עד כמה בעיית הצריבה של פלזמה בעייתית?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Omeckron פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 247
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי!,
אז אני יודע שפלזמה נצרבת, אבל עדיין לא הבנתי לעמוק כמה זה חמור,
כמה זמן שהתמונה סטטית זה כבר נעשה בעייתי? שעה? שעתים? שלוש דקות?
אם אני משחק משחק כמו HEROES 5 או 3 (למכירים) על הפלזמה, האים זה יצרוב אותה?

בקיצור עד כמה אני צריך להזהר מהבעיה הזו?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אם יש אלמנטים סטטיים על המסך (כל מיני מחוונים ושעונים במשחקי מחשב) ואתה משחק כמה שעות, אז כן, זה קריטי.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78875
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #3 

אם אתה מדי פעם צופה בדברים סטטים, זה לא נורא.

אם אתה צופה כמה שעות ביום בתוכן שהוא מאוד קונטרסטי (קיצוני) וסטטי (תמיד במקום קבוע ע"ג המסך) זה בסופו של דבר יצרב.

Omeckron פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

בו ניקח דוגמא מהמציאות: המסך הקרין במשך שעה את הדסקטופ של וינדוס בלי שומר מסך בלי שמישהוא אפילו הזיז את העכבר, כלומר, לצורך העיניין המסך שימש כתמונה.
לאחר שעה הרצתי טליויזיה במשך שעתיים ואחרי זה שוב הרצתי שעה את הדסקטופ, וכך חוזר חלילה, האים זה יצרב? זה יצרב בגלל שעה של אותה תמונה זה הרבה אלא בגלל שהפרש הזמנים (שעתיים) לא מספיק?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #5 

אם זה קורה פעם אחת, אין בעיה.

אם אתה עושה את זה מדי פעם (נגיד שעה ביום) אל תחשוב אפילו על רכישת פלאזמה, לך אך ורק על LCD.

Omeckron פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

יש לי כבר פלזמה (PW56 של טושיבה אם זה משנה משהוא במחינת הצריבה...),
אני פשוט מנסה להבין בידיוק ממה להמנע וממה להזהר, כרגע אני לא נותן לה להיות סטטית לשניה, אם אני הולך לשירותים ,כשאני עושה פאוס לסרט אני מעביר לטלויזיה כדי שהתמונה תזוז.
אבל יוצא מזה שאני פחות נהנה ממנה בגלל שאני כל הזמן דואג שהיא לא תצרב...
השאלה אם אני לא אובססבי מידי...

נדב
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1020
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

אתה צריך להבין את העניין של הצריבה...

שליחה #7 

הצריבה לא נגרמת בגדול בגלל תמונה סטטית כי תמונה סטטית יכולה להיות גם מסך לבן או אדום או כחול מלא...

צריבה נגרמת בגלל שימוש תדיר וקבוע של פיקסלים מסויימים בהארה גבוהה לעומת שאר הפיקסלים במסך..
תחשוב שלכל פיקסל יש כמות מוגבלת של אור לתת, אם תאיר פיקסל מסויים בהארה גבוהה בצורה קבועה ותניח לפיקסל אחר להאיר בהארה נמוכה אז אתה תבזבז יותר אור בפיקסל הראשון ואז כשתרצה להאיר את 2 הפיקסלים באותו הארה אתה לא תוכל כי אין מספיק אור באחד הפיקסלים..

תמיד יש סיכוי שגם בשידור רגיל יהיה פיקסל מסויים שיאיר במקרה (ואני מדגיש במקרה) ברמה גבוהה יותר לעומת שאר הפיקסלים ...

קח בתור עובדה שהמסך שלך בסופו של דבר ייצרב (בעצם הוא נצרב גם עכשיו ברמות נמוכות מאוד ומשתנות), ייתכן שתבחין בזה או לא, תלוי ביכולת שלך להאיר בצורה שווה את כל הפיקסלים כל הזמן, בכל מקרה המסך שלך בסופו של דבר יספק בהירות נמוכה יותר משהוא סיפק בהתחלה כשקנית אותו .

אבל ברור שלא תוכל לעקוב אחרי כל פיקסל ופיקסל, פשוט דאג לא להשאיר תמונה סטטית ברקע לאורך זמן או לפחות לא כל הזמן, אין לך הרבה מה לדאוג בקשר לזה כי איזו סיבה יש לך כבר להשאיר תמונה סטטית לאורך זמן? כמה אנשים אתה מכיר שמשתמשים בפלזמה שלהם בשביל לצפות בערוץ הרדיו ?

מה שאתה צריך באמת לחשוש ממנו הוא מצב של החשכה של פיקסלים מסויימים והארה של כל השאר כמו בסרטים ביחס 1:2.35, בסרטים האלה הפסים השחורים כמעט ולא מקבלים הארה (או בכלל לא מקבלים הארה) זה הרבה יותר גרוע ממצב של לוגואים קבועים בערוצים שונים, אמנם הלוגו קבוע אך סביר להניח שהוא מאיר לפחות בחלק מהזמן באותה הארה כמו שאר הפיקסלים במסך אך במקרה של פסים שחורים אין בכלל מה להשוות.

זה לא אומר שצריך להימנע מסרטים בעלי יחס 1:2.35 אך בכמה סרטים כאלה אתה כבר צופה ביום? :wink:
ובכמה שידורים רגילים אתה צופה ביום? אני לא יודע מה איתך אבל אצלי אני צופה 90 אחוז הוט ו-10 אחוז DVD\PC ככה שבכל פעם שאני צופה בסרט בעל פסים שחורים אני מפצה על זה ב"הרבה" שידורים רגילים.
אני צופה מידי פעם בערוצים בעלי לוגו חזק ובוהק (כמו אגו, אקשן, הסטוריה ועוד..) אך צופה הרבה יותר בערוצים הפנימיים של הוט בעלי הלוגואים השקופים (3,4,6,7,8,10, ערוצי הסרטים, ערוץ 2 ועוד..).

חק בחשבון שהמסכים מהדור האחרון הם יותר ויותר עמידים לצריבה מאשר מסכים קודמים.

נראה לי ש-Liron_K סיכם את זה מצויין כשאמר פעם ש"צריבת מסך ניתן לגרום רק בכוונה" .

hasamas
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214

בדרך כלל בשידורים יש חלקים סטטיים

שליחה #8 

כגון לוגו של תחנה או החלקים השחורים כאשר יש הבדל בפורמט השידור.

האם לוגו של תחנה או חלקים שחורים יכולים לגרום לצריבה.

לדעתי הבעיה די קשה.תקראו מה כתב בשירשור אחר בעל פלסמה בת חודש וחצי ובאיזה פניקה הוא היה.

מענין אם הבעיה הסתדרה לו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #9 

אם הלוגו מספיק בוהק אז זה אכן יכול לגרום לצריבה.

בד"כ החברות (יס לאחר לחץ מתון מצידנו) משדרות את הלוגו באופן לא בוהק עד כדי סינוור ולכן זה פחות בעייתי.

לגבי השרשור, שם מדובר על מסך קבוע שהוצג לאורך זמן רב (כחודש) וכנגד ההוראות המפורשות של היצרן (ושלנו).

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”