חיבור קומפוננט מול SCART
-
eliyau_isr
-
- חבר פעיל

- תגובות: 50
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
שלום,
קראתי בעיון את המדריך
http://www.hometheater.co.il/vt13561
היום ברוב המכריע של הטלויזיות אין בכלל SCART אבל יש חיבור קומפוננט
איני מצליח להבין מה עדיף והאם ה-SCART נחוץ גם כיום?
ומעבר לזה בממירים של הוט (מגיק) יש SCART אז מה עושים? יש כבל SCART לקומפוננט או שצריך טרנסקודר בשביל זה?
אנא עזרתכם
קראתי בעיון את המדריך
ומעבר לזה בממירים של הוט (מגיק) יש SCART אז מה עושים? יש כבל SCART לקומפוננט או שצריך טרנסקודר בשביל זה?
אנא עזרתכם
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אות קומפוננט מורכב משלושת הצבעים ירוק, כחול, אדום כאשר הסנכרון בין השחור ללבן "רוכב" יחד עם הצבע הירוק.
בחיבור SCART האות הוא RGBS כך שהאות הסנכרון נמצא בנפרד.
לא ניתן לחבר מחבר SCART אוניברסלי לCOMPONENT אלא רק דרך מקודד אקטיבי חיצוני.
בחיבור ממיר הוט למסך שאין כניסת SCART רצוי להעזר בחיבור S-VIDEO (אם יש במסך) ואם גן אין אז לשקול רכישת מקודד יחד עם אפשרות החזרתו כי במרבית המקרים חיבור COMPOSITE על ידי כבל RG59 וחיבור מקודד הינו זהה באיכות התמונה...
יהיה שיפור בתמונה סטטית (תפריטים בעיקר) אך בתזוזות לא תרגיש בהבדל.
כיום מסכי FHD או כל מסך אחר שמקבל אות PAL ממיר אותו לרזולוצייה אחרת על ידי שימוש בהרבה פרמטרים אך אחד מהם הוא למעשה ZOOM דיגיטלי שהמעבד מבצע וכמו שתנסה אצליך במחשב להציג תמונה (שמראש צולמה ברזולוציה קטנה) ברזולוציה גדולה או בשימוש בZOOM, התמונה תאבד את כל הפרופורציה ובטוח שכבר לא תראה תמונה איכותית.
בהצלחה
בחיבור SCART האות הוא RGBS כך שהאות הסנכרון נמצא בנפרד.
לא ניתן לחבר מחבר SCART אוניברסלי לCOMPONENT אלא רק דרך מקודד אקטיבי חיצוני.
בחיבור ממיר הוט למסך שאין כניסת SCART רצוי להעזר בחיבור S-VIDEO (אם יש במסך) ואם גן אין אז לשקול רכישת מקודד יחד עם אפשרות החזרתו כי במרבית המקרים חיבור COMPOSITE על ידי כבל RG59 וחיבור מקודד הינו זהה באיכות התמונה...
יהיה שיפור בתמונה סטטית (תפריטים בעיקר) אך בתזוזות לא תרגיש בהבדל.
כיום מסכי FHD או כל מסך אחר שמקבל אות PAL ממיר אותו לרזולוצייה אחרת על ידי שימוש בהרבה פרמטרים אך אחד מהם הוא למעשה ZOOM דיגיטלי שהמעבד מבצע וכמו שתנסה אצליך במחשב להציג תמונה (שמראש צולמה ברזולוציה קטנה) ברזולוציה גדולה או בשימוש בZOOM, התמונה תאבד את כל הפרופורציה ובטוח שכבר לא תראה תמונה איכותית.
בהצלחה
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
שמת לב שקראת מדריך מלפני 5 שנים?eliyau_isr כתב:שלום,
קראתי בעיון את המדריך
אנא עזרתכם...
מאז הטכנולוגיה התקדמה קצת....
-
eliyau_isr
-
- חבר פעיל

זה נכון שקראתי מדריך מלפני 5 שנים - אבל החיבורים נשארו אותם חיבורים.
ולגבי מה שכתב JEXY שנראה לי מבין מאוד, אז קודם כל תודה רבה, שנית - לא הבנתי אם במקרה שלי שבו אני צופה רק בתכני SD (אינץ 42 או 46 אינץ) ואת הממיר אני יכול לחבר לטלויזיה ב-SCART או ב קומפוזיט (3 חוטים הצהוב לתמונת וידאו והלבן והאדום לקול) בטלויזיה חדישה אז אראה אותו הדבר ?
ואם לא אז שווה לי להתעקש ולחפש טלויזיה עם SCART ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
eliyau_isr, ה SCART זה לא שיטת שידור לכן לשאול אם תראה יותר טוב עם SCART או בחיבור Composite זה כמו לשאול האם תקבל מים קרים יותר אם תחבר את הבית לצינור גדול יותר.
SCART זה תקן המגדיר גם צורה של תקע ושקע (אותו מחבר 21 פינים הידוע) וגם את שיטות השידור המועברות דרך אותו מחבר. אחת מאותן שיטות היא Composite, כך לא תראה שום הבדל לעומת חיבור בננה צהובה רגילה אם זו תהייה שיטת השידור שתבחר בממיר. שתי השיטות הבאות שניתן להעביר דרך SCART הן S-Video ו RGBcvs. מבין השתיים RGBcvs תיתן לך את האיכות הקרובה ביותר לאיכות השידור המקורי שמקבל הממיר.
SCART זה תקן המגדיר גם צורה של תקע ושקע (אותו מחבר 21 פינים הידוע) וגם את שיטות השידור המועברות דרך אותו מחבר. אחת מאותן שיטות היא Composite, כך לא תראה שום הבדל לעומת חיבור בננה צהובה רגילה אם זו תהייה שיטת השידור שתבחר בממיר. שתי השיטות הבאות שניתן להעביר דרך SCART הן S-Video ו RGBcvs. מבין השתיים RGBcvs תיתן לך את האיכות הקרובה ביותר לאיכות השידור המקורי שמקבל הממיר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
eliyau_isr
-
- חבר פעיל

מרחק ישיבה 3.5 מטר ל- 46 אינץ
(כתבתי 42 או 46 כי בדיוק בימים אלו אני רוצה לקנות לסלון רק LCD ואני מתלבט בין פיליפס שיש לה סקארט ל-LG שאין בה SCART).
ודרך אגב רק LCD כי הטלויזיה אחרת כמו LED או פלזמה יסבלו מהשתקפויות מטרידות
רואה בעיקר SD כי הממיר מגיק מאוד חשוב לנו ואנו צופים בתוכניות שאנו אוהבים מאוחר יותר.
ובממיר מגיק יש רק SCART וקומפוסיט.
ואני מבין חד משמעית מהמלומדים כאן כי אכן כדאי לי לחפש טלויזיה עם SCART בכדי לקבל את האיכות הקרובה ביותר לאיכות השידור המקורי שמקבל הממיר וכי שיטת השידור קומפוסיט היא הנחותה ביותר.
(כתבתי 42 או 46 כי בדיוק בימים אלו אני רוצה לקנות לסלון רק LCD ואני מתלבט בין פיליפס שיש לה סקארט ל-LG שאין בה SCART).
ודרך אגב רק LCD כי הטלויזיה אחרת כמו LED או פלזמה יסבלו מהשתקפויות מטרידות
רואה בעיקר SD כי הממיר מגיק מאוד חשוב לנו ואנו צופים בתוכניות שאנו אוהבים מאוחר יותר.
ובממיר מגיק יש רק SCART וקומפוסיט.
ואני מבין חד משמעית מהמלומדים כאן כי אכן כדאי לי לחפש טלויזיה עם SCART בכדי לקבל את האיכות הקרובה ביותר לאיכות השידור המקורי שמקבל הממיר וכי שיטת השידור קומפוסיט היא הנחותה ביותר.