OECD: שוק התקשורת הישראלי מפגר טכנולוגית, חסר תחרות ויקר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
jpost פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #1 

דו"ח השוואתי של הארגון מציף את כל התחלואים של שוק התקשורת הישראלי: פיגור טכנולוגי, היקף השקעות נמוך, קיפאון רגולטורי, תחרות נמוכה ומחירים גבוהים

בכתבה:
- השקעות דלות בתשתיות
- מדיניות הפס הרחב נשארת באוסטרליה
- שוק סיטוני - עדיין לא אצלנו
- דיווידנד דיגיטלי - תדרים איכותיים ללא שימוש
- נייטרליות רשת - הספקיות עדיין חוסמות
- דור רביעי סלולרי - רק ב-2013

http://www.themarker.com/hitech/1.662605

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #2 

ידוע ועצוב... :(

et-phone-home
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 473
נתן תודות: 212 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #3 

תעודת עניות למדינה... (n)

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #4 

מעניין מתי תהיה תחרות בשוק הטלוויזיה כמו במדינות נורמליות (n)

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #5 

אנחנו יודעים את זה כבר הרבה זמן (n)
נקווה שאולי זה יעזור במשהו, למרות שאני לא מאמין בכלל...

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #6 

אני חושב שזאת דווקא אחת התקוות הגדולות לשוק... המדינה השקיעה הרבה להכנס לארגון
אולי זה סוףסוף יעיר כמה אנשים

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #7 

אני לא מבין למה אתם מופתעים/מקווים כול פעם מחדש.
בזק ופארטנר נמכרו למשקיעים מקוריים אחרי שקרנות זרות עשו עליהן סיבוב מוצלח מאוד , הן בן דוב והן השני (ששכחתי את שמו) , לקחו הלוואות של מיליארדים מהבנקים ושוק ההון המקורי . הם צריכים להחזיר את הכסף . מה עושים ? מוודאים שרמת ההוצאות תרד , ורמת ההכנסות תשמר , וכך הרווחים על הנייר יגדלו , נוכל לעשות מדיניות דיבידנדים מאוד נדיבה , וכך לשלם את חובותינו .
האזרחים ? הצרכנים ? שיכבדו בבקשה וישבו בשקט עד שאוכל לשלם את חובותי ושיגידו תודה , שאני לא "דופק" אותם מעוד צד .

ד"א בתנובה עשו יותר גרוע , מקינזי אמרו להם, מה שכול סטודנט לכלכלה שנה א/ היה אומר להם שהביקוש לקוטג' ולחלב קשיח ==> אפשר להעלות מחירים . היחידים שעשו על זה כסף היו מקינזי שבשביל העיצה של עד כמה להעלות קיבלו מליוני דולרים (חבל שלא קוראים לי מקינזי , הייתי מוכן להסתפק בפחות , תמורת דו"ח עם פחות גרפים ופחות דפים :lol: :lol: , איז מסכן אני שלאר שיניתי את שמי למקינזי :lol: )

fighter
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1144
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #8 

הכסף עוד יהווה את סוף האנושות

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

truejoker כתב:אני לא מבין למה אתם מופתעים/מקווים כול פעם מחדש.
בזק ופארטנר נמכרו למשקיעים מקוריים אחרי שקרנות זרות עשו עליהן סיבוב מוצלח מאוד , הן בן דוב והן השני (ששכחתי את שמו) , לקחו הלוואות של מיליארדים מהבנקים ושוק ההון המקורי . הם צריכים להחזיר את הכסף . מה עושים ? מוודאים שרמת ההוצאות תרד , ורמת ההכנסות תשמר , וכך הרווחים על הנייר יגדלו , נוכל לעשות מדיניות דיבידנדים מאוד נדיבה , וכך לשלם את חובותינו .
האזרחים ? הצרכנים ? שיכבדו בבקשה וישבו בשקט עד שאוכל לשלם את חובותי ושיגידו תודה , שאני לא "דופק" אותם מעוד צד .

ד"א בתנובה עשו יותר גרוע , מקינזי אמרו להם, מה שכול סטודנט לכלכלה שנה א/ היה אומר להם שהביקוש לקוטג' ולחלב קשיח ==> אפשר להעלות מחירים . היחידים שעשו על זה כסף היו מקינזי שבשביל העיצה של עד כמה להעלות קיבלו מליוני דולרים (חבל שלא קוראים לי מקינזי , הייתי מוכן להסתפק בפחות , תמורת דו"ח עם פחות גרפים ופחות דפים :lol: :lol: , איז מסכן אני שלאר שיניתי את שמי למקינזי :lol: )
...
הם לא יכולים לתת פחות גרפים, כי יש להם הרבה עובדים לממן, וגם הנהלה. חוץ מזה, אם לאייפקס היה תקציב ליעוץ, אז למה לתת למישהו חלק תמורת מעט גרפים, אם אפשר לתת למישהו אחר את כל התקציב ולקבל גרפים יפים וצבעונים, שמראים ביקוש קשיח לקוטג' :)

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #10 

אני חייב לציין שמה שמעניין אותי זה לא המוקום שלנו בדוח הזה (שכולנו כבר ידענו שנצטייר בו רע) אלא הדוח הבא, אחרי כל הרפורמות של כבוד השר כחלון (ולשם שינוי ובאופן כמעט חד פעמי בארצנו, הכבוד לא ניתן כהלצה). אז תהיה לנו תעודה לשרי התקשורת הבאים בשביל להראות להם מה צריך לעשות.

2013 תהיה מעניינת. 2011 הייתה צפוייה.

אגב, מישהו יודע מה עם פרוקן של קשת ורשת לשני ערוצים שונים? הנושא מתקדם או שאפילו כבר הוכרע? התחרות הטובה ביותר בקרב בין ערוצים 10 ו22 זה להעביר שחקן מאוד מבוסס לערוץ אחר.
וראיתי בכתבה שמדברים יל התחייבות לזמני מענה - אני פשוט מת שיתחילו להכתיב פה לחברות זמני מענה של פחות מדקה למספרי 1-800 (חינמיים). כשצריך לחכות חצי שעה על הקו לחברות כמו בזק והוט משהו פשוט לא בסדר.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

דווקא על שירות לקוחות אני לא ממש מתלונן. זה נכון שאפשר להשתפר, אבל עדיין זכורים לי שני סיפורים של שני חברים, אחד בלונדון, ואחד בסידני. בשני המקרים, בגלל בקשה פשוטה אנשים נשארו ללא אינטרנט לשבוע, ולא היה עם מי לדבר בכלל. בלונדון במהלך עברת משרד ניתקו משרד ישן וחיברו את החדש כעבור 4-5 ימים. בסידני בשביל עברה לספק אינטרנט אחר נותק בכלל adsl, וחזר גם כעבור 5 ימים. אצלינו דבר כזה לא היה קורה בכלל. במקרה של לקוח עסקי, בבזק הטכנאי מגיע תוך שעתיים. את זה אני יודע מניסיון. כך שלא צריך להסחף ולהגיד שאצלינו ממש רע. לא הכל אצלינו גרוע :) העיקר שאנחנו אופטימים וממתינים בסבלנות לקווים של 100 מס"ש בבית :)

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #12 

dima_vy כתב:דווקא על שירות לקוחות אני לא ממש מתלונן. זה נכון שאפשר להשתפר, אבל עדיין זכורים לי שני סיפורים של שני חברים, אחד בלונדון, ואחד בסידנאי. בשני המקרים, בגלל בקשה פשוטה אנשים נשארו ללא אינטרנט לשבוע, ולא היה עם מי לדבר בכלל. בלונדון במהלך עברת משרד ניתקו משרד ישן וחיברו את החדש כעבור 4-5 ימים. בסידנאי שביל עברה לספק אינטרנט אחר נותק בכלל adsl, וחזר גם כעבור 5 ימים. אצלינו דבר כזה לא היה קורה בכלל. במקרה של לקוח עסקי, בבזק הטכנאי מגיע תוך שעתיים. את זה אני יודע מניסיון. כך שלא צריך להסחף ולהגיד שאצלינו ממש רע. לא הכל אצלינו גרוע :) העיקר שאנחנו אופטימים וממתינים בסבלנות לקווים של 100 מס"ש בבית :)
...
גם פה (גרמניה) דקת שיחה לשירות הטכני של אחת מחברות האינטרנט עולה יורו לדקה!!
עוד דוגמא , חברת German wings דקת שיחה , 0.99סנט! , המצחיק הוא שדווקא מישראל זה במחיר שיחה מקומית (אשר מקשרת אותך למרכזיה בגרמניה.) .
הדשא של השכן לא תמיד זול יותר

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #13 

לא דיברתי על שירות לקוחות. על זה דווקא אין לי כל כך הרבה תלונות (פה ושם יש...) אלא זמני מענה בטלפון.
אני לא יכול להיות על הקו חצי שעה כי יש לי עבודה. אם נכנס מייל חשוב (וזה קורה הרבה) אני חייב תוך כדי לדבר בטלפון עם מישהו אחר וחייב לנתק.

לאורנג' יש שירות (או היה? לא הייתי צריך אותם כבר הרבה זמן) שמתקשרים אליך בחזרה במקום לחכות שהיה כמו התגלות בשבילי.

אגב, להוט יש פוליסה שמאוד אהבתי - הממיר שהיה לי התקלקל והתקשרתי להגיד שאני חייב שיחליפו לי אותו כי האחיינים באו לישון אצלי בסופש ואין דבר כזה להשאיר אותם בלי טלויזיה (בשביל השפיות שלי). אמרו לי שרק עוד ארבעה ימים (התקשרתי בחמישי, רצו לשלוח בראשון) ואמרתי שלא יתכן כי יש לי רק ממיר אחד ושלושה אחיינים לבדר - מסתבר שיש פוליסה לאנשים עם ממיר אחד שהטכנאי מגיע תמיד לפני סופש. התקשרתי בשעה 8 או 9 אז הציעו לי למחרת ב8-10 והגיע הטכנאי ב8 ורבע. שאלתי אותו למה כל כך הרבה זמן למי שיש כמה ממירים ומסתבר שלהרבה אנשים יש רק אחד אז ליתר ביטחון הם משאירים אנשים בסטנד ביי בשביל אנשים כמוני.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #14 

dima_vy כתב: הם לא יכולים לתת פחות גרפים, כי יש להם הרבה עובדים לממן, וגם הנהלה. חוץ מזה, אם לאייפקס היה תקציב ליעוץ, אז למה לתת למישהו חלק תמורת מעט גרפים, אם אפשר לתת למישהו אחר את כל התקציב ולקבל גרפים יפים וצבעונים, שמראים ביקוש קשיח לקוטג' :)
...
אני ממש מאוכזב ממך עמוקות , במקום לתת לי גב , ולדאוג שיתנו לי כסף כי אני זול , ונותן תשבות יותר קונקרטיות , אתה מצדד בחברה ההיא? בושה וחרפה

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”