עזרה-התלבטות בין סטרימרים!

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
Ben_p פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 781
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם, אז כמו שנאמר בכותרת אני מתלבט בין כמה וכמה דגמים מוכרים של סטרימרים.. למעשה אני טס לחו"ל עוד שבועיים וחצי ואני מעוניין להביא עימי סטרימר ככל הנראה מבאג דיוטיפרי, עכשיו למעשה אני ממש מתלבט ובשל כך אני מעוניין לקבל את עזרתכם באיזה מכשיר לבחור.. אני חשבתי על אלו :

1. BOXEE BOX
2.POPCORN A210
3.(ברור שזה לא רק סטרימר אלא מחשב סלוני,אבל גם בא בחשבון) XTREAMER ULTRA
4.I XTREAMER

נ.ב חשוב לציין שהסטרימר ישמש להקרנת תכני MKV - 720,1080 ,וגם יחובר לרשת ככה שיש העדפה לחיבור גיגה..
אבקש שמי שממליץ על דגם מסויים שיפרט למה וכ'ו ובעיקר על BOXEE שאין לי ככ בקיאות ביכולות שלו..

תודה רבה לעוזרים ושבת שלום לכולם !

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293
נתן תודות: 202 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #2 

רשת ג'יגה יש רק לA210 אם אני לא טועה (לא סגור אם יש או אין לultra) וגם בA210 היא לא עובדת ממש אם אני זוכר נכון.

אתה הולך להזרים סרטים מהמחשב או שאתה מתכנן להשתמש בכונן פנימי/חיצוני?

חוץ מצפייה בסרטים יש לך עוד דברים שחשובים לך (ג'וקבוקס, צפייה ביוטיוב וכ')?

אתה מעוניין לצפות גם בסרטי בלו ריי מלאים? אם כן אם חשוב לך תפריטים או לא..?

יש לך מכשירי אפל שאתה מעוניין להשתמש בהם (בשביל הi xtreamer )?

לאן אתה טס? בבאג אין את כל המכשירים שציינת. יש שם את הA210 ואת הiextreamer לא בטוח בקשר לאולטרה.

Ben_p פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #3 

ראשית תודה רבה על המענה המהיר! אז ככה... כמובן שיחובר כונן פנימי ואולי גם חיצוני אך למעשה אני מעוניין להשתמש גם בהזרמה של מדיה דרך הרשת.. משום שהסטרימר ימוקם בסלון וכל שאר המחשבים בחדרי הבית, לגביי צפייה ביו טיוב וכ'ו זה לא משהו שיכול להזיק כלומר אין לי בעיה שהיה, אני פחות אצפה בסרטי בלוריי מלאים אלא כמו שאמרתי בתכני MKV בעיקר. ואכן יש לי מכשירי אפל שאפשר להתמש בהם אך זה לא שיקול משמעותי מבחינתי..

ואני טס לאירופה, ולמעשה יכול להיות שאתה צודק לגביי האולטרה אני אבדוק את זה..אבל את כל השאר יש, כולל הבוקסי.

בכל אופן אבקש המלצות וכ'ו בלי קשר לאם יש או אין, תודה רבה לכם !

Ben_p פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #4 

אין עוד המלצות לאף אחד ? :(

adirbooking
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2206
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #5 

אם חשוב לך להשתמש בכונן קשיח פנימי בשביל לשמור את הסרטים ולעשות "קיר סרטים" הבוקסי יורד מהפרק.. אלא אם כן אתה עושה שיתוף מהמחשב ומאכלס את הכונן קשיח במחשב..

רשת ג'יגה יש לידיעתי הרבה רק ב A-210 אך היא לא פעילה כ"כ [צריך סוויצ' מתאים שתומך ב-1G וגם זה לא כל סוויצ', יש רשימה מפורטת איזה למה וכמה.. וחבל.. ]

יש לך אפשרות לחבר את הסטרימר בכבל רשת ? [להעביר כבל רשת בתעלות בקירות עד לנקודת הצפייה בסלון?] - הזרמה ע"י כבל רשת יותר אמינה מהאלחוטית ותעשה פחות בעיות בהרבה!
בשביל להזרים סרטים/מוזיקה בצורה אלחוטית תצטרך לקנות גם דונגל מתאים [אנטנה] שאותה אתה מחבר ליציאת ה-USB [עלות מזערית של כ-80-100 ש"ח]

אני אישית חושב שהאקסטרימר אולטרא הוא בזבוז כסף כי הוא לא באמת "קונסולת משחקים" או "HTPC" ואם השיקול הוא לא למוצרי אפל כך שגם ה iXtreamer ירד מהפרק..

מה שמותיר אותנו [או בעצם אותך] עם הפופקורן A-210 אשר יכול להכיל עד 2TB בכונן פנימי.. אלא אם כן אתה מעוניין להכניס לרשימה את הXtreamer PRO שהוא יכול להכיל 2 כוננים קשיחים של 2TB [4TB בכללי..] הכל עניין של כמה מקום אתה צריך לאחסן את כל הסרטים שלך..

מקווה שעזרתי לך קצת בסינון המזרימים שאתה צריך/לא צריך ושיהיה לך באמת שימוש לצרכים שלך.

אתה מוזמן לשאול עוד שאלות בשביל שנוכל לעזור לך למצוא את המזרימדיה המתאים ביותר בשבילך !!!

[לי יש אישית את ה-A-210 ואני מבסוט ממנו עד השמיים.. עושה את העבודה כמו שצריך.]

בהצלחה ידידי (f)

אדיר.

Ben_p פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #6 

קודם כל תודה רבה אדיר, באמת שעזרת לי להוריד כמה אופציות מהפרק... לפי מה שהבנתי אם אני מעוניין בכונן פנימי וכ'ו אז הבוקסי לא בא בחשבון..
מה שמשאיר אותנו עם הפופקורן והאקסטרימר...שלטעתנתך אתה מאוד מרוצה מA210 נכון ? מממ האמת שלאחר שקראתי קצת גם אני וכ'ו לגביי הA210 נראלי שאני אלך עליו לבסוף.. מה אתם אומרים ?

ד"א שחכתי להגיד שהבית שלי כבר מרושת מבעוד מועד ברשת חוטית 1GIGA , ויש ברשותי שני סוויצים גיגה של EDIMAX 8 PORTS , ככה שבעניין הזה אין בעיה רק מקווה שהיציאת גיגה של הפופקורן תחליט לעבוד.
שהיה יום טוב לכולם - אשמח לעוד המלצות וחוות דעת .

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4880
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #7 

Dj-Ben-P
היציאה של הג'יגה בפופקורן לא תתחיל לעבוד - זה דפקט ייצורי חומרתי שאין אפשרות לעקוף אותו,
אבל תקבל את ה- 100Mbs בצורה תקינה (שזה בהחלט מספיק עבור הזרמה).
בקיצור, אל תפתח ציפיות סביב הג'יגה.

Ben_p פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #8 

ממ ואין שום אפשרות לעקוף את הבעיה הנ"ל ? בעזרת עדכון כל שהו או משהו דומה ?
ואם זה המצב אתם עדיין ממליצים על הפופקורן ?
נ.ב אתה בטוח ש100 מגה יספיקו להזרמת קבצי MKV 1080P ?

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4880
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #9 

1. אין אפשרות לעקוף בעיית חומרה בשום צורה מלבד להחליף חומרה.
2. כן
3. כן

rm571
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 134
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #10 

הבנתי שיש להם בדיוטי פרי סטרימיר שהוא גם נגם בלו ריי, של חברת XTREAMER,
כדאי לך לבדוק גם לגביו..

adirbooking
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

rm571 כתב:הבנתי שיש להם בדיוטי פרי סטרימיר שהוא גם נגם בלו ריי, של חברת XTREAMER,
כדאי לך לבדוק גם לגביו..
...
Xtreamer DVD ?
אין לו מה לבדוק לצרכים שלו.. מכיוון והסטרימר הנ"ל הוא כמו כל חבריו לשם Xtreamer רק מה שמייחד אותו זה שיש לו כונן דיסקים [אני לא מאמין שמישהו באמת צורב דיסקים של בלוריי.. לגביי קנייה, יש שיתווכחו אבל לא חסרים בלוריי מקוריים ששווים את קנייתם !!]

בנוסך לכך שהוא מעוניין בכונן קשיח פנימי לאיחסון הסרטים מה שאין ב Xtreamer DVD [ה-DVD תפס את מקומו של ההארדיסק..] (f)

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #12 

האקסטרימר עונה על כל הצרכים שלך, והוא זול משמעותית.
לגבי רשת גיגה, אין לו, אבל גם ב A210 היא לא עובדת.

Ben_p פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #13 

אז ללכת על הפופקורן ?
וכמו שאמרתי אין לי שום שימוש בכונן בלוריי וכ'ו כי כל הזרמת הקבצים תהיה או מהרשת או מהארדיסק הפנימי...

ואתם בטוחים ש100MBS יספיקו להזרמה חלקה בלי קירטועים ? ואם ככה אז למה אנשים מתלוננים על תקלות בהזרמה במהירות זו ?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

התקלות להבנתי הן ברשתות אלחוטיות. בהזרמה קווית ממה שאני יודע אין בעיה גם עובר תכנים תובעניים.
למה ללכת על הפופקורן ולשלם עוד כסף? לא הבנתי.

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293
נתן תודות: 202 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #15 

nir הפופקורן עולה 200 דולר סך הכל. כמה האקסטרימר המדובר עולה?

adirbooking
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

ה-Xtreamer Pro עולה 179$.... זה לא שהוא צריך להוסיף עוד מאות ואלפי שקלים..
21$ אף אחד לא ימות מזה.

[שקיבולת האחסון שלו יותר גדולה מהSidewinder שעולה 149$..]

מה שגם הוא מקבל מכשיר יותר טוב :)

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

כמו שאמרת ה S', שמספיק לכל דבר, עולה 50 דולר פחות. אם האיש רוצה לשלם עוד 50 דולר זה לגיטימי, אבל לדעתי לצרכים שלו זה לא ייתן לו כלום, חוץ מאולי מכשיר פחות יציב. אבל זה כבר ויכוח עתיק יומין ובלתי פתור.
אני אישית הייתי הולך על הפופקורן רק בשביל הניגון של בלו ריי מלא.

Ben_p פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #18 

תקנו אותי אם אני טועה, הפופקורן עדיף גם על האקסטרימר פרו מבחינת הרצת תכני HD ללא הפרעות וכ'ו נכון ?

וד"א טרם ענו לי על השאלה מדוע אנשים מתקינים רשתות גיגה בכדי להזרים תכנים מHTPC וכדומה ולא 100MBS ? והאם זה יספיק להזרמת קבצי MKV 1080 ללא שום בעיה ?

adirbooking
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

לפי מה שידוע לי, כן.. הפופקורן עובד יותר חלק עם תכנים טובעניים של HD/BLU-RAY

נכון להיום שום סטרימר לא מסוגל להזרים מדיה ברשת של 1G... אנשים עושים זאת כי בסה"כ זה אותו הכבל, רק חיבור הקונקטורים שלו הוא שונה [חיבור כל 8 החוטים במקום רק 4 מהם (זוגות..)].

העולם מתקדם ובעתיד אני מאמין שיצוצו להם מזרימי מדיה שיוכלו להזרים ברשת 1G ותאמין לי שאין לאנשים כוח להתחיל להוציא כבלים ולהשחיל כבלים חדשים [במידה והם שמו כבל שלא מתאים ל-1G] במידה וכן לפרק קונקטורים ולחבר מחדש עם כל 8 החוטים וכו'..

עדיף לרשת את הבית ב-1G מהתחלה, זה לא פוגע בשום דבר, רק נותן יתרון.. במחשבים לדוגמא, אתה כן יכול לקבל 1G, בסטרימרים עוד לא.

(f)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46371
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #20 

Dj-Ben-P,
1. חיובי.
2. מתקינים רשתות 1Gb כי ההבדלים בעלויות לעומת רשת 10/100 נמוכים וקיימת תאימות אחורה.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”