הרפורמה בקווי תחבורה ציבורית - בלאגן אחד גדול

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
mulder פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7650
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #1 

אין דרך אחרת לתאר את המחדל הזה. אני גר במרכז תל אביב, ועכשיו בשביל להגיע לעבודה עם קו נוח שהיה ממוקם כמה דקות הליכה מהבית ומהעבודה, פשוט העבירו את המסלול שלו לקיבינימט ועכשיו התחנות הכי קרובות אליי הן במרחק 25 דקות לפחות!

מי היה צריך את הרפורמה הזאת? מה תיקנתם בדיוק?? בושה!!

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #2 

באמת שאין לי מושג לגבי הרפורמה הזו ומה היא כוללת, אבל אני יכול לתאר לעצמי מישהו שאומר "התחנה הכי קרובה הייתה במרחק 25 דקות, ועכשיו היא רק כמה דקות - איזה נפלא".
הנקודה היא שההשפעה האישית על אדם ספציפי יכולה להיות מקרית לחלוטין לכל כיוון. מה שחשוב זה איך זה משפיע על מספר אנשים גדול.
משה

mulder פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7650
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #3 

moco כתב:באמת שאין לי מושג לגבי הרפורמה הזו ומה היא כוללת, אבל אני יכול לתאר לעצמי מישהו שאומר "התחנה הכי קרובה הייתה במרחק 25 דקות, ועכשיו היא רק כמה דקות - איזה נפלא".
הנקודה היא שההשפעה האישית על אדם ספציפי יכולה להיות מקרית לחלוטין לכל כיוון. מה שחשוב זה איך זה משפיע על מספר אנשים גדול.
...
אני אומר את זה על בסיס מה שאני רואה בעצמי. את איזור ארלוזורוב הם ביטלו לגמרי מבחינת אוטובוסים, וכל שעות הבוקר יש שם נוסעים שמשתמשים באותו הקו. עכשיו את זה תכפיל על כל תל אביב והסביבה, כי שינו כמעט את כל הקווים שאנשים היו רגילים אליהם. האתר של "דן" לא מעודכן והמוקד שלהם קרס. כך שיש ספק מסויים שזה משפיע רק עליי.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #4 

יכול להיות שזו הרפורמה הגרועה בהיסטוריה. באמת שאין לי שום מושג על זה.
הטענה שלי היא שכשאתה מביא את הסיפור האישי שלך כהסבר ללמה היא גרועה, זה לא רלוונטי ולא משכנע.
אם באמת הסיפור האישי שלך מייצג קהל רב, ואין קהל רב יותר שמצבו השתפר, אז זו כבר טענה עיניינית.
משה

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #5 

הבעיה ברפורמה , שכמו כול דבר אחר במדינת ישראל , אם זה יוצא על הכתפיים של עניים/אוכלוסיה חלשה , ניתן לעשות אותם שפני נסיונות ו/או יותר גרוע , לומר להם " היום אנו מרעים לכם את התנאים , מחר יהיה יותר טוב . למה מחר ? כי כך המשרד רוצה , וכך השר מקבל יחסי ציבור טובים.

פולישוק בגרסת הריאליטי

מה שקרה כאן זה שהם רוצים שיהיו קווים שכונתיים שיאגרו נוסעים , ויזינו את הקווים העורקיים שהם יפושטו . זה הולך מצויין במערב , כי תכננו מראש , יידעו את האזרחים , והכי חשוב ווידאו שיהיה לקווים האלו חופש תנועה , כך שיזינו והעורקיים יעבדו טוב .
מה קורה אצלנו? , העורקיים נשארים באותם פקקים , רק יוצרים שינויים שמאלצים את כולם לסבול

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #6 

קיבלתי חוברת היום של התחבורה ... קצת דפדפתי בה... תוך כדי תהיתי לעצמי , למה ביום אחד לעשות שינוי דרסטי כל כך ?
זה משהו שלא יכל להתבצע בשלבים? בתקופה של חודשיים להתחיל לשנות לאט לאט ?

משרד התחבורה רצה שהרפורמה הזאת תהיה מדוברת - והדרך היחידה היא לעשות את זה בצורה דרסטית.

ראיתי את העשרות בני נוער שעובדים "בהסברה" , זה פשוט בזבוז מיסים - יושבים להם ילדים (בכל תחנה יש לפחות שתיים) ועושים צחוקים - קייטנה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

אתם באמת חושבים שדבר כזה נעשה ״ביום אחד״?
מה? כולם מפגרים? אין ועדות היגוי וחשיבה ואינסוף פגישות ויועצי תחבורה?

זה מזכיר לי אנשים שלא יודעים להסביר תופעה מסויימת אז ישר אומרים שזה נס....

אח שלי היה (דגש על עבר כך שאין לי סנטימנטים או קשר) עוזר של שני שרי תחבורה ואף אחד לא תוקע אפילו כיכר בלי מיליון ועדות ודיונים לוודא שזו ההחלטה הטובה ביותר....

אני לא אומר שהם לא יכולים לקבל החלטות גרועות או לעיתים פוליטיות או אינטרסנטיות אולם מה שמשתמע מהביקורת שלכם, בהמשך למה ש-moco כתב, זה כאילו קם מישהו במשרד התחבורה והחליט לבד לעשות את הרפורמה הזו וזהו. ממש דיקטטורה.....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #8 

אני רק רוצה להבהיר שיש אתר שמרכז לתוכו את כל הקווים
www.busline.co.il

יש בעיות. חלקן מחלות ילדות. מה שבאמת מעצבן זה שאין מנגנון ממוחשב ואפליקציה שאומרת לך מה הדרך הכי מהירה (בהתחשב בתדירות האוטובוסים).

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2786
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #9 

זה לא חדש שלמרות ועדות היגוי ויועצים מה שבפועל יוצא להם זה חלם בהתגלמותו.
יתכן שרפורמה שכזו כן צריך לעשות ביום אחד אבל צריך להכין/לידע את הציבור אליה חודש לפני.
בקנדה עברו לנהוג בצד ימין בבוקר אחד.

ולעיניננו, אני לא מבין מדוע על תחנות אוטובוס שעברו לרחובות אחרים אין פירוט לאן עברה התחנה....
אני לא מבין למה בחוברות המהודרות לא מופיעה בקצרה כיצד מגיעים למספר אתרי מפתח ש"סובלים" מהשינוי
בת"א ראיתי כמה תחנות שהשלט שלהם הוא חד צדדי כלומר אם אתה בא מהכיוון השני אתה לא יודע איזו תחנה זו...
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #10 

mulder
נכנסתי לפורום תחבורה ציבורית בתפוז (שאגב יש בו עצים של שאלות הכוונה ואנשים שם עוזרים מאוד) ומישהו בשם alantan הכין את המפה הזאת של קווים בתדירות מאוד גבוה (קו לפחות כל 10 דקות)
http://img2.tapuz.co.il/forums/1_153748661.gif

קווים 61, 161, 66
עוברים ברחוב ארלוזורוב כל 10 דקות (או פחות). זה לא כולל המון קווים אחרים שעוברים ויכולים לקחת אותך ליעד (או לאזור) אבל בזמן שונה.
והאתר של דן עבר עידכון בינתיים, אז אפשר אפילו להשתמש רק בו אם אתה יודע שאתה משתמש רק בקווים שלו.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35088
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #11 

באופן ספציפי, לבן שלי שנוסע לבית הספר כל יום השינוי שנעשה אצלינו בר"ג טוב, גם אישתי ואחותה מבסוטים, לדוגמא היה קשה מאוד להגיע לקופ"ח שעברה מהרוא"ה לבניין קונקורד בבן גוריון, עכשיו יש אוטובוס אחד ישר לשם.
לעומת זאת אחרי ביטול קו 30 חמי עכשיו צריך 2 אוטובוסים והמתנה של 20 דקות בשביל נסיעה שקודם לקחה 5 דקות לאחותו, הוא מבוגר ולא יכוול ללכת מרחקים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78806
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #12 

בכל רפורמה הרי יש פשרות ויש משהו על חשבון משהו אחר.

ולכן מישהו חייב להדפק. ברור שאלה שמרוויחים לא יקפצו וירימו קול.

אני חושב שהרבה מאוד אנשים ששנים נוסעים במסלול מסויים הזיזו להם פתאום את הגבינה והם לא ממש מבינים איך ומי ולמה. זה לדעתי המאסה העיקרית של המתלוננים.

חוץ מזה יש כאלה שבאמת ובתמים נדפקו וצריכים פיתרון...

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #13 

הבעיה היא לא בתכנונים, בוועדות או במספר אנשים שנפגע בשביל שלהרבה אנשים אחרים יהיה טוב.

הבעיה היא כמו כמעט בכל תחום ציבורי בארץ הוא ההסברה, ההכוונה והמחשבה המוקדמת בתכנון השינוי.

מה הבעיה להסביר כמו שצריך (בכלי התקשורת, באינטרנט, באתרי האוטובוסים!) כמה חודשים מראש? למה כמו שאנשים אמרו כאן, האתרים לא היו מעודכנים לפני השינוי אלא אחרי?
למה לא חילקו את הרפורמה לשלבים שיהיה קל לאנשים להתרגל?

אלה הבעיות האמיתיות מאחורי שינויים שמבצעים וגם היום אנו עדיין לוקים בזה מאוד בחסר.

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #14 

MartinHSabag כתב:אתם באמת חושבים שדבר כזה נעשה ״ביום אחד״?

אח שלי היה (דגש על עבר כך שאין לי סנטימנטים או קשר) עוזר של שני שרי תחבורה ואף אחד לא תוקע אפילו כיכר בלי מיליון ועדות ודיונים לוודא שזו ההחלטה הטובה ביותר....

אני לא אומר שהם לא יכולים לקבל החלטות גרועות או לעיתים פוליטיות או אינטרסנטיות אולם מה שמשתמע מהביקורת שלכם, בהמשך למה ש-moco כתב, זה כאילו קם מישהו במשרד התחבורה והחליט לבד לעשות את הרפורמה הזו וזהו. ממש דיקטטורה.....
...
מרטין - רפורמות כאלה עושים בשיתוף הציבור ומאפשרים זמן לקבלת פידבק לפני ההחלטות הסופיות. גם אם לא כולם יהיו מרוצים התחושה הכללית היתה טובה הרבה יותר. התפיסה של פיה הממשלה יודעת טוב מהאזרחים מה טוב בשבילם ולכן אינה פועלת בשקיפות הרבה מפעמים מסתירה התנהלות בעייתית .

לעצם הרפורמה - שינוי הקוים כמוהו כשינוי קוסמטי שאינו נוגע בבעיות היסוד בהן לא מטפלים כי לא ממש רוצים להשקיע את הכסף.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #15 

משרד התחבורה עשה את הרפורמה בשיתוף מלא עם הציבור. עובדה - הציבור הוא זה שנוסע באוטובוסים ולא משרד התחבורה.

באותה דרך גם מדיניות המיסוי בארץ מבוצעת תוך שיתוף מלא של הציבור, מה זה מלא...100% מהמדיניות נופלת לו על הכתפיים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #16 

MartinHSabag כתב:אתם באמת חושבים שדבר כזה נעשה ״ביום אחד״?

...
סליחה על החוצפה , אבל יצא לך אולי לראות את פולישוק ?
ממתי לכול הרוחות והשדים במדינת ישראל אתה מאמין לוועדות ויועצים ?
רוצה משהו קרוב ? ראה את הזיגזג לגבי הגופות של החיילים , ראה את הוויכוח לגבי מכירת נשק לטורקיה , אלא אם כן אתה אומר שבמשרד החוץ , לא ישבה וועדה שהתייעצה והחליטה , ובמשרד הבטחון לא עשו את אותו דבר ?
כלומר רק במשרד התחבורה יש וועדות מקצועיות ? בכול שאר המשרדים השר שולף בשליפה ?

אני יכול להמשיך עוד ועוד על וועדות עם אנשים מקצועיים שאם הייתי רוצה הייתי שם אותם בטקסט בוק איך הבנאדם עושה "טעות" שהוא מלמד את סטודנטיו לא לעשות .
במדינת ישראל וועדה נועדה שיוכלו למכור מה שאמרת לציבור , ועדיין לעשות בדיוק מה שהשר ו/או הלוביסט ו/או הבכיר שיודע היכן הפרוסה עם החמאה רוצה .

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”