בילוי שישי אחה״צ או צריך סנטר? או צריך שחורים?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
sam22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #1 

אז ככה.
זה התחיל בשיחת טלפון בשישי בבוקר עם שאלת תפעול טכנית על ימהה.
זה הסתיים במפגש נהדר בשישי אחר הצהריים.

פרק ראשון, רקע:
יום שישי בבוקר, מתקשר אליי רן ושואל שאלה תפעולית לגבי רסיבר של ימהה, הוא נמצא מול ה3067, אצלי יש את האח הקטן, 2067.
למי שזוכר, רן בחן מספר רסיברים בעבר ולא מצא לנכון להחליף את הפיוניר lx70, אבל מה לעשות השדרגת כואבת והוא נתן ניסיון נוסף לימהה.
טוב, אכן הנבירה בתפריטי הימהה מייגעת, דברים פשוטים כמו מה להציג על הפאנל חבויים כאילו היו סודות האטום של מדינת ישראל ( עפ״י מקורות זרים). אחרי כמה שעות של נסיונות רן חזר לפיוניר שלו, אני בטוח שהוא ירחיב על מה וכמה.....
אבל, קבענו להפגש אצל רן מספר אנשים, לשמוע ולראות ולהכיר ולהווכח שלפעמים שווה לפתוח את הראש ( והאוזניים).

פרק שני, עיניים

טוב, תלוי לו מסך אולטרה רחב ענקי ביחס שמומחי המספרים מיד ירשמו אחרי, ומולו אפסון 5500. רן, שיכול להיות הפרזנטור של אקסלנס (טוב, אבל לא מצוין...) אוהב את המקרן אבל חושב קדימה. אני רבותי שמגיע מ58 אינץ, נפלתי. מי צריך אולטרה שחורים, הגודל, אלוהים, הגודל. הגודל כן קובע. ישיבה במרחק של 4.80 מהראש למסך ואין מילים. חווית צפייה שאחריה מסך ( אולי לא ה103), נראה כמו דוגמית של מסך.

פרק שלישי, אוזניים
כאמור פיוניר lx70 משודך ל7 רמקולים (בעצם לא, ל6... מיד הסברים)
ברשותכם התייחס רק למה שקורה מקדימה.
שני ווילסונים וביניהם..... סאב.... רק סאב...... אין סנטר??!!!
טוב, בוא נשמע,
Play, קוואנטום של גיימס בונד. איציק מכיר את הסרט יותר טוב ממי שערך אותו (גם יותר מהבמאי).
המרדף בתחילת הסרט, הבית זז.... הסאב מדהים והווילסונים עוצרי נשימה.
אבל מה עם הסנטר? טוב, בקטע כזה לא צריך סנטר. הקדמיים משתוללים בכל החלל. אבל איציק מחכה בפינה, יותר נכון שני טרקים קדימה, קטע החקירה עם הדיאלוגים.

כאן כל אחד ירשום את מסקנותיו.
אני אישית הופתעתי מאוד, לא צריך סנטר, לפחות לא אצל רן. הקולות ממורכזים בצורה מופלאה ונראה כאילו יוצאים מהמסך עצמו. רן אמר שקיומו של סנטר נותן תחושה כאילו הכל יוצא מתוך קופסא ולא מהמסך, נראה שהוא צודק. כבר היה לו סנטר מפואר בסלון, הוא ויתר עליו.
ניסיתי לשחזר את זה אצלי, לא הלך....
אני חושב שלא צריך סנטר אצל רן משלוש סיבות עיקריות:
1. גודל המסך. המסך עצום, כל סנטר יתגמד לידו כאשר המסך כל כך גדול לא נראה שמפריע שערוץ הסנטר בוקע משני הרמקולים העיקריים. בעצם יש לנו שני סנטרים, בשני הצדדים.
2. החלל, החלל גדול מאוד ונתן לרמקולים (בעצם למה שבוקע מהם) את הכבוד הראוי, הכל יוצא מהצדדים, אבל מתערבל בחלל, כאילו מה שצריך שומר על כיוון (ימין שמאל) ומה שצריך להתמרכז, מתמרכז. מדהים.
3. מילה אחת. הווילסונים :)

פרק אחרון, החברה.
תענוג אמיתי לפגוש אנשים עם כזו אהבה לתחביב הזה. עם ברק בעיניים. היה לי כיף להכיר את רן ולהעביר את שיש אחה״צ עם יתר המטורללים. איך אני מרגיש שפוי לידם. תענוג

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17926
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2492 פעמים

שליחה #2 

sam22 כתב:אז ככה.
זה התחיל בשיחת טלפון בשישי בבוקר עם שאלת תפעול טכנית על ימהה.
זה הסתיים במפגש נהדר בשישי אחר הצהריים.

פרק ראשון, רקע:
יום שישי בבוקר, מתקשר אליי רן ושואל שאלה תפעולית לגבי רסיבר של ימהה, הוא נמצא מול ה3067, אצלי יש את האח הקטן, 2067.
למי שזוכר, רן בחן מספר רסיברים בעבר ולא מצא לנכון להחליף את הפיוניר lx70, אבל מה לעשות השדרגת כואבת והוא נתן ניסיון נוסף לימהה.
טוב, אכן הנבירה בתפריטי הימהה מייגעת, דברים פשוטים כמו מה להציג על הפאנל חבויים כאילו היו סודות האטום של מדינת ישראל ( עפ״י מקורות זרים). אחרי כמה שעות של נסיונות רן חזר לפיוניר שלו, אני בטוח שהוא ירחיב על מה וכמה.....
אבל, קבענו להפגש אצל רן מספר אנשים, לשמוע ולראות ולהכיר ולהווכח שלפעמים שווה לפתוח את הראש ( והאוזניים).

פרק שני, עיניים

טוב, תלוי לו מסך אולטרה רחב ענקי ביחס שמומחי המספרים מיד ירשמו אחרי, ומולו אפסון 5500. רן, שיכול להיות הפרזנטור של אקסלנס (טוב, אבל לא מצוין...) אוהב את המקרן אבל חושב קדימה. אני רבותי שמגיע מ58 אינץ, נפלתי. מי צריך אולטרה שחורים, הגודל, אלוהים, הגודל. הגודל כן קובע. ישיבה במרחק של 4.80 מהראש למסך ואין מילים. חווית צפייה שאחריה מסך ( אולי לא ה103), נראה כמו דוגמית של מסך.

פרק שלישי, אוזניים
כאמור פיוניר lx70 משודך ל7 רמקולים (בעצם לא, ל6... מיד הסברים)
ברשותכם התייחס רק למה שקורה מקדימה.
שני ווילסונים וביניהם..... סאב.... רק סאב...... אין סנטר??!!!
טוב, בוא נשמע,
Play, קוואנטום של גיימס בונד. איציק מכיר את הסרט יותר טוב ממי שערך אותו (גם יותר מהבמאי).
המרדף בתחילת הסרט, הבית זז.... הסאב מדהים והווילסונים עוצרי נשימה.
אבל מה עם הסנטר? טוב, בקטע כזה לא צריך סנטר. הקדמיים משתוללים בכל החלל. אבל איציק מחכה בפינה, יותר נכון
שני טרקים קדימה, קטע החקירה עם הדיאלוגים.

כאן כל אחד ירשום את מסקנותיו.
אני אישית הופתעתי מאוד, לא צריך סנטר, לפחות לא אצל רן. הקולות ממורכזים בצורה מופלאה ונראה כאילו יוצאים מהמסך עצמו. רן אמר שקיומו של סנטר נותן תחושה כאילו הכל יוצא מתוך קופסא ולא מהמסך, נראה שהוא צודק. כבר היה לו סנטר מפואר בסלון, הוא ויתר עליו.
ניסיתי לשחזר את זה אצלי, לא הלך....
אני חושב שלא צריך סנטר אצל רן משלוש סיבות עיקריות:
1. גודל המסך. המסך עצום, כל סנטר יתגמד לידו כאשר המסך כל כך גדול לא נראה שמפריע שערוץ הסנטר בוקע משני הרמקולים העיקריים. בעצם יש לנו שני סנטרים, בשני הצדדים.
2. החלל, החלל גדול מאוד ונתן לרמקולים (בעצם למה שבוקע מהם) את הכבוד הראוי, הכל יוצא מהצדדים, אבל מתערבל

בחלל, כאילו מה שצריך שומר על כיוון (ימין שמאל) ומה שצריך להתמרכז, מתמרכז. מדהים.
3. מילה אחת. הווילסונים :)

פרק אחרון, החברה.
תענוג אמיתי לפגוש אנשים עם כזו אהבה לתחביב הזה. עם ברק בעיניים. היה לי כיף להכיר את רן ולהעביר את שיש אחה״צ עם יתר המטורללים. איך אני מרגיש שפוי לידם. תענוג
...
ללא ספק המערכת של רן היא ליגה ליגה .
אין ספק שאצלו הסנטר לא הכרחי למרות שמהידוע לי הוא לא בדק את המערכת עם סנטר של ווילסון אבל אולי אני טועה.
יש פה אחד באתר (לא זוכר את שמו) שטוען שמי ששומע בלי סנטר הוא לא רציני. איך אומרים? אז טוען :lol:

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1231 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #3 

הכן כן
היה מפגש ממש מרתק
על מה ששמוליק כתב אין הרבה מה להוסיף........אבל
הדעות היו חלוקות ואני נימנתי עם הצד שאומר כן לסנטר
האומנם המרחק מפצה ,והוילסונים אווווו הוילסונים,כל מילה מיותרת
אבל אני חוזר ואומר שהיו מקרים שהסנטר היה ממש חסר
ולא גם בגלל שאני מכיר את הסרט ממש טוב יודע איך הוא צריך להישמע.

רן תודה רבה על המפגש המרתק
היה ממש כייף להפגש לאחר הצהריים של יום שישי

נ.ב.

שיגעת אותי עם המסך
אח אם רק היה לי מקום.......
אנחנו רואים סרטים
אתה רואה קולנוע :wink: :mrgreen: :mrgreen:
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1231 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #4 

יואב הוא גם היה
הייתי חייב שהוא ישמע................
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #5 

חיים כתב:יואב הוא גם היה
הייתי חייב שהוא ישמע................
...
איך אומרים? אז היה :lol:

sam22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #6 

שבת שלמה אני יושב כאן וחושב איך אני הופך את הסלון בשביל מקרן
העם דורש..... כל מיני דברים

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #7 

sam22 כתב:שבת שלמה אני יושב כאן וחושב איך אני הופך את הסלון בשביל מקרן
...
מה הבעיה?

לפני שהגעתי לנחלה, בדמות חדר ייעודי מכובד, היה לי, בדירה הקודמת, בסלון מקרן. במידה ויש שיתוף פעולה עם ההנהלה הכל אפשרי :)

sam22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #8 

הבעיה היא הרף שראיתי אתמול

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #9 

הרף זה שיהיה למה לשאוף - בתור התחלה אפשר להנות ובפחות (אצלי העסק בתנאים לא אופטימליים אבל אני נהנה מאוד).
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #10 

sam22 כתב:הבעיה היא הרף שראיתי אתמול
...
את הרף שראית אתמול אני מכיר האמן לי.

מקרן כמו שראית אתמול ברכישה בחו״ ל לא סוף העולם
גם מסך אתה גומר במחיר הגיוני

לגבי הרמקולים ,פה כנראה טמונה הבעיה האמיתית שלך אבל תמיד טוב שיש למה לשאוף :lol:

sam22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #11 

מהרמקולים אני מתעלם עכשיו...
יש גבול למה שאפשר לחשוב עליו בו זמנית

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #12 

sam22 כתב:מהרמקולים אני מתעלם עכשיו...
יש גבול למה שאפשר לחשוב עליו בו זמנית
...
:lol: :lol: (Y)

יאללה תזמין מקרן ומסך אנחנו מאחוריך למקרה שתהיינה בעיות :)

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #13 

כאחד ה"מטורללים" שיהיה במפגש של אחה"צ המדובר עם רן ושאר ה"המטורללים"....
זה באמת אחד המקרים הנדירים שלא חייבים סנטר.

הסיבות כאן מאוד קלות להבנה (ורק אחרי ששומעים ורואים על מה מדובר):

1. הווילסונים של רן בנויים מ 2 אלמנטים...העליון הוא יחידת מיד+טויטר נפרד לגמרי ומשמש בעצם "סנטר מפוצל" (איכותי ברמת על ומפוצל ימין-שמאל מעל כל רמקול) כל זאת, רק ברגע שמוגדר ברסיבר שאין סנטר "סטנדרטי".
2. מרחב...מידות חריגות וגדולות במיוחד של מימד אורך ורוחב הסלון והמסך, לדעתי כ 160" , 21:9.
קשה מאוד למצוא סנטר שיעמוד במשימת הפיזור של במה כל כך רחבה.
3. כי רן עדיין לא ניסה סנטר של ווילסון תואם לקדמיים.....

תודה לרן על האירוח (Y) (f)
.

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #14 

היי לכולם!
ההדגמות אצל רן תמיד מדהימות
אז ממה שמעתם בסוף ?מהLX70 הזקן והטוב?
שמוליק תעשה מה שחיים עושה כשהוא רוצה משהו
עוצם את העניים חושב שהוא רוצה .....מחליט ....וקונה (Y)
בערך 3 דות אחרי זה כבר אצלו בבית
וזה כשיש לו סבלנות :D
052-4200610

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #15 

ניראה שהיה לכם יופי של מפגש ספונטני... (Y)
איזה כיף שהמסורת נמשכת... (b)

לענייננו, קראתי מה שרשמתם ואני מרגיש שאני חייב להוסיף...ברשותכם... (f)

אני בן האנשים שמאמינים שחייבים סנטר במיוחד כאשר יש דו שיח עם ה-BACK בקולנוע 7.1...
ועל אחת כמה וכמה עם 9.1...

טלHD אני מתייחס תחילה למה שרשמת בנוגע לפיצול היחידות... :arrow:
לדוגמא מהשטח:
גם ה-801 שלי מתוכננים כיחידת באס בפני עצמה וכיחידת מיד וטוויטר עצמאית שיכולה להתכוונן וליצור איזה במה שרוצים בכל חלל נתון, ה-801 גם הם כאשר מכוונים לפנים החלל מעניקים שקיפות בלתי נתפסת ובקלות יכולים לשמש כסנטר (ועוד איזה סנטר)..מספיק לשמוע סטיראו אצלי ולהבין כמה הבמה היא עצומה ובלתי נתפסת ונגמרת...

אבל לטעמי עדיין אין מנוס מהוספת סנטר, לטעמי הסנטר מכניס איזה פורפורציה ותחושה של מיקוד בלתי נתפס...בקולנוע...(לא סתם הסרט הוקלט כך :roll: )...

גם אצלי ניסיתי עם סנטר וללא סנטר...בסאטאפ שלי, ובכל פעם העדפתי את התוצאה עם הסנטר, אפילו שה-801 הביאו שקיפות (בכל מקום ישיבה בו אתה יושב)...ותחושה של מרכוז ובמה ענקית, אבל עדיין תחושת המיקוד המדוקדק עם סנטר..הביא במה "אמינה" יותר...ותוחשה קולנועית טובה יותר...

תיראו אצל רן, הכל חלוק במחלוקת 8)
גם הוולסונים מונעים עם הגברת "צעצוע"...סלחו לי... (f) ה-70 בקושי הצליח להזיז אצלי זוג אוואנסים..
גם הפרוססור הוא יחסית כבר מיושן ולא עומד בסטנדרטים של היום...מניסיון...
גם אין סנטר איכותי הניצב בין הווילסונים ועוד בחלל כזה גדול, ניראה לי פספוס ענק...אבל עם רן החליט כך, אז שיבושם לו, לא מתווכח... (f)

לגבי התמונה, קטונתי...תמונה מדהימה זה בהחלט "החלום הבא"...והתמונה כשהיא גדולה ואיכותית היא סוחפת את הצופה למרחקים שרק אפשר לחלום עליהם...

אבל סה"כ, החברה, אווירה, האווי, הכיף במפגש הוא הסיבה האמיתית למפגשים... (Y) (f) (b)

sam22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #16 

אני חייב לומר שהווילסונים מופעלים על ידי הצעצצוע בצורה מאוד מרשימה.
לא חושב שצריך שם יותר.
אני מסכים איתי שרמקולים כמו שלך לא יחשבו על התנעה עם הגברה כזו.

לגבי הסנטר, זה מעבר לרמקול עצמו, זה החלל הגדול.
היכולת של הצלילים לעשות דרך אלינו.
באיזשהו מקום זה הביא אותי למחשבה שאולי רבים מאיתנו מחזיקים ציוד שהוא גדול על החלל בו הוא פועל ולכן הפיצוי בצורת הסנטר.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #17 

itay123 כתב:ניראה שהיה לכם יופי של מפגש ספונטני... (Y)
איזה כיף שהמסורת נמשכת... (b)

לענייננו, קראתי מה שרשמתם ואני מרגיש שאני חייב להוסיף...ברשותכם... (f)

אני בן האנשים שמאמינים שחייבים סנטר במיוחד כאשר יש דו שיח עם ה-BACK בקולנוע 7.1...
ועל אחת כמה וכמה עם 9.1...

טלHD אני מתייחס תחילה למה שרשמת בנוגע לפיצול היחידות... :arrow:
לדוגמא מהשטח:
גם ה-801 שלי מתוכננים כיחידת באס בפני עצמה וכיחידת מיד וטוויטר עצמאית שיכולה להתכוונן וליצור איזה במה שרוצים בכל חלל נתון, ה-801 גם הם כאשר מכוונים לפנים החלל מעניקים שקיפות בלתי נתפסת ובקלות יכולים לשמש כסנטר (ועוד איזה סנטר)..מספיק לשמוע סטיראו אצלי ולהבין כמה הבמה היא עצומה ובלתי נתפסת ונגמרת...

אבל לטעמי עדיין אין מנוס מהוספת סנטר, לטעמי הסנטר מכניס איזה פורפורציה ותחושה של מיקוד בלתי נתפס...בקולנוע...(לא סתם הסרט הוקלט כך :roll: )...

גם אצלי ניסיתי עם סנטר וללא סנטר...בסאטאפ שלי, ובכל פעם העדפתי את התוצאה עם הסנטר, אפילו שה-801 הביאו שקיפות (בכל מקום ישיבה בו אתה יושב)...ותחושה של מרכוז ובמה ענקית, אבל עדיין תחושת המיקוד המדוקדק עם סנטר..הביא במה "אמינה" יותר...ותוחשה קולנועית טובה יותר...

תיראו אצל רן, הכל חלוק במחלוקת 8)
גם הוולסונים מונעים עם הגברת "צעצוע"...סלחו לי... (f) ה-70 בקושי הצליח להזיז אצלי זוג אוואנסים..
גם הפרוססור הוא יחסית כבר מיושן ולא עומד בסטנדרטים של היום...מניסיו
גם אין סנטר איכותי הניצב בין הווילסונים ועוד בחלל כזה גדול, ניראה לי פספוס ענק...אבל עם רן החליט כך, אז שיבושם לו, לא מתווכח... (f)

לגבי התמונה, קטונתי...תמונה מדהימה זה בהחלט "החלום הבא"...והתמונה כשהיא גדולה ואיכותית היא סוחפת את הצופה למרחקים שרק אפשר לחלום עליהם...

אבל סה"כ, החברה, אווירה, האווי, הכיף במפגש הוא הסיבה האמיתית למפגשים... (Y) (f) (b)
...
איתי רן מניע את הווילסונם עם רסיבר לאחר שבחן בביתו ובסט אף הנוכחי הגברות היי אנד מכובדות למדי והחליט שהוא לא שומע הבדל( היו עוד כמה חברים שלא ממש שמעו הבדל כשלא ידעו מה הם שומעים). :)

בקיצור עזוב אותך מתאוריות ומהגברות שורה תחתונה היא האם אתה שומע הבדל בלי לדעת מה מחובר או לא.?

לי התשובה מאוד ברורה :)

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

באיזשהו מקום זה הביא אותי למחשבה שאולי רבים מאיתנו מחזיקים ציוד שהוא גדול על החלל בו הוא פועל ולכן הפיצוי בצורת הסנטר.
...
שמוליק ידידי,
יכול מאוד להיות, אמנם בוודאות אצלי בחנתי עם ובלי ובכל פעם התוצאה עם הסנטר הייתה עדיפה (לא בגלל גוון הצליל אלא יותר בגלל המיקוד והתחושה שהווקליות יוצאת היישר מפי השחקנים, התחושה שהווקליות היא לא גדולה, אלא מנימליסטית, מעודנת ויוצאת באופן טבעי מהמסך...)

אבל אני בהחלט מקבל את דעתך ידידי...בסשן הבא אתה מגיע, על תשכח.. (f)

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #19 

שמוליק,

אני חושב שחלק גדול מאותה חוויה שאתה מתאר, נובעת בראש ובראשונה מכך שנתקלת במשהו שהוא "שונה". מבלי להכנס כרגע אם שומעים ו/או רואים אצלי טוב יותר או טוב פחות ממערכות בהן נתקלת בעבר.

ה-"השוני" נובע בראש ובראשונה בגישה. לטעמי אותו "שוני" הוא זה שהותיר בך את החותם אותו אתה מנסה לתאר.

השוני הזה נובע בראש ובראשונה מנסיון להתנתק מקונספציות שאנחנו שבויים בהן.
קונספציה שמכתיבה לנו לרכוש לדוג' סנטר או להיות מקובעים על מסך בפרופורציה מסוימת.

כאשר אנחנו נתקלים במערכת שלא מושתת על עקרונות שהן לכאורה אקסיומטיות , יש חוויה שהיא קודם כל שונה, אם היא טובה יותר או טובה פחות זה כבר עניין של טעם ולא פחות חשוב..הרגל.

מבחינת הוידאו ניתן לשחזר את החוויה כמו שישראל ציין ובצדק , בסכומים יחסית שפויים.

ה-"שוני" נבע בראש ובראשונה מהפרופורציה של המסך.
במשך שנים רבות ניסו לשכנע אותי ולהסביר לי שצפייה על מסכים בפרופורציה של 16X9 היא טעות בסיסית. ההשקעה העצומה במערכת, הן הכלכלית והן הנפשית צריכה לבוא לידי ביטוי באותם רגעים בהם ראסל קרואו נלחם בזירה עם הטיגריס, או צפייה באחד מהקרבות בשר הטבעות או בצפייה בעוד מרדף מדהים של בונד ובוודאי לא בצפייה בפרק מעקרות בית משועממות...

רכישת מסך 16X9 המהווה סטנדרט , מביא למצב אבסורדי בו אפקטיבית אותם רגעי קסם, עבורם טרחנו, למדנו והשקענו מוקרנים באופן קטן יותר מפרק של "gossip girl" וזאת לאור הפסים השחורים מעל ומתחת לתמונה. זו פגיעה לא פשוטה בחוויה.

לא זכור לי איזה סרט או באיזה מקרן השתמשו שצפיתי בפעם הראשונה במסך עם פרופורציה של 21:9 אבל זכורה לי החוויה. בהחלט משהו שונה, משהו שלא ראיתי וחוויתי לפני-כן.
השמועות מדברות על כך שסוני מתכוונת להכריז בספטמבר (ifa/cedia) על המקרן הראשון עם יחס של 21:9...

מבחינת סאונד זה הופך למעט מורכב יותר.

הצורך ברכישת סנטר מהווה גם סוג של קונספציה..(.ראה פוסט מעלי..לדוג')

אומנם קיימים מקרים (אין לי את הסטטיסטיקה) בהן מערכות ישמעו טוב יותר עם סנטר, אבל קיימים לא מעט מקרים שסנטר בפירוש יגרע מהחוויה.

נסו לדמיין סיטואציה בה הכל והקול לא יוצאים מתוך קופסא, אלא מטיילים בחלל ומודבקים לשפתיים של הדמויות.
תחושה הגורמת לנו לחשוב כי קיימים מספר רמקולים מאחורי המסך. תחושה שגורמת לנו לחשוב שהקול יוצא מפיו של השחקן על המסך ולאו דווקא מתוך קופסא העומדת מתחת למסך/טלויזיה.
שונה כבר אמרנו?

חשוב לומר, למען ההגינות, שהדבר לא תמיד עובד ובהחלט נדרשים חלל ורמקולים מסוימים, אך זה בעצם נכון לכל יצירת "אפקט" באשר הוא. במקרה הזה הרמקולים צריכים להיות מסוגלים לייצר-imaging הולוגרפי באופן בו גם מי שלא יושב ב-sweetspot המאוד מסוים ישמע עדיין את הכל ממורכז. המערכת הקודמת שלי שהייתה מורכבת מ-B&W לא הייתה מסוגלת , הווילסון לעומת זאת מסוגלים לזה ואני משוכנע שיש עוד לא מעט רמקולים שיכולים לעמוד בנטל.

פשוט צריך לנסות.

החוויה היא שונה.

שמחתי לארח עוד ישיבת מטורללים.

רן
נערך לאחרונה על ידי RanMoyal ב 25/06/2011 20:48, נערך פעם 1 בסך הכל.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

איתי רן מניע את הווילסונם עם רסיבר לאחר שבחן בביתו ובסט אף הנוכחי הגברות היי אנד מכובדות למדי והחליט שהוא לא שומע הבדל( היו עוד כמה חברים שלא ממש שמעו הבדל כשלא ידעו מה הם שומעים). :)

בקיצור עזוב אותך מתאוריות ומהגברות שורה תחתונה היא האם אתה שומע הבדל בלי לדעת מה מחובר או לא.?

לי התשובה מאוד ברורה
...

יואב היקר, אתה יודע עם כמה הגברות עבדתי, עד שהגעתי להגברה שתתנהג בהתאם וכהלכה עם ה-801...
עדיין המחשבה שזוג ווילסונים מונעים עם LX70 קצת "נלעס" קצת "לא אנושי"... :lol: :lol:

ואת אוזנו של רן, אני לא מפקפק, ואני בהחלט מכבד... (f) (Y)
ללא קשר רן, במידה ויהיה עוד סשן דומה אני בהחלט אשמח להגיע...ללא קשר למערכת, אתה ניראה לי אדם, שיהיה לי כיף לדבר ולהכיר באופן אישי...כמו הרבה חברים יקרים פה... (f)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”