אנדי רובין-בכל יום יש 500,000 אקטיבציות של מכשירי אנדרואיד ברחבי העולם!

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
שלח תגובה
osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #1 

אנדי רובין (אחד המנהלים הבכירים בגוגל) צייץ לא מזמן בטוייטר את הידיעה הבאה:
תמונה

הנתון מדהים לא פחות ממספר האקטיבציות הלא יאמןשל מכשירים ביום, הוא שכמויות האקטיבצייה עולות כל שבוע ושבוע ב 4.4%. רק לציין שבחודש דצמבר האחרון (2010) המספר הזה עמד על 300,000 אקטיביציות ליום....אנחנו סה"כ מדברים פה על לפני חצי שנה!

מעניין מתי הסוף לצמיחה הבלתי נתפסת הזאת יגיע?
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 28/06/2011 15:35, נערך 2 פעמים בסך הכל.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

מדהים 8O
זה כ-200 מיליון אקטיבציות בשנה (Y)

erlich01
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #3 

אבל שאלה - אם אני מבצע wipe למכשיר אני נספר מחדש כל פעם? :roll: :roll:

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #4 

erlich01,
פעולת Wipe וכניסה מחדש למערכת על אותו המכשיר, לא נספרת כאקטיבצייה נוספת. לגוגל יש מנגנון שמחבר\מזהה באופן ישיר מכשיר אנדרואיד לחשבון ג'ימייל ולכן הם יודעים לזהות את הרגע של כניסה מחדש מאותו המכשיר עם אותו החשבון (אחרי פעולת Wipe), לכל מי שיש לו מספר מכשירים ועשה בכל אחד מהם כבר כמה פעולות Wipe בעבר פשוט יכול להיכנס למקרט ולראות שם את רשימת כל המכשירים שלו. הוא ימצא שם בדיוק את אותו מספר המכשירים שיש לו ולא אף מכשיר יותר. השאלה שצריכה להישאל היא למה כולם סופרים אקטיבציות ולא סופרים מכירות?! אני אשאיר את זה כשאלה פתוחה :wink:

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #5 

osherov כתב:erlich01,
השאלה שצריכה להישאל היא למה כולם סופרים אקטיבציות ולא סופרים מכירות?! אני אשאיר את זה כשאלה פתוחה :wink:
...
השאלה שלך דיי סותרת את ההסבר שלך ..
כולם סופרים אקטיבציות כי מן הסתם יש יותר אקטיבציות ממכירות. השאלה היא איך זה יכול להיות והתשובות יכולות להיות :

1. או שהמספרים מנופחים
2. או שכל התקנת Rom והפעלה מחדש של המכשיר נספרת כאקטיבציה ( בניגוד להסבר שלך ).
זו סמנטיקה, אקטיבציה כשמה כן היא, רישום. אף אחד לא אומר שזה מכשיר נוסף .. אף אחד גם לא מנדב את המידע איזה סוג של אקטיבציה ספרו .. ( של מכשירים חדשים או כאלה שכבר בוצעה מהם אקטיבציה בעבר ).

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #6 

תחשבו על זה שאני רוכש מכשיר אנדרואיד משומש ממישהו ולא היה לי מכשיר אנדרואיד לפני כן.
הרי שברגע שאני מאקטב את המכשיר עם שמי, זה נחשב כאקטיבציה חדשה, אבל בעצם שום מכשיר חדש לא נמכר.
זה אומר שעל מכשיר אחד יכולות להיות לא מעט אקטיבציות.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #7 

נושא האקטיבציות כבר עלה בעבר וגוגל הגיבו להאשמה שהועלתה על ידי לא אחר מאשר הדיקטטור. התגובה של גוגל הגיע על ידי לא אחר מאשר ה CEO שלהם (בזמנו) והתייחסה למספר האקטיבציות של גוגל אל מול זה של אפל כאשר הוא אמר:
[left]
“The Android activation numbers do not include upgrades and are, in fact, only a portion of the Android devices in the market since we only include devices that have Google services.”
...
[/left]

אחרי זה דובר לא מעט על כל המספרים האלה ועל דיוקם ונכונותם

ליאור,
הסיבה שמשתמשים באקטיבציות ולא במספר המכשירים שנמכרו הוא ווקא פשוטה מאוד. אין דרך לספור באופן מדויק מכירה של מכשירי אנדרואיד (או כל מכשיר סלולרי אחר). יש מאות יצרני אנדרואיד בעולם וכל אחד מהם, לא באמת מוכר את המכשירים שלו ישירות ללקוח, אלא מוכר אותם לחנויות\מפעילות סלולאריות וכו. יותר מזה, לא כל המספרים של כל היצרנים תמיד משקפים אמת (לא ניתן תמיד לוודא שהמספרים עליהם הוא דיווח באמת נכונים). לכן גוגל ואפל סופרות מכשירים על ידי כמות האקטיבציות שנעשות מול השרתים שלהם

אבי,
זה מעניין, ייתכן שזה נחשב באקטיבציה (למרות שגוגל בקלות יכולים לזהות את זה ולא לספור את המכשיר) אבל גם אם זה נספר, עדיין האחוז של אנשים שרוכשים מכשירי אנדרואיד (או סמארטפון) מיד 2, לטעמי הוא זניח

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”