא ישוב על כך בעתיד, ופה בדרך כלל תיגמר הסאגה מול הוט )
אז ככה במידה ואתם מאותו רחוב או ממש רחובות סמוכים . הסיכוי שיעלו עליכם הוא אפסי !!!
כי במידה ולקחת את הממיר וחיברת אותו אצל השכן שלך . הוא יושב גם ככה על אותו הסיב ולכן ברשימה הכל יראה תקין .
הנציג יראה שהממיר הזה מוגדר ללקוח על חיפה ורחוב הרצל.. כמו כל השאר הלקוחות על ה "קייבל" (סיב האופטי) הזה. ולכן לא תיהיה בעיה .
שים לב שבמידה וישנו ביקורת של טכנאי בדירתך או בדירת "השכן" זוהי בעיה יותר מסובכת . גם משפטית מול החברה .
למסקנה.
ראשית עדיף להתחבר בצורה חוקית וכך למנוע אי נעימויות. תפעול תקין והתקנה תקינה של הממיר. קבלת תמיכה וטכנאי לבית הלקוח בצורה רגילה וללא חשש.
אך בכל אופן אם מאיזה סיבה לקחת ממיר למקום אחר. על מנת לא להיתקל בבעיות מהוט , עדיפות שהממיר יהיה בכתובת סמוכה ואף באותו רחוב עצמו.
נ.ב.
איני מדרבן להפצה לא חוקית . אך שיקפתי את הנושא הטכני והחוקתי של הנושא לידעת כולם. לשיקולכם. לילה טוב !
yosiyosi, אתה טועה ומטעה.yosiyosi כתב: אז ככה במידה ואתם מאותו רחוב או ממש רחובות סמוכים . הסיכוי שיעלו עליכם הוא אפסי !!!
!...
כשהגיע אליי טכנאי לפני מספר חודשים להוסיף ממיר ולהוציא ממיר אחר, הוא לא הצליח להזין את הממיר החדש על הנקודה.
הוא התקשר למחלקת מעברי דירה שבדקה את הממירים, ומסתבר שהטכנאי לקח את הממיר הלא נכון, ולכן כל העסק לא עבד בכלל. הוא היה צריך לקחת את ממיר X במקום ממיר Y, למרות ששניהם היו אותו ממיר בדיוק ובאותה חבילה. הסיבה היא שממיר אחד היה על פקדון והשני תחת השאלה בחינם (זה ממיר רביעי שנמצא בדירה). כשהוא הסיר ממיר מהנקודה הלא נכונה והכניס ממיר חדש, המערכת לא עבדה בכלל. וכל זה היה באותה דירה, רק בחדר שונה. מחלקת מעברי דירה (שהיא סוג של אח גדול, הרבה יותר גדול ממה שאתה חושב) הנחתה את הטכנאי לקחת את הממיר הספציפי שהוא היה צריך לקחת, וכך נמנעה טעות מצד הטכנאי.
בנוסף לזה, המערכות האלה הן דו-כיווניות. בנוסף למחלקת מעברי דירה שמתעסקת במעברי דירה של אנשים וגם של... ממירים, יש גם את מחלקת הבקרה שאחראית לבדוק שכל הממירים במקומם. הדבר נעשה ע"י בדיקות שגרתיות שאת טיבן לא אני וכנראה שלא אתה מכירים. הממירים יכולים לתת בכל רגע נתון אינפורמציה מכתובת מסויימת עם מזהה ייחודי, ואם המידע לא תואם אז המערכת תתריע על כך.
בקיצור, המערכות של הוט יכולות לנטר ממיר ספציפי עם כרטיס ספציפי עד רמת הנקודה הספציפית בדירה. אני מאוד מקווה שאף אחד לא ינסה לעשות משהו כזה ע"ס המידע השגוי שנתת. זה יכול לעבוד יום, יומיים, שבוע או שבועיים עד שיעלו עליך, אפילו בדיעבד - וזה יהיה כואב בכיס, רטרואקטיבית. אל תעשו שטויות בשביל טלוויזיה.