בסים בSOLO 7C וTANNOY

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
shapirm פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני קניתי SOLO7C לחדר מחשב שגודלו 3.6X2.7 מטר
החדר לא מטופל אקוסטית ויש הרבה דברים בחדר (מדפים , ארון , שטיח קטן ועוד)
השולחן של המחשב גדול ושמתי אליו את הSOLO מאחורי מסך ומרחק בין הרמקולים הוא 77 ס"מ
המרחק ביני לבין הרמקולים הוא בערך 80 ס"מ
שמתי גם זוג מוניטורים TANNOY 5A בין הרמקולים הגדולים
בשתי הזוגות של הרמקולים שיש על השולחן אני לא שומע בסים
רק כאשר אני מתרחק מהשולחן בעוד איזה מטר אחורה אז מופעים בסים וגם ליד הדלת של החדר יש בסים
אני יודע שהאופציה המומלצת זה מלכודות בס וטיפול אקוסטי , אבל אני לא בטוח שזו הבעיה
יש מצב שגם TANNOY וגם SOLO7C צריכים פשוט יותר מרחק כדי להיפתח ?
אבל לפי דעתי ככה עובדים באולפנים(קרוב לרמקולים NEAR FIELD) ועדיין מקבלים בסים
דרך אגב אם אני מתרחק מטר אז הרמקולים נשמעים ממש ממש טוב
מה דעתכם על המצב ,זה באמת עיניין של מלכודות בס ? אז יהיו בסים קרוב לרמקולים ?
ואם כן , אז איפה עדיף להתחיל לשים מלכודות ?
נערך לאחרונה על ידי shapirm ב 27/06/2011 14:49, נערך 2 פעמים בסך הכל.

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #2 

היתה לי אותה הבעיה, היה לי באס שהתסובב חופשי בבית.
הזמנתי לוכד באסים הביתה. (דרך 106 מוקד עירוני). הוא תפס אותו עם מין קולר כזה ובלי מלכודת.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

שמת 4 רמקולים (שני מדפיים ושני מדפיים גדולים) בטווח של 80 ס"מ 8O ? אתה מצפה לקבל סטריאו במרחק ישיבה מהם? טוב... לטעמי אפשר לוותר על אחד הזוגות (או אם מתעקשים, לפתוח אותו שני מ' לצדדים, אבל אז תצטרך אולי לטפל בבעיות דיליי).

לגבי הבאסים - מה המרחק של הרמקולים מהקיר? על מה הם עומדים?

shapirm פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

תודה על התגובה המהירה
זה נכון שאני נמצה 80 ס"מ מהרמקולים
אבל אני לא מפעיל את 2 הזוגות בו זמנית
בו נגיד שאני מפעיל רק את TANNOY , הם מוניטורים לא ? צריכים להיות קרובים לא?
והם עומדים על שולחן של מחשב מאחורי מסך ומרחק של 30 ס"מ מהקיר האחורי

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #5 

sagyle כתב:היתה לי אותה הבעיה, היה לי באס שהתסובב חופשי בבית.
הזמנתי לוכד באסים הביתה. (דרך 106 מוקד עירוני). הוא תפס אותו עם מין קולר כזה ובלי מלכודת.
...
(n) לא לעניין

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #6 

truejoker כתב:
sagyle כתב:היתה לי אותה הבעיה, היה לי באס שהתסובב חופשי בבית.
...
(n) לא לעניין
...
קיבלתי, סליחה..
פשוט מעולם לא שמעתי על מלכודות כאלו אבל כנראה שמדובר בבורות שלי.

shapirm פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

אני מצרף תמונה של חדר

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #8 

שלום,
מדובר ברמקול טנוי אקטיבי (עם מגבר מובנה), נכון?
האם זה הרמקול?
http://music-recording.co.uk/monitoring ... -0054.html

אם זה הרמקול, אז הוא מסוגל לרדת ל 65HZ (וגם זה כנראה תיאורטי...).
אז אולי הוא לא מתאים לציפיות שלך לבאס מלא או מורגש.

בעקרון אתה צודק - מוניטורים המיועדים לעבודה באולפן בנויים להיות קרובים למאזין.
יש מצב שהבאס, שאתה שומע כאשר אתה מתרחק, נובע מהחזרות שמשתלבות (התאבכות בונה של גלים).
טיפול אקוסטי (לוכדי באסים) יגרמו לזה לא להתרחש.

לדעתי, רמקול שעל הנייר יכול לרדת ל 65HZ לא יכול לספק באס ברמה שחובב באסים יכול להסתפק.

ארז

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

ארז צודק ולא צודק , 65HZ זה לא נחשב באס כי סאבוופר בד"כ "נגמר" שם (דהיינו מעביר את זה לרמקולים האחרים ), אבל לרמקולים קטנים זה כן נחשב באס
במקרה שלך יש לך שני סוגי רמקולים (אני מבין שהקטן בהם הוא הטאנוי) שצמודים אחד לשני , והם צמודים למחשב מצד אחד ולמדפסת מצד שני . זה לא מצב בריא . אני מניח שאתה לא יכול ממש לשנות את מיקום המדפסת ולא את המחשב , כך שתצטרך להתרגל למגבלות האלו . מה שכן אתה צריך להחליט איזה רמקולים אתה רוצה לשמור ואיזה להוציא משם. תיבת הרמקולים של הרמקולים שלא עובדים "חונקת" את המרווח , וגורמת לבעיות אקוסטיות נוספות על אלו שיש לך

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

truejoker ,
לא הבנתי במה לדעתך אני צודק ובמה לא.... :מבולבל:

פותח השרשור מתאר מצב שכאשר הוא יושב קרוב לטנוי הוא לא שומע באסים וכאשר הוא מתרחק מטר אחורה אז לפתע הוא כן שומע באסים.

מה לדעתך הסיבה ומה לדעתך עליו לעשות?
האם ההמלצות שלך בתגובה האחרונה שלך יפתרו את הבעיה שהוא תיאר?

ארז

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

אתה צודק שברמקולים רגילים , אנשים חושבים ש65HZ זה לא באס . זה לא לגמרי מדוייק , כי זה תלוי בהרבה פרמטרים אחרים . כמו 65 באיזה DB (או יותר מדוייק מינוס DB), ועד כמה זה נקי מרעשים ומבעיות , בקיצור הנתון הזה כשלעצמו לא אומר הרבה , ובמיוחד לא ברמקולים קטנים .

לגבי פותח השרשור , היות ושני הרמקולים צמודים אחד לשני , אין לאף אחד מהם אפשרות לנשום , מה שהוא שומע ממרחק של מטר , זה בגלל שהתדר של הבאס הוחזר ממשהו ואז היגיע אליו , ואולי עם ההגברה של החדר (כן גם לחדר יש הגברה משלו כמו תיבה ).
היות והוא לא יכול כנראה לשנות את הדברים , הוא יכול לשפר ע"י מתן יותר מקום לרמקולים , בהוצאת התיבות (שיתכן והן "מנגנות" ) של הרמקולים שהוא לא משתמש בהם .
עד כמה זה ישפר אני לא יודע , פשוט צריך לבדוק ולראות

CUPRA_FR
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #12 

אני מסכים עם truejoker לגביי כך שמיצוב הרמקולים בחדרך הוא אינו מצב בריא,מעבר לזה שהם חונקים את התהודה הסופית,הארד דיסק במארז המחשב שלך אם הוא אינו מסוג ssd (מבוסס פלאש) אני ממליץ לך להרחיק את המארז מהרמקול כי נכון לרמקול יש "הגנת מגנוט" אבל להארד דיסק שלך לא(גם הממיר הוא מזיק לא קטן אבל נגיד שנפסח על כך),בנוסף בווליום גבוה העצמת הבאס תגרום לרעידה של המארז ובכך גם תפגום ביעילות הארד דיסק לאורך השנים/הזמן!!

shapirm פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

אולי TANNOY זה רק 65HZ אבל גם לזה אני לא מגיע
אני חושב שהמינימום שאני שומע זה 100HZ
אבל מה אם הSOLO הם כבר אמורים לתת בערך 50-55HZ גם בהם יש את אותה הבעיה?
ניסיתי לשים את 2 זוגות הרמקולים באמצע החדר בלי שמשהו יכול לחנוק אותם , אותו דבר , אין בס
יש דרך פשוטה לבדוק בערך לאיזה תדר מינימלי אני מסוגל לרדת ? בלי להסתמך על שמיעה ?
ניסית לבדוק עם מיקרופון שיש לי (AKG PERCEPTION 150) אבל אני לא כלכך בוטח בו למדידות מסוג זה
אבל אני לא חושב שהשמיעה שלי עד כדי כך גרועה ואני לא מצליח להבדיל בין 100 ל50-65 HZ גם בTANNOY
וגם בSOLO

דרך אגב זה לא ממיר ליד הרמקולים זה ROUTER
ובמחשב שלי יש SSD , תודה על ההמלצות

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

לא הבנתי , אתה שמת את הרמקולים רחוק מהקיר , באמצע החדר ולא שמעת בס?
למה שלא תנסה את המצב הבא , שים את הרמקולים על שולחן ריק , קרובים לקיר , ותשמע דרך LINEOUT של מכשיר כלשהו , תזיז אותם על השולחן קרוב ורחוק מהקיר ותראה אם מתישהו הצליל מוצא חן בעינך או לא
דבר נוסף שצריך לבדוק זה מה זה אצלך באס :lol:
לגבי בדיקת תדרים , בד"כ עושים את זה ע"י ניגון של צליל שיש בו את כול התדרים , ושמים מקרופון מיוחד ליד הרמקולים ואז ניתן ע"י תוכנה לדעת מה התדרים .
אאל"ט זוהי תוכנה של רום קורקטיון , חפש מידע על Room Corection

shapirm פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

בדיקות

שליחה #15 

שלום לכולם
מצטער שלא חזרתי עד עכשיו לפורום
ביצעתי בדיקות בחדר עם תוכנה REW V5 ומיקרופון מדידה ECM8000
מה דעתכם על המצב שלי ?
נראה לי שיש לי בעיה ב125HZ שם אני מקבל בערך +15DB
מה דעתכם על BASS ? עדיין חסר לי :lol:

shapirm פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

המשך

שליחה #16 

--

shapirm פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

המשך

שליחה #17 

---

aron20069
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #18 

אם הבנתי נכון מהתמונה של החדר, אתה יוצר מוזיקה, הרי שמוניטורים נועדו לתת בקרת צליל וסאונד מדוייק ולא "צבוע".

עכשיו, דבר ראשון אין הרבה מה לצפות לנמוכים ממוניטור 5'.
דבר שני, אתה לא ממקם נכון את המוניטורים, שים אותם 20,30 ס"מ מהקיר וכוון אותם לכיוון האוזן שלך כך שהמרחק בין המוניטורים והמרחק של האזניים שלך מהמוניטורים יצרו משולש שווה צלעות, מה שיתן לך Sweet-Spot (נקודת האזנה מתוקה) שבה תקבל תמונת סטריאו וסאונד אופטימלית.

בקשר לאקוסטיקה, זה עסק מורכב שדורש לרוב התערבות של איש מקצוע, אבל, אם אתה לא אולפן מסחרי אז אין צורך בכך... מספיק שתדביק על הקיר ספוג אקוסטי סטנדרטי מאחורי כל מוניטור,שים לב שלטאנוי יש באס רפלקס אחורי, דבר שמגביר את הצורך בספוג אקוסטי אחד לפחות מאחורי כל מוניטור, אם עדיין אתה מזהה שיש החזרים (בכל זאת, יש לך חדר קטן) שים בולם (או בלשונך- לוכד) באס בפינת החדר בגובה המוניטורים, אחד בכל פינה.

ועצה אחרונה לי אליך ידידי... חפש מקום אחר לרמקולים שלך, ומקם את המוניטורים בפינות השולחן בצורה שהסברתי.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

,
אתה מייעץ לו לשים ספוגים מאחורי הרמקולים על מנת להקטין את השפעת ההחזרים בגין הבאס רפלקס האחורי אבל הוא דווקא מתלונן על היעדר באסים...

האם הספוגים מאחורי הרמקולים לא יעשו בדיוק את הפעולה ההפוכה,כלומר, יפחיתו את את הבאסים?
כמו כן, גם לוכדי באסים ?

ארז

aron20069
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #20 

ארז_וחני כתב:,
אתה מייעץ לו לשים ספוגים מאחורי הרמקולים על מנת להקטין את השפעת ההחזרים בגין הבאס רפלקס האחורי אבל הוא דווקא מתלונן על היעדר באסים...

האם הספוגים מאחורי הרמקולים לא יעשו בדיוק את הפעולה ההפוכה,כלומר, יפחיתו את את הבאסים?
כמו כן, גם לוכדי באסים ?

ארז
...
בדיוק.

תראה, אם שומעים מוזיקה לכיף, תשמע איך שבא לך,כן, יש אנשים שאוהבים לקבל את החזרי התדר הנמוך מהקירות בשביל ההרגשה שיש יותר באס.

כאשר אתה יוצר מוזיקה, אתה שואף לסאונד כמה שיותר שטוח ונאמן למקור, החזרי התדר הנמוך מהקיר (אגב, לא רק הנמוכים חוזרים, כולם חוזרים במידה מסויימת) גורמים לעיוות ובלבול בצליל שהאוזן שלך מקבלת.

שוב,כמו שאמרתי,מוניטור 5' ונמוכים לא הולכים ביחד, אלה הם חוקי הפיזיקה ואין מה לעשות, אבל, אפשר להגיד שהבחירה במוניטור קטן די נכונה יחסית לגודלו הקטן של החדר.
גם לי יש חדר באותו מימדים בערך (אולי טיפה יותר) ויש לי מוניטור 6' עם אקוסטיקה תואמת ואין החזרים.
ההצעה שלי היא לעשות קצת אקוסטיקה בסיסית ולמקסס את הנמוכים עם הרמקולים הרגילים שלך ואת כל השאר עם המוניטורים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”