שאלות בקשר לבניית NAS

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
the_lighting פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 425
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום, אני מעוניין לבנות NAS
יש לי שני דיסקים של WD 1T סדרה ירוקה ועוד 0.5T WD גם כן סדרה ירוקה, כמו כן יש לי עוד דיסק 80G WD יחסית ישן, כולם 7200 מהירות.
אני מעוניין בניצול של מקום עם שיפור מהירות, מה התוצרה הטובה ביותר שאפשר להשיג בדיסקים הללו ובאיזה מערכת הפעלה כדאי להשתמש? הבנתי שיש את FREENAS ו UNRAID מה ההבדל בניהם ומה מומלצת יותר?
תודה מראש

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #2 

האם יש לך מחשב שאתה מקדיש למטרה זו?

ב- FREENAS אתה מגדיר בעצם RAID סטנדרטי המצריך כוננים מאותו הגודל כדי לנצל את כל הנפח.
ב- UNRAID אתה יכול להשתמש בכוננים בכל גודל - רק ה- PARITY חייב להיות הכי גדול.

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 2444
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #3 

the_lighting כתב:שלום, אני מעוניין לבנות NAS
יש לי שני דיסקים של WD 1T סדרה ירוקה ועוד 0.5T WD גם כן סדרה ירוקה, כמו כן יש לי עוד דיסק 80G WD יחסית ישן, כולם 7200 מהירות.
אני מעוניין בניצול של מקום עם שיפור מהירות, מה התוצרה הטובה ביותר שאפשר להשיג בדיסקים הללו ובאיזה מערכת הפעלה כדאי להשתמש? הבנתי שיש את FREENAS ו UNRAID מה ההבדל בניהם ומה מומלצת יותר?
תודה מראש
...
שלום the_lighting,

אמליץ לך בחום קודם להתחיל לקרוא על המושג RAID ועל הסוגים השונים על פי הלינק הבא:

http://he.wikipedia.org/wiki/RAID

לאחר מכן, נסה להבין מה ההבדל בין בקר RAID חומרתי יעודי לאפליקטיבי.

תוך כדי נסה להבין מה השימוש של ה - NAS שלך - גיבוי\סטריימינג\גם וגם ועל פי זה תוכל להבין איזה סוג RAID מתאים לך ומהי הצורה היעילה ביותר עבורך להקים שרת NAS.

לא כדאי למהר להרים שרת NAS ללא ידיעה מה אתה מצפה להפיק מה- NAS שלך, לשנות אחר כך מערכי RAID ולעשות שינויים קריטים עלולים לעלות לך באיבוד חומר\עבודה "שחורה"

במידה ואתה מודע לכל הדברים הללו אז קבל ביטול על הכול :wink: ותתחיל לרוץ

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”