עצה לגבי רכישת מחשב נייד לצרכי HTPC
היי כולם,
אני חדש באתר ובתחום הHTPC גם, והייתי רוצה את עזרתכם.
חשבתי לקנות את הנייד הבא ולהשתמש בו כHTPC
HP G62-460SJ Notebook XF480EA
מפה למשל
http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.asp ... KG62b460SJ
יש לו כרטיס גרפי ATI Mobility Radeon HD 6370 Graphics
ומהאתר של AMD קראתי שהכרטיס תומך בין השאר ב-
Supports AC-3, AAC, Dolby TrueHD and DTS Master Audio formats 7.1
Support for H.264, VC-1, MPEG-2
HDMI™ 1.4a
http://www.amd.com/us/products/notebook ... 00m.aspx#2
אני עדיין לא בקיא בתחום הHTPC אך לי נראה שהוא נותן כל מה שאני אצטרך, והייתי רוצה שתייעצו לי אם יש דברים נוספים שאני אמור "לדרוש" מהמחשב ובכלל כל דבר אחר שנוגע לרעיון של המחשב הזה כHTPC.
הערך המוסף שיהיה מחשב נייד בבית ששווה לי תוספת תשלום של כמה מאות שקלים.
תודה רבה,
ארז.
אני חדש באתר ובתחום הHTPC גם, והייתי רוצה את עזרתכם.
חשבתי לקנות את הנייד הבא ולהשתמש בו כHTPC
HP G62-460SJ Notebook XF480EA
מפה למשל
http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.asp ... KG62b460SJ
יש לו כרטיס גרפי ATI Mobility Radeon HD 6370 Graphics
ומהאתר של AMD קראתי שהכרטיס תומך בין השאר ב-
Supports AC-3, AAC, Dolby TrueHD and DTS Master Audio formats 7.1
Support for H.264, VC-1, MPEG-2
HDMI™ 1.4a
http://www.amd.com/us/products/notebook ... 00m.aspx#2
אני עדיין לא בקיא בתחום הHTPC אך לי נראה שהוא נותן כל מה שאני אצטרך, והייתי רוצה שתייעצו לי אם יש דברים נוספים שאני אמור "לדרוש" מהמחשב ובכלל כל דבר אחר שנוגע לרעיון של המחשב הזה כHTPC.
הערך המוסף שיהיה מחשב נייד בבית ששווה לי תוספת תשלום של כמה מאות שקלים.
תודה רבה,
ארז.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
ברוך הבא לפורום!
המפרט שהבאת בסדר גמור, רק קח בחשבון שבאופן כללי מחשב נייד לא ממש נוח לשימוש כ-HTPC ייעודי, גם בגלל חוטיאדה, הגדרת שני מסכים (פנימי וחיצוני), וכו.
המפרט שהבאת בסדר גמור, רק קח בחשבון שבאופן כללי מחשב נייד לא ממש נוח לשימוש כ-HTPC ייעודי, גם בגלל חוטיאדה, הגדרת שני מסכים (פנימי וחיצוני), וכו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
קודם תודה!
חשבתי על זה ואולי אני יכול להשקיע פחות כסף במחשב פחות חזק. הרי אני אשתמש בו בעיקר לצרכי HTPC.
אז נתקלתי בלפטופים עם הסדרה החדשה של הכרטיסי מסך המובנים של אינטל, ושם כבר נעשה סלט ולא מצאתי מקור שממש מפורט מה כל אחד מוציא ונותן.
למשל:
HD GRAPHICS
HD 3000
4500MHD - מצאתי שמוציא סטריאו מהHDMI
intel HD
בכל מקרה, רציתי לדעת האם ואילו כרטיסי מסך של אינטל יכולים לספק לי את הסחורה (לשימוש כHTPC . ברמה דומה לATI שרשמתי עליו קודם).
תודה!
ארז
חשבתי על זה ואולי אני יכול להשקיע פחות כסף במחשב פחות חזק. הרי אני אשתמש בו בעיקר לצרכי HTPC.
אז נתקלתי בלפטופים עם הסדרה החדשה של הכרטיסי מסך המובנים של אינטל, ושם כבר נעשה סלט ולא מצאתי מקור שממש מפורט מה כל אחד מוציא ונותן.
למשל:
HD GRAPHICS
HD 3000
4500MHD - מצאתי שמוציא סטריאו מהHDMI
intel HD
בכל מקרה, רציתי לדעת האם ואילו כרטיסי מסך של אינטל יכולים לספק לי את הסחורה (לשימוש כHTPC . ברמה דומה לATI שרשמתי עליו קודם).
תודה!
ארז
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בדקת את מאמר מפרטי ה-HTPC המומלצים? לינק בראש הפורום... יש שם המלצות רבות במגוון מחירים.
זאת הרכישה הבאה שליmp3lll כתב:יש ברשותך מגבר עם חיבור hdmi לפני שאתה רץ?...
לפני שנה רכשתי מערכת pt560 (רסיבר + רמקולים) של פנסוניק בלי לבדוק/להתייעץ/להבין דבר בתחום.
יש לה כניסת SPDIF שעקב הרוחב פס המוגבל של הטכנולוגיה הזו, ועצם זה שהרסיבר לא יודע לעשות יותר מדי עם הכניסה הזאת, הקנייה הזו התבררה כמיותרת.
ממה שאני מבין כעת אני צריך יציאת HDMI שמוציאה את פורמטי הקול הידועים מקודדים למספר רמקולים הדרוש לי + מגבר עם כניסת ויציאת HDMI, שיודע לפענח אותן.
(וגם שיציאת המחשב תוכל להוציא את המידע מקודד כבר פר רמקול. PCM לא?).
אם יש לך המלצות על רסיברים כאלה אשמח לשמוע. תקציב של בערך 2000-3000 שח.
אני שוקל לרכוש בחו"ל. בינתיים חשבתי על זה:
http://www.google.com/products/catalog? ... CEcQ8wIwAA
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם אתה מתעקש על נייד כ-HTPC, אז כדאי ללכת על ניידים מבוססי כרטיסי מסך HD6xxx של AMD או GT5xx של אנוידיה. אפשר גם ללכת על ה-Core i3 2xxx החדשים של אינטל שהם עם כרטיס מסך מובנה מעבד, אם כי עדיין יש באגים בדרייברים שלהם.
- springkatz
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 30
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
מחשב נייד כ HTPC זה באמת רעיון גרוע, זה נכון שהיום הם יחסית זולים אבל עדיין אין מה להשוות בין ביצועים של מחשב נייח באותו התקציב, מעבר לזה ניידים מתחממים הרבה יותר מהר ולא נועדו להשאר בעבודה 24/7. יש כמובן גם את העניין של אפשרויות תיקון החומרה ושדרוגים שהם הרבה יותר נרחבים ופשוטים במחשב נייח.
בתקציב שאתה חושב עליו אתה יכול לבנות יופי של HTPC נייח, אמרת שאתה רואה יתרון בזה שיהיה לך מחשב נייד ואני מבין את השיקול, אבל אם גם אין לך רסיבר עם כניסת HDMI תצטרך לחבר את המחשב גם לרסיבר וגם לטלויזיה וכל פעם שתרצה את הניידות תצטרך לנתק את זה, זה פתרון אפשרי אבל מסורבל.
אם חשוב לך נייד קטן שיהיה זמין בבית אפשר להשיג היום נטבוקים במחירים מצוינים, אבל בכל מקרה לא הייתי הולך על מחשב נייד, בטח לא מחשב נייד חלש כמו אלו עם מאיצים מובנים שהעלת באחת ההודעות כאן, הם פשוט לא יתמודדו עם קבצי MKV גדולים וזה יפספס את כל המטרה שלך.
בתקציב שאתה חושב עליו אתה יכול לבנות יופי של HTPC נייח, אמרת שאתה רואה יתרון בזה שיהיה לך מחשב נייד ואני מבין את השיקול, אבל אם גם אין לך רסיבר עם כניסת HDMI תצטרך לחבר את המחשב גם לרסיבר וגם לטלויזיה וכל פעם שתרצה את הניידות תצטרך לנתק את זה, זה פתרון אפשרי אבל מסורבל.
אם חשוב לך נייד קטן שיהיה זמין בבית אפשר להשיג היום נטבוקים במחירים מצוינים, אבל בכל מקרה לא הייתי הולך על מחשב נייד, בטח לא מחשב נייד חלש כמו אלו עם מאיצים מובנים שהעלת באחת ההודעות כאן, הם פשוט לא יתמודדו עם קבצי MKV גדולים וזה יפספס את כל המטרה שלך.
הייתי משתמש ב"פחות טוב" ולא בגרוע
אני משתמש כבר 4 שנים במחשב נייד של דל כאשר רוב הזמן המסך שלו סגור (מסך על המקלדת שלו הכוונה) ועובד עם מסך ומקלדת חיצוניים, ועד היום בלי בעיות (3*טפו + מלח + פלפל).
בקשר לשידרוגים, מהנסיון הקודם שלי עם 3-4 נייחים, אחרי שנתיים שלוש שרוצים לשדרג/לתקן חלק, גם ככה אין בשוק רכיבים שמתאימים יותר וזה מאלץ אותך לקנות מחשב חדש.
אני כן אסכים עם החלק שכנראה אקבל תצורה יותר חזקה עבור אותו כסף במחשב נייח, אך השאלה מה הערך המוסף שלה והאם אני זקוק לכוח הנוסף הזה.
לפי מה שקראתי וכתבו לי פה, ה HD6xxx של AMD אמור להתמודד בלי בעיה עם תוכן FHD + הוצאת סראונד מהHDMI.
וכן, גם החלטתי להתרחק מהכרטיסים של אינטל המובנים. עולה ריח של חוסר בשלות מהם
אני משתמש כבר 4 שנים במחשב נייד של דל כאשר רוב הזמן המסך שלו סגור (מסך על המקלדת שלו הכוונה) ועובד עם מסך ומקלדת חיצוניים, ועד היום בלי בעיות (3*טפו + מלח + פלפל).
בקשר לשידרוגים, מהנסיון הקודם שלי עם 3-4 נייחים, אחרי שנתיים שלוש שרוצים לשדרג/לתקן חלק, גם ככה אין בשוק רכיבים שמתאימים יותר וזה מאלץ אותך לקנות מחשב חדש.
אני כן אסכים עם החלק שכנראה אקבל תצורה יותר חזקה עבור אותו כסף במחשב נייח, אך השאלה מה הערך המוסף שלה והאם אני זקוק לכוח הנוסף הזה.
לפי מה שקראתי וכתבו לי פה, ה HD6xxx של AMD אמור להתמודד בלי בעיה עם תוכן FHD + הוצאת סראונד מהHDMI.
וכן, גם החלטתי להתרחק מהכרטיסים של אינטל המובנים. עולה ריח של חוסר בשלות מהם
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4875
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
erezik
למה דווקא נייד? הוא אמור להתנייד מהמקום שבו הוא מתעתד לשבת כHTPC?
אם כן, שקלת אולי docking station שיקל על החוטיאדה?
אם לא - כל מחשב נייח יעשה את העבודה באופן יעיל ואף בעלות נמוכה יותר ממחשב נייד (עבור מפרט זהה).
לגבי השידרוגים - יש לי מחשב בן 4 שנים מבוסס 775, ואני עדיין משדרג אותו על בסיס רבעוני,
אני לא כל כך יודע על ה-
מלבד מעבד - שבאמת כבר אין חדשים (או טובים יותר ממה שקניתי ביום הראשון לרכישתו),
כל השאר משתדרג עם הזמן ואיתם הביצועים.
למה דווקא נייד? הוא אמור להתנייד מהמקום שבו הוא מתעתד לשבת כHTPC?
אם כן, שקלת אולי docking station שיקל על החוטיאדה?
אם לא - כל מחשב נייח יעשה את העבודה באופן יעיל ואף בעלות נמוכה יותר ממחשב נייד (עבור מפרט זהה).
לגבי השידרוגים - יש לי מחשב בן 4 שנים מבוסס 775, ואני עדיין משדרג אותו על בסיס רבעוני,
אני לא כל כך יודע על ה-
זה פשוט לא נכון.אחרי שנתיים שלוש שרוצים לשדרג/לתקן חלק, גם ככה אין בשוק רכיבים שמתאימים יותר וזה מאלץ אותך לקנות מחשב חדש...
מלבד מעבד - שבאמת כבר אין חדשים (או טובים יותר ממה שקניתי ביום הראשון לרכישתו),
כל השאר משתדרג עם הזמן ואיתם הביצועים.
לא אמור להתנייד יותר מדי. לעיתים שתהיה את האופציה.
פעם שנייה שמעלים לי את עניין החוטיאדה ואני לא מבין על מה מדובר. הרי הוא הולך לשבת איפה שהייתי שם את המחשב הנייח ולא באמצע הסלון.
מהמחשבים הזולים בקטגוריה אני נרתע (כמו ה extreamer ultra) בגלל המעבד החלש שלו ומצד שני ממה שראיתי במפרטים המומלצים באתר, המחשבים עם המארזים הקומפקטים (ואני מתכנן שהוא יתפוס כמה שפחות מקום) והחומרה שבאה עם כרטיס מסך נפרד, עולים כבר 2000 שח +.
פעם שנייה שמעלים לי את עניין החוטיאדה ואני לא מבין על מה מדובר. הרי הוא הולך לשבת איפה שהייתי שם את המחשב הנייח ולא באמצע הסלון.
מהמחשבים הזולים בקטגוריה אני נרתע (כמו ה extreamer ultra) בגלל המעבד החלש שלו ומצד שני ממה שראיתי במפרטים המומלצים באתר, המחשבים עם המארזים הקומפקטים (ואני מתכנן שהוא יתפוס כמה שפחות מקום) והחומרה שבאה עם כרטיס מסך נפרד, עולים כבר 2000 שח +.
מישהו נתקל במעבד של AMD
C50 ?
האם הוא ברמת ביצועים כמו ATOM ?
כי נתקלתי בנייד הבא, ויש לו כרטיס מסך מסדרת הhd6xxx כפי שpixies רשם ומחיר מעולה (1200 שח).
http://www.futureshop.ca/en-CA/product/id/10170542.aspx
(מתכנן להביאו מקנדה)
ובכלל מישהו יכול להגיד לי אם הנייד הזה יכול להריץ סרטים 1080 בצורה חלקה ?
C50 ?
האם הוא ברמת ביצועים כמו ATOM ?
כי נתקלתי בנייד הבא, ויש לו כרטיס מסך מסדרת הhd6xxx כפי שpixies רשם ומחיר מעולה (1200 שח).
http://www.futureshop.ca/en-CA/product/id/10170542.aspx
(מתכנן להביאו מקנדה)
ובכלל מישהו יכול להגיד לי אם הנייד הזה יכול להריץ סרטים 1080 בצורה חלקה ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

המעבד עצמו חלש יותר מה-E-350 בכ-40% ומה-ATOM בכ-30%.
אבל בפענוח חומרה של כרטיס המסך תוכל לנגן את כל תכני ה-HD.
אני אישית לא ממש בעד לפטופ בתור HTPC, אבל זה כבר לשיקולך. המחיר באמת זול.
אבל בפענוח חומרה של כרטיס המסך תוכל לנגן את כל תכני ה-HD.
אני אישית לא ממש בעד לפטופ בתור HTPC, אבל זה כבר לשיקולך. המחיר באמת זול.
וואו זה נשמע ממש חלש. אבל יופי שהתצורה הזאת עדיין מנגנת הכל.
אחלה תודה pixies
במחיר הזה כדאי לי לבדוק את העניין אז החלטתי שאם אראה שאני לא מרוצה מביצועיו כHTPC, וגם ככה רציתי שיהיה נייד נוסף בבית, אז הוא יישאר כנייד ואקנה לי בנוסף מחשב HTPC ייעודי עוד כמה חודשים טובים.
באופן כללי אני מסכים שנייד בתור HTPC זה לא זה, אבל השיקול לנייד נובע גם מהתדירות שימוש בHTPC שהיא די נמוכה אצלי כרגע לצערי.
אחלה תודה pixies
במחיר הזה כדאי לי לבדוק את העניין אז החלטתי שאם אראה שאני לא מרוצה מביצועיו כHTPC, וגם ככה רציתי שיהיה נייד נוסף בבית, אז הוא יישאר כנייד ואקנה לי בנוסף מחשב HTPC ייעודי עוד כמה חודשים טובים.
באופן כללי אני מסכים שנייד בתור HTPC זה לא זה, אבל השיקול לנייד נובע גם מהתדירות שימוש בHTPC שהיא די נמוכה אצלי כרגע לצערי.