בעיה בקליטת השידורים הדיגיטלים בטלויזיה עם ממיר מובנה

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
asafiko פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קניתי השבוע טלויזיה Philips 42PFL5405H LCD עם ממיר DVB-T מובנה.
סריקת הערוצים הניבה לי רק את הערוצים האנלוגיים אותם קלטתי גם דרך טלויזיה בת 25 שנה (הטלויזיה הקודמת שלי).
לחמותי קניתי בדיוק אותה טלויזיה והיא גרה במרחק 500 מטר ממני וקולטת את הערוצים הדיגיטלים במכשיר.

מישהו נתקל בבעיה דומה? יש רעיונות לפתרון?

האם אני צריך גם ממיר בנוסף לממיר שלי או אולי אנטנה? אם כן - איך לחבר אנטנה בלבד לטלויזיה?

אסף

sathack
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 979
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #2 

חמותך גרה במרחק של 500 מטר ממך, ואותך מדאיגים הערוצים הדיגיטליים ? 8)

איזה ערוצים אנלוגיים אתה קולט ? חשבתי שכולם כבר הורדו מהאויר.
ככל הנראה זו בעית קליטה. אם בטלויזיה של חמותך קולטים, בדוק אנטנה וכד'.
אנטנה מתחברת בחיבור RF לתוך הטלויזיה- חיבור עגול עם פין באמצע. בדוק היכן רשום RF או "אנטנה".

asafiko פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

יש גם יתרונות רבים בקרבה לחמותי (בייביסיטר, אוכל טוב.....אבל זה נושא אחר)

קולט ערוצים 1,2,21,98

חיברתי לאנטנה כמו שצריך.

האם בקנית אנטנה נוספת חיצונית לטלויזיה\ממיר נוסף אני אמור לקלוט שידורים דיגיטליים?

yogiman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 164
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #4 

אני קניתי השבוע את 46PFL6606H/12 וגם אני נתקלתי באותה בעיה עם DVB-T/

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #5 

asafiko כתב:יש גם יתרונות רבים בקרבה לחמותי (בייביסיטר, אוכל טוב.....אבל זה נושא אחר)

קולט ערוצים 1,2,21,98

חיברתי לאנטנה כמו שצריך.

האם בקנית אנטנה נוספת חיצונית לטלויזיה\ממיר נוסף אני אמור לקלוט שידורים דיגיטליים?
...
21,98 ?
כנראה שהסיבה שאתה לא קולט שידורים דיגיטליים ואנלוגי דווקא כן היא שהשקע שלך לא מחובר בכלל לאנטנה אלא להוט עם פילטר.

asafiko פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

יש סיכוי שאתה צודק לגבי החיבור להוט עם פילטר, כי הייתי מחובר פעם להוט (בשידורים אנלוגיים בלבד) והתנתקתי מהם.
אם כך מה הפתרון? חיבור אנטנה חיצונית לטלויזיה או שהוט מחוייבים להוציא לי את הפילטר?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #7 

asafiko כתב:יש סיכוי שאתה צודק לגבי החיבור להוט עם פילטר, כי הייתי מחובר פעם להוט (בשידורים אנלוגיים בלבד) והתנתקתי מהם.
אם כך מה הפתרון? חיבור אנטנה חיצונית לטלויזיה או שהוט מחוייבים להוציא לי את הפילטר?
...
כבר נתקלתי בזה כמה פעמים שלטכנאי שבא לנתק אותך אין כוח לחבר את השקע חזרה לאנטנה אז הוא פשוט מתקין פילטר שמאפשר לך להמשיך לקלוט דרכם את ערוצים 1 ו-2 (ובמקרה שלך עוד שני ערוצים שכנראה נופלים בתוך תחום התדרים של הפילטר). אסור לך להוריד את הפילטר כי אז זה יהיה חיבור לא חוקי לכבלים.
ההמלצה שלי היא לנסות עם אנטנה פנימית ואם זה לא מספיק טוב אז תביא טכנאי משלך שיחבר את השקע לאנטנה שעל הגג (בהנחה שעדיין יש לך אחת כזאת ושהיא גם עובדת) - בכל אופן ההמלצה שלי היא שאם כבר הצלחת להתנתק מהוט, אל תחליף איתם אפילו מילה אחת נוספת.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #8 

אתה מתכוון לטיונר מובנה, לא ממיר. אתה צריך לחבר אנטנה מן הסתם. תתקשר להוט שיחזירו לך את החיבור לאנטנה או תזמין בעל מקצוע שיסדר את זה.
ואז אתה פשוט מחבר כבל אנטנה לשקע בטלוויזיה. אם אין קליטה גם אז, תחליף מדינה בהגדרות וזה אמור להסתדר.

asafiko פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

לפי זאפ הטלויזיה מכילה ממיר דיגיטלי DVB-T (לא טיונר). http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=761156
ואכן כשחיברתי אנטנה שיוצאת למרפסת קלותי את השידורים הדיגיטליים מהאויר ללא שום ממיר נוסף.

לעומת זאת כשאני מחבר לקיר את הטלויזיה גם ישירות וגם דרך הממיר אין לי קליטה של שידורים דיגיטליים בעוד שלשכנים אחרים בבנין יש (והם לא מחוברים לכבלים\לווין). לכן נראה שהמכשור של הוט חוסם לי את החיבור לאנטנה. אקרא להם לסדר זאת למרות שהיום בטלפון הם, כצפוי, הכחישו שזה יכול להיות. לטענתם הם לא מסננים את השידורים הדיגיטליים בפילטר.

מה שמוזר שגם אצל חמותי (כאמור, בעלת אותה טלויזיה) יש תשתית של אינטרנט של הוט ולכן גם לה כנראה יש פילטר דומה. אך אצלה יש קליטה של שידורים דיגיטלים בחיבור ישיר (ללא ממיר אחר) של הטלויזיה לאנטנה שעל הגג. לזה אין לי הסבר.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #10 

הכוונה היא לטיונר, לא ממיר. הטלוויזיה היא דיגיטלית, לכן אין צורך להמיר את השידור הדיגיטלי לאנלוגי.
נשמע שהחיבור בשקע הוא לכבלים ולא לאנטנה. אצלך חמותך, כנראה קיימים גם שקע אינטרנט וגם שקע אנטנה.

asafiko פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

עדכון: הבעיה אכן נובעת בשל קיום התשתית של הוט. אני בויכוחים עם הוט לגבי מי אחראי על חיבורי בחזרה לאנטנה של הבנין. כמובן שהחבר'ה הנהדרים בהוט לא לוקחים אחראיות...
הטלויזיה קולטת מצוין שידורים דיגיטליים כאשר מחברים אותה לאנטנה שממוקמת מחוץ לבית (דרך כבל ארוך).
השאלה: האם חיבור הטלויזיה לאנטנה איכותית יותר יביא לקליטה טובה של השידורים הדיגיטלים גם כשהאנטנה נמצאת בתוך הבית?

sathack
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 979
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #12 

כנראה.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה