האם זו המהפיכה הבאה בצילום? - Lytro
1) זו יכולה להיות החלטה עסקית של Lytro לא למכור את הטכנולוגיה ליצרניות טלפונים, אלא להרויח יותר ממכירת הטכנולוגיה דרך מצלמות ייעודיות. לא שאני חושב שיהיה כך או אחרת, אבל בשוק הטלפונים יהיה קשה יותר לגבות מחיר גבוה.
2) אבל הסיבות לקנות DSLR, גם הראציונאליות וגם הלא ראציונאליות, לא מסתובבות סביב הרזולוציה אלא סביב איכות האופטיקה מצד אחד ואולי הפוזה מצד שני.
הרזולוציה הגבוהה היא הכרח בDSLR, כי גם למי שלא צריך באמת, במחיר גבוה זה טפשי לא לקבל את זה.
2) אבל הסיבות לקנות DSLR, גם הראציונאליות וגם הלא ראציונאליות, לא מסתובבות סביב הרזולוציה אלא סביב איכות האופטיקה מצד אחד ואולי הפוזה מצד שני.
הרזולוציה הגבוהה היא הכרח בDSLR, כי גם למי שלא צריך באמת, במחיר גבוה זה טפשי לא לקבל את זה.
משה
- Frosti7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
1)זאת תהייה ההחלטה שגוייה כי שוב, מצלמות P&S הזולות הן זן נכחד...
2)בלי הרזולוציה של החיישנים לאופטיקה אין הרבה משמעות, אגב המונך "עדשה איכותית" הוא לרוב נרדף ל"עדשה חדה" והמשמעות של זה היא עדשה שמגיעה לרזולוציה גבוהה,
משה אני מתחיל להבין איך הגעת ל16940 הודעות בפורום
...
3)לילה טוב
2)בלי הרזולוציה של החיישנים לאופטיקה אין הרבה משמעות, אגב המונך "עדשה איכותית" הוא לרוב נרדף ל"עדשה חדה" והמשמעות של זה היא עדשה שמגיעה לרזולוציה גבוהה,
משה אני מתחיל להבין איך הגעת ל16940 הודעות בפורום
3)לילה טוב
1) שוב, אינך יכול לגזור מההווה על העתיד, במיוחד שכבר היינו במצב שP&S חיו במקביל למצלמות (נחותות) על טלפונים. ברגע שנכנסת טכנולוגיה חדשה (ובהנחה שזה באמת יהיה משהו שיתפוס) הכל יכול להשתנות.
2) קודם כל זה לא מדוייק, יש עוד פראמטרים לאיכות האופטיקה. לDSLR יש גם האפשרות להחלפת עדשות, שזה גם פיצ'ר פוטנציאלי שרבים לא מממשים.
3) אני רואה שגם לך פוטנציאל, לא ממומש, כמו רזולוציה בDSLR
4) ליל מנוחה או אולי בוקר טוב כשתקרא את זה.
2) קודם כל זה לא מדוייק, יש עוד פראמטרים לאיכות האופטיקה. לDSLR יש גם האפשרות להחלפת עדשות, שזה גם פיצ'ר פוטנציאלי שרבים לא מממשים.
3) אני רואה שגם לך פוטנציאל, לא ממומש, כמו רזולוציה בDSLR
4) ליל מנוחה או אולי בוקר טוב כשתקרא את זה.
משה
האם מדובר על זה?
מתוך הכתבה:
מתוך הכתבה:
כמה פעמים קרה לכם שצילמתם תמונה וגיליתם מאוחר מדי שהפוקוס התקלקל? וכמה פעמים קרה לכם שהשוט המושלם התחרבן בגלל שלמצלמה הדיגיטלית מסוג הצבע-ולחץ שלכם לקח עשרים מאיות השניה יותר מדי למצוא פוקוס אוטומטי? ורגע, כמה פעמים צילמתם את אותה התמונה פעם אחרי פעם, כל פעם במיקוד שונה, כדי שתוכלו לבחור את הטובה ביותר אחר כך? אה, אתם לא עושים דברים כאלו? אנחנו כן. העניין העיקרי הוא שהבעיות האלו שייכות לעבר. או לפחות עד שהמצלמות הפלנאופטיות (Plenoptic) יהיו זמינות במחירים סבירים....
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
אם בגלל היכולות של הטכנולוגיה ניתן יהיה לקצר את זמן התגובה - יש לזה יתרונות לא קטנים בפלחים הנמוכים של השוק.
האילוץ העיקרי של מצלמות בטלפונים הוא לא הרזולוציה אלא משקל ועובי של הטלפון, שלא מאפשר עדשה איכותית.
לכן (בלי דעת מה מרכיבי או אילוצי הטכנולוגיה) לא מן הנמנע ששוק הטלפונים יכול להיות יעד.
האילוץ העיקרי של מצלמות בטלפונים הוא לא הרזולוציה אלא משקל ועובי של הטלפון, שלא מאפשר עדשה איכותית.
לכן (בלי דעת מה מרכיבי או אילוצי הטכנולוגיה) לא מן הנמנע ששוק הטלפונים יכול להיות יעד.
ערן