תוצאות בדיקה לאפליקצית דואר מבוססת exchange

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
שלח תגובה
eagle75 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2805
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #1 

לאחר שנואשתי מהאפליקציה הדיפולטית (email.apk) שמגיעה ביחד עם הרום (זליגת סוללה נוראית) התחלתי לחפש אלטרנטיבות במרקט. ברשותי גלקסי S ובדקתי את האפליקציה גם ברום של סמסונג וגם ב CM7.

האפליקציות שבדקתי הינן TouchDown
https://market.android.com/details?id=c ... _developer
וגם RoadSync
https://market.android.com/details?id=c ... rch_result

כמות הפיצ'רים ב TouchDown טובה יותר מאשר RoadSync אבל זליגת הסוללה גבוהה לפחות כמו ב email המקורי של הרום.

לגבי RoadSync: ניתן לראות שזליגת הסוללה קטנה מאוד. הטלפון ישן רוב הזמן. בסך הכל תוכנה נהדרת מבחינה זו.
לגבי TouchDown: במצב Push, הזליגה נוראית. (מסומן בחץ אדום). כאשר עוברים למצב Manual או למצב Pull עם 30 דקות מרווח הזליגה יורדת בצורה משמעותית. (מסומן בכחול וצהוב בהתאמה).

1. האם משהו יודע מדוע במצב Push הטלפון לא ישן בשימוש ב TouchDown? מדובר בבאג תוכנה?
2. יש עוד אופציות ששווה לבדוק?
אפליקציית RoadSync
 אפליקציית RoadSync
אפליקציית TouchDown
 אפליקציית TouchDown

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15946
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #2 

תודה ....
הגרפים של גירסה 2.3 מעולים... ניתן ללמוד מהם הרבה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

ב"ישן" אתה מתכוון לכיבוי המסך? כי הוא כן נכבה גם במצב push עם TouchDown. מה שלא נכבה זו התקשורת כי הוא חייב לבצע להיות תמיד מוכן לקבל עדכונים בדחיפה משרת הדואר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

eagle75 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

Catskinner כתב:ב"ישן" אתה מתכוון לכיבוי המסך? כי הוא כן נכבה גם במצב push עם TouchDown. מה שלא נכבה זו התקשורת כי הוא חייב לבצע להיות תמיד מוכן לקבל עדכונים בדחיפה משרת הדואר.
...
לא, ב"ישן" אני מתכוון ששורת ה "Awake" בתמונות שצירפתי מראות שאין פעילות.
אתה בעצם טוען שתמיד תקשורת ב push תגרום לזליגת סוללה גבוהה יותר מאשר pull/manual? זה עומד בסתירה לכך שכאשר RoadSync מקונפג ל push הוא לוקח מעט מאוד סוללה וכן שורת ה "Awake" מראה שהוא ישן.
כמדומני שגם gmail עובד ב push והוא תמיד מסונכרן אצלי וגם לא לוקח כמעט סוללה ושורת ה "Awake" גם מראה שהוא ישן.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

זה שבמצב Push צריכת החשמל גבוהה יותר מאשר ב Pull או Manual זה בטוח. בנוגע לשאלה מדוע ב TouchDown זה מבזבז כל כך הרבה לעומת מצב ה Push ביישומים אחרים זו כבר שאלה שצריך להפנות לפורום שלהם. אחת האפשרויות שעולות לי לראש הוא שאצלם ה Push הוא בעצם Pull עם טיימר קצר ואתה יכול לבדוק זאת בכך שתתזמן את זמן ההגעה של הודעת דואר בשני היישומים. במצב Push אמיתי זה צריך להיות מיידי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

eagle75 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

Catskinner כתב:זה שבמצב Push צריכת החשמל גבוהה יותר מאשר ב Pull או Manual זה בטוח. בנוגע לשאלה מדוע ב TouchDown זה מבזבז כל כך הרבה לעומת מצב ה Push ביישומים אחרים זו כבר שאלה שצריך להפנות לפורום שלהם. אחת האפשרויות שעולות לי לראש הוא שאצלם ה Push הוא בעצם Pull עם טיימר קצר ואתה יכול לבדוק זאת בכך שתתזמן את זמן ההגעה של הודעת דואר בשני היישומים. במצב Push אמיתי זה צריך להיות מיידי.
...
במצב push הדואר אכן מגיע מיידית בשני הישומים במצב push.
אז מדובר בבאג ב TouchDown? חבל. יש חלופות נוספות?

creed
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 955
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #7 

עבדתי תקופה עם moxier mail. לא משיקולי סוללה, משום מה הוא היחיד שנתן לי לבחור כמו שצריך איזה מבין היומנים להציג.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #8 

eagle75,
הנושא עליו אתה מדבר הוא הרבה יותר מורכב ממה שזה נראה בהתחלה. כמות הגורמים שיכולים להשפיע על צריכת סוללה במצב עבודה של שירות כלשהו שעובד ב Push או ב Pull הוא עצום.

נתחיל מהדברים הפשוטים:
-כל שירות (אפליקצייה) שעובד בדחיפה, חייב להחזיק לפחות חיבור פתוח אחד לשרת כלשהו
-בלי להיכנס לפורוטוקלי תקשורות, אני בגדול אומר שיש צורך במנגנון Keep Alive על מנת לשמר (ולשחזר) את החיבור הזה (גם זה כמובן צורך סוללה)
-כל אפליקצייה באנדרואיד יכולה לממש שירות Client-Server מול שירות קנייני בענן שהמימוש לשירות הזה יכול להעשות בכל צורה (אני יכול לבנות Service באנדרואיד שמחזיק חיבור קבוע לשירות שלי בענן וכל שנייה אחת הוא שולח Ping לשרת על מנת לוודא שהוא חי. בנוסף, ה Service שלי יכול להשאיר את מכשיר האנדרואיד במצב של Awake)
-בעולם המובייל, אין דרך פשוטה, לשירות בענן ליזום חיבור לאפליקצייה (קליינט) שרצה על המכשיר. הסיבה לכך היא שמכשירי הסמארטפון לא מקבלים כתובות חוקיות לענן וכמעט תמיד נמצאים מאחורי NAT-ים למינהם
-בגסות אני אומר שתופתעו לשמוע שדווקא פעולת Pull גוזלת יותר משאבים מפעולת Push וזה נובע בעיקר בגלל שפעולת Tx (שידור) תובענית יותר מפעולת Rx (קבלה).
-לפעולת Pull אין צורך לשמר חיבור קבוע (לכן לא נדרש מנגנון של Keep Alive)
-במנגנון של Pull נעשים קריאות לענן גם כאשר אין שום נתון חדש

יאלה עכשיו מגיעים לאנדרואיד:
-מגירסה 2.2 גוגל הכניסו שירות חדש שנקרא C2D (ר"ת של Cloud to Device) שמאפשר דרכו לקבל עידכוני Push לאפליקצייות במכשיר
-השירות הזה משתמש בשירות (Service) של מערכת האנדרואיד, שהוא מאוד קל ומאוד ויעיל שתפקידו לשמר חיבור אחד ויחיד לשרת גוגל ודרכו בעצם מתבצעים כל פעולות ה Push במערכת
-השירות הזה גם אחראי על שימור החיבור (Keep Alive) לשרת גוגל והוא זה שאחראי על חידוש החיבור הזה ברגע שהוא נופל
-כל אפליקצייה שמעוניינת להשתמש בשירות הזה, נרשמת אליו ומקבלת מגוגל מספר יחודי (registration ID) שאותו היא מעבירה לשירות שלה בענן (נניח שרת דואר). עם המספר הזה השירות שולח לשרת גוגל נוטיפיקצייה על כך שלמכשיר הרלוונטי (ולאפליקצייה עליו) יש נתון חדש לשלוף מהשרת (השירות) בענן
-שימו לב שהאנדרואיד משמר רק חיבור אחד ויחיד לשרת גוגל שדרכו מתבצעים כל עידכוני ה Push במערכת לכל השירותים שנרשמו ל C2D (אפליקציות כגון ה Market ה Google TALK, ג'ימייל (שעובד ב Push) וכו). זה מאפשר יעילות וחסכון גבוהים מאוד
-כאמור, היעילות של אותו שירות מערכת שאחראי על החיבור ושימור החיבור לשרת גוגל, היא גבוה מאוד. צורכת מעט מאוד סוללה וכמו שכבר הבנתם מהגרפים, המכשיר לא מוגדר במצב של Awake כאשר השירות הזה רץ (והוא רץ תמיד)
-עדיין, כל אפליקצייה באנדרואיד שדורשת עבודה ב Push, יכולה לגרום למכשיר להישאר: ער כל הזמן, להתעורר כל זמן קצר, לשלוח מהענן למכשיר עידכונים רבים ב Push (גם בשימוש שירות C2D) ולכן כל אפליקצייה יכולה לעשות שמות בכל הנוגע לצריכת סוללה ולמשחק עם מצב Awake של המכשיר
-השירת הזה קיים רק מגירסה 2.2 ומעלה. לכן, בגירסאות קודמות עדיין יש צורך לממש שירות Push קנייני

טוב.....נראה לי מספיק חומר להודעה אחת :oops:

הנה תרשים שמתאר את המנגנון הזה:
Conn Server-שרת גוגל
App Server-שירות שמשויך לאפליקצייה (לדוגמה שירות של אפליקציית IM כלשהי)

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #9 

אריה,
אתה תותח (Y)
תודה על ההסבר המפורט.

eagle75 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

אריה,
אתה בהחלט אנציקלופידה מהלכת על שניים לעינייני אנדרואיד.

אם ככה, אז באמת עדיף לי להשתמש במנגנון push אבל לחפש תוכנה שמממשת את הנושא בצורה נכונה ולא גורמת למכשיר להישאר ער בזמן הזה.
אני אנסה את התוכנה ש creed המליץ עליה.

תודה רבה על ההסבר!

urik79
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4320
שם מלא: אורי
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 130 פעמים

שליחה #11 

eagle75
אל תשכח לדווח על התרשמותך ומסקנותיך בשרשור (Y)
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2434
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #12 

ניסיתי את moxier -תודה על ההפנייה - ואכן צורכת מעט סוללה
ואולי זה השינוי ברום ל-cognition 1.07
אבל זה די מציק שעדכון מהטלפון חייב להיות מהתכנה עצמה
ולא כללי כמו מ-contacts ואז לבחור איזה ספר כתובות לעדכן

eagle75 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

לגבי moxier, בעיות דומות ל RoadSync. (גרף מצורף).
חזרתי ל TouchDown.

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”