"made in japan" - כמה זה חשוב ?
רוב הרסיברים ה"פשוטים יותר " של דנון מיוצרים בסין :
אבל יש סדרות שמיוצרות ביפן והן יקרות משמעותית :
כמה חשוב שזה מיוצר ביפן ? האם שווה להתאמץ ולקפוץ לליגה הזאת [יפאני] :
http://www.shlomostore.co.il/product.asp?productid=320
או שבשביל שימוש ביתי פשוט חבל על הכסף ואפשר נניח להסתפק בזה [סיני] :
http://www.shlomostore.co.il/product.asp?productid=319
ההבדלים הטכניים קיימים בלי קשר להיכן הוא מיוצר:
האם לדעתכם הם שווים את הקפיצה במחיר ?
אבל יש סדרות שמיוצרות ביפן והן יקרות משמעותית :
כמה חשוב שזה מיוצר ביפן ? האם שווה להתאמץ ולקפוץ לליגה הזאת [יפאני] :
http://www.shlomostore.co.il/product.asp?productid=320
או שבשביל שימוש ביתי פשוט חבל על הכסף ואפשר נניח להסתפק בזה [סיני] :
http://www.shlomostore.co.il/product.asp?productid=319
ההבדלים הטכניים קיימים בלי קשר להיכן הוא מיוצר:
האם לדעתכם הם שווים את הקפיצה במחיר ?
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
Stainless, שמת לב, אני מניח שהרסיברים מתומחרים שונה בשל היותם מדגמים שונים?
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
זה משהו ששייך לעבר! -ואין לזה הרבה משמעות היום.
אלא אם כן אתה מוכן לשלם יותר...
רוב החברות שומרות לעצמם את הסדרות היקרות יותר! למה? כניראה לשמור על פוזיציית המוצרים שלהם.
עופר.
רוב החברות שומרות לעצמם את הסדרות היקרות יותר! למה? כניראה לשמור על פוזיציית המוצרים שלהם.
עופר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
יש עדיין משהו שמיוצר ביפן באופן רשמי כיום?
מה שקובע כיום זה הפיקוח על הייצור ולא הייצור עצמו. בסופו של דבר, אם זה היה מיוצר ביפן אני מניח שהמחיר היה צריך לקפוץ משמעותית בגלל עלויות העובדים.
מה שקובע כיום זה הפיקוח על הייצור ולא הייצור עצמו. בסופו של דבר, אם זה היה מיוצר ביפן אני מניח שהמחיר היה צריך לקפוץ משמעותית בגלל עלויות העובדים.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
כמובן, התייחסתי לזה גם בהודעתי.logankungfu כתב:Stainless, שמת לב, אני מניח שהרסיברים מתומחרים שונה בשל היותם מדגמים שונים?...
עוד מעט אני אצוץ עם שאלות על רמקולים, ובינתיים תודה [ גם על ההפנייה לשרשור הקודם בנושא].
אתם עוזרים לי הרבה.
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
עוזרים לך? חכה חכה..ותראה כמה כסף תוציא
- "בגלל העזרה שלנו"
סתם...
בשביל זה אנחנו כאן.
עופר.
בשביל זה אנחנו כאן.
עופר.
כמובן שקיימים הבדלים בין המוצרים שמיוצרים ביפן לבין שאר מדינות המזרח למינהם.
זה שרוב מוחלט מהדגמים של החברות היפניות מיוצרים בסין, מלזיה וכו' זה לא אומר שהמוצרים האלו לא טובים.
אך יחד עם זאת תשימו לב שהדגמים היקרים ביותר בסדרות הגבוהות של החברות מיוצרים ביפן והפערים באיכות
והטכנולוגיה גדולים מאוד. החברות בוחרות ליצר ביפן את מוצרי הדגל באיכות טובה יותר ולפלח שוק "עשיר" ומקצועני
שמוכנים לשלם בשביל איכות.
אני אישית לא מרגיש טוב עם זה שעל מוצר ששיך לי יש מדבקה "made in China".
אולי פסיכולוגי? יכול להיות.. אבל לא רק.
זה שרוב מוחלט מהדגמים של החברות היפניות מיוצרים בסין, מלזיה וכו' זה לא אומר שהמוצרים האלו לא טובים.
אך יחד עם זאת תשימו לב שהדגמים היקרים ביותר בסדרות הגבוהות של החברות מיוצרים ביפן והפערים באיכות
והטכנולוגיה גדולים מאוד. החברות בוחרות ליצר ביפן את מוצרי הדגל באיכות טובה יותר ולפלח שוק "עשיר" ומקצועני
שמוכנים לשלם בשביל איכות.
אני אישית לא מרגיש טוב עם זה שעל מוצר ששיך לי יש מדבקה "made in China".
אולי פסיכולוגי? יכול להיות.. אבל לא רק.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
השאלה למה אתה קורא מיתוס :MartinHSabag כתב:קוראים לזה : מיתוסים....
ביפן עובדים אנשים בבניין של דנון, נניח, כבר שנים רבות ומרכיבים מוצר. הם מתפרנסים מדנון, זה הבית שלהם, הגאווה שלהם והפנסיה שלהם. הם מבינים היטב מה הם עושים ומתמקצעים בתפקידם, כמו גם זוכים להתקדם בו. הם יפאנים על כל המשתמע מכך, וזה לרוב ניכר באיכות המוצרים : לא רק אודיו, כמובן. יפן היא תו איכות, וכחברה אנושית הסטנדרטים שם מאוד גבוהים.
בסין יש מבנים עצומים שקמו בשנים האחרונות אליהם מביאים כפריים בזיל הזול ואומרים להם - " זה הולך לכאן, סוגרים בורג, והלאה". הזיקה שלהם למוצר היא כמו שכרם - אפסית, והמנטליות הסינית שונה לחלוטין מזו היפנית [ היפאנים דומים מאוד לגרמנים, אגב]. הם שם כי יש להם ידיים ועיניים, הם לא יתקדמו לכלום כי אין שם הנהלה, והם לא מעניינים אף אחד כאנשים - ובמקביל אף אחד לא מעניין אותם. הפ ירכיבו היום מגבר דנון, מחר יעברו לטלוויזיות ובעוד שבוע מיקרוגלים.
יש מדד שבודק תקלות במוצרים [ תקלות תלויות ייצור : בורג לא סגור שנפל וכד' ] . המוצרים המיוצרים ביפן זוכים תמיד להתקרב לאפס [ אין אפס מוחלט לעולם]. יצא לי לעבוד עם יפאנים ולהכיר אותם מעט.
מיתוסים ?
"הכל אותו דבר " ו - "הכל מיוצר היום בסין" - הם גם מיתוסים .
קל לישון בשקט איתם.
עצם העובדה שהנהלות הפירמות בוחרות לשמר את ייצור מוצרי הדגל ביפן אומרת משהו : אוי ואבוי אם לקוח ירכוש מוצר היי-אנד, בכל תחום, והוא יהיה תקול ייצור. ביפן זה פשוט לא קורה כמעט, או כאמור, מתקרב לאפס.
אבל מה, יקר. איזה ייבוש.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
stainless,
לדעתי מה שכתבת גובל כמעט בגענות.
אז מה? אותו כפרי לא צריך לפרנס את המשפחה שלו? לו לא אכפת שהעבודה שהוא עושה תיעשה על הצד הטוב ביותר?
אין בקרת איכות?
אם המוצר היה מיוצר בישראל זה היה פחות טוב?
אם אתה היית מייצר אותו, היית מתפשר על פחות מאותו יפני?
הקיצר, אין שום משמעות למי מייצר את המוצר אלא אך ורק לתהליך בקרת האיכות.
אז מה? אותו כפרי לא צריך לפרנס את המשפחה שלו? לו לא אכפת שהעבודה שהוא עושה תיעשה על הצד הטוב ביותר?
אין בקרת איכות?
הקיצר, אין שום משמעות למי מייצר את המוצר אלא אך ורק לתהליך בקרת האיכות.
שלום רב,
בדומה לחברות הטלוויזיה והמחשבים ישנן חברות ענק המייצרות ומרכיבות רסיברים וכיו"ב לחברות ענק כמו דנון, ימהה, ואחרות. חברות אלו מקבלות מפרטים המפרטים את רמת הרכיבים, האמינות הנדרשת וכו'. ניתן למצוא היום את כמעט כל הרכיבים בכל המכשירים אין כל כך הבדל היום בין החברות המובילות ואם תקחו רסיבר שעולה כ2500 ש"ח של הרמן, ימהה, דנון, או כל חברה מוכרת אחרת סביר להניח שהרכיבים יהיו כמעט זהים. כמו שצויין למעלה על ידי אנשים אחרים, החברות שעדיין מייצרות ביפאן מייצרות של את ה top of the line שלהן, מכיוון שהן עדיין מעוניינות בתחרות מסויימת בפלח שוק קונה מוצרים שלא מיוצרים בסין או בקוריאה או במלזיה. קחו את דנון למשל, היא תמיד מייצרת את הרכיבים ה אולטרה הי אנד שלה ביפאן, בסטנדטרים מחמירים ובסדרות קטנות. אבל זה בעיקר כדי לזכות בתשומת לב ובמאמרים טובים בעיתונות.
כדאי שתסתכלו כאן למשל לאינפורמציה נוספת... http://www.anycities.com/andyhifi/audio.htm http://audio-nirvana.fortunecity.net/pa ... nawayg.htm
אז מה למדנו? שאנחנו ברובינו קורבנות של מותגים ופירסום. הרבה מאוד חברות אמנם מפתחות ומוכרות ציוד high end אמיתי שהמכירות שלו זניחות, וזה כדי לשכנע את רובינו שאם זה דנון אז זה טוב... וזה ממש לא הקטע... אם יש לכם $7000 לדנון 5805V2 אז יופי, והוא גם מיוצר ביפאן, ואם תקנו את ה 2807 אז לא - הוא לא הריח את יפאן...
לילה טוב...
בדומה לחברות הטלוויזיה והמחשבים ישנן חברות ענק המייצרות ומרכיבות רסיברים וכיו"ב לחברות ענק כמו דנון, ימהה, ואחרות. חברות אלו מקבלות מפרטים המפרטים את רמת הרכיבים, האמינות הנדרשת וכו'. ניתן למצוא היום את כמעט כל הרכיבים בכל המכשירים אין כל כך הבדל היום בין החברות המובילות ואם תקחו רסיבר שעולה כ2500 ש"ח של הרמן, ימהה, דנון, או כל חברה מוכרת אחרת סביר להניח שהרכיבים יהיו כמעט זהים. כמו שצויין למעלה על ידי אנשים אחרים, החברות שעדיין מייצרות ביפאן מייצרות של את ה top of the line שלהן, מכיוון שהן עדיין מעוניינות בתחרות מסויימת בפלח שוק קונה מוצרים שלא מיוצרים בסין או בקוריאה או במלזיה. קחו את דנון למשל, היא תמיד מייצרת את הרכיבים ה אולטרה הי אנד שלה ביפאן, בסטנדטרים מחמירים ובסדרות קטנות. אבל זה בעיקר כדי לזכות בתשומת לב ובמאמרים טובים בעיתונות.
כדאי שתסתכלו כאן למשל לאינפורמציה נוספת... http://www.anycities.com/andyhifi/audio.htm http://audio-nirvana.fortunecity.net/pa ... nawayg.htm
אז מה למדנו? שאנחנו ברובינו קורבנות של מותגים ופירסום. הרבה מאוד חברות אמנם מפתחות ומוכרות ציוד high end אמיתי שהמכירות שלו זניחות, וזה כדי לשכנע את רובינו שאם זה דנון אז זה טוב... וזה ממש לא הקטע... אם יש לכם $7000 לדנון 5805V2 אז יופי, והוא גם מיוצר ביפאן, ואם תקנו את ה 2807 אז לא - הוא לא הריח את יפאן...
לילה טוב...
מרטין,MartinHSabag כתב:stainless,
אם המוצר היה מיוצר בישראל זה היה פחות טוב?...
פחות טוב ממה? מיפני – בהחלט , פחות טוב! מסיני - לא יודע... סתם דוגמה טריה: לפני שבוע עשיתי טיפול שנתי לאוטו שלי במוסך גדול וראיתי את כל המתרחש מחלון אולם ההמתנה. זאת הייתה עבודה חפיפניקית - כמו רוב הדברים שנתקלתי בהם בארץ. האם הייתי סומך על מוצר טכנולוגי תוצרת הארץ? לעולם לא!
גם לי (כמו ל- stainless) יש חברים אשר הכירו את יפן מקרוב. זה עולם אחר – עולם בו לאחריות ולמוסר עבודה יש חשיבות עליונה! התרבות המאוד המאוחדת שלהם תורמת לעניין לא מעט... אין אף מדינה אחרת בעולם אשר תוך חמישים שנה הגיעה לאחד המקומות הראשונים בין המדינות המפותחות - מהרס מוחלט (אחרי מלחמת העולם השנייה). העובדה הזו מדבררת בעד עצמה...
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אני לא חושב שזה גובל בזענות, אלא מתעמת בכנות עם הבדלים תלויי תרבות.MartinHSabag כתב:stainless,
אין בקרת איכות?
הקיצר, אין שום משמעות למי מייצר את המוצר אלא אך ורק לתהליך בקרת האיכות....
באותה מידה ניתן לומר שהסתכלות על שני העמים הנ"ל בצורה זהה היא סוג אחר של גזענות...
הסינים הם אומה מתפתחת : כפי שזילזלו במוצרים היפאנים לפני כמה עשורים ואלו הוכיחו עצמם, נוטים כיום לזלזל בהרכבה הסינית - בהבדל אחד, שמסין מגיעות עדיין תקלות ייצור גסות. גם בקרת האיכות היא סינית : ובגלל שהם "חדשים", ולא משום סיבה אחרת, הם עדיין פחות טובים.
יש מסורות שהתגבשו עם השנים - קח לדוגמא את האיטלקים : משובחים באופנה ומתפרקים במכוניות [ ובפרט האלפא, לאנצ'יה והפיאטים של שנות ה80 ]. אם תבדוק מחירים, תראה שטויוטה קורולה 97' [יפן] יקרה משמעותית מכל המקבילות לה [ שאר החברות בליגה המשפחתית ] . זה כי היא אמינה משמעותית מהן, לרבות ממכוניות מפוארות ממנה. המותג מחזיק קצת, אבל מתבטא באמינות בהמשך הדרך.
כל אומה אוחזת במוניטין אחר - טוב ורע, תמיד - הרוסים למשל עושים קוויאר משובח אבל כורים גרעיניים דפוקים. לנו יש פן בטחוני חזק ותעשיית רכב אפסית. לברזילאים קפה משובח ומדינה מתפוררת. היפנים מפורסמים בהקפדה טוטאלית [ סשימי טרי שעדיין מתעוות על הצלחת בגלל חיתוך עצבים ] אבל סגירות רגשית טוטאלית וקשיחות מטורפת.
מיתוסים וקלישאות לא באו סתם לעולם : היכנשהו יש להם גרעין, ולו זעיר, של אמת. אחוז ההתאבדויות ביפן כתוצאה מציונים נמוכים יחסית בבחינות הוא ע צ ו ם, בלי קנה מידה לשאר העולם. הם לוקחים את עצמם ברצינות, החבר'ה האלו.
הערכים בסין שונים ונגזרים בין השאר מהיותם מדינה המונית בה לטובת בניית סכר מחריבים עמקים וכפרים שלמים. הערכים והחשיבויות שם שונות, ובנוסף, שם עובדים לפי הספק :
פעמים רבות מצטרפים בני הבית לסייע למפרנס הראשי. אז שם מרכיבים X דנונים קטנים בלחץ זמן,
וביפאן יש הרבה פחות לחץ כי שם מורכבים המוצרים היקרים יותר [ ומכאן - הסחירים פחות ].
בגלל זה שאלתי - כמה זה משנה, ולא האם זה משנה, ומתגובותיכם אני למד שזה לא משנה הרבה : עובדה שאף אחד לא נתקל בבעיה ספציפית, ולהפך. אני מעדיף תמיד להסכים קצת לדעה שונה [ כמו כאן איתך ] מאשר להסכים לא להסכים - דבר שמייתר לפעמים דיונים.
אגב, לא לחינם מתהדרים המשווקים ב " ארץ ייצור : יפן " כשיש,
ובשתיקה נעימה כשלא.
אבל יקר.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אני חושב שבימנו זה גימיק שיווקי שמתבסס בדיוק על המיתוס הזה.
בדיוק כמו ש"לפלזמה בורח הגז וצריך למלא כל כמה שנים".
זה מיתוס שנוצר ואין לו שום גרעין (מלבד זה שיש בפלזמה גז), אבל הוא לא בורח ובטח שלא ניתן למלא אותו.
הגרעין שאתה מדבר עליו לגבי סין יכול להיות למשל, הפחד מתחרות שיפן לא תצליח לעמוד בה, למשל.....
בדיוק כמו ש"לפלזמה בורח הגז וצריך למלא כל כמה שנים".
זה מיתוס שנוצר ואין לו שום גרעין (מלבד זה שיש בפלזמה גז), אבל הוא לא בורח ובטח שלא ניתן למלא אותו.
הגרעין שאתה מדבר עליו לגבי סין יכול להיות למשל, הפחד מתחרות שיפן לא תצליח לעמוד בה, למשל.....