זה התחיל בשיחת טלפון בשישי בבוקר עם שאלת תפעול טכנית על ימהה.
זה הסתיים במפגש נהדר בשישי אחר הצהריים.
פרק ראשון, רקע:
יום שישי בבוקר, מתקשר אליי רן ושואל שאלה תפעולית לגבי רסיבר של ימהה, הוא נמצא מול ה3067, אצלי יש את האח הקטן, 2067.
למי שזוכר, רן בחן מספר רסיברים בעבר ולא מצא לנכון להחליף את הפיוניר lx70, אבל מה לעשות השדרגת כואבת והוא נתן ניסיון נוסף לימהה.
טוב, אכן הנבירה בתפריטי הימהה מייגעת, דברים פשוטים כמו מה להציג על הפאנל חבויים כאילו היו סודות האטום של מדינת ישראל ( עפ״י מקורות זרים). אחרי כמה שעות של נסיונות רן חזר לפיוניר שלו, אני בטוח שהוא ירחיב על מה וכמה.....
אבל, קבענו להפגש אצל רן מספר אנשים, לשמוע ולראות ולהכיר ולהווכח שלפעמים שווה לפתוח את הראש ( והאוזניים).
פרק שני, עיניים
טוב, תלוי לו מסך אולטרה רחב ענקי ביחס שמומחי המספרים מיד ירשמו אחרי, ומולו אפסון 5500. רן, שיכול להיות הפרזנטור של אקסלנס (טוב, אבל לא מצוין...) אוהב את המקרן אבל חושב קדימה. אני רבותי שמגיע מ58 אינץ, נפלתי. מי צריך אולטרה שחורים, הגודל, אלוהים, הגודל. הגודל כן קובע. ישיבה במרחק של 4.80 מהראש למסך ואין מילים. חווית צפייה שאחריה מסך ( אולי לא ה103), נראה כמו דוגמית של מסך.
פרק שלישי, אוזניים
כאמור פיוניר lx70 משודך ל7 רמקולים (בעצם לא, ל6... מיד הסברים)
ברשותכם התייחס רק למה שקורה מקדימה.
שני ווילסונים וביניהם..... סאב.... רק סאב...... אין סנטר??!!!
טוב, בוא נשמע,
Play, קוואנטום של גיימס בונד. איציק מכיר את הסרט יותר טוב ממי שערך אותו (גם יותר מהבמאי).
המרדף בתחילת הסרט, הבית זז.... הסאב מדהים והווילסונים עוצרי נשימה.
אבל מה עם הסנטר? טוב, בקטע כזה לא צריך סנטר. הקדמיים משתוללים בכל החלל. אבל איציק מחכה בפינה, יותר נכון שני טרקים קדימה, קטע החקירה עם הדיאלוגים.
כאן כל אחד ירשום את מסקנותיו.
אני אישית הופתעתי מאוד, לא צריך סנטר, לפחות לא אצל רן. הקולות ממורכזים בצורה מופלאה ונראה כאילו יוצאים מהמסך עצמו. רן אמר שקיומו של סנטר נותן תחושה כאילו הכל יוצא מתוך קופסא ולא מהמסך, נראה שהוא צודק. כבר היה לו סנטר מפואר בסלון, הוא ויתר עליו.
ניסיתי לשחזר את זה אצלי, לא הלך....
אני חושב שלא צריך סנטר אצל רן משלוש סיבות עיקריות:
1. גודל המסך. המסך עצום, כל סנטר יתגמד לידו כאשר המסך כל כך גדול לא נראה שמפריע שערוץ הסנטר בוקע משני הרמקולים העיקריים. בעצם יש לנו שני סנטרים, בשני הצדדים.
2. החלל, החלל גדול מאוד ונתן לרמקולים (בעצם למה שבוקע מהם) את הכבוד הראוי, הכל יוצא מהצדדים, אבל מתערבל בחלל, כאילו מה שצריך שומר על כיוון (ימין שמאל) ומה שצריך להתמרכז, מתמרכז. מדהים.
3. מילה אחת. הווילסונים
פרק אחרון, החברה.
תענוג אמיתי לפגוש אנשים עם כזו אהבה לתחביב הזה. עם ברק בעיניים. היה לי כיף להכיר את רן ולהעביר את שיש אחה״צ עם יתר המטורללים. איך אני מרגיש שפוי לידם. תענוג