פיצול הגדרות סאונד

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
שחר25 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 378
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

קניתי מערכת קולנוע ביתית Philips Hts3180 וחיברתי אותה למחשב, אבל אני לא מצליח לסדר שהסאונד יעבוד במקביל גם במערכת וגם בטלוויזיה, אלא רק באחת או במערכת קולנוע או ברמקולים של המסך. איך אני מבצע פיצול שהסאונד יעבוד במקביל?

המחשב מחובר למסך עם כבל HDMI והמערכת מחוברת מיציאת AUX לכרטיס קול במחשב (מובנה של GIGABYTE).

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

לא ניתן ב-Windows להגדיר שיוציא אודיו גם ב-HDMI וגם ב-SPDIF, כי אלו הם שני התקני קול שונים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שחר25 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

החיבור השני לא SPDIF לדעתי. מחובר למערכת עם חיבור לבן ואדום והולך למחשב עם חיבור בננה לכניסה הירוקה בכרטיס קול. זה SPDIF?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

לא, זהו חיבור אנלוגי. אגב, התשובה זהה - לא ניתן להגדיר שיוציא בו זמנית ביציאה הזו וב-HDMI. ניתן לעשות את זה עם תוכנה בתשלום שנקראת IndieVolume, אולם היא מאפשרת לעשות את זה רק עבור סטריאו ולא עבור סראונד (DD ו-DTS).

כתבת שקנית מערכת קולנוע ביתי - איך אתה רוצה לשמוע בסראונד (5.1 רמקולים) אם העברת מהמחשב למערכת רק חיבור סטריאופוני בודד?

שחר25 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

שאלה טובה... האמת שאין לי מושג בזה. במערכת קולנוע יש לי שתי כניסות AUX. אז פשוט חיברתי את הלבן והאדום למערכת קולנוע ואת הבננה חיברתי לכניסה הירוקה בכרטיס קול. במחשב שיניתי ל5.1 וחשבתי שזה בסדר. איזה כבל אני צריך לקנות?

ושאלה נוספת... איזה כבל אני צריך לקנות כדי לחבר בצורה הכי טובה ממיר גרונדיג DVB-T. הסתכלתי מאחורי הממיר ויש לי חיבור דיגיטל אודיו (COAX), אבל בינתיים חיברתי אותו בחיבורי RCA עם כבל RCA כי אין לי מושג איזה כבל לקנות כדי לחבר אותו ליציאה הדיגיטלית. אני יודע שיש כבל COAX אבל הוא עם יציאה אחת בכל צד ובמערכת קולנוע יש שתי כניסות (לבן ואדום AUX)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

הסתכלתי קצת על הנתונים של מערכת הקולנוע הביתי שלך.
למרבה הצער, נראה שאין שום דרך לשמוע סראונד אמיתי במערכת שלך כי אין לה כניסות SPDIF או 5.1 כניסות אנלוגיות. המקור היחיד המאפשר לשמוע בה סראונד אמיתי זה כותרי DVD מקוריים או צרובים שתשים בכונן ה-DVD שלו.
כן תוכל להפעיל הדמייה של 5.1 מכניסת הסטריאו (דולבי פרו לוג'יק), אבל זה רחוק מלהיות הדבר האמיתי.

שחר25 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אז אין טעם להחליף את הכבלים שמחוברים מהמערכת קולנוע למחשב או לממיר הDVB-T?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #8 

לא, אין טעם.

שחר25 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד