DOLBY TRUEHD או DTS
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
ה hd עדיף
למה לך להתעסק בטאוריות או במידע יבש ?!gilos כתב:חברים טובים שלי,
שאלה קטנה לאיש פשוט שכמוני:
מה איכותי יותר?
Dolby TrueHD Audio English 3685 kbps 5.1 / 48 kHz / 3685 kbps / 24-bit (AC3 Embedded: 5.1 / 48 kHz / (640 kbps
או
DTS 1536 Kbps
.....?!...
תן לאוזנים שלך להחליט .....
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14351
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
Andrey13 כתב:Dolby True HD...
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
gilosgilos כתב:חברים טובים שלי,
מה איכותי יותר?
Dolby TrueHD Audio English 3685 kbps 5.1 / 48 kHz / 3685 kbps / 24-bit (AC3 Embedded: 5.1 / 48 kHz / (640 kbps
או
DTS 1536 Kbps
.....?!...
מאוד תלוי מהו מקור ההקלטה .
כבר נתקלתי בהרבה סרטים שהם ב DOLBY TRUE HD ו DTS HD MASTER שהיו בינוניים מינוס .
ויש די הופעות וסרטים ב DTS1536kbps שנשמעים פנטסטי .
לכן קשה לעשות הכללה מי יותר טוב . בכללי הפורמטים החדשים איכותיים יותר . אבל לא בכל המקרים .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
9000es כתב:gilos כתב:חברים טובים שלי,
מה איכותי יותר?
או
DTS 1536 Kbps
.....?!...
![]()
gilos
מאוד תלוי מהו מקור ההקלטה .
כבר נתקלתי בהרבה סרטים שהם ב DOLBY TRUE HD ו DTS HD MASTER שהיו בינוניים מינוס .
ויש די הופעות וסרטים ב DTS1536kbps שנשמעים פנטסטי .
לכן קשה לעשות הכללה מי יותר טוב . בכללי הפורמטים החדשים איכותיים יותר . אבל לא בכל המקרים ....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46352
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5074 פעמים
פורמט אחד הוא Lossless והשני הוא Lossy, זה כבר אומר משהו. למרות האמור, במבחן עיוור גדול שנערך לפני מספר שנים, הרבה אנשים העדיפו מקור Lossy מכיוון שהוא קטם את הצלילים הגבוהים ולכן נשמע יותר נעים לאוזן.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14351
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
DTS קוטם את הגבוהים?ziv_r כתב:פורמט אחד הוא Lossless והשני הוא Lossy, זה כבר אומר משהו. למרות האמור, במבחן עיוור גדול שנערך לפני מספר שנים, הרבה אנשים העדיפו מקור Lossy מכיוון שהוא קטם את הצלילים הגבוהים ולכן נשמע יותר נעים לאוזן....
אתה יכול להרחיב בבקשה....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

זה לא מה שאמרתי. המבחן שהזכרתי נערך עבור מוזיקה.
עבור פסי קול שגרתיים, רוחב הפס הזמין רחב יותר ולכן הקטימה תהיה הרבה פחות מורגשת, אבל בהחלט קיימת לכל טווח התדרים, כך בגדול בעצם עובדת דחיסת האודיו, החסרה של נתונים אשר פחות שמיעים או בולטים במידה ויוחסרו.
עבור פסי קול שגרתיים, רוחב הפס הזמין רחב יותר ולכן הקטימה תהיה הרבה פחות מורגשת, אבל בהחלט קיימת לכל טווח התדרים, כך בגדול בעצם עובדת דחיסת האודיו, החסרה של נתונים אשר פחות שמיעים או בולטים במידה ויוחסרו.
יש לי שאלה נוספת, ותדעו לכם שאני לומד מכם המון כל יום, ומאחר שהתחלתי בלי ידע בכלל באודיו, היום יש לי קצת מושג וכל זה בזכותכם.
שאלתי:
נתקלתי בבלוריי מלא של הסרט "הפטריוט" משנת 2000 בדבר כזה:
LPCM Audio English 4608 kbps 5.1 / 48 kHz / 4608 kbps / 16-bit
מה זה?
חשבתי שיש רק DTS ו-DOLBY.
מה זה LPCM?
והאם הוא יותר או פחות (באופן כללי כמובן) איכותי מ-DTS ו\או DD ?
ובמיוחד, איך הוא בהשוואה ל-DTS 1561 Kbps עם שישה ערוצים? (שזה חשוב לי מאחר שזה אותו סרט, רק גירסה אחרת).
תודה, תודה ושוב תודה לכם.
שאלתי:
נתקלתי בבלוריי מלא של הסרט "הפטריוט" משנת 2000 בדבר כזה:
LPCM Audio English 4608 kbps 5.1 / 48 kHz / 4608 kbps / 16-bit
מה זה?
חשבתי שיש רק DTS ו-DOLBY.
מה זה LPCM?
והאם הוא יותר או פחות (באופן כללי כמובן) איכותי מ-DTS ו\או DD ?
ובמיוחד, איך הוא בהשוואה ל-DTS 1561 Kbps עם שישה ערוצים? (שזה חשוב לי מאחר שזה אותו סרט, רק גירסה אחרת).
תודה, תודה ושוב תודה לכם.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
LPCM היא אחת מהשיטות של קידוד אודיו לפורמט דיגיטלי. למעשה זהו הפורמט הדיגיטלי הקרוב ביותר לגל הקול האנלוגי שיש. החסרון המרכזי של כל סוגי ה PCM הוא בצריכת נפח איחסון ורוחב פס מאוד גדולים.
אתה תיתקל ב LPCM בעברת מוזיקה דו ערוצית דרך כבל קואקס או אופטי (S/PDIF) שם משתמשים בשיטה זו כדי להעביר את האודיו לרסיבר או מפענח חיצוני. שימוש נוסף הוא בהעברה פסקול דרך HDMI בפענוח DTS-HD ו Dolby TrueHD. במקרים אלו יש אפשרות לבצע את הפענוח בנגן ה BD או במזרימדיה ולהעביר את האודיו כ LPCM דרך HDMI. כאן כבר מדובר בהעברת פסקול רב ערוצי כמובן אבל לתשומת לבך הפורמט שבו אותו פסקול נשמר בקובץ המקורי הוא אחד משני פורמטי ה HD המוזכרים לעיל ולא LPCM.
בשימוש ב LPCM להעברת פורמטי ה HD הפך לפחות נפוץ היות שהיום לרוב הרסיברים יש מפענחים משלהם והם מסוגלים לקלוט את פורמטי האודיו החדשים ישירות.
היות ש Dolby TrueHD, DTS-HD הם שני פורמטים השומרים את המידע ללא אובדן (lossless) הם בהגדרתם איכותיים יותר מ DTS או Dolby Digital "רגילים" שהם פורמטים השומרים את המידע לאחר דחיסה עם איבוד מידע (lossy).
אתה תיתקל ב LPCM בעברת מוזיקה דו ערוצית דרך כבל קואקס או אופטי (S/PDIF) שם משתמשים בשיטה זו כדי להעביר את האודיו לרסיבר או מפענח חיצוני. שימוש נוסף הוא בהעברה פסקול דרך HDMI בפענוח DTS-HD ו Dolby TrueHD. במקרים אלו יש אפשרות לבצע את הפענוח בנגן ה BD או במזרימדיה ולהעביר את האודיו כ LPCM דרך HDMI. כאן כבר מדובר בהעברת פסקול רב ערוצי כמובן אבל לתשומת לבך הפורמט שבו אותו פסקול נשמר בקובץ המקורי הוא אחד משני פורמטי ה HD המוזכרים לעיל ולא LPCM.
בשימוש ב LPCM להעברת פורמטי ה HD הפך לפחות נפוץ היות שהיום לרוב הרסיברים יש מפענחים משלהם והם מסוגלים לקלוט את פורמטי האודיו החדשים ישירות.
היות ש Dolby TrueHD, DTS-HD הם שני פורמטים השומרים את המידע ללא אובדן (lossless) הם בהגדרתם איכותיים יותר מ DTS או Dolby Digital "רגילים" שהם פורמטים השומרים את המידע לאחר דחיסה עם איבוד מידע (lossy).
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- ni-ro
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 279
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
הי,
שאלה באותו נושא:
בהנחה ויש לי פרה איכותי מאוד (לדעתיכמובן) של SUNFIRE TGA-401 אולם, אינו מזהה פורמטי HD.
האם היתה מעדיף לשמוע DTS/DD מהפרוססור האיכותי שלו או לחילופין "לעקוף" הכל ולשמוע דרך מעבד אודיו של OPPO ו/ או- DUNE...
כמובן שמבחן אוזניים הינו הטוב ביותר. אולם, מנסיונכם האישי: Catskinner או- ziv_r או- טל HD... מה דעתכם?
בברכה,
ניר
שאלה באותו נושא:
בהנחה ויש לי פרה איכותי מאוד (לדעתיכמובן) של SUNFIRE TGA-401 אולם, אינו מזהה פורמטי HD.
האם היתה מעדיף לשמוע DTS/DD מהפרוססור האיכותי שלו או לחילופין "לעקוף" הכל ולשמוע דרך מעבד אודיו של OPPO ו/ או- DUNE...
כמובן שמבחן אוזניים הינו הטוב ביותר. אולם, מנסיונכם האישי: Catskinner או- ziv_r או- טל HD... מה דעתכם?
בברכה,
ניר
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אני אחד מאלו שלא מתבייש להודות שב 99.9% מהפעמים הוא לא מבחין בין MP3 256kbps VBR לבין FLAC/WAV אז אולי עדיף שלא תשאל אותי
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

Catskinner,
ולמרות זאת, אני מניח שברוב המקרים תעדיף את גרסת ה- Lossless אם אתה מבצע ריפ לדוגמה, לא מכיוון שאנחנו עסוקים כל היום בלחפש הבדלים במקום להנות מהמוזיקה\סרט, אלא בשל סוג הפורמט.
אני משתדל לצפות רק בכותרי בלו-ריי לא מכיוון שאני רואה תמיד הבדלים, אלא פשוט מכיוון שהפסקתי לחפש אותם והמדיום הזה מספק את המקור האיכותי ביותר עבור שימוש ביתי מבחינת וידאו ואודיו.
ni-ro,
אם ל- TGA-401 יש כניסות למפענח חיצוני, תוכל לחבר באמת את יציאות הקדם של נגן בלו-ריי כמו ה- OPPO BDP-93/BDP-95 או כל נגן אחר. ההבדל הוא שהנגן יבצע את הפענוח במקום הרסיבר\מעבד והגדרת התצורה תהיה מעט קשה יותר מכיוון שהיא תחייב כבל נפרד עבור כל ערוץ במקום כבל HDMI בודד.
ולמרות זאת, אני מניח שברוב המקרים תעדיף את גרסת ה- Lossless אם אתה מבצע ריפ לדוגמה, לא מכיוון שאנחנו עסוקים כל היום בלחפש הבדלים במקום להנות מהמוזיקה\סרט, אלא בשל סוג הפורמט.
אני משתדל לצפות רק בכותרי בלו-ריי לא מכיוון שאני רואה תמיד הבדלים, אלא פשוט מכיוון שהפסקתי לחפש אותם והמדיום הזה מספק את המקור האיכותי ביותר עבור שימוש ביתי מבחינת וידאו ואודיו.
ni-ro,
אם ל- TGA-401 יש כניסות למפענח חיצוני, תוכל לחבר באמת את יציאות הקדם של נגן בלו-ריי כמו ה- OPPO BDP-93/BDP-95 או כל נגן אחר. ההבדל הוא שהנגן יבצע את הפענוח במקום הרסיבר\מעבד והגדרת התצורה תהיה מעט קשה יותר מכיוון שהיא תחייב כבל נפרד עבור כל ערוץ במקום כבל HDMI בודד.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אז אם אנחנו מדברים ברמת התיאוריה גם לי מותר שתהייה לי דעה.
אילו הייתי במקומו של ni-ro הייתי מחבר את נגן ה BD או הסטרימר לפרה באמצעות HDMI ומעביר LPCM או בחיבורים אנאלוגים בכניסת ה 8CH Input. בין שתי האפשרויות הייתי מעדיף HDMI.LPCM כמובן.
אילו הייתי במקומו של ni-ro הייתי מחבר את נגן ה BD או הסטרימר לפרה באמצעות HDMI ומעביר LPCM או בחיבורים אנאלוגים בכניסת ה 8CH Input. בין שתי האפשרויות הייתי מעדיף HDMI.LPCM כמובן.
קראתי את הכל כמה פעמים ובקושי הבנתי.Catskinner כתב:LPCM היא אחת מהשיטות של קידוד אודיו לפורמט דיגיטלי. למעשה זהו הפורמט הדיגיטלי הקרוב ביותר לגל הקול האנלוגי שיש. החסרון המרכזי של כל סוגי ה PCM הוא בצריכת נפח איחסון ורוחב פס מאוד גדולים.
היות ש Dolby TrueHD, DTS-HD הם שני פורמטים השומרים את המידע ללא אובדן (lossless) הם בהגדרתםאיכותיים יותר מ DTS או Dolby Digital "רגילים" שהם פורמטים השומרים את המידע לאחר דחיסה עם איבוד מידע (lossy)....
שוב, אין לי מושג בכל עניין באודיו. עכשיו רק התחלתי להיכנס לזה.
בשורה התחתונה, מה יותר איכותי LPCM או DTD 1531 ?!