הכנה לקולנוע ביתי במרתף
-
שיקוקו
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
אני בונה בית עם מרתף ורוצה שהמרתף יכלול מיני קולנוע ביתי, כלומר מקרן, מסך ורמקולים. איזה הכנות אני צריך לבצע בקירות/תקרה כדי לאפשר בהמשך רק רכישה והתקנה פשוטה של הציוד?
- JEXY
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
שלום,
אסביר ברמה הבסיסית:
תבחר היכן יהיה ריכוז אודיו\וידאו, תכין מכל רמקול צינור לריכוז אודיו\וידאו, צינור 30 מהמקרן לריכוז, צינור מהחיבור של מסך חשמלי לריכוז או שקע חשמל בצד המסך ההקרנה, צינור מריכוז אודיו וידאו לארון תקשורת של הבית.
בהתאם לצרכים שלך והציוד שיהיה לך תשנה את התשתית...
יותר מזה אני ממליץ להעזר בבעל מקצוע בכדי שיבדוק לך את האופציות השונות של מרחקי הקרנה, רמקולים שונים ויכין שרטוט מדויק יותר של מה שיהיה.
אסביר ברמה הבסיסית:
תבחר היכן יהיה ריכוז אודיו\וידאו, תכין מכל רמקול צינור לריכוז אודיו\וידאו, צינור 30 מהמקרן לריכוז, צינור מהחיבור של מסך חשמלי לריכוז או שקע חשמל בצד המסך ההקרנה, צינור מריכוז אודיו וידאו לארון תקשורת של הבית.
בהתאם לצרכים שלך והציוד שיהיה לך תשנה את התשתית...
יותר מזה אני ממליץ להעזר בבעל מקצוע בכדי שיבדוק לך את האופציות השונות של מרחקי הקרנה, רמקולים שונים ויכין שרטוט מדויק יותר של מה שיהיה.
- kobbi
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4626
היתי נמנע מצינורות
מנסיון שלוש אפשרויות מומלצות :
1. התקנת הכבילה עצמה יחד עם הצינור - הסיכוי שתצליח להשחיל אחכ כבלים עם יחידות קצה ושהכל ישאר תקין נמוך מאד.
2. התקנת ריצפה או תקרה צפה - כך תוכל להעביר כל מה שתרצה לאורך כל חייך ומסתבר שתמיד יש מה להעביר.
3. פניה לחברה מקצועית שתסלול לך תשתית לכבילה ללא ראשים (הכבילה תושחל ותחוייט לאחר הבניה עם שקעים בקיר ומישם תתחבר עם כבילה רגילה.
אופציה 1 הכי זולה.
אופציה 3 הכי קלה אבל לא תהיה זולה ולא מאפשרת גמישות בעתיד.
אופציה 2 מהווה יתרון משמעותי, יקרה אולי בהכנה אבל גמישה עד אין סוף ולא מחייבת אותך להתקין מראש כבלים שלא נדרשים לך כיום.
1. התקנת הכבילה עצמה יחד עם הצינור - הסיכוי שתצליח להשחיל אחכ כבלים עם יחידות קצה ושהכל ישאר תקין נמוך מאד.
2. התקנת ריצפה או תקרה צפה - כך תוכל להעביר כל מה שתרצה לאורך כל חייך ומסתבר שתמיד יש מה להעביר.
3. פניה לחברה מקצועית שתסלול לך תשתית לכבילה ללא ראשים (הכבילה תושחל ותחוייט לאחר הבניה עם שקעים בקיר ומישם תתחבר עם כבילה רגילה.
אופציה 1 הכי זולה.
אופציה 3 הכי קלה אבל לא תהיה זולה ולא מאפשרת גמישות בעתיד.
אופציה 2 מהווה יתרון משמעותי, יקרה אולי בהכנה אבל גמישה עד אין סוף ולא מחייבת אותך להתקין מראש כבלים שלא נדרשים לך כיום.
- yoav4x4
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
מסכים עם מה שJEXY כתב,
שימוש בצינורות שרשוריים בגדלים מתאים יעשו את העבודה (כל עוד לא מדובר בהשחלה של מחברים מאוד גדולים)
צינורות 23 לרמקולים
למקרן צינור 30-36 (ל HDMI) (בהנחה שיש לו חשמל צמוד (אם לא אז צינור נפרד לחשמל)
למסך - אם יש לו פיקןד מהמקרן צריך צינור מתאים + אחד נוסף לחשמל במידה ואין לו צמוד.
הייתי מכין בהזדמנות גם הכנה ל 7.1 אפילו אם זה בתוכנית היום.
בהצלחה.
שימוש בצינורות שרשוריים בגדלים מתאים יעשו את העבודה (כל עוד לא מדובר בהשחלה של מחברים מאוד גדולים)
צינורות 23 לרמקולים
למקרן צינור 30-36 (ל HDMI) (בהנחה שיש לו חשמל צמוד (אם לא אז צינור נפרד לחשמל)
למסך - אם יש לו פיקןד מהמקרן צריך צינור מתאים + אחד נוסף לחשמל במידה ואין לו צמוד.
הייתי מכין בהזדמנות גם הכנה ל 7.1 אפילו אם זה בתוכנית היום.
בהצלחה.
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...
- yairf
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- agent__smith
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
הכנה לברז בירה !
וגם אני הייתי הולך על צינורות עם הפרדה של כבלי רמקולים לתשתית אחת, חשמל לאחרת וכל השאר בשלישית.
וגם אני הייתי הולך על צינורות עם הפרדה של כבלי רמקולים לתשתית אחת, חשמל לאחרת וכל השאר בשלישית.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
-
שיקוקו
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
יועץ מקצועי
לגבי ההמלצות להיעזר בגורם מקצועי, איזה סכום סביר יקח יועץ שיראה את התוכניות, ימליץ ויעביר לחשמלאי את כל הדרישות (לא רק במרתף אלא כל מה שקשור לתקשורת בבית)? והיכן מוצאים יועצים טובים?
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17939
הכללה גורפת ולא מדוייקת.yairf כתב:אם מדובר במרתף טיפוסי של 220 גובה, תצטרך להשקיע בטיפול אקוסטי משמעותי....
- JEXY
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
Re: יועץ מקצועי
תוכל להתיעץ עם משתמשי הפורום שיש לכם כינוי "עוסק בתחום".שיקוקו כתב:לגבי ההמלצות להיעזר בגורם מקצועי, איזה סכום סביר יקח יועץ שיראה את התוכניות, ימליץ ויעביר לחשמלאי את כל הדרישות (לא רק במרתף אלא כל מה שקשור לתקשורת בבית)? והיכן מוצאים יועצים טובים?...
במקביל תוכל לפרסם כאן (אם אתה רוצה כמובן) לינק לתוכנית של החדר בכדי שתוכל לקבל רעיונות על הנייר ולהחליט כיצד לבנות את החדר שלך..
בסופו של דבר אתה הוא זה שתמשמש בו ולא מישהו אחר...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור