פרה-אמפ חיצוני (NAD PP-2) מול מובנה של רסיבר AV
-
boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
כמובן. לינקים רלוונטיים:
http://nadelectronics.com/products/hifi ... eamplifier (הקדם מגבר שיש לי היום)
http://www.us.onkyo.com/model.cfm?class ... m=TX-NR709 (הרסיבר שהזמנתי, שכולל קדם מגבר מובנה)
http://nadelectronics.com/products/hifi ... eamplifier (הקדם מגבר שיש לי היום)
http://www.us.onkyo.com/model.cfm?class ... m=TX-NR709 (הרסיבר שהזמנתי, שכולל קדם מגבר מובנה)
- Needle-Head
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 191
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
אהלן בורן,
יש לי אונקיו 875 וקדם של cambridge audio.
לטעמי הסאונד יותר מפורט כשאני מחבר את הפטיפון דרך הקדם לכניסה רגילה ברסיבר מאשר ישירות לכניסת פונו.
אני לא מכיר את הקדם שיש לך אבל הכי טוב שפשוט תנסה את שני המצבים השונים.
ניחוש שלי- אתה תאהב את הסאונד עם הקדם חיצוני יותר...
תהנה
יש לי אונקיו 875 וקדם של cambridge audio.
לטעמי הסאונד יותר מפורט כשאני מחבר את הפטיפון דרך הקדם לכניסה רגילה ברסיבר מאשר ישירות לכניסת פונו.
אני לא מכיר את הקדם שיש לך אבל הכי טוב שפשוט תנסה את שני המצבים השונים.
ניחוש שלי- אתה תאהב את הסאונד עם הקדם חיצוני יותר...
תהנה
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
בדרך כלל מעגלי פונו מובנים בתוך רסיברים הם בבחינת "לצאת ידי חובה" של יצרן הרסיבר על מנת לספק את האופציה ולא בדיוק המעגל המושקע. המעגל שם מינימליסטי בתכנון והרכיבים בדרך כלל באיכות ממוצעת למדי.
מהניסיון שלי כמו גם עם הרסיבר הקודם שלי (ימאהה ישן, אפילו מתקופת פריחת התקליטים ולפני הדיסקים) הפונו המובנה היה נחות ובעל "צליל מת" לעומת מגבר חיצוני ממוצע. מגבר חיצוני (לא כזה ב-100 שקל) מוקפד יותר בתכנון ובשל היותו ייעודי הוא מושקע והתוצאות בהתאם.
בהצלחה.
מהניסיון שלי כמו גם עם הרסיבר הקודם שלי (ימאהה ישן, אפילו מתקופת פריחת התקליטים ולפני הדיסקים) הפונו המובנה היה נחות ובעל "צליל מת" לעומת מגבר חיצוני ממוצע. מגבר חיצוני (לא כזה ב-100 שקל) מוקפד יותר בתכנון ובשל היותו ייעודי הוא מושקע והתוצאות בהתאם.
בהצלחה.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
-
boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
תודה על שתי התגובות האחרונות. אני מסכים שהגיוני מאוד שה-NAD (שעולה אגב 650 ש"ח) נשמע יותר טוב מהפרה-אמפ המובנה של הרסיבר. כשאקבל את הרסיבר אבדוק את זה ואעדכן, אם כי ייתכן מאוד שהאוזניים הלא-אודיופיליות שלי לא יבחינו בהבדל.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
קשה לי להאמין שפונו-סטייג' מובנה בתוך רסיבר מ"העידן האנלוגי" היה עד כדי כך גרוע, אלא אם כן זה היה באמת רסיבר מדגם זול ופושטי במיוחד של החברה בשעתו, או שהשתייך לסידרה נחותה מהסגנון שיוצר ע"י יצרנים רבים בעיקר בראשית שנות ה-80. בלאו הכי, בתקופה שלפני ה-CD כמעט ולא היו בנמצא פונו-סטייג'ים חיצוניים נפרדים, מאחר שכל מגבר/רסיבר כלל אחד כזה מובנה (לפחות), ובדרך כלל הם היו טובים ומספקים אפילו בדגמים העממיים. ברסיברים של היום זה כמובן לא מפתיע אם דרגת הפטיפון אינה איכותית, מאחר שאיש ממתכנני הרסיברים האלה כבר לא משקיע יותר מדי מחשבה, אנרגיה או כסף בתכנון של מעגל כזה מוצלח.chalmh כתב:בדרך כלל מעגלי פונו מובנים בתוך רסיברים הם בבחינת "לצאת ידי חובה" של יצרן הרסיבר על מנת לספק את האופציה ולא בדיוק המעגל המושקע. המעגל שם מינימליסטי בתכנון והרכיבים בדרך כלל באיכות ממוצעת למדי.
בהצלחה....
יש לי גם פרה אמפ ברסיוור וגם חיצוני
ונחשו...אני משתמש כבר בחיצוני
האם ההבדל הוא של וואוו
לא אבל עדיין הבדל......שניהם בחינם אז למה לא להשתמש בחיצוני ...
יש לו אפילו כניסת XLR אבל לא בשימוש
בכל מקרה לא שמתי לב אם שניהם MC או MM .....או כל אחד שונה.....
אגב לרוב תמיד החיצוני יעשה את העבודה טוב יותר....
ונחשו...אני משתמש כבר בחיצוני
האם ההבדל הוא של וואוו
לא אבל עדיין הבדל......שניהם בחינם אז למה לא להשתמש בחיצוני ...
יש לו אפילו כניסת XLR אבל לא בשימוש
בכל מקרה לא שמתי לב אם שניהם MC או MM .....או כל אחד שונה.....
אגב לרוב תמיד החיצוני יעשה את העבודה טוב יותר....
אגב יש פה תשובות יפות ומקצועיות ושרשור יפה