האם זו המהפיכה הבאה בצילום? - Lytro
http://www.nytimes.com/2011/06/22/techn ... .html?_r=1
לא מדובר בהמצאה טכנולוגית חדשה, אך חברת Lytro רוצה לשווק את זה במצלמות P&S בlow end .
מדובר במצלמה שפשוט שומרת את כל האור שנכנס מכל הכיוונים.
זאת אומרת שהצילום נעשה עוד יותר פשוט ועוד יותר מיידי. כל העיבוד, ובפרט המיקוד, נעשה אח"כ על המחשב מקובץ הraw.
חובבי צילום לא יאהבו את זה.
לא מדובר בהמצאה טכנולוגית חדשה, אך חברת Lytro רוצה לשווק את זה במצלמות P&S בlow end .
מדובר במצלמה שפשוט שומרת את כל האור שנכנס מכל הכיוונים.
זאת אומרת שהצילום נעשה עוד יותר פשוט ועוד יותר מיידי. כל העיבוד, ובפרט המיקוד, נעשה אח"כ על המחשב מקובץ הraw.
חובבי צילום לא יאהבו את זה.
משה
לא, דווקא הייתי ישיר.
תלוי מי החובבים כמובן, אבל אצל חלק נכבד מהם חלק גדול מההנאה זו השליטה הטכנית ביצירת התמונה.
כלומר, הם אוהבים להתעסק בכל הפרמטרים של זמן חשיפה/מיקוד/עומק שדה וכו. פרמטרים שהיום חייבים להיקבע לפני הצילום.
עם המצלמות המדוברות אין הרבה מה לעשות חוץ מלהחליט לאן לכוון את המצלמה ומתי ללחוץ.
אפשר להגיד שזה מה שקורה גם כיום במצלמות P&S , אך התוצאות נחותות כי המצלמה פשוט מחליטה עבורך.
ייתכן והתחביב של יצירת התמונה יעבור להיעשות אח"כ מול המחשב,אבל נראה לי זה פחות מהנה מבשטח.
חוץ מזה, מה שיקרה זה שיפרסמו את התמונות הraw כך שכל צופה יוכל להחליט להתמקד בדברים אחרים.
תלוי מי החובבים כמובן, אבל אצל חלק נכבד מהם חלק גדול מההנאה זו השליטה הטכנית ביצירת התמונה.
כלומר, הם אוהבים להתעסק בכל הפרמטרים של זמן חשיפה/מיקוד/עומק שדה וכו. פרמטרים שהיום חייבים להיקבע לפני הצילום.
עם המצלמות המדוברות אין הרבה מה לעשות חוץ מלהחליט לאן לכוון את המצלמה ומתי ללחוץ.
אפשר להגיד שזה מה שקורה גם כיום במצלמות P&S , אך התוצאות נחותות כי המצלמה פשוט מחליטה עבורך.
ייתכן והתחביב של יצירת התמונה יעבור להיעשות אח"כ מול המחשב,אבל נראה לי זה פחות מהנה מבשטח.
חוץ מזה, מה שיקרה זה שיפרסמו את התמונות הraw כך שכל צופה יוכל להחליט להתמקד בדברים אחרים.
משה
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
מרשים מאוד
לא ברור לי איך זה עושה את זה.
עומק השדה הוא מושפע מגודל מפתח הצמצם ואורך המיקוד של העדשה
על מנת לקבל עומק שדה צריך צמצם סגור או לצלם בעדשה רחבה מאוד.
עדשות רחבות מעוותות, צמצם סגור מצריך חשיפה יותר איטית שיכולה להביא לטשטוש בגלל תנועה ואז לא תעזור גם הטכנולוגיה החדשה.
אבל הקונספט של זה מאוד מענין.
לא ברור לי איך זה עושה את זה.
עומק השדה הוא מושפע מגודל מפתח הצמצם ואורך המיקוד של העדשה
על מנת לקבל עומק שדה צריך צמצם סגור או לצלם בעדשה רחבה מאוד.
עדשות רחבות מעוותות, צמצם סגור מצריך חשיפה יותר איטית שיכולה להביא לטשטוש בגלל תנועה ואז לא תעזור גם הטכנולוגיה החדשה.
אבל הקונספט של זה מאוד מענין.
העם דורש..... כל מיני דברים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
יש הסבר מלא בדיסרטציה שכתב המנכ"ל של החברה: http://www.lytro.com/renng-thesis.pdf
רק רפרפתי כדי להבין את העיקרון ואני חושב שמצאתי אותו בפרק 3.1 ובעיקר ראו איור 3.1 .
יש שם שכבה שנקראית Microlenses . למעשה כל מיקרו-עדשה ממקדת אחרת והמידע ממינה נשמר על פיקסלים אחרים.
אז כעיקרון, כל המיקודים מצולמים באותו קליק ויש צורך ברזולוציה גבוהה כי הרזולוציה לא משמשת רק למרחב ה XY, אלא גם למימד השלישי של מיקודים שונים.
יש להם באתר: גלרית תמונות שמקליקים איפה שרוצים להתמקד:
http://www.lytro.com/picture_gallery
רק רפרפתי כדי להבין את העיקרון ואני חושב שמצאתי אותו בפרק 3.1 ובעיקר ראו איור 3.1 .
יש שם שכבה שנקראית Microlenses . למעשה כל מיקרו-עדשה ממקדת אחרת והמידע ממינה נשמר על פיקסלים אחרים.
אז כעיקרון, כל המיקודים מצולמים באותו קליק ויש צורך ברזולוציה גבוהה כי הרזולוציה לא משמשת רק למרחב ה XY, אלא גם למימד השלישי של מיקודים שונים.
יש להם באתר: גלרית תמונות שמקליקים איפה שרוצים להתמקד:
http://www.lytro.com/picture_gallery
משה
אחרי התענינות נוספת, אני רוצה לתקן משהו שכתבתי בהודעה הראשונה.
הרעיון של light-field photography הוא לא חדש, והשתמשו בו באפקטים בסרט The Matrix, אבל אז השתמשו בהרבה מצלמות במקביל.
המצלמה של Lytro היא דווקא כן המצאה טכנולוגית חדשה . ההמצאה זו היכולת לעשות זאת עם מצלמה אחת בקליק אחד.
הרעיון של light-field photography הוא לא חדש, והשתמשו בו באפקטים בסרט The Matrix, אבל אז השתמשו בהרבה מצלמות במקביל.
המצלמה של Lytro היא דווקא כן המצאה טכנולוגית חדשה . ההמצאה זו היכולת לעשות זאת עם מצלמה אחת בקליק אחד.
משה
התוכנה בוחרת מבין העדשות הרבות שיצרו תמונות.oferlaor כתב:יפה!
לפי מה שאני מבין העדשה היא בעצם תוכנה ולא עדשה פיזית....
אני לא חושב שאפשר לצלם בלי עדשה בכלל, כי העדשה היא רכיב קריטי שבכלל מייצרת דמויות על הפילם/חיישן.
בלי עדשה אין לך בכלל דמות, חוץ מבמקרה הטריוויאלי של מפתח בעל גודל אפסי ואשר שם יש איבוד גמור של מימד העומק.
משה
- Frosti7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
לא בידוק, הרזולוציה יורדת באופן משמעותי...מחיישן של 10 מגה פיקסל תקבל תמונה של 1 מגה, אבל מאד איכותית ובלי בעיות "רעש"...sam22 כתב:מדהים.
כלומר הרזולציה הגבוה נותנת יותר אפשרויות למשחק על ציר Z.
אבל עדיין נשמר השימוש בגודל התמונה המלא, בכל הרוזולוציה
יפה מאוד...
לכן זאת לא תהיה "המהפכה" בזמן הקרוב...אולי רק בפלאפונים
Frosti7,
1) אתה מניח שהרזולוציות של החיישנים במצלמות האלה יהיו 10M . זה לא ברור.
2) גם היום למצלמות יש הרבה יותר רזולוציה ממה שאנשים משתמשים בפועל. יש המון רזולוציה עודפת. קהל היעד הוא צלמי הP&S - בטח מעל 95% מהשוק ואולי הייתי שמרן. גם רוב בעלי מצלמות הרפלקס לא ממש מגדילים את תמונותיהם בהדפסה.
1) אתה מניח שהרזולוציות של החיישנים במצלמות האלה יהיו 10M . זה לא ברור.
2) גם היום למצלמות יש הרבה יותר רזולוציה ממה שאנשים משתמשים בפועל. יש המון רזולוציה עודפת. קהל היעד הוא צלמי הP&S - בטח מעל 95% מהשוק ואולי הייתי שמרן. גם רוב בעלי מצלמות הרפלקס לא ממש מגדילים את תמונותיהם בהדפסה.
משה
- Frosti7
- חבר פעיל במיוחד

1) יש גבול לכמה פיקסלים יכולים לדחוף, אם יהיה חיישן של 20מגה פיקסל - הוא יפיק תמונה של 2, חוץ מזה שיטות צילום אחרות גם ישתפרו עם הזמן - לא רק LYTRO, לכן אין טעם להגיד מה יהיה עוד 10 שנים
2)לכן ציינתי שהטכנולוגיה הזאת מתאימה לפלאפונים, איפה שאין צורך במגה פיקסל גבוהה
2)לכן ציינתי שהטכנולוגיה הזאת מתאימה לפלאפונים, איפה שאין צורך במגה פיקסל גבוהה
נערך לאחרונה על ידי Frosti7 ב 25/06/2011 2:08, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- Frosti7
- חבר פעיל במיוחד

להערכתי שוק DSLR הוא כ20%,
בכל אופן DSLR או P&S הוא לא הפקטור כאן, העניין הוא ש1 מגה פיקסל לא מתאים לשום דבר מעבר לSNAPSHOT
מי שרוכש מצלמת DSLR או P&S מקדמת לא יסכים לקבל רזולוציה נמוכה (ובצדק) מ6 מגה פיקסל..
ומי שירכוש מצלמת P&S ב500 ש"ח רק כדי שתיהיה לו "מצלמה" הולך בכל מקרה להשתמש במצלמת של הפלאפון (מצלמות P&S זולות הן זן נכחד)
ולכן אנחנו שוב חוזרים למסקנה שהטכנולוגייה הזאת תהייה הכי שימושית בפלאפונים
חוץ מזה, רזולוציה מוכרת...סוני השקיעו 1.2 מיליארד דולר במפעל שייצר חיישנים חדשניים רק כדי לעלות את הרזולוציה שלהם מבלי לפגוע באיכות (אגב החיישן-Exmor-R נמצא גם בסוני HX9V)
בכל אופן DSLR או P&S הוא לא הפקטור כאן, העניין הוא ש1 מגה פיקסל לא מתאים לשום דבר מעבר לSNAPSHOT
מי שרוכש מצלמת DSLR או P&S מקדמת לא יסכים לקבל רזולוציה נמוכה (ובצדק) מ6 מגה פיקסל..
ומי שירכוש מצלמת P&S ב500 ש"ח רק כדי שתיהיה לו "מצלמה" הולך בכל מקרה להשתמש במצלמת של הפלאפון (מצלמות P&S זולות הן זן נכחד)
ולכן אנחנו שוב חוזרים למסקנה שהטכנולוגייה הזאת תהייה הכי שימושית בפלאפונים
חוץ מזה, רזולוציה מוכרת...סוני השקיעו 1.2 מיליארד דולר במפעל שייצר חיישנים חדשניים רק כדי לעלות את הרזולוציה שלהם מבלי לפגוע באיכות (אגב החיישן-Exmor-R נמצא גם בסוני HX9V)
על הטלפונים אני מסכים, באותה מידה שכולם יצלמו עם הטלפונים. אנחנו עוד לא שם למרות שברור שבדרך לשם.
יכול להיות שDSLR זה כ20% מהשוק, לא יודע, אבל לא התיחסתי לכמה קונים DSLR, אלא לאיך משתמשים בהם. רוב הרוכשים DSLR רוכשים אותה (בהנחה שלא תמיד מחזיקה שהם עושים החלטה ראציונאלית) כי זו מצלמה עם אופטיקה עדיפה. רובם לא באמת משתמשים ברזולוציה העודפת כי הם לא מגדילים את התמונות.
לא ברור למה הם לא יסכימו לפחות רזולוציה. גם כיום הרזולוציה לגבי רוב הרוכשים זה מספר שיווקי בעיקרו. אם ישווקו את היכולות של light field אז יכול להיות שיוותרו בקלות על הרזולוציה שכאמור רובם לא צריכים בכלל.
יכול להיות שDSLR זה כ20% מהשוק, לא יודע, אבל לא התיחסתי לכמה קונים DSLR, אלא לאיך משתמשים בהם. רוב הרוכשים DSLR רוכשים אותה (בהנחה שלא תמיד מחזיקה שהם עושים החלטה ראציונאלית) כי זו מצלמה עם אופטיקה עדיפה. רובם לא באמת משתמשים ברזולוציה העודפת כי הם לא מגדילים את התמונות.
לא ברור למה הם לא יסכימו לפחות רזולוציה. גם כיום הרזולוציה לגבי רוב הרוכשים זה מספר שיווקי בעיקרו. אם ישווקו את היכולות של light field אז יכול להיות שיוותרו בקלות על הרזולוציה שכאמור רובם לא צריכים בכלל.
משה
- Frosti7
- חבר פעיל במיוחד

זאת שאלה לגיטימית - למה אלו שלא צריכים את הרזולוציה עדיין כלכך רוצים אותה..אבל אני לא אכנס לשם כי זה נושא ארוך ופסיכולוגי..ובסופו של דבר זה לא כלכך תורם לדיון שהוא "איך יראה השוק העתידי" כי הלקוחות האלו לא ישתנו וירכשו את הציוד היותר מקצועי מבלי לממשו (אני מניח שאהבת הגאדגטים),
בחזרה לנושא איך יראה השוק המצלמות אני אחזור:
1.אנשים שרוצים SNAPSHOT פשוט לא ירכשו מצלמות אלא ישתמשו בפלאפונים (שזה כבר קורה, האייפון 4 הוא רשמית המצלמה הכי פופולריות בFlicker)
2.מי שירכוש מצלמות בעתיד אלא הם צלמי DSLR\צלמים היותר מנוסים - אלא אשר מדפיסים\עושים משהוא עם התמונות צריכים לפחות 12 מגה פיקסל, אז הטכנולוגיה הזאת פחות תתאים להם
בחזרה לנושא איך יראה השוק המצלמות אני אחזור:
1.אנשים שרוצים SNAPSHOT פשוט לא ירכשו מצלמות אלא ישתמשו בפלאפונים (שזה כבר קורה, האייפון 4 הוא רשמית המצלמה הכי פופולריות בFlicker)
2.מי שירכוש מצלמות בעתיד אלא הם צלמי DSLR\צלמים היותר מנוסים - אלא אשר מדפיסים\עושים משהוא עם התמונות צריכים לפחות 12 מגה פיקסל, אז הטכנולוגיה הזאת פחות תתאים להם
אתה מניח שמה שקיים הוא מה שיהיה, אבל אם הדבר הזה יתפוס אז יכולים גם לקרות דברים אחרים .
למשל:
1) אם המצלמות שבטלפונים לא יכללו את הטכנולוגיה הזו, אז יהיה ציבור שיקנה מצלמה בנוסף לזו שבטלפון. הרי זה בדיוק מה שהיה נכון כל עוד הרזולוציות במצלמות של הטלפונים היו נמוכות מידי לספק תמונות סבירות גם לסתם צילומים. כמובן שאם זה יתפוס, אז באיזה שלב, אולי די מוקדם, זה באמת ייכנס גם לטלפונים. זה יקבע משיקולים עסקיים.
2) רוכשי DSLR רבים יסכימו לוותר על רזולוציה, לרות שהיום הם כל כך רוצים אותה. הם פשוט כל כך ירצו משהו אחר, אולי גם מסיבות "פסיכולוגיות" לא עינייניות.
למשל:
1) אם המצלמות שבטלפונים לא יכללו את הטכנולוגיה הזו, אז יהיה ציבור שיקנה מצלמה בנוסף לזו שבטלפון. הרי זה בדיוק מה שהיה נכון כל עוד הרזולוציות במצלמות של הטלפונים היו נמוכות מידי לספק תמונות סבירות גם לסתם צילומים. כמובן שאם זה יתפוס, אז באיזה שלב, אולי די מוקדם, זה באמת ייכנס גם לטלפונים. זה יקבע משיקולים עסקיים.
2) רוכשי DSLR רבים יסכימו לוותר על רזולוציה, לרות שהיום הם כל כך רוצים אותה. הם פשוט כל כך ירצו משהו אחר, אולי גם מסיבות "פסיכולוגיות" לא עינייניות.
משה
- Frosti7
- חבר פעיל במיוחד

1)שכחתי לציין...אינני יודע לעומק איך הLYTRO עובד אך זה נכון שאין צורך בעדשות קונבנציונליות וגדולות, לכן ללא מגבלת הגודל - לא אמור להיות פער כלשהו בין מצלמות P&S ופלאפונים בטכנולוגיית LYTRO
2)הסיכויים שזה יקרה לא גבוהיים...ושוב זה גם לא קשור לנושא המדובר LYTRO, - גם כיום יכולים אותם המשתמשים לרכוש מצלמות זולות יותר עם פחות מגה פיקסל אך הם אינם עושים זאת ועדיין בוחרים בDSLR וכו...
2)הסיכויים שזה יקרה לא גבוהיים...ושוב זה גם לא קשור לנושא המדובר LYTRO, - גם כיום יכולים אותם המשתמשים לרכוש מצלמות זולות יותר עם פחות מגה פיקסל אך הם אינם עושים זאת ועדיין בוחרים בDSLR וכו...