המלצה: התרחקו מבוקסי בוקס

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #1 

אני כותב את הפוסט הזה כשאני מאוד כועס, אפילו קצת רותח, למען האמת.

קניתי את הבוקסי ממש כשהוא הגיע לארץ, דרך האתר כאן. מאוד אהבתי את הרכישה הזו - מוצר ישראלי, פיתוח מקומי, אנשים טובים, חברה מצויינת, מחיר טוב, עיצוב מיוחד, פיצ'רים משהו משהו. אולמי בונטון!

אבל עם הזמן למדתי שלמרות שאיכות המוצר היא מצויינת, עדכוני התוכנה הם מתחת לכל ביקורת.

ראשית, הבעיה העיקרית היא שעדכוני התוכנה נכפים על המשתמשים. אתה מדליק את הבוקסי, מקבל נוטיפיקציה "יש עדכון" ואין לך כל אפשרות לבחור האם לעדכן או לא. המכשיר פשוט מתחיל להוריד עדכון ומתעדכן אוטומטית.

למה זו בעיה? כי איכות ה-QA ופרוצדורת השחרור של בוקסי היא פשוט מתחת לכל ביקורת.

לפני כמה שבועות היה פיאסקו ענק, כשהחבר'ה שם החליטו על דעת עצמם שלא צריך יותר לשלוט על הווליום דרך המכשיר ופשוט ביטלו (!) את הסליידר התוכנתי. הם אמרו שגם ככה יש לנו שלט לרסיבר, אז למה צריך שניים? במקביל, הם הכניסו כמה באגים מטורפים שגרמו לסאונד להתחרפן לחלוטין ולהגיע לעוצמות משוגעות.

היה בלאגן לא נורמאלי ברשת, ומס' ימים אח"כ בוקסי שחררה עדכון שפתר את רוב הבעיות והחזיר את הסליידר.

שוב - אין לאף אחד אפשרות להתחמק מכך, כי המערכת כופה על עצמה את העדכון. גם כשאתה יודע שתעדכן לקטסטרופה, אין לך שום ברירה אלא לראות את המכשיר שלך בולע את הרעל ומקלקל את עצמו.

שלשום הם ממש הגדישו את הסאה. חדלי-האישים האלה בבוקסי (אני מצטער שאני יורד לרמה כ"כ נמוכה ואישית, אבל כך בד"כ מגיבים לקוחות כשהם רותחים מכעס) שחררו גרסא חדשה שדפקה לחלוטין את יציאת הוידאו כשמחברים את המכשיר לפלאג DVI (למי שלא מכיר, הבוקסי מוציא רק HDMI, אך HDMI הוא תואם לאחור ל-DVI ולכן אפשר לחבר אותו גם לטלויזיות DVI).

באחת המוני משתמשים קיבלו בלוק שחור ויפה בסלון, שעושה בוט נחמד, ואז מציג מסך שחור ובלתי שמיש.

אין מה לעשות כרגע. אי אפשר לחזור אחורה, כי ברגע שאני צורב גרסא ישנה היא מתעדכנת אוטומטית לחדשה. אי אפשר לנתק את המכשיר מהאינטרנט, כי כל התוכן שלי נמצא על הרשת הביתית. אם היתה לי אפשרות לחסום אתרים בראוטר, הייתי יכול למנוע מהרשת להגיע לשרת העדכון של בוקסי, אבל הראוטר שלי לא תומך בזה.

אני מצטער, אבל צוות בוקסי מצטייר בעיני, פעם אחר פעם, כחבורה של חובבנים. אני רותח עליהם מזעם ואפילו מרגיש קצת עלבון בתור ישראלי, כי זה נראה באמת כמו עבודה ישראלית חפיפניקית. לא הייתי רוצה שכך ההייטק הישראלי יראה בעולם.

ככה לא משחררים גרסא חדשה, בלי QA מינימלי. אנחנו מדברים על בדיקה ש-DVI עובד! לא על מצב קצה שמתרחש רק בתנאים מאוד ספציפיים.

ככה לא כותבים release notes, בלי אזהרה על הבעיה ברגע שהיא התגלתה.

ככה לא מטפלים בבעיה, כשהפורומים מלאים באנשים רותחים ואף אחד רציני מבוקסי לא נכנס, עוזר, מעדכן ומטפל. הייתי מצפה לראות פופאפ ענק בכניסה לאתר, שמסביר על הבעיה ומעדכן על צפי לפתרון, כולל workaround אפשרי.

ככה לא פותרים משבר. אפשר היה לשחרר במהירות פאץ' שלפחות עוצר את העדכון האוטומטי ומאפשר לנו לחזור לגרסא קודמת עד שתתוקן הבעיה.

ככה פשוט לא עובדים!

למרות הסקס-אפיל והקסם שיש במוצר הזה, אני מאוד לא ממליץ לכם לרכוש אותו. הסתדרו בלי הורדה אוטומטית של כתוביות (הפיצ'ר הכי חשוב מבחינתי), אבל לפחות לכו על סטרימר שמבוסס על תוכנה עם בקרת איכות נורמלית, בלי שתגיעו למצב שבשישי בבוקר אתם תקועים עם לבנה, בלי אפשרות לצפות במדיה במהלך כל הסופ"ש.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

C0rnFlex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1335
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #2 

נשמע האמת כמו ביזיון. הכלל הראשון במחשבים/אלקטרוניקה: if it ain't broken, don't fix it.. חייבים לתת אפשרות להמנע מעדכוני תוכנה, ביחוד כשהם ברמה ירודה שכזאת.

spazzz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 271
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #3 

נשמע רע מאד אך לא מפתיע לאור החפיפניקיות הישראלית

מסכים איתך שהעידכון צריך להיות כאופציה ובוודאי הסרת סליידר הווליום לא היתה במקום (שלא לדבר על הטיעון לכך - יש גם ברסיבר שליטה בווליום)

עידכוני תוכנה חייבים להיבדק פעמים רבות לפני שיחרור גרסה חדשה על מנת שלא לגרום "לשינמוך" באיכות וביכולות המכשיר כשם שחווית.
לאחר שהחלפתי את הסטרימר הקודם שלי נוכחתי לדעת שהחברה של פופקורן יודעים מה הם עושים : עידכונים שמשדרגים באופן משמעותי ביותר (תלת מימד)
ותמיד קשובים לקהילת המשתמשים

יותר מדי רעש היה לגבי הבוקסי בוקס ובמיוחד באתר (וגם היום) הבאנר עם הסליידר המעצבןן שלהם - "עד כמה אתה רוצה אותו ? " - לא רוצה אותו בכלל ! :lol: :lol:

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #4 

באמת נשמע מרגיז.
בגלל שכולנו פירגנו אז זה גם עצוב

ומוטי...... אל תרתח.... זה הורס את הקפה
נערך לאחרונה על ידי sam22 ב 24/06/2011 11:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
העם דורש..... כל מיני דברים

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 711 פעמים

שליחה #5 

בוא נתחיל משורש הבעיה.
באיזה זכות יש לבוקסי להכנס למכשיר שקניתי במיטב כספי ממש ככה,
ולעשות בו שינוי תוכנה בלי לשאול אותי ובלי שאני מאשר לבצע את הנ"ל?
אין להם זכות לעדכן משהו במכשיר בלי לשאול אותי.

אם טוב לי בגרסה הישנה והיא עובדת ואני מרוצה... אני אשאר איתה.
יש גרסה חדשה? שאחרים יתגלחו על הבעיות אם הם רוצים...
ואני אעדכן מתי שנח לי.
ומתי שאקרא שהשינויים מתאימים לי...ואין בעיות עם העידכון.

יש פיצ'רים שהורידו יש דברים שהוסיפו וזה לא נח לי?
אני רוצה להשאר בגרסה הקודמת.
מי הם שיקבעו לי באיזה גרסה תוכנה אני אשתמש במכשיר?

פשוט חוצפה ישראלית.
נערך לאחרונה על ידי b2k ב 24/06/2011 12:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #6 

זו באמת שיטה שגם אני לא אוהב אותה
יס עושים את זה לממירים שלהם
בזק עושים את זה לראוטרים

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1233 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #7 

מוזר 8O
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

נדב
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1020
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #8 

קראתי את התגובות פה, ובתור קורא מהצד (אין לי את המכשיר המדובר) זה נשמע ממש מוזר, כל הדרך שבה החברה מתנהלת נשמע שגוי, במקרה הכי גרוע השתולל להם השרת שמעדכן גירסאות אז לפחות שיפרסמו הודעת התנצלות על כך או משהו.. משהו...

אני מנסה לשים את עצמי בנעליים של אנשי בוקסי בוקס ברגע שגילו (מן הסתם) שיש בעייה בעדכון מסויים ועדיין אני לא מצליח להבין מה גורם להם להתנהל עד עכשיו בצורה כזאת.

מן הסתם הם יפרסמו מתישהוא הודעה בעניין אבל כל הפאשלות שהם הספיקו לעשות עד עכשיו ייזכרו עוד זמן רב, כמו שהיה במקרה של אקסטרימר וייקח להם הרבה זמן עד שהם יצאו מהתדמית השלילית שהם פיתחו לעצמם .

Eli_Semory
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #9 

הי מוטי,

קודם כל בוא ונרגע, בתור מנהל, חלק מהביטויים שהשתמשת לא במקומם.

כמה עובדות:
אם תטרח לקרוא את ההודעות המוקדמות בנושא DVI בפורום, תוכל לראות כי DVI לא נתמך בצורה רשמית ע"י הקופסא. כאשר הקופסא שוחררה בנובמבר הודענו למשתמשים שמעונינים לעבוד עם DVI כי התמיכה תהיה ברמת AS-IS. גם היום (עוד לפני העדכון המדובר) יש הרבה משתמשים שלא יכולים לעבוד באמצעות DVI, או שעובדים בצורה מוגבלת (למשל לא יכולים לנגן תוכן מוגן). כדאי שתדע - DVI לא תומך בכל סט הפונקציות ש-HDMI תומך בהם.

למרות האמור לעיל, אנחנו עדיין מוודאים לפני שחרור גרסה ש-DVI עובד, וכך ביצענו גם בגרסה הנוכחית. יש כמות קטנה של משתמשים שעדיין לא מצליחים לראות תמונה ועבורם שחררנו עדכון (בדוק בפורום).

לגבי עניין הווליום - מדובר שהחלטה שקיבלנו על עצמנו כדי ליצור אחידות במוצר. מכיוון שהווליום לא נתמך בצורה שווה בכל המצבים (למשל כאשר צופים בתוכן פלאש), חשבנו שיהיה נכון להוריד אותו. יש הרבה מכשירים שעובדים בצורה דומה - למשל APPLE TV. מכיוון שכמות גדולה של משתמשים לא אהבו את השינוי, החלטנו להחזיר את המצב לקדמותו.

אני מבין ללבך שכאשר תקלות קורות זה נראה כמו סוף העולם. מנקודת מבט שלנו שרואה את התמונה השלמה אצל כל המשתמשים, אני יכול לומר לך שרוב המשתמשים מרוצים מהעדכונים ועובדים ללא תקלות.
מפתח בבוקסי

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #10 

אלי,
שאלה לי
למה אתם לא מאפשרים שליטה בעדכונים?
אפילו שברירת המחדל תהיה אוטומטית ותהיה אפשרות נטרול ושליטה.
אניל משל, לא הייתי רוצה ש dvico יעדכנו את המכשיר שלי ללא אישורי

Eli_Semory
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

sam22 כתב:אלי,
שאלה לי
...
למרות שאני מסכים עם הטענה שעדכונים אוטומטיים הם לא תמיד הדבר הרצוי, לא תמיד אנחנו יכולים לשלוט בעניין בצורה מלאה. הקופסא מכילה כמות גדולה של אפלקציות שמנגנות תוכן מוגן ולא תמיד יש לנו ברירה.
מפתח בבוקסי

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #12 

שאלה לי
...
(Y)

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3357
נתן תודות: 874 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #13 

טלHD כתב:
שאלה לי
...
(Y)
...
(Y) (Y)

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #14 

sky1sky10 כתב:
טלHD כתב:
שאלה לי
...
(Y)
...
(Y) (Y)
...
(Y) (Y) (Y)

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #15 

Hertz33 כתב:
sky1sky10 כתב:
טלHD כתב:
שאלה לי
...
(Y)
...
(Y) (Y)
...
(Y) (Y) (Y)
...
(Y) (Y) (Y) (Y)

yoramile1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #16 

(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ariel-ro כתב:
Hertz33 כתב:
sky1sky10 כתב:
טלHD כתב:
שאלה לי
...
(Y)
...
(Y) (Y)
...
(Y) (Y) (Y)
...
(Y) (Y) (Y) (Y)
...
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
LG LED TV 4K 43UJ752Y
philips LED TV 40" 100Hz 5605h
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
IdanPlus-Astra 4.9E-Eutelsat 9E-Hotbird 13E-Eutelsat 16E-Astra 19.2E-Badr 26E-Turksat 42E-Yahsat 52.5E

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #17 

Eli_Semory כתב: אם תטרח לקרוא את ההודעות המוקדמות בנושא DVI בפורום, תוכל לראות כי DVI לא נתמך בצורה רשמית ע"י הקופסא. כאשר הקופסא שוחררה בנובמבר הודענו למשתמשים שמעונינים לעבוד עם DVI כי התמיכה תהיה ברמת AS-IS. גם היום (עוד לפני העדכון המדובר) יש הרבה משתמשים שלא יכולים לעבוד באמצעות DVI, או שעובדים בצורה מוגבלת (למשל לא יכולים לנגן תוכן מוגן). כדאי שתדע - DVI לא תומך בכל סט הפונקציות ש-HDMI תומך בהם.

למרות האמור לעיל, אנחנו עדיין מוודאים לפני שחרור גרסה ש-DVI עובד, וכך ביצענו גם בגרסה הנוכחית. יש כמות קטנה של משתמשים שעדיין לא מצליחים לראות תמונה ועבורם שחררנו עדכון (בדוק בפורום).
...
אלי, קודם כל תודה על התגובה.

אני מצטער אבל אני לא מוכן לקבל שום דבר שאתה כותב כאן. אינני מומחה וידאו, ומבחינתי DVI ו-HDMI אחד הם. אני לא חושב שאני מכיר מוצרי HDMI שלא עובדים עם DVI, וגם אם יש כאלו - אני מוכן לנחש שמדובר במס' קטן מאוד.

האם יש עוד סטרימטרים בעלי יציאת HDMI שלא עובדים בחיבור DVI? אני שואל ברצינות ולא בציניות, למרות שאני מנחש שהתשובה שלילית.

מבחינתי זה שכתבתם את זה בפורום, לא משנה כלום. אתה לא יכול להניח שהלקוח שלך קורא את הפורומים ומחפש אזהרות שכתבת שם. מדובר כאן בפיצ'ר מרכזי שיגרום לי להחליט אם לרכוש או לא לא לרכוש את הקופסא (כי בטלויזיה שלי, למשל, אין HDMI אלא רק DVI). אם אכן כך הדבר, אז רשמו זאת בגדול על הברושור עצמו, כדי שאדע להזהר ולא לרכוש את המוצר מראש.

לגבי התיקון: אני אשמח לשמוע היכן אני מוצא אותו, כי בפורום של ה-Box לא מצאתי אותו...

Eli_Semory כתב:לגבי עניין הווליום - מדובר שהחלטה שקיבלנו על עצמנו כדי ליצור אחידות במוצר. מכיוון שהווליום לא נתמך בצורה שווה בכל המצבים (למשל כאשר צופים בתוכן פלאש), חשבנו שיהיה נכון להוריד אותו. יש הרבה מכשירים שעובדים בצורה דומה - למשל APPLE TV. מכיוון שכמות גדולה של משתמשים לא אהבו את השינוי, החלטנו להחזיר את המצב לקדמותו.
...
אלי, אני לא יודע מה תפקידך בכח, אבל אני מצטער - בתור איש מוצר, אני חולק על כל מתודולוגיית העבודה שלכם, ומעט תמה שאתה אפילו מציג אותה כאילו היא הגיונית, כאן. מצב שבו הכנסת פיצ'ר (לדעתך) למוצר, ונאלצת למחוק אותו 3 ימים אח"כ לאחר צעקות של המונים, הוא מצב של לא פחות **מקטסטרופה**! אין לי מספיק סימני קריאה במקלדת כדי להדגיש את המילה הזו. **קטסטרופה**!! ככה לא עובדים, אלי.

איש מוצר, לפני שהוא מבצע שינויים מרחיקי לכת שכאלו, חייב לוודא את השטח. לבדוק אלף פעמים, לנבור בפורומים, לשאול את המשתמשים, וגם אז - לבצע את השינוי באופן הכי מדורג שאפשר (למשל, להכניס את השינוי הזה עם אפשרות בנויה לחזרה). לעולם לא עושים שינויים כאלו דרסטיים וכופים אותם על משתמשים.

העובדה שנאלצתם למחוק את השינוי - היא ההוכחה של הכשלון. דברים כאלה - אסור שיקרו! פשוט, אסור!

סיפור הווליום הוא רק דוגמא אחת. העובדה שהחלפתם את כל הממשק בגרסא של לפני כמה חודשים היתה סערה אפילו עוד יותר גדולה. אנשים התרגלו למשהו אחד, ופתאום נכפה עליהם מוצר אחר. למעשה, ההערה הראשונה באמאזון, כבר חודשים שלמים, היא לגבי השינוי הזה.

אני חייב להדגיש עד כמה לדעתי זו טעות, ואתם מבצעים אותה שוב ושוב. משתמשים לא אוהבים שינויים כאלו, בטח כשמדובר בשנמוך איכות המוצר מבחינתם. לא עושים דברים כאלו. פשוט, לא עושים! ובטח שלא כך.
Eli_Semory כתב:אני מבין ללבך שכאשר תקלות קורות זה נראה כמו סוף העולם. מנקודת מבט שלנו שרואה את התמונה השלמה אצל כל המשתמשים, אני יכול לומר לך שרוב המשתמשים מרוצים מהעדכונים ועובדים ללא תקלות.
...
שוב - אני לא מסכים איתך. המשתמשים המרוצים הם המשתמשים השקטים. נקודת המבט שלך לא תעזור לך בשום מקום, כשמישהו ירצה לקנות סטרימר ויראה את הביקורות הלוהטות נגדך בפורומים השונים, כולל ההודעה הזו שלי. גם אם על כל אחד כמוני יש 1000 מרוצים שלא כותבים כלום, ואתה יודע כמה שאתה צודק ועושה עבודת קודש, האחד הזה כמוני יקלקל לך את המכירות.

שים לב להודעות אצלך בפורום, שרשורים כמו "love is fading" רק מוכיחים שהסנטימנט הזה שאני חש משותף כנראה לעוד משתמשים.

במקום להתווכח ולהתנצח איתי, ולהסביר לי ש-"אולי לך זה נראה כמו סוף העולם אבל מנקודת המבט שלי הכל בסדר" - נסה להכנס לנעליים שלי ואולי תבין כמה שאתה טועה.

נסה לחשוב שאני עובד בחברת החשמל, מנתק אותך לשבועיים מחשמל וממים חמים, וכשאתה רק ברחוב וצועק "חברת החשמל הרסה לי את החיים, אני כבר שבועיים יושב בחושך!" אני אעמוד שם ואומר לך שאולי לך זה נראה אסון, אבל מנקודת המבט שלי הכל בסדר כי ממש כמעט לכולם בארץ יש חשמל.

זה הגיוני??

אני באמת ממליץ לכם, בתור ישראלי פטריוט שרוצה לראות את ההייטק שלנו מתקדם, לעשות קצת בדק בית ולהתייחס לבעיות שאני מעלה כאן ושעולות גם בפורומים בחו"ל. אי אפשר לכפות שדרוגי גרסא כשה-QA נראה ככה. אי אפשר להתייחס לבעיות של משתמשים במשפטים כמו "מהיכן שאני עומד אתה לא כ"כ חשוב" ואי אפשר לטעון "כתבתי בפורום שזה אולי לא יעבוד, בעיה שלך שלא קראת".

ובכל זאת - אני מתנצל אם הטקסט המקורי שלי היה קצת חריף, לא היתה לי כוונה לפגוע אישית באף אחד. אבל אני עומד מאחוריו ומאחורי העובדה שאני לא יכול להמליץ היום בלב שלם לאנשים לקנות את המוצר שלכם, לפחות לא במצב הנוכחי.

אשמח אם תוכל לשלוח לי לינק לתיקון שאתה מדבר עליו, כי עברתי דירה, חוברתי סופסוף לאינטרנט, יש לי חומר שיורד ואני רוצה מאוד לראות אותו בסופ"ש הרגוע שעומד בפתח...

תודה :)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78927
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #18 

לגבי העדכונים האוטומטיים, אני מסכים בהחלט שזה משהו שצריך להיות בשליטת המשתמש ולא אוטומטי.

צריך להיות לאפליקציות הגדרה מאיזו גרסא הם רצים ובמידה וזה לא תואם להעלות שגיאה שנדרש עדכון תוכנה למכשיר בכדי להפעיל אותה.

Moti_r

מבין את הכעס, בסופו של יום שילמת על מוצר ואתה מדליק אותו למסך שחור. בסופו של יום עדיף ביקורת בונה כי החברה של בוקסי עלולים לחשוב שבעצם אין טעם להתמודד עם טענות כי לרצות אותך לא יהיה אפשרי. מה שאני מציע לעשות זה לראות אפילו ביחד איתם כיצד לדעתך אפשר לשפר את המצב.

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #19 

עופר, אני לא חושב שהביקורת שלי היא איננה ביקורת בונה.
היא אמנם ביקורת קשה, אך בבסיסה היא בונה לשני מקומות:

1. מומלץ מאוד לא לזלזל במשתמשים שלך. לא כותבים להם "HDMI לא צריך לתמוך ב-DVI" או "מלמעלה זה נראה מצוין, אתה רק טיפה בים".
תראה את הפורום בחו"ל. מישהו אשכרה הלך והביא ציטוט מתוך הספסיפיקציה של HDMI כדי להוכיח שהוא צריך לתמוך ב-DVI.
ברור לך שהמשתמשים החשובים ביותר, המבינים באמת, מתייחסים לסאגה הזו כבזיון, נכון?
ולא צריך להרחיק כדי להבין כמה נזק דבר כזה גורם.

2. במישור המוצרי ת'כלס: יש לנטרל *במיידי* את העדכונים האוטומטיים.
אני מבין שיש גישות לכאן ולכאן, אבל אסור לבצע עדכונים אוטומטיים למוצרים חצי אפויים.
אני ממליץ לכולנו ללמוד מהאורים והתומים במוצרי צריכה דיגיטליים - אפילו אפל, שעדכוני הגרסא שלה נבדקים מכל הכיוונים ואני לא מצליח לזכור מתי עדכון שלה יצר בעיה אמיתית רצינית, לא מכריחה אף אחד לשדרג גרסא. להיפך, הם אפילו מאפשרים לך באופן מתודי ומסודר לחזור לגרסא קודמת, למקרה שמשהו קרה בדרך.

בחיים לא ראיתי מישהו מסתובב עם אייפון במצב של הבוקסי בוקס שלי כרגע - לבנה שאין לה שימוש, כשבאופן רשמי אומרים לך "כן, אני יודע, באמת... בעיה. אבל מעולם לא הבטחתי שזה יעבוד".

Eli_Semory
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

מוטי,

על האריזה של הבוקסי בוקס כתוב באותיות קידוש לבנה:
Requires HDMI input

אתה כהדיוט צריך לקחת את זה כפשוטו. הבעיה עם DVI היא שאין אחידות בתקן. בניגוד ל-HDMI שדורש תהליך מסודר של CERTIFICATION, ב-DVI העסק די פרוץ. לכן גם אצלנו חלק מהמכשירים עובדים וחלק לא. לגבי מכשירים אחרים, אין לי מושג, אם כי סביר להניח שהמצב דומה לשלנו, אבל זה לא רלוונטי לענין. ההחלטה שלנו לגבי HDMI כדרישת בסיס נבעה בדיוק מהמצב שהגענו אליו עכשיו שמשתמשים מתלוננים על "פיצר" שלא עובד שלא היה אמור (וגם לא יכול) לעבוד אצל כולם כמו שצריך.

לגבי עניין הוספת\הורדת פיצרים - קשה לצאת טוב בעניין הזה, ואף פעם לא תצליח לרצות את כולם. מה שאתה רואה שהסרה של פיצ'ר אנחנו רואים כשיפור. אין כאן נכון או לא נכון, אבל בסופו של דבר מישהו מחליט.

לגבי העדכון אנא פנה אל [email protected]

כמה נקודות נוספות אחרי הפוסט האחרון שלך:
HDMI != DVI. ראה:
http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface

לגבי אפל, דוגמא מצוינת. האם אפל תתמוך בך אם תנסה להפעיל את המכשיר בצורה שלא תוכנן אליה?
עדכון:
גם אפל לא תומכת ב-DVI:
https://discussions.apple.com/message/1 ... b#12363834
נערך לאחרונה על ידי Eli_Semory ב 25/06/2011 10:53, נערך פעם 1 בסך הכל.
מפתח בבוקסי

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”