למה עדיף להשתמש בטלויזיה 60/50 Hz ביחד עם מחשב ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
הבנת לא נכון כי מדובר בשני דברים נפרדים לחלוטין.
תעשה לך הפרדה בראש בין מה שטלביזיה מסוגלת לקלוט למה שהיא מסוגלת להציג. ה 50/60Hz מתיחס לתדר השידור ואילו ה 100Hz מתיחס לתדר רענון המסך והחלפת הפריימים.
תעשה לך הפרדה בראש בין מה שטלביזיה מסוגלת לקלוט למה שהיא מסוגלת להציג. ה 50/60Hz מתיחס לתדר השידור ואילו ה 100Hz מתיחס לתדר רענון המסך והחלפת הפריימים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
צריך להבדיל בין 2 מונחים.
100HZ שאתה כנראה מדבר עליו זה בעצם שם למנגנון החלקת תמונה שמוסיף תמונת ביניים בין כל 2 תמונות.
הוא מקבל נתונים ב 50HZ
100HZ אמיתי יש רק בטלויזיות 3D לפי מיטב הבנתי כדי לאפשר קצב רענון של 50HZ לכל עין וגם בזה תומכים כרטיסי מסך...
100HZ שאתה כנראה מדבר עליו זה בעצם שם למנגנון החלקת תמונה שמוסיף תמונת ביניים בין כל 2 תמונות.
הוא מקבל נתונים ב 50HZ
100HZ אמיתי יש רק בטלויזיות 3D לפי מיטב הבנתי כדי לאפשר קצב רענון של 50HZ לכל עין וגם בזה תומכים כרטיסי מסך...
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
oshri8 חצי נכון.
100HZ של מסך זה הכפלת פריימים של התמונה המשודרת אם ב50 או 60 HZ.
תלת מימד זה גם מתחלק לכמה אחד זה 120HZ שאומר 2*1080P 60HZ ואחר שאומר 2*1080I30HZ.
או בארצנו שזה בשיטת PAL ולא NTSC כמו בארהב, שאורמ 2*1080P50HZ או 2*1080I25HZ.
יכול להיות שאני טועה בתלת מימד אבל העיקרון שאמרתם שה100 הוא של המסך וה50/60 זה של השידור נכון ואין קשר ביניהם.
אם כי קראתי פעם שעדיף 100HZ אם יש שידור של 50HZ כי זה בדיוק כפולה.
בארץ זה 50HZ בכל מקרהשידור טלוויזיה, ובמחשב שים 50HZ.
תלת מימד זה גם מתחלק לכמה אחד זה 120HZ שאומר 2*1080P 60HZ ואחר שאומר 2*1080I30HZ.
יכול להיות שאני טועה בתלת מימד אבל העיקרון שאמרתם שה100 הוא של המסך וה50/60 זה של השידור נכון ואין קשר ביניהם.
בארץ זה 50HZ בכל מקרהשידור טלוויזיה, ובמחשב שים 50HZ.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

איך הבנת את זה?
agent__smith כתב:oshri8 חצי נכון.
בארץ זה 50HZ בכל מקרהשידור טלוויזיה, ובמחשב שים 50HZ....
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
לא נכון, תדר 50\60 הרץ זה קצב החלפת תממונה שבמסך.Catskinner כתב:הבנת לא נכון כי מדובר בשני דברים נפרדים לחלוטין.
תעשה לך הפרדה בראש בין מה שטלביזיה מסוגלת לקלוט למה שהיא מסוגלת להציג. ה 50/60Hz מתיחס לתדר השידור ואילו ה 100Hz מתיחס לתדר רענון המסך והחלפת הפריימים....
קצב החלפת פריים הינו 60 פעמים בשנייה.
מנגנון ה100 הרץ אמור כביכול להכפיל את הקצב רענון וירטואלית ולא תמיד בצרה טובה בגלל שבפועל המסך אינו יודע מה תהיה התמונה הבאה אז למעשה המעבד מחלק את הקצב לשניים בכדי "להחליק" את התמונה ובעיקר בתמונה שהיא לא ישרה לאורך או לרוכב אלא אלכסון (או נגיד תתמונה של כדור אתה תראה שהכדור אינו עגול אלא בנוי ממדרגות).
שידור של 100 הרץ אומנם יש בכרטיסי מסך מתקדמים וזה מתאים לגיימרים ולא רק סרטים, כי סרטים מצלמים על פילם ואנימציה בונים במחשב...
בעצם למה אני רושם... הנה -> http://www.hometheater.co.il/article001 ... 7%95%D7%9D
- Catskinner
- חבר במועדון HT

סליחה אבל טעות בידך. אין שום מניעה שקצב החלפת הפריים ב frame buffer של כרטיס המסך יהיה שונה מקצב השידור שיהיה אף הוא שונה מקצב רענון המסך. זה בדיוק מה שגורם לתופעת ה tearing.
נמו789, ברשותך בוא ניישר את המגרש. כרטיס המסך שלך מסוגל להוציא מגוון של קצבי שידור אז בוא תנתק את זה מהמשוואה ונפנה ישר למה שהמסך שלך מסוגל לעשות.
ראשית, האם יש הסכמה ביננו שכדי שבכלל תגיע למצב שבו תראה תמונה אתה צריך שהטלביזיה תהייה מסוגלת לקלוט את האות המשודר אליה? אם כן אז הפרמטרים של השידור שהטלביזיה מסוגלת לקלוט אמורים להופיע בדף המפרט של המסך. תדרי השידור המקובלים בארץ לגבי וידיאו הם 50Hz. אבל כל טלביזיה מודרנית מסוגלת גם לקלוט שידורים בקצב של 60Hz וגם ב 24Hz.
האם אנחנו גם מסכימים שזה לא מספיק שהמסך מסוגל לקלוט שידור הוא גם צריך להיות מסוגל להציג אותו? אם יש כאן הסכמה אז בוא נמשיך למפרט של פנל ה LCD עצמו. כדי להציג תמונה עם תנועה ה LCD צריך להיות מסוגל להחליף את התמונה (פריים) במהירות. למהירות זו קוראים קצב רענון המסך. בכל המסכים הנמכרים באירופה, ישראל ובעולם (חוץ מארה"ב) קצב רענון המסך הוא מכפלה של 25 וזה בגלל ששידורי הטלביזיה בארץ וגם הקלטות ה DVD הם גם מכפלות של 25 ומפני שקצב החלפת הפאזה במתח החשמל בארת הוא גם מכפלה של 25.
להרבה מסכים יש אפשרות לרענן את המסך מהר יותר מקצב השידור. בארץ ובעולם זה מתבצע במכפלות מלאות של 25 כדי לא לגרום לתמונה תזזיתית. הכפלת קצב מהירות רענון המסך מאפשרת בין היתר ליצור תנועה חלקה יותר ולמנוע תופעה של מריחות. יש מאמר שכתב עפר לאור כאן בארכיון המאמרים שמסביר את הסיבות והטכניקות שמשתמשים בהם כדי להכפיל את מהירות רענון המסך. אני מציע לך שתקרא אותו.
איפה בדיוק הבעיה ששמעת עליה וכנראה לא הבנת טוב על מה מדברים? כשיש הבדל במכפלה של קצב רענון המסך לתדר השידור. אם תשדר למסך שקצב הרענון שלו הוא מכפלה של 25 שידור בקצב שהוא מכפלה של 30 (כמו שנהוג בארה"ב) אתה תקבל תופעה של תנועה מקוטעת והפרעות בכל פעם שיש תנועה לרוחב במסך. לכן מומלץ שאם מחברים בארץ שלנו מחשב למסך טלביזיה עדיף שכרטיס המחשב יכוון על קצב שידור של 50Hz.
עדכון: אני רואה ש JEXY השקיע מזמנו וקישר לך את המאמר בהודעתו הקודמת - לך על זה.
נמו789, ברשותך בוא ניישר את המגרש. כרטיס המסך שלך מסוגל להוציא מגוון של קצבי שידור אז בוא תנתק את זה מהמשוואה ונפנה ישר למה שהמסך שלך מסוגל לעשות.
ראשית, האם יש הסכמה ביננו שכדי שבכלל תגיע למצב שבו תראה תמונה אתה צריך שהטלביזיה תהייה מסוגלת לקלוט את האות המשודר אליה? אם כן אז הפרמטרים של השידור שהטלביזיה מסוגלת לקלוט אמורים להופיע בדף המפרט של המסך. תדרי השידור המקובלים בארץ לגבי וידיאו הם 50Hz. אבל כל טלביזיה מודרנית מסוגלת גם לקלוט שידורים בקצב של 60Hz וגם ב 24Hz.
האם אנחנו גם מסכימים שזה לא מספיק שהמסך מסוגל לקלוט שידור הוא גם צריך להיות מסוגל להציג אותו? אם יש כאן הסכמה אז בוא נמשיך למפרט של פנל ה LCD עצמו. כדי להציג תמונה עם תנועה ה LCD צריך להיות מסוגל להחליף את התמונה (פריים) במהירות. למהירות זו קוראים קצב רענון המסך. בכל המסכים הנמכרים באירופה, ישראל ובעולם (חוץ מארה"ב) קצב רענון המסך הוא מכפלה של 25 וזה בגלל ששידורי הטלביזיה בארץ וגם הקלטות ה DVD הם גם מכפלות של 25 ומפני שקצב החלפת הפאזה במתח החשמל בארת הוא גם מכפלה של 25.
להרבה מסכים יש אפשרות לרענן את המסך מהר יותר מקצב השידור. בארץ ובעולם זה מתבצע במכפלות מלאות של 25 כדי לא לגרום לתמונה תזזיתית. הכפלת קצב מהירות רענון המסך מאפשרת בין היתר ליצור תנועה חלקה יותר ולמנוע תופעה של מריחות. יש מאמר שכתב עפר לאור כאן בארכיון המאמרים שמסביר את הסיבות והטכניקות שמשתמשים בהם כדי להכפיל את מהירות רענון המסך. אני מציע לך שתקרא אותו.
איפה בדיוק הבעיה ששמעת עליה וכנראה לא הבנת טוב על מה מדברים? כשיש הבדל במכפלה של קצב רענון המסך לתדר השידור. אם תשדר למסך שקצב הרענון שלו הוא מכפלה של 25 שידור בקצב שהוא מכפלה של 30 (כמו שנהוג בארה"ב) אתה תקבל תופעה של תנועה מקוטעת והפרעות בכל פעם שיש תנועה לרוחב במסך. לכן מומלץ שאם מחברים בארץ שלנו מחשב למסך טלביזיה עדיף שכרטיס המחשב יכוון על קצב שידור של 50Hz.
עדכון: אני רואה ש JEXY השקיע מזמנו וקישר לך את המאמר בהודעתו הקודמת - לך על זה.
חוות דעת מתוך זאפ :
חוות דעת:
טלוויזיה מעולה בגדול.
תמיכה בעברית, תמיכה בפורמטים רבים בחיבור הUSB, לא קורא סאונד DTS בחיבור הUSB.
מבחינת איכות התמונה - רואים מעולה תוכן HD.
הבעיה הגדולה היא בחיבור הטלוויזיה למחשב.
בגלל קצב הרענון הגבוה 100HZ של הטלוויזיה ובגלל שהמקסימום שהכרטיס מסך יכול להוציא הוא 60HZ יש קטעון קל במעבר הוידאו. זה יפריע רק לחדי ההבחנה, אבל זה יכול להיות ממש מציק אם שמים לב לזה.
עדיין לא מצאתי לזה פתרון. לעומת זאת, בחיבור הUSB לא קיימת בעיית הקיטעון כאשר אני מפעיל קטעי וידאו זהים לאלה שהפעלתי דרך המחשב אך האפשרות לחיבור הטלוויזיה לרסיבר על מנת לקבל סאונד מהרמקולים הביתיים ולא מהטלווזייה היא דיי מוגבלת ולכן כאן קיים עוד חסרון. מה גם שלא תמיד יש סאונד בגלל חוסר התמיכה כפי שציינתי בהתחלה.
הגבלה בחיבור Audio Out מהטלוויזיה לרסיבר (קיים רק חיבור אחד והרסיבר שלי לא תומך בו).
יתרונות:
תגמול הוגן למחיר הנמוך יחסית.
חסרונות:
חיבור USB לא תומך בכל סוגי הסאונד.
קטעון בחיבור הטלוויזיה למחשב.
הגבלה בחיבור Audio Out מהטלוויזיה לרסיבר....