בעיות בהרכבת HTPC, צריך עזרה..

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
amirni פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
שם מלא: amirni
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכם.

הרכבתי מחשב לפי מפרט שהומלץ כאן בפורום:
מארז Antek ISK 300-150
לוח אם Gigabyte H55N USB3
מעבד Intel core i3 550
זכרון DDR3 1333Mhz 2GB של Kingston
ללא HD או כונן אופטי.

לאחר ההרכבה המחשב נדלק, המאווררים פועלים אך אין שום תמונה על המסך (המסך תקין, חיבור VGA).
אין צפצופים. אתחול הCMOS לא עזר. חיבור מסך אחר גם לא עזר. הזכרון יושב חזק במקומו.
ניסיתי לנתק הכל ולחבר מחדש - ללא שינוי. ניסיתי לחבר רק חוטי חשמל - ללא שינוי.

דבר אחד ששמתי לב- המחשב לא נכבה כאשר אני לוחץ על כפתור כיבוי, אלא רק באמצעות ניתוק החשמל.

יש למישהו עצות? דברים שעוד לא ניסיתי שאולי יעזרו?

תודה
אמיר
נערך לאחרונה על ידי amirni ב 02/07/2011 9:40, נערך פעם 1 בסך הכל.

adidas1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 784
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #2 

אהלן,
לגבי כפתור הכיבוי, תבדוק שחיברת את הכבל מהמארז למקום הנכון בלוח האם וגם שהפלוס והמינוס נכונים, תוודא שהחוט הלבן מתחבר למינוס בלוח האם. לגבי התמונה על מסך, יש לך יציאת HDMI? תנסה להוציא משם תמונה. יש כרטיס מסך מובנה או חיצוני? תנסה אולי להכנס לביוס ותראה מה ההגדרה של כרטיס המסך, אם הוא פעיל או לא.

amirni פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

adidas1 כתב:אהלן,
לגבי כפתור הכיבוי, תבדוק שחיברת את הכבל מהמארז למקום הנכון בלוח האם וגם שהפלוס והמינוס נכונים, תוודא שהחוט הלבן מתחבר למינוס בלוח האם. לגבי התמונה על מסך, יש לך יציאת HDMI? תנסה להוציא משם תמונה. יש כרטיס מסך מובנה או חיצוני? תנסה אולי להכנס לביוס ותראה מה ההגדרה של כרטיס המסך, אם הוא פעיל או לא.
...
ניסיתי גם את יציאת HDMI. אין תמונה. קראתי שהיציאה הזאת מבוטלת בBIOS כברירת מחדל ושצריך להפעיל אותה. הבעיה היא שאני לא יכול להכנס לBIOS כי אין שום תמונה על המסך. אני לא יכול לדעת אם הוא בכלל עולה...

adidas1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

אוקיי, אתה לא רואה אפילו את ה BIOS עולה? יש לך כרטיס מסך ONBOARD או כרטיס מסך חיצוני שחיברת?

amirni פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

adidas1 כתב:אוקיי, אתה לא רואה אפילו את ה BIOS עולה? יש לך כרטיס מסך ONBOARD או כרטיס מסך חיצוני שחיברת?
...
כן, אני לא רואה אפילו את מסך הBIOS. כרטיס מסך ONBOARD

adidas1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

מה לגבי הכפתור הפעלה שלא עובד שדיברנו מקודם? תבדוק שוב את כל החיווטים שלך ללוח אם ושהכל עובד, אור הפעלה, כפתור הפעלה, כפתור ריסט, חיווי HDD, חיווט USB, אולי יש משהו שמקצר שם.

shayf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #7 

האם יש לך נסיון בהרכבת מחשבים?
אם לא, יש כמה דברים שצריך לוודא (גם אני נפלתי בהם בהתחלה):
- חיבור לוח האם למארז תוך שימוש במגביהים למניעת קצרים.
- חיבור נכון של כבלי המארז ללוח האם.
- הרכבה נכונה של המעבד וצלעות הקירור תוך הקפדה על מוליכות חום.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde

amirni פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

adidas1 כתב:מה לגבי הכפתור הפעלה שלא עובד שדיברנו מקודם? תבדוק שוב את כל החיווטים שלך ללוח אם ושהכל עובד, אור הפעלה, כפתור הפעלה, כפתור ריסט, חיווי HDD, חיווט USB, אולי יש משהו שמקצר שם.
...
אוקיי- ניתקתי את כל החיווטים מלבד כפתור ההפעלה כדי לפסול קצרים.
חיברתי רק את כפתור ההפעלה של המארז ו CPU FAN.

המחשב נדלק, המאוורר מסתובב אבל אני לא מצליח לכבות את המחשב עם מתג ההפעלה.

קצר?

adidas1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

אתה בטח שזה כפתור ההפעלה? אני מתאר לעצמי שאיתו הדלקת את המחשב ואותו כפתור שאיתו הדלקת את המחשב גם מכבה אותו, תבדוק שוב בהוראות של לוח האם ש:
1. אתה מחבר את החוטים של כפתור ההפעלה למקום הנכון בלוח האם
2. תוודא שמינוס הולך למינוס ופלוס לפלוס, ישנם סימונים על לוח האם מה הפלוס ומה המינוס, תוודא שהחוט הלבן מהמארז יושב על המינוס בלוח האם

amirni פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

shayf כתב:האם יש לך נסיון בהרכבת מחשבים?
אם לא, יש כמה דברים שצריך לוודא (גם אני נפלתי בהם בהתחלה):
- חיבור נכון של כבלי המארז ללוח האם.
- הרכבה נכונה של המעבד וצלעות הקירור תוך הקפדה על מוליכות חום.
...
יש לי נסיון בהרכבת חלקים בודדים (HD, מעבד, מאווררים, זכרונות...) אך זו פעם ראשונה שאני בונה מחשב שלם.

תוכל לפרט לגבי

אולי עוד דברים ש newb כמוני עשוי לפספס?

תודה!

amirni פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

adidas1 כתב:אתה בטח שזה כפתור ההפעלה? אני מתאר לעצמי שאיתו הדלקת את המחשב ואותו כפתור שאיתו הדלקת את המחשב גם מכבה אותו, תבדוק שוב בהוראות של לוח האם ש:
2. תוודא שמינוס הולך למינוס ופלוס לפלוס, ישנם סימונים על לוח האם מה הפלוס ומה המינוס, תוודא שהחוט הלבן מהמארז יושב על המינוס בלוח האם
...
adidas1 כתב:אתה בטח שזה כפתור ההפעלה? אני מתאר לעצמי שאיתו הדלקת את המחשב ואותו כפתור שאיתו הדלקת את המחשב גם מכבה אותו, תבדוק שוב בהוראות של לוח האם ש:
...
בדקתי שוב את החיבורים, הכל כפי שמוסבר בהוראות של הלוח אם. בהוראות של המארז רשום שאין חשיבות ל+/- של כפתור ההדלקה והריסט. למרות זאת חיברתי את החוטים הצבעוניים אל הפלוס ואת השחורים אל המינוס (אין חוט לבן אלא חום ושחור)

מצרף את צילום של החלקים הרלוונטייםבהוראות וצילום שמראה אילו חוטים חיברתי.
תודה.

תמונה
[img2=550x155]http://dl.dropbox.com/u/22887204/htpc%20build/antek.png[/img2]
[img2=550x600]http://dl.dropbox.com/u/22887204/htpc%20build/mobo.png[/img2]

דרך אגב, אצלי אין חוט לבן
[img2=550x412]http://dl.dropbox.com/u/22887204/htpc%2 ... wiring.JPG[/img2]

springkatz
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30

שליחה #12 

החיווט מכפתורי הפאנל הקדמי חסרי משמעות לבעיה של ה POST.

תשתמש באמת במעמדים ללוח, בנוסף תנתק כל חומרה שאינה הכרחית, תשאיר כמובן לוח, מעבד, סטיק זיכרון אחד, כניסת ספק כוח ללוח אם ולמעבד.

תבדוק שהחיבורים מהספק כוח מחוברים כראוי.

לגבי הפלסטיק הלבן ששאלת, הוא נועד להצמיד את הכבלים לדפנות המארז, אפשר להדביק אותו על הדופן ולהרחיק את החוטים מאזור הלוח.

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #13 

נתק את כל הכבלים והרכיבים שחיברת ללוח האם למעט חשמל מהספק, כבל VGA וחיבור לחצן ההפעלה (או שגם אותו תשאיר מנותק ופשוט תקצר בין הפינים רגעית ע"י מברג ע"מ להפעיל את הלוח).
תנתק את הספק מהחשמל, הוצא את הבטריה שעל לוח האם, חבר חזרה את החשמל ותפעיל את המחשב ללא הבטריה.
תנסה כעת לכבות את המחשב ע"י לחצן ההפעלה (לרוב לחיצה קצרה תכבה אותו) או לחילופין ע"י קיצור שני הפינים הרלוונטים על לוח האם.
כשהלוח כבוי וספק מנותק מהחשמל החזר את הבטריה ונסה שוב להפעיל את המחשב.
אם לא קרה כל שינוי, נתק את כבל החשמל שמגיע מהספק ללוח האם (כבל P1), ייתכן שכאשר שחיברת אותו לראשונה הכנסת אותו בכוח וברח מחבר.
נסה להריץ את הלוח ללא זיכרון, האם מתקבל צפצוף? במקרה כזה הלוח אמור להתריע ע"י צפצוף אם זה לא קרה תבדוק האם הרכבת נכון את המעבד, האם הרכבת את המאוורר והתושבת שלו נכון.

amirni פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

dhead2009 כתב:נתק את כל הכבלים והרכיבים שחיברת ללוח האם למעט חשמל מהספק, כבל VGA וחיבור לחצן ההפעלה (או שגם אותו תשאיר מנותק ופשוט תקצר בין הפינים רגעית ע"י מברג ע"מ להפעיל את הלוח).
תנתק את הספק מהחשמל, הוצא את הבטריה שעל לוח האם, חבר חזרה את החשמל ותפעיל את המחשב ללא הבטריה.
תנסה כעת לכבות את המחשב ע"י לחצן ההפעלה (לרוב לחיצה קצרה תכבה אותו) או לחילופין ע"י קיצור שני הפינים הרלוונטים על לוח האם.
כשהלוח כבוי וספק מנותק מהחשמל החזר את הבטריה ונסה שוב להפעיל את המחשב.
אם לא קרה כל שינוי, נתק את כבל החשמל שמגיע מהספק ללוח האם (כבל P1), ייתכן שכאשר שחיברת אותו לראשונה הכנסת אותו בכוח וברח מחבר.
נסה להריץ את הלוח ללא זיכרון, האם מתקבל צפצוף? במקרה כזה הלוח אמור להתריע ע"י צפצוף אם זה לא קרה תבדוק האם הרכבת נכון את המעבד, האם הרכבת את המאוורר והתושבת שלו נכון.
...
הוצאתי את הלוח אם מחוץ למארז - אני מניח שזה פותר את בעיית המגביהים.
הוצאתי בטריה, הפעלתי, החזרתי בטריה, הפעלתי - ללא שינוי.
הפעלתי ללא זכרונות - אין צפצוף.
בדקתי עוד פעם את הרכבת המעבד - נראה לי תקין. יש רק דרך אחת להרכיב אותו. המאוורר יושב טוב עליו (יש קצת חומר מוליך חום בין המעבד למאוורר)

כל זה כאשר החיבורים היחידים הם P1 P2 CPU_FAN ומתג החשמל, לוח אם מחוץ למארז כמו בתמונה שצרפתי.

יש עוד בדיקות לעשות? אני מתחיל לחשוב שהלוח אם תקול :-(

adidas1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

נשמע באמת שעשית הכל בסדר, יכול להיות באמת שיציאות הוידאו בלוח האם דפוקות, הייתי מציע לגשת לחנות עם כל הרכיבים או רק עם לוח האם שהם יבדקו זאת אצלם.

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #16 

חבל לך על הזמן, הדרך הפשוטה לקבל אינדיקציה מה תקול, אם תקול היא להחליף חלקים, כל חנות מחשבים שמכבדת את עצמה יכולה לבצע את הבדיקה הזאת תוך מס' דקות.
אם רכשת את לוח האם והמעבד מחנות אחת, הדבר הנכון שתבצע אצלם בדיקה בתשלום (ואם אפשר ללא תשלום, בתור ישראלי מצוי עדיף ישר להודיע להם שהרכיבים שלהם תקולים) ואם ימצא שאחד הרכיבים שהם מכרו לך באמת תקול אז הבדיקה עליהם.

אולי קצת Off Topic אבל אני לא ממליץ להרכיב מחשב לבד.
אני יכול להעיד על עצמי בתור אחד שיצא לו לפרק ולהרכיב מספיק מחשבים, הבנתי שזה בזבוז זמן מוחלט להרכיב מחשב, כדי לבצע אבחון ולקבל אינדיקציה על תקלת חומרה צריך להחזיק מלאי רכיבים, שאותו צריך לעדכן כל כמה חודשים, מספיק שתיפול פעם אחת על תקלה שלא ניתן לזהותה ללא עבודה מאומצת עם רכיבים חלופיים, שאם כל הכבוד לידע נרחב במחשוב עדיין תצטרך להקדיש לזיהוי התקלה יום שלם, האם זה שווה את הזמן שלך?
יש הרבה שקט נפשי בידיעה שיש מישהו שאחראי למחשב שרכשת כמערכת שלמה, הנקודה החשובה כמובן לקנות ממקום שנותן שירות כראוי.

springkatz
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30

שליחה #17 

^ קצת הגזמת עם העניין של לעדכן רכיבים כל כמה חודשים, סה"כ מלבד המעבר לזיכרונות DDR 3 כמעט לא היה שינויים בחיבורים השונים בשנתיים שלוש האחרונות, זה כמובן בלי להתחשב בתושבת מעבד שבאמת מתעדכנת מהר מאוד, אבל תקלת מעבד הם בכל מקרה נדירות.

זה נכון שזה נותן קצת שקט נפשי שהמחשב נקנה כיחידה אחת בחנות, אבל גם במידה ויש תקלה אני לא מאמין שיהיה לך כוח לנתק את המחשב ולסוע איתו לחנות ועוד להשאיר אותו שם לכמה ימים, אם יש לך את האפשרות עדיף לדעתי להשקיע כמה שעות בלזהות את הבעייה ואולי לפתור אותה, במידה ויש צורך להביא חומרה ספציפית למימוש אחריות זה עדיין לא בהכרח מנטרל את שאר המחשב.

amirni פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

adidas1 כתב:נשמע באמת שעשית הכל בסדר, יכול להיות באמת שיציאות הוידאו בלוח האם דפוקות, הייתי מציע לגשת לחנות עם כל הרכיבים או רק עם לוח האם שהם יבדקו זאת אצלם.
...
תודה לכולכם על העזרה.

האם אפשר לדעתכם להסיק ב(כמעט) וודאות שלוח האם הוא הבעיה?

אין לי אפשרות להחליף אותו כי לא רכשתי אותו בארץ, כך שאאלץ לקנות אחד חדש לצערי הרב.

שוב תודה.

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #19 

springkatz כתב:^ קצת הגזמת עם העניין של לעדכן רכיבים כל כמה חודשים, סה"כ מלבד המעבר לזיכרונות DDR 3 כמעט לא היה שינויים בחיבורים השונים בשנתיים שלוש האחרונות, זה כמובן בלי להתחשב בתושבת מעבד שבאמת מתעדכנת מהר מאוד, אבל תקלת מעבד הם בכל מקרה נדירות.

זה נכון שזה נותן קצת שקט נפשי שהמחשב נקנה כיחידה אחת בחנות, אבל גם במידה ויש תקלה אני לא מאמין שיהיה לך כוח לנתק את המחשב ולסוע איתו לחנות ועוד להשאיר אותו שם לכמה ימים, אם יש לך את האפשרות עדיף לדעתי להשקיע כמה שעות בלזהות את הבעייה ואולי לפתור אותה, במידה ויש צורך להביא חומרה ספציפית למימוש אחריות זה עדיין לא בהכרח מנטרל את שאר המחשב.
...
זכרונות זה לא כסף, גרושים.
כל כמה חודשים לקנות מעבד ולוח אם זה כבר סיפור אם אתה מרכיב ומתקן מחשבים מהצד וצריך לתמוך בכל סדרה חדשה שיוצאת, ועשיתי את זה מספיק כדי להבין שזה בזבוז זמן נוראי.
ותקלת מעבד אמנם יחסית נדירה, אבל קורה, מנסיון, לעומת זאת תדירות התקלות בלוחות הרבה יותר גבוהה.
וזיהוי תקלות כאלו בלתי אפשרי ללא רכיבים, נקודה. (למעט דברים ממש בולטים כמו קבלים שדלפו)
אם אתה חושב שיש לך יכולות על טבעיות לתקשר עם מחשבים שיודיעו לך אם מערכת שקורסת תחת מאמץ עושה זאת עקב מעבד, לוח או זיכרון תקול ללא החלפת הרכיב אז אני מסיר את הכובע בפניך.
ואני ממש לא רואה איזה רכיב אפשר לנתק ממחשב בלי לנטרל אותו.

לרוב האנשים הזמן מאוד יקר, כמה שעות זה המון זמן, אלא אם אתה תיכוניסט משועמם.
ליסוע 10 דקות לחנות, נראה לי קצת יותר פשוט לבדוק את המחשב במשך כמה שעות.
אם נתת מחשב לבדיקה בתחילת יום עבודה אין סיבה שעסק שמכבד את עצמו לא יתן לך תשובה תוך מקסימום 2 ימי עבודה, זה לא שירות, אין כל סיבה שלאיש מקצוע יקח יותר ממספר שעות לבדוק מחשב, ללא קשר כמה מסובכת התקלה, ולרוב הן לא מסובכות.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”