רציתם לדעת איך סאונד 'נראה'?....
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
1. מאוד קשור לאודיו ולכן העברתי את ההודעה.
2. זה מראה בדיוק מה הם גלים עומדים ומהם נקודות מקסימום (איפה שהגרגרים מסתדרים) ואיפה NULL (איפה שאין גרגרים).
הצורות השונות נוצרות עקב התאבכות בונה והורסת של הגלים מה"קירות" (קצוות הפלטה) ובגלל הסימטריות הכפולה שלה.
יפה מאוד !
2. זה מראה בדיוק מה הם גלים עומדים ומהם נקודות מקסימום (איפה שהגרגרים מסתדרים) ואיפה NULL (איפה שאין גרגרים).
הצורות השונות נוצרות עקב התאבכות בונה והורסת של הגלים מה"קירות" (קצוות הפלטה) ובגלל הסימטריות הכפולה שלה.
יפה מאוד !
מדהים מדהים
תודה
תודה
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
יפה!
למען הדיוק זה לא "השפעת הסאונד על גרגירי האורז". הסאונד משפיעה על הממברנה השחורה על ידי תהודה בתדירויות של הגלים העומדים של הממברנה. גרגירי האורז מוזזים מהאזורים עם משרעת גבוהה ונשארים באזורים עם משרעת אפס (שם הממברנה לא זזה).
ההדגמה קיימת בהרבה מוזאוני מדע, אני חושב שגם בחיפה.
למען הדיוק זה לא "השפעת הסאונד על גרגירי האורז". הסאונד משפיעה על הממברנה השחורה על ידי תהודה בתדירויות של הגלים העומדים של הממברנה. גרגירי האורז מוזזים מהאזורים עם משרעת גבוהה ונשארים באזורים עם משרעת אפס (שם הממברנה לא זזה).
ההדגמה קיימת בהרבה מוזאוני מדע, אני חושב שגם בחיפה.
משה
מרטין,MartinHSabag כתב:1. מאוד קשור לאודיו ולכן העברתי את ההודעה.
יפה מאוד !...
זה הפוך, במקסימום הגרגירים מועפים ונחים באפס.
שנית, להגיד שגלים עומדים זה תוצאה של התאבכות זה קצת מבלבל, למרות שאני לא שולל את התיאור לגמרי כי מתמטית זה שקול.
התאבכות זה תיאור נוח כשיש שני מקורות שידור ובאיזשהו מקום הגלים נפגשים ומתאבכים.
גלים עומדים בתיאור הרבה יותר פשוט זה פתרונות למשוואת הגלים כאשר יש תנאי שפה. כמו במיתר של כלי נגינה.
זה נכון שמתמטית ניתן לראות את זה כסופרפוזיציה של גלים לא עומדים שנעים הלוך ושוב בין הקצוות אבל פה הנקודה החשובה: הטבע לא יודע מתמטיקה, זה רק התיאור של בני האדם.
למה לתאר תופעה פשוטה - התנדנדות של ממברנה במקום, כהתאבכות של שני גלים שלא באמת קיימים. זה כמו לתאר את רעידות הממברנה של רמקול כמורכבת מכל מיני גלים שנעים עליה מקצה לקצה.
אני מקווה שהייתי ברור.
משה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: