שאלה לגבי רסיבר לתלת מימד
שלום,
קניתי טלוויזיה התומכת ב 3D ואני רוצה לקנות כעת גם רסיבר - אין לי מושג ברסיברים וממה שקראתי באינטרנט הבנתי בכללי אבל הכתבות לא מעודכנות לעידן ה 3D.
כמה שאלות:
1) האם צריך רסיבר שכתוב במפורש שתומך ב 3D ? - לא כולם תומכים ב 3D?
2) האם היום אנשים קונים בד"כ מערכת סאונד 5.1 או 7.1? מה יותר נפוץ?
3) אשמח להמלצה על רסיבר טוב שתומך ב 3D בתחום של 1500 עד 3600..
4) כשהייתי בביג בוקס המוכר דיבר איתי על רסיברים שפולטים מכל הכניסות רק דרך HDMI אחד... מה אתם אומרים לגבי זה? זה יתרון או חסרון...?
קניתי טלוויזיה התומכת ב 3D ואני רוצה לקנות כעת גם רסיבר - אין לי מושג ברסיברים וממה שקראתי באינטרנט הבנתי בכללי אבל הכתבות לא מעודכנות לעידן ה 3D.
כמה שאלות:
1) האם צריך רסיבר שכתוב במפורש שתומך ב 3D ? - לא כולם תומכים ב 3D?
2) האם היום אנשים קונים בד"כ מערכת סאונד 5.1 או 7.1? מה יותר נפוץ?
3) אשמח להמלצה על רסיבר טוב שתומך ב 3D בתחום של 1500 עד 3600..
4) כשהייתי בביג בוקס המוכר דיבר איתי על רסיברים שפולטים מכל הכניסות רק דרך HDMI אחד... מה אתם אומרים לגבי זה? זה יתרון או חסרון...?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
1. לא חייבים. תמיד אתה יכול לחבר את המקור ה-3D ישירות למסך. אבל כיום, מרבית הרסיברים כבר תואמים HDMI1.4 וזה אמור להספיק לך.
2. זה בעיקר תלוי במבנה החדר שלך ובתקציב. מבחינת פסי קול נפוצים, עדיין 5.1 יותר נפוצים וברוב החדרים שאני מכיר (בעיקר עם אתה יושב די צמוד לקיר אחורי) זה יספיק.
3. קרא את הביקורות באתר.
4. לא הבנתי מי פולט מה פולט? זה המושג שהוא השתמש בו? אם אני מבין נכון למה התכוונת הכוונה היא שאת כל המקורות וידיאו הוא יותר להמיר ולמתג ל-HDMI בודד. כיום כל הרסיברים הנורמאליים (גם בתקציב שלך) יודעים לעשות את זה.
2. זה בעיקר תלוי במבנה החדר שלך ובתקציב. מבחינת פסי קול נפוצים, עדיין 5.1 יותר נפוצים וברוב החדרים שאני מכיר (בעיקר עם אתה יושב די צמוד לקיר אחורי) זה יספיק.
3. קרא את הביקורות באתר.
4. לא הבנתי מי פולט מה פולט? זה המושג שהוא השתמש בו? אם אני מבין נכון למה התכוונת הכוונה היא שאת כל המקורות וידיאו הוא יותר להמיר ולמתג ל-HDMI בודד. כיום כל הרסיברים הנורמאליים (גם בתקציב שלך) יודעים לעשות את זה.
שאלה קטנה נוספת
קודם כל תודה על התגובה המפורטת.
לא ברור לי פשוט:
אם אני מחבר את המקור 3D ישירות לטלוויזיה אז איך אני אשמע בסראונד..?
לא ברור לי פשוט:
אם אני מחבר את המקור 3D ישירות לטלוויזיה אז איך אני אשמע בסראונד..?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
Re: שאלה קטנה נוספת
אתה מחבר שני כבלים מהמקור: אחד הולך ל-TV עם אות הוידאו ב-3D ואחד הולך למגבר עם אות האודיו (למשל בכבל אופטי...)Eking כתב:קודם כל תודה על התגובה המפורטת.
לא ברור לי פשוט:
אם אני מחבר את המקור 3D ישירות לטלוויזיה אז איך אני אשמע בסראונד..?...
זה לא מושלם כי יכול להיות שלא תוכל לשמוע את מצבי הסראונד הכי חדשים (Dolby TrueHD ו-DTS Master Audio HD) אבל זה יותר טוב מכלום...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
כמעט כל הרסיברים בכל הרמות (החל מכ-2000 ש"ח) תומכים בתלת מימד
לגבי ס' 4 - לדעתי מה שהתכוון המשורר - זה שיש UPCONVERSION ברסיבר - כלומר לא משנה באיזו כניסה תשתמש - HDMI/קומפוננט/קומפוזיט וכו' תשתמש בתור כניסה לרכיבים שלך - תוכל לצאת עם HDMI בודד - הרסיבר עושה המרה של השיטה לHDMI - זה לדעתי פרט דיי חשוב כשרוכשים רסיבר - בשביל הנוחות.
לגבי ס' 4 - לדעתי מה שהתכוון המשורר - זה שיש UPCONVERSION ברסיבר - כלומר לא משנה באיזו כניסה תשתמש - HDMI/קומפוננט/קומפוזיט וכו' תשתמש בתור כניסה לרכיבים שלך - תוכל לצאת עם HDMI בודד - הרסיבר עושה המרה של השיטה לHDMI - זה לדעתי פרט דיי חשוב כשרוכשים רסיבר - בשביל הנוחות.
- epony
- חבר במועדון 10K

Upconversion זה לא משהו שמוצאים בכל רסיבר, בטח לא בתקציב שהגדיר פותח השרשור... אופציה טובה בתחום העליון של התקציב (כ-3,600 ש"ח) היא האונקיו 579.Itay_Pollak כתב:כמעט כל הרסיברים בכל הרמות (החל מכ-2000 ש"ח) תומכים בתלת מימד
לגבי ס' 4 - לדעתי מה שהתכוון המשורר - זה שיש UPCONVERSION ברסיבר - כלומר לא משנה באיזו כניסה תשתמש - HDMI/קומפוננט/קומפוזיט וכו' תשתמש בתור כניסה לרכיבים שלך - תוכל לצאת עם HDMI בודד - הרסיבר עושה המרה של השיטה לHDMI - זה לדעתי פרט דיי חשוב כשרוכשים רסיבר - בשביל הנוחות....
אופציה הכי טובה בתקציב של 3,600 ש"ח זה יבוא אישי....epony כתב:Upconversion זה לא משהו שמוצאים בכל רסיבר, בטח לא בתקציב שהגדיר פותח השרשור... אופציה טובה בתחום העליון של התקציב (כ-3,600 ש"ח) היא האונקיו 579.Itay_Pollak כתב:כמעט כל הרסיברים בכל הרמות (החל מכ-2000 ש"ח) תומכים בתלת מימד
לגבי ס' 4 - לדעתי מה שהתכוון המשורר - זה שיש UPCONVERSION ברסיבר - כלומר לא משנה באיזו כניסה תשתמש - HDMI/קומפוננט/קומפוזיט וכו' תשתמש בתור כניסה לרכיבים שלך - תוכל לצאת עם HDMI בודד - הרסיבר עושה המרה של השיטה לHDMI - זה לדעתי פרט דיי חשוב כשרוכשים רסיבר - בשביל הנוחות.......
אונקיו 609 ב-2600 ש"ח עד הבית
אונקיו 708 ב-3150 ש"ח עד הבית
אונקיו 709 ב-4000 ש"ח עד הבית
ציון
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
zionc כתב:אופציה הכי טובה בתקציב של 3,600 ש"ח זה יבוא אישי....epony כתב:Upconversion זה לא משהו שמוצאים בכל רסיבר, בטח לא בתקציב שהגדיר פותח השרשור... אופציה טובה בתחום העליון של התקציב (כ-3,600 ש"ח) היא האונקיו 579.Itay_Pollak כתב:כמעט כל הרסיברים בכל הרמות (החל מכ-2000 ש"ח) תומכים בתלת מימד
לגבי ס' 4 - לדעתי מה שהתכוון המשורר - זה שיש UPCONVERSION ברסיבר - כלומר לא משנה באיזו כניסה תשתמש - HDMI/קומפוננט/קומפוזיט וכו' תשתמש בתור כניסה לרכיבים שלך - תוכל לצאת עם HDMI בודד - הרסיבר עושה המרה של השיטה לHDMI - זה לדעתי פרט דיי חשוב כשרוכשים רסיבר - בשביל הנוחות.......
ציון...
zionc
אונקיו 609 ב-2600 ש"ח עד הבית +ספק כח חיצוני הגענו למחיר של 3100 ש"ח . לא כולל אחריות .
ב 3800 ש"ח אתה רוכש את האונקיו 609 המתאים לישראל בכל המובנים .
וכולל 3 שנות אחריות מלאות .עד הבית .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
אונקיו 609 לא עולה בארץ 3800 ש"ח.... הוא עולה קצת יותר.9000es כתב:zionc כתב:אופציה הכי טובה בתקציב של 3,600 ש"ח זה יבוא אישי....epony כתב:Upconversion זה לא משהו שמוצאים בכל רסיבר, בטח לא בתקציב שהגדיר פותח השרשור... אופציה טובה בתחום העליון של התקציב (כ-3,600 ש"ח) היא האונקיו 579.Itay_Pollak כתב:כמעט כל הרסיברים בכל הרמות (החל מכ-2000 ש"ח) תומכים בתלת מימד
ציון...
zionc
אונקיו 609 ב-2600 ש"ח עד הבית +ספק כח חיצוני הגענו למחיר של 3100 ש"ח . לא כולל אחריות .
ב 3800 ש"ח אתה רוכש את האונקיו 609 המתאים לישראל בכל המובנים .
וכולל 3 שנות אחריות מלאות .עד הבית .![]()
...
ציון
וואוו תודה חברים, הדיון הזה השכיל אותי בנושא ; כמו שאיתי פירש, אכן התכוונתי ל UPCONVERSION - הוצע לי בביג בוקס רסיבר של הרמן שאני מניח שהוא ממש לא טוב כי יש לו UPCONVERSION והוא עולה כ2000 ש"ח - אני רואה שהמון פה מדברים על אונקיו אז הבנתי שהחברה הזו טובה.
תודה רבה לכולם על התשובות וההשתתפות בדיון- עזרתם לי מאוד, בכל אופן אני אשמח לעוד המלצות על רסיברים ל3D שיש להם UPCONVERSION ומפענחים את כל הפורמטים הטובים
תודה רבה לכולם על התשובות וההשתתפות בדיון- עזרתם לי מאוד, בכל אופן אני אשמח לעוד המלצות על רסיברים ל3D שיש להם UPCONVERSION ומפענחים את כל הפורמטים הטובים
- epony
- חבר במועדון 10K

לא בטוח בכלל שהרסיבר (כנראה ההרמן קרדון AVR142) שהציעו לך בביג בוקס כולל Upconversion, שזה כאמור המרת סיגנל וידאו אנאלוגי (לדוגמה קומפוננט או קומפוזיט) לסיגנל דיגיטלי שאפשר להעביר דרך יציאת HDMI (אם זה באמת ה-AVR142 אז הוא בוודאות לא כולל את האופציה הזאת...)
לדעתי המוכר התבלבל (במקרה הטוב...) עם מונח דומה שנקרא Upscaling, ומשמעותו המרת סיגנל וידאו באיכות דגימה נמוכה יחסית לסיגנל באיכות HD. פונקציה זו אפשר למצוא בהרבה מאוד רסיברים, אבל היא לא דומה ל-Upconversion, שמאפשר לך לחבר כל מיני מכשירים בכל מיני דרכים, ושבסוף הכל ייצא עם כבל HDMI בודד ל-TV.
לדעתי המוכר התבלבל (במקרה הטוב...) עם מונח דומה שנקרא Upscaling, ומשמעותו המרת סיגנל וידאו באיכות דגימה נמוכה יחסית לסיגנל באיכות HD. פונקציה זו אפשר למצוא בהרבה מאוד רסיברים, אבל היא לא דומה ל-Upconversion, שמאפשר לך לחבר כל מיני מכשירים בכל מיני דרכים, ושבסוף הכל ייצא עם כבל HDMI בודד ל-TV.