בונים בית חדש, ומתלבטים לגבי סוג הרמקולים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
dkaro פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אחנו בונים כרגע בית חדש, והמעצבת פנים מבקשת שנסרטט לה היכן בדיוק אנחנו רוצים שהיא תעמיד בסלון את המקומות לרמקולים (לצורך החוט משיכה). בשביל לדעת לענות לה על זה אנחנו צריכים לדעת איזה סוג וכמה רמקולים בדיוק אנחנו צריכים. לשם כך אני מבקש להתייעץ אתכם.

הבית הינו בית פרטי, והסלון הולך להיות מורכב מהחלק הקדמי שלו (עם הספות וכו'), בו אני מתכנן לשים את הרסיבר/מערכת עצמה ורמקול/ים, בעוד יש את החלק האחורי של הסלון (שולחן האוכל) בו אני מתכנן לשים גם כן רמקול/לים. כמו כן, בצמוד לחלק האחורי של הסלון ישנו המטבח (יחסית פתוח לסלון, ולא חדר נפרד), שגם שם הכוונה היא שישב רמקול אחד. זהו בערך.
הייעוד של המערכת הינה למוסיקה בלבד - ולא לסרטים/משחקים. לא יחוברו לשום טלוויזיה.

השאלה שלי היא האם במצב שכזה, שבו אני רוצה שישבו רמקולים מקדימה בסלון, מאחורה בסלון וכמו כן ליד במטבח דורש ממני לרכוש מערכת קולנוע ביתית לכל דבר (מה שיצור לי בעיות, שכן שבמוסיקה יישנו צליל רק בשני הרמקולים הקדמיים), או שאני יכול להסתפק ברכישת מערכת סטריאו רגילה ולחבר לה רמקולים נוספים.
לאחר שאני מחליט האם ללכת על זה או זה, אני גם צריך להחליט איזה סוג בדיוק - כדי לדעת את הגודל וכו'. כל זה קריטי לי לדעת כבר עכשיו בשלב הבנייה של הבית כדי שנוכל להיערך בהתאם.

אשמח לעצות.
תודה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

לא הבנתי, אתה רוצה לשמוע כל פעם מזוג רמקולים אחר? כלומר, אתה רוצה להתקין 3 זוגות רמקולים, אבל בכל רגע נתון אתה רוצה לשמוע אך ורק מוזיקה, וכמעט תמיד רק מזוג אחד של רמקולים..?

dkaro פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

לא..

האמת ככל שהזמן עובר אני מבין שאני זקוק לארבעה/חמישה רמקולים (חוץ מהסאב): 2 בקדמת הסלון, אחד/שניים באחוריו ועוד אחד במטבח שלידו.

השאלה היא איך בדיוק ואיזה כדאי לי.. ישנו יתרון גדול למערכת שאוכל לשלוט באופן נוח על הפעלת/ווליום הרמקולים באופן ספציפי מהרסיבר.

(יש לשים לב שמערכת היקפית רגילה לא תתאים לי מכיוון שכשמדובר במוסיקה במערכת שכזו שומעים רק מהרמקולים הקדמיים..)

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #4 

עדיין לא הבנתי מה אתה רוצה לעשות.
אתה רוצה מערכת ק"ב? (2 קידמיים, סנטר, שניים אחוריים לסראונד וסאב)
ושבמטבח ישמעו משהו אחר?
אתה רוצה שבכל איזור ישמעו משהו אחר?
תסביר בדיוק את המטרה (Y)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #5 

רק כדי לחדד (שוב...) - במערכת היקפית "רגילה" (לפחות כפי שאני מבין את המושג הזה - רסיבר ורמקולים) אין שום בעיה להשמיע מוזיקה דו-ערוצית דרך שני רמקולים בלבד, או דרך כל הרמקולים (מצב שנקרא בד"כ All Channel Stereo), כך שזה לא צריך להיות השיקול המרכזי שלך. מה שכן, במערכת היקפית המיועדת גם לקולנוע ביתי חמשת הרמקולים (מלבד הסאב) מפוזרים כך שיש שלושה מלפנים (זוג קדמיים ורמקול מרכזי שנקרא גם סנטר) ושניים בצדדים או מאחור (זוג רמקולי סראונד).

לצרכים שלך (עד כמה שאני מבין אותם...) עושה רושם שאתה צריך מגבר סטריאופוני עם מה שנקרא יציאות A/B, המאפשרות לחבר שני זוגות רמקולים שונים, ולהפעיל אותם ביחד או לחוד דרך המגבר - הנה דוגמה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=486515, אבל יש עוד הרבה אופציות...

אני חושב שבשלב הזה שווה לך לשקול ברצינות לבקר בחנות מתמחה (או שתיים) ולנסות להסביר את עצמך פנים אל פנים לאיש מקצוע כדי לקבל את העצה הטובה ביותר לצרכים שלך (בהחלט ייתכן שאתה צריך פתרון רב-איזורי יותר מתוחכם מזה שהצעתי לעיל) - לצערי אחד החסרונות של פורומים כמו זה הוא שקשה להסביר את עצמך באופן ויזואלי/גרפי דרך מערכת שהיא טקסטואלית בעיקרה...

dkaro פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

אם הבנתי אתכם נכון אז מה שאני מחפש זה אכן ה-All Channel Stereo.

אני מחפש מערכת של מס' רמקולים שאוכל לתלות ברחבי הסלון (כולל אחד במטבח) - שיחוברו כולם לאותו המקור וישמיעו לי מוסיקה מחיבור חיצוני/רדיו/וואטאבר.

לגבי הדוגמא שלך - לא יודע בדיוק מה זה A/B, אבל אם אתה אומר שיש אפשרות גם במערכת קולנוע ביתית רגילה להגדיר שהוא לא ישמש דווקא כסראונד אלא ישמש כ'כל הערוצים סטריאו' אז זה בהחלט מספיק לי, וכמו כן העדיפות שלי היא לאיזושהי מערכת שתתן לי אופציה בצורה נוחה עם כפתור/אנאלוג כלשהו לשלוט על כל רמקול בנפרד (נגיד אם אני רוצה שעכשיו לא ישמעו מהרמקול במטבח, או שישמעו רק ממנו, וכו').

בנוסף אני צריך להחליט לכמה רמקולים אני זקוק והיכן לתלות אותם כדי שאדע להגיד למעצבת פנים..

כמו כן: האם המערכות נמכרות עם חוטים מאוד מאוד מאוד ארוכים או שאני צריך להתחיל להסתבך עם כבל מאריך לרמקולים וכו'?

תודה !

(כמובן שכשאעשה את הקניה עצמה אלך גם לחנויות ואוועץ שם איתם, אך כרגע זה עוד מוקדם וכל מה שאני רוצה זה רק ללמוד את הנושא כדי שאדע בעתיד הקרוב, וכמו כן לדעת כבר עכשיו איזו תשובה לתת למעצבת פנים לגבי חוטי המשיכה והמיקומים.)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #7 

מערכת סראונד לא ממש תיתן לך שליטה בכל רמקול בנפרד בצורה נוחה במיוחד - בשביל זה אתה צריך מערכת רב-איזורית כפי שציינתי בפוסט הקודם שלי.

לגבי הכבלים, אתה עקרונית קונה אותם בנפרד במרבית המקרים, כך שעקרונית לא צריכה להיות לך שום מגבלה של אורך.

בכל מקרה, הצרכים שלך די מורכבים ולא ממש תואמים את הרוב המכריע של הדיונים בפורום הזה. יתר על כן, מערכות רב-איזוריות זה משהו שצריך לעניות דעתי לעבוד עם איש מקצוע עליו - לשיקולך...

dkaro פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

אז אני פשוט הולך לכל חנות חשמל גדולה ומבקש להתייעץ לגבי "מערכת מוסיקה רב איזורית" וזהו? האידיוט לא יבוא ויציע לי עוד מערכת קולנוע ביתית כלשהי?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #9 

לא לכל חנות חשמל, לחנות מקצועית שמתמחה באודיו ובקולנוע ביתי -הנה רשימה של חנויות מומלצות לתחום האודיו http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... id&pcid=16 והנה רשימה של חנויות המתמחות בפתרונות לבית חכם (שהדרישות שלך יכולות ליפול דווקא בתחום ההתמחות שלהן...): http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... id&pcid=26

בהצלחה!

dkaro פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

טוב תודה !

נעיף מבט מחר, אני זזתי לישון..

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”