הבעיה של הטלוויזיה בישראל
לא רק שאין תחרות אלא גם מדובר על שני קרטלים שקיימים אך ורק למטרת רווח בלבד !
אין להם שום עניין למלא את הצורך שלנו הצופים בתכני hd כי הרי מעבר לשידור כזה מצריך
השקעה כספית לא מבוטלת מבחינתם והרי זה לא בא בחשבון !
גם הרמת הכפפה של ערוץ 1 בכל הקשור בhd לא שינתה אצלם דבר ומבחינתם שנתקע עם איכות
שידורי הsd שלהם לעוד שנים ארוכות...
כמובן שאפילו עוד לא הזכרתי את איכות התכנים...
אין להם שום עניין למלא את הצורך שלנו הצופים בתכני hd כי הרי מעבר לשידור כזה מצריך
השקעה כספית לא מבוטלת מבחינתם והרי זה לא בא בחשבון !
גם הרמת הכפפה של ערוץ 1 בכל הקשור בhd לא שינתה אצלם דבר ומבחינתם שנתקע עם איכות
שידורי הsd שלהם לעוד שנים ארוכות...
כמובן שאפילו עוד לא הזכרתי את איכות התכנים...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
הבעיה לא בערוצים אלא בצופים. כל מה שהם כרגע רוצים זה עוד *** בדמות 24 שעות של אנשים משעמים מתחרפנים בוילה או על חוף הים.
לא עדיף לעבור לסיני ולשרוד שם בחושות?
אני לא מסוגל להסתכל ב 90% מהפריים טיים בישראל. אפילו ארץ נהדרת הדרדרה לתהומות מאז שארנה בנאי הופרשה (כל הכבוד לה!).
אלמלא פולישוק , מצב האומה (גורי אלפי, תנהל ערוץ טלויזיה!!!) וחדשות 10 לא הייתי רואה בכלל תוכן בעברית.
צריך גם להוריד את הכובע להוט על הפקות המקור שלהם (בעיקר עספור המבריקה). דרמה בערוצים המסחקים מזמן לא ראיתי משהו שמושך אותי. אשתי רואה ביס את אורים ותומים אבל לפי הסבריה (והיא מכירה את הטעם שלי) זה לא בשבילי.
קשה קשה.
לא עדיף לעבור לסיני ולשרוד שם בחושות?
אני לא מסוגל להסתכל ב 90% מהפריים טיים בישראל. אפילו ארץ נהדרת הדרדרה לתהומות מאז שארנה בנאי הופרשה (כל הכבוד לה!).
אלמלא פולישוק , מצב האומה (גורי אלפי, תנהל ערוץ טלויזיה!!!) וחדשות 10 לא הייתי רואה בכלל תוכן בעברית.
צריך גם להוריד את הכובע להוט על הפקות המקור שלהם (בעיקר עספור המבריקה). דרמה בערוצים המסחקים מזמן לא ראיתי משהו שמושך אותי. אשתי רואה ביס את אורים ותומים אבל לפי הסבריה (והיא מכירה את הטעם שלי) זה לא בשבילי.
קשה קשה.
מניפולציות בשקל עוברות מסך גם ב SD
לפי דעתי ערוץ 2 ו 10 מעדיפות לשדר בטכנולטוגיה הכי נמוכה.
הם גם מעדיפים שלכולם יהיה אנטנה על הגג, ושני ערוצים בטלויזיה.
שמישהו יגיד להם שכבר לקרוב ל 300,000 משפחות (שנמצאות מעל הממוצע בהכנסות, ובעצם מהוות את רב מטרתם של המפרסמים)יש ממיר מקליט.
חוץ מחדשות, וכוכב נולד, לא ראיתי תוכנית ב "לייב" בערוצים המסחריים קרוב ל 3 שנים.
חבל רק שאיכות השידור והסאונד עושים עוול לתוכניות כמו כוכב נולד, רמזור, פולישוק, חטופים
עופר
לא אהבת את בלו נטלי, אבודים באפריקה, סרוגים?
לפי דעתי ערוץ 2 ו 10 מעדיפות לשדר בטכנולטוגיה הכי נמוכה.
הם גם מעדיפים שלכולם יהיה אנטנה על הגג, ושני ערוצים בטלויזיה.
שמישהו יגיד להם שכבר לקרוב ל 300,000 משפחות (שנמצאות מעל הממוצע בהכנסות, ובעצם מהוות את רב מטרתם של המפרסמים)יש ממיר מקליט.
חוץ מחדשות, וכוכב נולד, לא ראיתי תוכנית ב "לייב" בערוצים המסחריים קרוב ל 3 שנים.
חבל רק שאיכות השידור והסאונד עושים עוול לתוכניות כמו כוכב נולד, רמזור, פולישוק, חטופים
עופר
לא אהבת את בלו נטלי, אבודים באפריקה, סרוגים?
ככה זה שצופים בהם גם אם הם ישדרו ב-HD וגם אם לא. בערוץ 1HD החינמי צופים פחות מ-2% כשמשדרים משהו מעניין שמקבל רייטינג גבוה יחסית. בשביל 2% מהאכולוסיה הם לא ישקיעו מאמצים. אם הנתונים שם היו מגיעים ל8-10 או אפילו ל6-7 אחוזים זה כבר היה משנה את כל התמונה.
עד 2015, כשהם יצטרכו לעבור לשיטת הרישיונות ו"להתחיל מחדש", כבר יהיו אחוזים מאוד גבוהים של חדירת מסכים רחבים ואנשים שיחזיקו בבית ממירי HD.
עד 2015, כשהם יצטרכו לעבור לשיטת הרישיונות ו"להתחיל מחדש", כבר יהיו אחוזים מאוד גבוהים של חדירת מסכים רחבים ואנשים שיחזיקו בבית ממירי HD.
מה שמדהים אותי הוא שערוצים חינמיים אחרים בעולם משקיעים מיליונים כדי לעבור ל-HD.
ובארץ אפילו אין 16:9. אבל ככה זה כשאין תחרות...מתי יתירו לפתוח ערוצים פרטיים?
שתי נקודות לגבי דברים שנאמרו...
ה"מהפיכה" של ערוץ 1 חלקית בלבד...כיוון שאינו משדר ב-DTT או בלווין...וההתנהלות נשארה כשהייתה...ערוץ 33 המיותר ממשיך לשדר...במקום שיהפכו אותו לערוץ שפונה לקהל הצעיר עם סרטים וסדרות עדכניים...לכן רשות השידור לא ממש מאיימת על שני הקרטלים.
d1f2
ב-2015 כל מסך יכלול טיונר מובנה, אפילו בלי ממיר HD לכל אחד תהיה היכולת לקלוט. פשוט חבל שהערוצים לא מתקדמים עם הזמנים ועוברים ל-HD ושלא פותחים את השוק לתחרות.
ובארץ אפילו אין 16:9. אבל ככה זה כשאין תחרות...מתי יתירו לפתוח ערוצים פרטיים?
שתי נקודות לגבי דברים שנאמרו...
ה"מהפיכה" של ערוץ 1 חלקית בלבד...כיוון שאינו משדר ב-DTT או בלווין...וההתנהלות נשארה כשהייתה...ערוץ 33 המיותר ממשיך לשדר...במקום שיהפכו אותו לערוץ שפונה לקהל הצעיר עם סרטים וסדרות עדכניים...לכן רשות השידור לא ממש מאיימת על שני הקרטלים.
d1f2
ב-2015 כל מסך יכלול טיונר מובנה, אפילו בלי ממיר HD לכל אחד תהיה היכולת לקלוט. פשוט חבל שהערוצים לא מתקדמים עם הזמנים ועוברים ל-HD ושלא פותחים את השוק לתחרות.
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
היום לא מייצרים ציוד צילום עריכה ושידור מקצועי שהוא לא 16:9 ולא HD הבעייה בערוץ 2 ו 10 שכל ציוד מערך השידור וחדרי הבקרה שלהם ושל הרשות צריכים בעצם להבנות מחדש ל HD.
הרשות מסוגלת היום לקבל STREAM של HD ולשדר אותו לצרכי בדיקה דרך ה DTT ב HD אבל אני לא יודע אם המערכת היא אכן מערכת שידור מלאה של HD כולל הבקרות המתאימות לאיכות השידור ולהפצה לחברות הכבלים והלווין.
הרשות מסוגלת היום לקבל STREAM של HD ולשדר אותו לצרכי בדיקה דרך ה DTT ב HD אבל אני לא יודע אם המערכת היא אכן מערכת שידור מלאה של HD כולל הבקרות המתאימות לאיכות השידור ולהפצה לחברות הכבלים והלווין.
הבעיה היום היא שאם ערוציי 2 +10 ישדרו כל הזמן 16:9 (לא חייב HD) חלק גדול מהתושבים שיש להם CRT יסבלו מראשים מתוחים וגוף ארוך וצר כי טלוזיות CRT לא יודעות למתוח את התמונה , רואים את זה לפעמים בפירסומות של ערוץ 2 שהכל צר ומתוח (הכוונה שרואים את האנשים גבוהים ורזים) , לכן כרגע ערוץ 2 וערוץ 10 חיבים לשדר בשתיי אפיקים מקבילים, אפיק אחד של 16:9 ואפיק אחד של 4:3 , אני לא מחייב אותם בנתיים לשדר בHD , אני יסתפק בשידור נורמלי של 16:9, כרגע אני ביכלל לא יכול לצפות ברמת השידור המעוותת של הערוצים האלו , ממש כל המישפחה לא צופה כבר בערוצים האלו, גם חברת YES מורידה את האיכות שלהם לרמה נמוכה .
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אין טעם או צורך לתת תמיכה לאחור ב-4:3 עבור מסכי CRT. זה מיותר, ומי שיש לו עדיין CRT ולא אוהב דמויות ארוכות, שיתקדם.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- oferlaor
- מנהל

כן יש טעם לשדר במקביל גם 4:3 , כמו שרשמתי קודם שיש עדיין די הרבה בתי אב עם CRT , השאלה היא אם באמת אפשר לשדר במקביל שתיי אפיקים , אני זוכר שלפניי כמה חודשים יצרתי קשר עם מהנדס מהרשות השנייה והוא אמר לי שאין ביכלל קושי לשדר ב16:9 , אבל הם בבעיה מה יהיה עם בתי אב שיש להם טלוזיות CRT .pixies כתב:אין טעם או צורך לתת תמיכה לאחור ב-4:3 עבור מסכי CRT. זה מיותר, ומי שיש לו עדיין CRT ולא אוהב דמויות ארוכות, שיתקדם....
- oferlaor
- מנהל

- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
במחשבה שנייה, אין בכלל צורך לעשות שידור כפול של 4:3 ו-16:9.
הרי היום אין יותר שידורים אנלוגיים. מי שיעשה את ההתאמה ל-4:3 זהו הממיר הדיגיטלי, שיוגדר למצב Letter Box עבור טלוויזיות CRT 4:3.
הרי היום אין יותר שידורים אנלוגיים. מי שיעשה את ההתאמה ל-4:3 זהו הממיר הדיגיטלי, שיוגדר למצב Letter Box עבור טלוויזיות CRT 4:3.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
היי רוני,rony1234 כתב:הבעיה היום היא שאם ערוציי 2 +10 ישדרו כל הזמן 16:9 (לא חייב HD) חלק גדול מהתושבים שיש להם CRT יסבלו מראשים מתוחים וגוף ארוך וצר כי טלוזיות CRT לא יודעות למתוח את התמונה , רואים את זה לפעמים בפירסומות של ערוץ 2 שהכל צר ומתוח (הכוונה שרואים את האנשים גבוהים ורזים) , לכן כרגע ערוץ 2 וערוץ 10 חיבים לשדר בשתיי אפיקים מקבילים, אפיק אחד של 16:9 ואפיק אחד של 4:3 , אני לא מחייב אותם בנתיים לשדר בHD , אני יסתפק בשידור נורמלי של 16:9, כרגע אני ביכלל לא יכול לצפות ברמת השידור המעוותת של הערוצים האלו , ממש כל המישפחה לא צופה כבר בערוצים האלו, גם חברת YES מורידה את האיכות שלהם לרמה נמוכה ....
זה לא נכון. הפרסומות שאתה רואה הן ללא הסיגנל של 16:9. כאשר יש סיגנל שכזה אתה יכול לבחור בממיר או תמונה חתוכה או עם שוליים למעלה ומלטה. כמו ביורוספורט. אין שום בעיה.
pixies כתב:במחשבה שנייה, אין בכלל צורך לעשות שידור כפול של 4:3 ו-16:9.
הרי היום אין יותר שידורים אנלוגיים. מי שיעשה את ההתאמה ל-4:3 זהו הממיר הדיגיטלי, שיוגדר למצב Letter Box עבור טלוויזיות CRT 4:3....
אפילו הערוצים הערביים של MBC עברו ל-16:9.